Lägg till datum

Saker att göra i
Sliema

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sliema

Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

1. Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

Upptäck skönheten längs Maltas kust på denna heldagskryssning från Bugibba. Simma i Blue Lagoon och njut av lite ledig tid för att utforska ön Gozo. Välj mellan olika båtar och avgångstider. Din tur börjar i turiststaden Bugibba, där ditt fartyg avgår på en oförglömlig kryssning mellan två öar. Från det öppna havet får du uppleva Malta från en helt unik och vacker utsiktspunkt. Koppla av med förfriskningar som finns att köpa ombord. Kryssa nära kusten och se Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga skrymslen och vrår. Du passerar den lilla ön St Paul's och ser statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att få besöka magnifika havsgrottor, så att du kan ta fantastiska fotografier. Börja med ett stopp vid Crystal Lagoon (endast högsäsong), en plats som många turister inte känner till. Bevittna det otroligt klara vattnet, perfekta förhållanden för simning, snorkling och dykning. Ta ett dopp i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna, eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Därefter avgår vi till den berömda Blå lagunen. Njut av att ligga förtöjd i en timme precis bredvid den med bra utsikt från dockningsplatsen. Använd båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter. När du anländer till ön Gozo tar landtransporten dig till Gozos huvudstad, som lokalbefolkningen kallar Rabat. Denna lilla stad har en mängd charm och historia, inklusive dess imponerande citadell. När dagen närmar sig kryssar vi tillbaka till Bugibba, går in i Santa Marias piratgrottor och tittar på "Elefanternas huvud", en verkligt fantastisk klippformation. Med olika båtar att välja mellan, välj önskad båt och avgångstid. Du kan välja mellan medelstora båtar som erbjuder en upplevelse med färre personer eller en större katamaran som har undervattensfönster för en unik utsikt över det marina livet nedanför. Förbättra din upplevelse med vattenrutschbanor ombord, bekväma sittplatser i skuggiga och soliga områden, badstegar, toaletter för män och kvinnor, förfriskningar till försäljning och ljudkommentarer på olika språk.

Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

2. Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

Ta dig ut på vattnet på denna båtutflykt till ön Comino och njut av landskapet  på öns norra kust. Ta dig till Blå Lagunen för att snorkla och bada, gå in i grottorna i Kristall-lagunen, kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en rutschkana eller bara njut av solen på båtens soldäck. När du stigit ombord på fartyget tar resan till ön Comino ungefär en timme. Du kommer att uppleva Malta från en vacker utsiktspunkt från det öppna havet. Du kommer att kryssa nära kusten och bevittna Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga vrår och vrår. Du kommer snart att passera den lilla ön St Paul's, där du kan se statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att besöka magnifika havsgrottor som ger dig möjlighet att ta fantastiska fotografier. Snart kommer du att stanna en timme vid den fantastiska men mindre kända Crystal Lagoon (juni-oktober endast vid fint väder). Den är omgärdad av branta klippor och kan därför endast nås med båtar. Det otroligt klara vattnet är perfekt för bad, snorkling och dykning. Du kan kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Under kvällsutflykten stannar du 2 timmar i Blue Lagoon och 30 minuter i Crystal Lagoon. När du anländer till Blå lagunen kastas ankar vid bästa området. Du kan sedan använda båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter, inklusive en enorm vattenrutschkana och ett soldäck med solstolar med kuddar. Du kan tillbringa resten av eftermiddagen med att simma från båten eller gå i land och utforska den lilla ön. Comino är också värt ett besök på vintern och är perfekt för vandrare samt fotografer. Eftersom det inte finns några städer eller bilar på ön kan man lätt känna doften av vild timjan och andra örter. När dagen börjar närma sig sitt slut kommer du att kryssa tillbaka till Bugibbas hamn, gå in i Santa Maria piratgrottor och titta på "Elefanthuvudet".

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

3. Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Vi kommer att stanna på 2-3 olika platser. Det första stoppet är Blå lagunen. Båten kommer att kasta ankar bort från folkmassorna så att du kan uppleva det berömda turkosa vattnet i lugn och ro. Stoppen efter den blå lagunen beror på väder och havsförhållanden. Några av våra möjliga stopp är: 1. Crystal Lagoon, omgiven av branta, dramatiska klippor. Dess kristallklara vatten är mycket djupare än Blue Lagoon, vilket gör området fantastiskt för snorkling och simning i och runt grottorna. Under detta stopp kan du njuta av en valfri grillning. 2. Anchor Bay för att se filmkulissen för Popeye's Village, som ligger gömd i en charmig vik. Andra stopp som kan göras är Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay eller Half Rock. Alla dessa platser är utmärkta för snorkling och bad. Tillbaka på båten kan du lyssna på dansmusik och köpa cocktails i baren. Om du har valt eftermiddagsalternativet kan du koppla av och titta på solnedgången vid horisonten. Efter en underbar dag till sjöss börjar resan tillbaka till Bugibba.

