Slottet i Versailles
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
ultimata versailles guidad rundtur med biljettköföreträde

Ultimata Versailles: Guidad rundtur med biljettköföreträde

Längd: 1,5 timmar
902 omdömen
GetYourGuide Originals
902

Njut av en guidad rundtur av ett av världens största slott. Se paradvåningarna, det kungliga sovrummet, spegelsalen och mycket mer.

Slottet i Versailles: Upplevelser

Se alla upplevelser i Slottet i Versailles

Toppsevärdheter i Paris

Se 736 upplevelser

Versailles fem höjdpunkter

Versailles tillhör de mest sagolika platserna på jorden. Slottet är dessutom ett historiskt, politiskt och kulturellt monument över den gamla franska noblessens dekadenta lyxliv. Här är fem höjdpunkter du inte får missa.

Spegelsalen

Spegelsalen

Spegelsalen är utan tvekan slottets paradrum. Den har fått sitt namn från de 357 välvda speglarna som reflekterar solljuset från fönstren över ett antal smickrande målningar där kung Ludvig XIV framställs som en ytterst modig, ståtlig och på alla sätt framgångsrik regent. Inte undra på att Spegelsalen var en sådan favorit hos de kungliga!

Kungakapellet

Kungakapellet

Det finns sammanlagt fem kapell i slottet, men just kungakapellet är verkligen något i särklass med sin svulstiga arkitektur. Det var här Marie Antoinettes bröllop ägde rum.

Kungliga bostaden

Kungliga bostaden

De kungliga gemaken är en regelrätt uppvisning i överdåd, och får absolut inte missas!

Klocksalen
Foto: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Klocksalen

Den 250 år gamla klocka som står i denna sal ansågs vara något av ett tekniskt under när det begav sig, och har faktiskt fler finesser än de flesta av dagens klockor. Inte bara visar den tid och datum, utan även månfaserna och solsystemet.

Trädgårdarna

Trädgårdarna

Trädgårdarna är ett konstverk i sig med sina hårt tuktade buskar, blomrabatter i geometriska mönster och gräsmattor så minutiöst skötta att de får vilken förstklassig golfbana som helst att framstå som dåligt skött. Här finns även kanaler och små sjöar att promenera vid.

Våra tips

Stängt på måndagar

Observera att slottet är stängt på måndagar. Alla andra dagar håller det öppet för allmänheten kl. 09.00-17.30. Under april till oktober är öppettiden utökad till kl. 18.30.

Kom tidigt

Versailles är inte bara stort, här finns dessutom hur mycket som helst att se. Även om du bara håller dig till de fem höjdpunkterna behöver du därför gott om tid. Vill du hinna se hela slottet ordentligt kan det till och med vara nödvändigt att avsätta mer än en dag.

Fontänshowen

Under sommarhalvåret bjuder slottet på fontänshower där vattnet skickas upp i kaskader till tonerna av musik. Showen är något i särklass, så om du har möjlighet ska du absolut se till att komma dit då. Fontänshowerna hålls från april till oktober, varje helgdag kl. 11.00-12.00 samt kl. 15.30-17.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettiderna varierar mellan högsäsong (1 april till 31 oktober) och lågsäsong (1 november till 31 mars). På måndagar är det alltid stängt.
 • Vad kostar det?
  Guidade turer kostar från 32 EUR och uppåt, beroende på vilken typ av guidning du vill ha.
 • Behöver jag en guide?
  Nej, men vill man veta lite mer kan det vara värt att åtminstone välja audioguide.
 • Hur tar jag mig dit?
  Du kan antingen åka med Versailles Express-bussen som går två gånger om dagen från Eiffeltornet, eller ta pendeltåget RER C som går ofta och även passerar bland annat Eiffeltornet. Resan tar 20-30 minuter.
 • Ytterligare tips

  • Se till att du köper rätt sorts biljett om du åker pendeltåg. Biljetten måste täcka zon 1-4 för att vara giltig.

  • Fotografering med blixt är inte tillåten inne i slottet.

Vad besökare tycker om Slottet i Versailles

Samlat omdöme
4.3 / 5
baserat på 22 751 omdömen

Ett ParisPass var kanon! Enkelt att hämta ut och mycket bra information vid uthämtningen. Hop-on-Hop-off skulle enbart gälla en dag, vilket vi tycker är för lite när man är två nätter i Paris, men det löste BigBus åt oss. Om vi aktiverade biljetten efter kl 16.00 första dagen så var den giltig hela nästa dag också. Toppen! Detta gjorde att vi hann med båda rutterna som bolaget kör, det hade vi inte gjort annars. Tillmötesgående personal. Tyvärr hinner man inte så mycket på 2,5 dag men vi såg det vi hade ställt in oss på att se, det var toppen att kliva av vid sevärdheterna och bussarna gick så tätt så det var aldrig någon väntetid. Tyvärr fick vi inte möjlighet att gå in och se Louvren, hade vi vetat att man måste boka det långt i förväg hade vi gjort det hemifrån, men den informationen finns inte att läsa någonstans. Så ett tips, boka Louvrens besök innan ni åker.

Vi är så nöjda med denna upplevelse! Jag har länge velat se Versailles och med er blev det en jättebra upplevelse! Tack vare fantastiska guider som verkligen såg till att göra det så bra de bara kunde blev det höjdpunkten på min Parisresa! Det fungerade bra med mötesplatsen och tågresan dit. Skönt att slippa stå i den långa kön in i slottet dessutom

Organisation was great! Our guide was great also, very sweet woman who explained everything to us perfectly. To visit Versaille was the best thing we did during out trip and I recommend you not to miss it. Greetings from Sweden.

Gabriella är en mycket bra guide! Hon berättade på ett målande och entusiasmerande sätt, samtidigt som hon visade stor kunskap när hon svarade på frågor. Incheckningen strax utanför järnvägsstationen var smidig och informativ.

Ruben the guide was brilliant, very informative and articulate, and had a sense of humour which always helps. I had my twelve-year-old with me and he got interested when Ruben talked about the Grecoroman gods in the ceiling.