Sólheimajökull

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad besökare tycker om Sólheimajökull

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 2 929 omdömen

Otroligt vacker natur. Bra kläder nödvändigt.

Allt vi såg var sevärt. Black beach höll på att ta andan ur oss fullständigt - det blåste storm. Tyvärr saknades hörlurar till paddorna och mina egna har en helt annan typ av kontakt. Flera av sätenas kontakter var sönderbrutna, som tur var fanns det gott om plats att välja mellan. Guiden var undermålig. Vi fick veta att islänningar äter hästkött och att det finns fler får och fler bilar än människor på ön. I övrigt verkade hans jobb bestå i att tala om när vi skulle vara tillbaka i bussen. Mot vissa resenärer var han rentav oförskämd. Lågvattenmärket var väl när han bad oss att inte stjäla de paddor han ev glömt att samla in. Så bra tur med kass guide.

Utflykten var jättebra med vackra sevärdheter och lagom lång tid på varje plats. Jag hade önskat att guiden hade pratat mera. Han pratade bara första ca 20 minuterna om isländsk polis och ölbryggning. Jag hade velat höra mer! Om historia, politiskt och ekonomiskt läge idag, platser vi åkte förbi med mera.

Fantastiska naturupplevelser, ett måste på Island

Helt fantastisk resa med så många upplevelser. Tyvärr stressigt vid varje stopp pga för lite tid - hann knappt uppleva utan stress med tiden. Är man inte fullt rörlig så är det krävande med alla trappor och stigningar och kan vara att man missar upplevelsen.

Ett måste på Island! Så häftigt att gå upp på glaciären och se detta fantastiska. Vattenfallen var också en upplevelse, ta med regnkläder, det behövs om man vill gå riktigt nära.

Det enda negativa var att jag inte innan resan fick information om att flygbussen skulle ta mig från city till busstationen där jag skulle byta buss.