Från Sliema: Comino, Crystal Lagoon och Blue Lagoon-kryssning

4. Från Sliema: Comino, Crystal Lagoon och Blue Lagoon-kryssning

Njut av en kryssning runt Malta på denna resa från Sliema. Kryssa till ön Comino, se den berömda Blå lagunen och simma i det turkosa vattnet. Gå ombord på färjan i Sliema och kryssa norrut. Segla förbi Sliema Promenade och genom St Julian's Bay, St George's Bay och Qawra Bay. Paul's Bay och fortsätt genom Mellieha Bay för att nå Mgarr Harbour i Gozo för ett snabbt fotostopp. Beroende på vilket alternativ du bokar kan du gå iland i Gozo och beundra ön. Gå ombord igen och åk till Cominos Crystal Lagoon-område och St Nicholas Bay, tillbringa ca 45 minuter i bukten med att simma och snorkla innan du fortsätter till Blue Lagoon. *Stoppen vid St Nicholas Bay/Kristallagunen är säsongsbetonade från maj till oktober. November - april stannar båten endast vid Blue Lagoon. Njut av 3,5 timmars fritid vid Blå lagunen. Sola på stranden, simma eller snorkla med fiskarna eller utforska ön. På vägen tillbaka till Sliema stannar vi till för att beundra och fotografera de vackra grottorna på Comino.

Från Sliema: Dagskryssning till Gozo, Comino och Blå lagunen

5. Från Sliema: Dagskryssning till Gozo, Comino och Blå lagunen

Vi avgår från färjan Ferries 4 i Sliema och kryssar norrut till systerön Gozo. Vi stannar vid Mgarr Harbor (Gozos huvudhamn) där du kan utforska ön på egen hand eller gå ombord på en av våra bussar som tar dig till ett kort stopp vid Xlendi Bay och sedan stannar vid Victoria (huvudstaden) där du också kan se Citadel (den gamla befästa staden). (Busstransport är valfritt, vänligen välj önskat alternativ i kassan). På eftermiddagen går du återigen ombord på Luzzu Cruises-fartyget och fortsätter till ön Comino, där vi stannar i det kristallklara vattnet i den berömda Blue Lagoon i ca 1 timme och 30 minuter för simning, solbad, snorkling etc ... Efter vårt stopp vid Blue Lagoon besöker vi Crystal Caves of Comino och kryssar tillbaka till Sliema.

Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

6. Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

Ni avgår från Sliema Ferries på morgonen och reser norrut mot ön Gozo, beundrar Maltas norra kustlinje och njuter av de vackra havsvyerna, ser den karga kustlinjen och andra sevärdheter som finns längs kustlinjen. När du anländer till Mgarr Harbour (Gozos största hamn) går du ombord på en av våra bussar som tar dig till Victoria (Gozos huvudstad). På vägen till Victoria gör ni ett fotostopp på ca 15 minuter vid en av Gozos vackra vikar och kör förbi olika sevärdheter, som kyrkor och andra landmärken, beundrar den magnifika landsbygden och det fantastiska landskapet och tar in den imponerande skönheten och speciella charmen hos denna lilla ö. Du gör ett andra stopp på cirka 75 minuter i Victoria, Gozos huvudstad. Här har du lite ledig tid att strosa runt i staden, ta en kaffe eller ett mellanmål på något av de många kaféerna eller besöka något av stadens shoppingcenter. I staden Victoria kan du också besöka det majestätiska Citadellet, en imponerande medeltida fästning som av UNESCO betraktas som ett möjligt världsarv. Efter sightseeingturen kryssar du mot ön Comino. Gör dig redo att förundras över det turkosa, kristallklara vattnet i den berömda Blå lagunen. Här stannar du i cirka 90 minuter för att simma, sola, snorkla eller bara njuta av en promenad på landsbygden på Comino Island. Ön Comino är också värd ett besök under lågsäsongsmånaderna när det kan vara för kallt att simma vid Blue Lagoon. Här finns inga bilar eller tätorter, vilket gör ön till ett utmärkt resmål för vandrare och fotoentusiaster. Här finns många vandringsleder som leder till St Mary's Chapel, St Mary's Watch Tower och St Mary's Battery. Efter ett stopp vid Blue Lagoon åker du förbi de fantastiska Comino-grottorna innan du återvänder till Sliema.

