Lägg till datum

Södermalm

Södermalm: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

1. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka en sightseeingtur och upplev Stockholm från vattnet. Stig ombord på ditt sightseeingfartyg och lyssna på den inspelade kommentaren som finns tillgänglig på 10 språk medan du tar del av de ikoniska sevärdheterna i denna fantastiska stad. Passera under flera broar och genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. På vägen får du se sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området som kallas Hammarby Sjöstad och grönområdena på Kungliga Djurgården.

Stockholm: Hop-On Hop-Off bussrundtur

2. Stockholm: Hop-On Hop-Off bussrundtur

Utforska den svenska huvudstaden med öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser kan du välja hur mycket tid du vill lägga på att fördjupa dig i historien och kulturen på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700 år gammal historia och är epicentrum för svensk kultur, översållad med storslagna offentliga byggnader och palats. Med 24-timmarspasset får du tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingkrets. Besök det stora Stockholms slott, det officiella residenset för den svenska kungafamiljen, och Stadshuset där den årliga Nobelprisbanketten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens viktigaste museer, inklusive Vasamuseet, hem för det tragiska 1600-talskrigsfartyget, och Skansen Zoo. Bussarna trafikerar Gamla stan och det trendiga SoFo-distriktet på Södermalm, med sina många barer och butiker. Konst- och litteraturutställningar finns i överflöd, med uppläsningar och konserter i det kontroversiellt moderna Kulturhuset. Deltagare som vill unna sig något extra kommer att uppskatta shoppingdistriktet NK/Hamngatan. Strändvagen erbjuder ledande restauranger för att stilla den oförskräckta turistens aptit, med regelbundna båtkryssningar i den natursköna skärgården. Hållplatser för bussturen: 1. Strömgatan 2. Slottet (Kungliga slottet) 3. Viking Line / Stadsgarden kryssningsterminal 4. Fjällgatan / Tjarhovsplan 5. (l) Slussen (Gamla stan) 6. Slottet (Kungliga slottet) 7. Kungstradgarden / Shoppin District 8. Strandvägen 9. Vasamuseet 10. ABBA Museet / Gröna Lund 11. Skansen 12. ABBA Museet / Gröna Lund 13. Vasamuseet 14. Historiska Museet / Karlaplan 15. Stureplan 16. Hotorget / Kungsgatan 17. ICE Bar 18. Centralstationen / Cityterminalen 19. Radhuset / Domstolsbyggnaden 20. Stadshuset

Stockholm: Självguidad kajaktur för 1 eller 2 personer

3. Stockholm: Självguidad kajaktur för 1 eller 2 personer

Anländ till den grönskande ön Långholmen (Södermalm) och få ett välkomnande av en professionell instruktör. Lämna kvar allt du inte behöver under kajakturen vid uthyrningen och ta emot all nödvändig utrustning som flytvästar och torrpåsar. En av instruktörerna kommer sedan att gå igenom allt du behöver veta om kajakpaddling och vart du ska åka. Bege dig sedan ut på det glittrande vattnet för att utforska de många kanalerna i Stockholm. En av de mer populära kajakturerna är att paddla runt öarna av Långholmen och Reimersholme. Utforska Stockholm är roligare från en kajak, då den här staden består av öar. Se det fantastiska stadshuset och delar av Gamla stan. Välj mellan en singelkajak eller en kajak för 2 personer för chansen att sitta nära din vän eller din älskade. Vid val av alternativet med 2-sitskajak, håller personen i fronten takten och personen i bak håller kontroll över styrningen.

Stockholm: RIB Speed Boat Tour i skärgården

4. Stockholm: RIB Speed Boat Tour i skärgården

Hoppa in i en RIB för en tur med motorbåt i den fantastiska Stockholms skärgård. Beundra de färgglada 1600-talsbyggnaderna i Gamla stan från vattnet. Utforska landskap med frodiga och steniga öar och kryssa under imponerande broar. Förflyttar dig till vattenvägen för att möta din vänliga guide och grupp för dagen. Klättra in i RIB-båten och känn vinden i håret när du ger dig av mot skärgården. Passera förbi Gamla Stan, Stockholms gamla stad, och titta på de färgade husens reflektioner i vattnet. Öka farten tills du kommer in i skärgården och ser sommarhusen på bebodda öar. Kör runt Södermalmsöns strand och Nacka kommun innan du fördjupas i ett vilt landskap av klippor och skogar. Åk tillbaka till Stockholm och njut av den vackra utsikten och historien på Vaxholms fästning innan du går under de historiska broarna på Djurgårdsbrunnskanalen.

