Slottet i Versailles

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Versailles fem höjdpunkter

Versailles tillhör de mest sagolika platserna på jorden. Slottet är dessutom ett historiskt, politiskt och kulturellt monument över den gamla franska noblessens dekadenta lyxliv. Här är fem höjdpunkter du inte får missa.

 • Spegelsalen

  1. Spegelsalen

  Spegelsalen är utan tvekan slottets paradrum. Den har fått sitt namn från de 357 välvda speglarna som reflekterar solljuset från fönstren över ett antal smickrande målningar där kung Ludvig XIV framställs som en ytterst modig, ståtlig och på alla sätt framgångsrik regent. Inte undra på att Spegelsalen var en sådan favorit hos de kungliga!

 • Kungakapellet

  2. Kungakapellet

  Det finns sammanlagt fem kapell i slottet, men just kungakapellet är verkligen något i särklass med sin svulstiga arkitektur. Det var här Marie Antoinettes bröllop ägde rum.

 • Kungliga bostaden

  3. Kungliga bostaden

  De kungliga gemaken är en regelrätt uppvisning i överdåd, och får absolut inte missas!

 • Klocksalen

  4. Klocksalen

  Den 250 år gamla klocka som står i denna sal ansågs vara något av ett tekniskt under när det begav sig, och har faktiskt fler finesser än de flesta av dagens klockor. Inte bara visar den tid och datum, utan även månfaserna och solsystemet.

 • Trädgårdarna

  5. Trädgårdarna

  Trädgårdarna är ett konstverk i sig med sina hårt tuktade buskar, blomrabatter i geometriska mönster och gräsmattor så minutiöst skötta att de får vilken förstklassig golfbana som helst att framstå som dåligt skött. Här finns även kanaler och små sjöar att promenera vid.

Planera ditt besök

 • Stängt på måndagar

  Observera att slottet är stängt på måndagar. Alla andra dagar håller det öppet för allmänheten kl. 09.00-17.30. Under april till oktober är öppettiden utökad till kl. 18.30.

 • Kom tidigt

  Versailles är inte bara stort, här finns dessutom hur mycket som helst att se. Även om du bara håller dig till de fem höjdpunkterna behöver du därför gott om tid. Vill du hinna se hela slottet ordentligt kan det till och med vara nödvändigt att avsätta mer än en dag.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettiderna varierar mellan högsäsong (1 april till 31 oktober) och lågsäsong (1 november till 31 mars). På måndagar är det alltid stängt.
 • Vad kostar det?
  Guidade turer kostar från 32 EUR och uppåt, beroende på vilken typ av guidning du vill ha.
 • Behöver jag en guide?
  Nej, men vill man veta lite mer kan det vara värt att åtminstone välja audioguide.
 • Hur tar jag mig dit?
  Du kan antingen åka med Versailles Express-bussen som går två gånger om dagen från Eiffeltornet, eller ta pendeltåget RER C som går ofta och även passerar bland annat Eiffeltornet. Resan tar 20-30 minuter.
 • Ytterligare tips

  • Se till att du köper rätt sorts biljett om du åker pendeltåg. Biljetten måste täcka zon 1-4 för att vara giltig.

  • Fotografering med blixt är inte tillåten inne i slottet.

Alla saker att se i Slottet i Versailles

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Slottet i Versailles? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Slottet i Versailles

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 14 366 omdömen

Detta var en intressant och fartfylld turné. Vår guide, Anne-Sophie, var utmärkt på att hålla vår grupp på rätt spår- ingen enkel bedrift med så mycket att se. Mina 10 -åringar var fullt engagerade under turnén. Anne-Sophie var varm med en härlig humor och djupt kunniga, skickliga frågor om Versailles, fransk historia, monarkin och till och med grekisk vs romersk mytologi

Versailles är ett måste när du besöker Paris. Det är ett otroligt palats med en rik historia och fantastisk utsikt och arkitektur. Både inne och ute. Trädgårdarna är en rundtur i sig. Resan sköts väl av den utbildade och humoristiska guiden och var en av höjdpunkterna i vårt Parisbesök.

Allt är väldigt bra, ljudguiden är viktig. Det perfekta sättet att åka runt i trädgården är ett tåg, men på söndagar går det inga, promenaden genom trädgårdarna är lång

Vet att för fyra århundraden sedan gick kungar och drottningar i dessa korridorer. Och också wow, trädgården, bara fantastisk.

Allt gick smidigt. Direktåtkomst som utlovat, det var inga problem att vi kom senare heller.