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

7. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Från Bugibba: Eftermiddagssimning i Blå lagunen med solnedgångskryssning

8. Från Bugibba: Eftermiddagssimning i Blå lagunen med solnedgångskryssning

Undvik stora folksamlingar och besök Blå lagunen senare under dagen när temperaturen har sjunkit lite. Den här utflykten är perfekt för dig som vill snorkla, simma och plaska runt i Blue Lagoons kristallklara grunda vatten under den svalare delen av dagen. Njut av det magiska cyanfärgade vattnet i den blå lagunen, som är särskilt lockande sent på eftermiddagen när den varma medelhavssolen har värmt upp det hela dagen, vilket gör att vattentemperaturen är mycket lik lufttemperaturen. Utnyttja vattenrutschbanan ombord och njut av att leka i vattnet för att fly från det varma vädret. Eller om du hellre vill koppla av, tillbringa istället lite tid med att ligga på båten med en drink i handen i en av fåtöljerna. Slutligen på väg tillbaka till hamnen, njut av det lugna havets gungande vågor, beundra den magnifika medelhavskusten, och förundras över den fantastiska solnedgången över havet, glittrande över vattnet och reflekterades från de enorma maltesiska klipporna

Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

9. Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

Utforska Maltas otroliga egendomar, historia och sevärdheter i din egen takt. Ta de exklusiva hop-on, hop-off-turerna och åk när det passar dig på de öppna dubbeldäckade bussarna. Under turen kan du stanna till vid någon av följande större sevärdheter i staden, på dessa rutter: Rutt till södra Malta (röd rutt) - Valletta - Hypogeum - Vittoriosa Waterfront - Zejtun kyrka - Marsaxlokk fiskeby - Ghar Dalams grotta och museum - Blå grottan - Hagar Qim och Mnajdra tempel - Arvet av kalksten - Sliema Norra Malta-rutten (blå rutt) - Valletta - San Antons trädgårdar - Hantverksbyn - Flygmuseum - Mosta kyrka - Mdina - Rabat - Mgarr Kyrka - Gyllene bukten - Bugibba-torget - Vattenparken Splash and Fun - Marinparken Mediterraneo - St George's Bay - Spinola Bay

Malta: 5 timmars slapp piratbåtsfest med drycker och mat

10. Malta: 5 timmars slapp piratbåtsfest med drycker och mat

Boka en båtfest och utforska Maltas fantastiska kustlinje på natten. Smutta på olika drinkar från den öppna baren och njut av snacks medan du njuter av festmusiken med dina medresenärer. På Fernandes 2 får du uppleva det bästa av Maltas pulserande nattliv. Detta Lazy Pirate Boat Party blir en kväll att minnas! Båten avgår från Sliema och kryssar mot den nedåtgående solen. Du seglar längs den maltesiska kusten när mörkret faller och musiken blir högre. Stanna vid ankarpunkten och ta dig tid för ett dopp i månsken. Festen fortsätter tills båten återvänder till Sliema vid midnatt. Under hela festen dricker du från en öppen bar med vodka, tequila, whisky, rom, öl, vin och sangria. Drick så mycket du vill och njut av gratis snacks och frukt.

Alla aktiviteter

72 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sliema

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sliema?

Vilka är de bästa dagsturerna från Sliema?

De bästa dagsturerna från Sliema:

Gozo

Sliema: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sliema: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sliema

Samlat omdöme

3.8
(1 787 recensioner)

Aktiviteten var som de informerade oss om. Besättningen är mycket vänlig. Det kan förbättra tidshanteringen. De ger dig precis tillräckligt med tid att vara på varje plats. I alla fall utmärkt.

Det var en mycket trevlig och välorganiserad resa. Vår reseledare förklarade och förklarade något om allt, så vi plockade upp en massa intressanta saker.

Det var så härligt bara synd att de missade kristalllagunen så det var bara 6 timmar inte 7 men det var ändå värt pengarna

Vi njöt verkligen av bussen. >Vi kunde ta oss ut vid de fantastiska sevärdheterna. Tog senare en annan buss. Topp

Allt var underbart och kommer att förbli ett mycket bra minne för mig.