Stockholm: Två timmar lång rundtur av Södermalm

5. Stockholm: Två timmar lång rundtur av Södermalm

Södermalm har röstats fram som "ett av de coolaste områdena i världen" av Vogue Magazine. Denna ö i Stockholms södra del är den hippa stadens trendcentrum. Här kommer du att hitta unika vintagebutiker, trendiga kaféer och några av de mest hisnande utsikterna över vackra Stockholm. Under den här turen kommer du att få utforska "SoFo", som anses vara Stockholms motsvarighet till New Yorks Soho. När du är här kan du njuta av svensk design i världsklass. Du kommer också att visas till några av de mest populära och väldolda av stadens många stränder. Tillsammans med din lokala turguide kommer du även att få upptäcka några av Stockholms bäst bevarade hemligheter. Lär dig allt om vad detta unika distrikt har att erbjuda och njut av de underbara utsikterna under tiden.

Stockholm: Witch Trials - Självledd vandringstur Spel

6. Stockholm: Witch Trials - Självledd vandringstur Spel

Följ den sanna historien om Malin Matsdotter och de hemska häxprocesserna i Stockholm med det här interaktiva vandringsspelet. De svenska häxprocesserna, som brukar kallas "Det stora bruset", kulminerade i Stockholm 1676. En grupp barn och unga tjänsteflickor hade på bara några månader lyckats skapa masshysteri genom att påstå att de hade blivit bortförda av lokala kvinnor och förda till ett möte med djävulen. Malin Matsdotter var en av många kvinnor som anklagades och offrades genom offentliga avrättningar, men hon var den enda i Stockholm som brändes levande. Vill du veta mer om vad som hände? Kom och ta en promenad genom Stockholm som det såg ut för mer än 300 år sedan. Det här ljudvandringsspelet tar dig till flera historiska platser på Södermalm. Berättaren av rundvandringen är tolvåriga Gertrud, som bodde granne med Malin Matsdotter. Hon är orolig för att folk har glömt bort konsekvenserna av att sprida falska rykten, och hon vill dela Malins historia med dig. Den här audioturen är självguidad via en GPS-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett mejl med instruktioner om hur du laddar ner appen som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen kan du bege dig till turens startpunkt, öppna appen, sätta på dig hörlurarna och göra dig redo för ditt Stockholmsäventyr! Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement utlöses så att de visas på din mobilskärm när du kommer nära dem. Appen visar dig hur staden såg ut förr och hur livet för de inblandade människorna såg ut. Den här vandringsturen är perfekt för dem som vill göra sightseeing i Stockholm på ett roligt och självständigt sätt, samt för personer i alla åldrar som gillar historiska berättelser. Den här upplevelsen är helt flexibel: du kan börja, pausa och avsluta den när det passar dig. Kom och kliv in i den sanna historien om Stockholms häxprocesser!

Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

7. Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

Kajakbryggan ligger mitt i stadens hjärta, endast 400 meter från Adventure Café. Njut av en lugn sightseeingpaddling ute på vattnet, en underbar utsiktsplats att betrakta staden från din kajak. Stockholm är byggt runt 14 öar och länkas med 57 broar. Att paddla kajak är därför ett ypperligt sätt för att upptäcka staden. Paddla fram i din egen takt på en självguidad rundtur. Du får en kort introduktion om kajakpaddling och all utrustning som behövs för ditt äventyr, sedan kan du paddla iväg på ditt äventyr.

