Slottet i Versailles
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
ultimata versailles guidad rundtur med biljettköföreträde

Ultimata Versailles: Guidad rundtur med biljettköföreträde

Längd: 1,5 timmar
Liten grupp
902 omdömen
GetYourGuide Originals
902

Njut av en guidad rundtur av ett av världens största slott. Se paradvåningarna, det kungliga sovrummet, spegelsalen och mycket mer.

Slottet i Versailles: Upplevelser

Se alla upplevelser i Slottet i Versailles

Toppsevärdheter i Paris

Se 761 upplevelser

Versailles fem höjdpunkter

Versailles tillhör de mest sagolika platserna på jorden. Slottet är dessutom ett historiskt, politiskt och kulturellt monument över den gamla franska noblessens dekadenta lyxliv. Här är fem höjdpunkter du inte får missa.

Spegelsalen

Spegelsalen

Spegelsalen är utan tvekan slottets paradrum. Den har fått sitt namn från de 357 välvda speglarna som reflekterar solljuset från fönstren över ett antal smickrande målningar där kung Ludvig XIV framställs som en ytterst modig, ståtlig och på alla sätt framgångsrik regent. Inte undra på att Spegelsalen var en sådan favorit hos de kungliga!

Kungakapellet

Kungakapellet

Det finns sammanlagt fem kapell i slottet, men just kungakapellet är verkligen något i särklass med sin svulstiga arkitektur. Det var här Marie Antoinettes bröllop ägde rum.

Kungliga bostaden

Kungliga bostaden

De kungliga gemaken är en regelrätt uppvisning i överdåd, och får absolut inte missas!

Klocksalen
Foto: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Klocksalen

Den 250 år gamla klocka som står i denna sal ansågs vara något av ett tekniskt under när det begav sig, och har faktiskt fler finesser än de flesta av dagens klockor. Inte bara visar den tid och datum, utan även månfaserna och solsystemet.

Trädgårdarna

Trädgårdarna

Trädgårdarna är ett konstverk i sig med sina hårt tuktade buskar, blomrabatter i geometriska mönster och gräsmattor så minutiöst skötta att de får vilken förstklassig golfbana som helst att framstå som dåligt skött. Här finns även kanaler och små sjöar att promenera vid.

Våra tips

Stängt på måndagar

Observera att slottet är stängt på måndagar. Alla andra dagar håller det öppet för allmänheten kl. 09.00-17.30. Under april till oktober är öppettiden utökad till kl. 18.30.

Kom tidigt

Versailles är inte bara stort, här finns dessutom hur mycket som helst att se. Även om du bara håller dig till de fem höjdpunkterna behöver du därför gott om tid. Vill du hinna se hela slottet ordentligt kan det till och med vara nödvändigt att avsätta mer än en dag.

Fontänshowen

Under sommarhalvåret bjuder slottet på fontänshower där vattnet skickas upp i kaskader till tonerna av musik. Showen är något i särklass, så om du har möjlighet ska du absolut se till att komma dit då. Fontänshowerna hålls från april till oktober, varje helgdag kl. 11.00-12.00 samt kl. 15.30-17.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettiderna varierar mellan högsäsong (1 april till 31 oktober) och lågsäsong (1 november till 31 mars). På måndagar är det alltid stängt.
 • Vad kostar det?
  Guidade turer kostar från 32 EUR och uppåt, beroende på vilken typ av guidning du vill ha.
 • Behöver jag en guide?
  Nej, men vill man veta lite mer kan det vara värt att åtminstone välja audioguide.
 • Hur tar jag mig dit?
  Du kan antingen åka med Versailles Express-bussen som går två gånger om dagen från Eiffeltornet, eller ta pendeltåget RER C som går ofta och även passerar bland annat Eiffeltornet. Resan tar 20-30 minuter.
 • Ytterligare tips

  • Se till att du köper rätt sorts biljett om du åker pendeltåg. Biljetten måste täcka zon 1-4 för att vara giltig.

  • Fotografering med blixt är inte tillåten inne i slottet.

Vad besökare tycker om Slottet i Versailles

Samlat omdöme
4.3 / 5
baserat på 22 751 omdömen

Ett måste, Versailles är ju en stor del av den franska historien under

Tråkigt att a la carte matsalen var så senfärdig att ta in gäster, fast det fanns plats, senfärdig att ta upp beställning och leverera. Riktig mat gick inte att få förrän kl. 12. Riktigt dyrt. Salladen var en kvarts salladshuvud, snacka om finesslöst. Drog ner upplevelsen rejält.

Versailles: Full åtkomst med ljudguide Omdöme från:

Välpaketerad rundtur med energifylld guide.

Köfri rundtur med mycket energi. Smart med hörsnäckorna och trevligt att biljetten också gällde trädgårdarna. Rundturen tar längre tid än utsatt pga av antalet turister, så räkna med minst två timmar allt som allt.