Stockholm: Guidad rundvandring med höjdpunkter

8. Stockholm: Guidad rundvandring med höjdpunkter

Stockholm är en stad som är byggd på 14 öar som är förbundna med sammanlagt 42 broar. Charmen i dess miljö ligger därför i blandningen av land och vatten, men om du aldrig har utforskat den tidigare hur vet du vilken av öarna du ska börja på och hur du bäst navigerar mellan de många broarna för att få ut det bästa av staden? Det är här den här rundturen kommer in i bilden! Eftersom Stockholm är en fantastisk stad att absorbera till fots utforskar vi höjdpunkterna i denna skandinaviska huvudstad samtidigt som vi introducerar dig till museer i världsklass som ABBA, Vasa och nordiska museer, teatrar, gallerier och vackra parker samt trendiga mode-, design- och musikscener som har påverkat resten av världen i årtionden. Stockholm är en storstad med en trasslig gammal stad där du kan hitta Sveriges pittoreska och smalaste gata. När du går längs Skeppsbron som förbinder Gamla stan med Södermalm kan du njuta av den omisskännliga doften av nybakade kanelbullar från Skeppsbro bageri. Du kommer att utforska nya stadsikoner som den gyllene bron vid Slussen och den omgjorda Sergels torg. Vi besöker också den dynamiska downtown Kungsträdgården där du kanske bjuds på gatumatfestivaler eller den indiska kulturdagen Namaste Indian Culture Day. Upplev Djurgården, den första nationalparken någonsin mitt i en stad där du promenerar genom den blå porten och besöker Junibacken, den fascinerande världen av den berömda författaren Astrid Lindgren.

Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

9. Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

Din stadstur börjar vid Stortorget i Gamla stan. Hör legender och berättelser om staden och de människor som brukade bo här. Du kommer att gå förbi några av områdets mest berömda landmärken, såsom det Kungliga slottet, Storkyrkan och statyn Sankt Göran och draken. Om du valt detta alternativ kommer du sedan att ta Djurgårdsfärjan för den korta resan till Djurgården. Längs vägen kommer du att kunna se delar av Stockholm från vattnet, inklusive Gamla Stan och Södermalm. Stanna vid Vasamuseet, världens mest besökta sjöfartsmuseum. Förundras av det nästan 400 år gamla träskeppet som är anmärkningsvärt intakt trots att det var under vatten i över 300 år. Njut av en 30-minuters rundtur i museet, som kommer att vara i slutet den guidade stadsturen.

Stockholm: Privat guidad biltur och Vasamuseet Entré

10. Stockholm: Privat guidad biltur och Vasamuseet Entré

Njut av din egen privata biltur med en levande guide. Under hela turen får du lära dig mer om både staden och Sverige i allmänhet. Du kommer att kunna skräddarsy ämnena för turen genom att prata med din guide, eftersom den här turen är helt personlig. I turen ingår ett besök på Vasamuseet, där du får en guidad rundtur och lite tid på egen hand i museet. Bland några av de andra platserna du kommer att besöka finns en långsam körning över Västra bron, som ger dig landskapet över Stockholm. Du kommer att lära dig om sidor som Gamla stan, med denna turné som passar alla som vill få en tät och informationsfylld turné i Sveriges huvudstad. Sevärdheter som du kommer att se när du passerar är Kungliga slottet, Gamla stan, Diplomatstaden, Södermalm, Östermalm, olika kyrkor, Stadshuset med mera. Detta är en omfattande rundtur som visar dig det mesta av innerstaden och ger dig en bra överblick över historien och byggnaderna när du passerar.

Tillgängliga aktiviteter

19 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Södermalm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Södermalm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Södermalm

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 426 omdömen

Vilken härlig tur vi fick! Bra utrustning, flytväst, båt och padel samt att man fick låna drybags till sin telefon mm. Bra karta över sträckan man hann på 2 timmar! Mysiga kanaler blandat med fina Stockholmsvyer runt Långholmen! Passar alla åldrar!

Väldigt fin upplevelse. Personalen var hjälpsam och det blev en avslappnad känsla över hela aktiviteten.

Mycket trevlig promenad, med mycket illustrativa kommentarer. Det är värt promenaden

Mycket trevlig rundtur. Kommentar med intressant ljudguide.

Väldigt roligt att paddla runt själv i skärsgården.