Saker att göra i
Skutustadhir

Våra mest rekommenderade saker att göra i Skutustadhir

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Goðafoss-utflykt på land

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Goðafoss-utflykt på land

En fantastisk tur runt Mývatn-sjön där vi ser hur naturens kraft har format landet och hur den fortfarande arbetar under våra fötter. Vi utforskar vackra platser och njuter av det fantastiska landskapet längs vägen. Vi börjar vår tur i Akureyri och kör österut mot det vackra vattenfallet Goðafoss, där vi gör vårt första stopp. Vattenfallet är en plats med betydande historiskt värde kopplat till när islänningarna tog kristendomen. Vi fortsätter österut från Goðafoss; vi passerar genom Reykjadalur-dalen och åker till Skútustaðir, där vi ser pseudokratrarna. Vårt nästa stopp är de fantastiska lavaformationerna vid Dimmuborgir. Dimmuborgir bildades för cirka 2300 år sedan när en delvis svalnad lavasjö dränerades ut och lämnade magnifika basaltpelare och skulpturer kvar. Efter en kort promenad i Dimmuborgir åker vi till Grjótagjá, som var en populär underjordisk badgrotta fram till vulkanutbrotten vid Krafla 1975-1984. Dessa utbrott värmde upp vattnet i grottan, så nu är det för varmt att bada där. Vi fortsätter nu genom Námaskarð-passet och åker till fumarolfälten Hverarönd, ett spektakulärt område som visar jordens inre kraft. Efter det här åker vi tillbaka mot Akureyri; om tid, väder och förhållanden tillåter det kommer vi att hitta några bra ställen att stanna till på för att ta bilder.

Från Akureyri: Dagstur till Mývatn-sjön med lokal guide

Från Akureyri: Dagstur till Mývatn-sjön med lokal guide

En fantastisk tur runt Mývatn-sjön där vi ser hur naturens kraft har format landet och hur den fortfarande arbetar under våra fötter. Vi utforskar vackra platser och njuter av det fantastiska landskapet längs vägen. Vi börjar vår tur i Akureyri och kör österut mot det vackra vattenfallet Goðafoss, där vi gör vårt första stopp. Vattenfallet är en plats med betydande historiskt värde kopplat till när islänningarna tog kristendomen. Vi fortsätter österut från Goðafoss; vi passerar Reykjadalur-dalen och åker till Skútustaðir, där vi ser pseudokratrarna. Vårt nästa stopp är de fantastiska lavaformationerna vid Dimmuborgir. Dimmuborgir bildades för cirka 2300 år sedan när en delvis svalnad lavasjö dränerades ut och lämnade magnifika basaltpelare och skulpturer kvar. Efter en kort promenad i Dimmuborgir åker vi till Grjótagjá, som var en populär underjordisk badgrotta fram till vulkanutbrotten vid Krafla 1975-1984. Dessa utbrott värmde upp vattnet i grottan, så nu är det för varmt att bada där. Vi fortsätter nu genom Námaskarð-passet och åker till fumarolfälten Hverarönd, ett spektakulärt område som visar jordens inre kraft. Efter det här åker vi tillbaka mot Akureyri; om tid, väder och förhållanden tillåter det kommer vi att hitta några bra ställen att stanna till på för att ta bilder.

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

Från Akureyri: Privat Diamond Circle Nature Tour & Transfer

En fantastisk tur runt diamantcirkeln där vi ser hur naturens kraft har format landet och hur den fortfarande arbetar under våra fötter. Vi utforskar vackra platser och njuter av det fantastiska landskapet längs vägen. Vi börjar vår tur i Akureyri och kör österut mot det vackra vattenfallet Goðafoss, där vi gör vårt första stopp. Vattenfallet är en plats med betydande historiskt värde kopplat till när islänningarna tog kristendomen. Vi fortsätter österut från Goðafoss; vi passerar Reykjadalur-dalen och åker till Skútustaðir, där vi ser pseudokratrarna. Vårt nästa stopp är de fantastiska lavaformationerna vid Dimmuborgir. Dimmuborgir bildades för cirka 2300 år sedan när en delvis svalnad lavasjö dränerades ut och lämnade magnifika basaltpelare och skulpturer kvar. Efter en kort promenad i Dimmuborgir åker vi till Grjótagjá, som var en populär underjordisk badgrotta fram till vulkanutbrotten vid Krafla 1975-1984. Dessa utbrott värmde upp vattnet i grottan, så nu är det för varmt att bada där. Vi fortsätter nu genom Námaskarð-passet och åker till fumarolfälten Hverarönd, ett spektakulärt område som visar jordens inre kraft. Vi fortsätter nu österut mot Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall. Vi tar en promenad till vattenfallet och tillbringar lite tid där. Vår resa tar oss nu norrut in i området Hljóðaklettar, där vi gör ett kort stopp och utforskar området. Därefter kör vi till Ásbyrgi; ett magnifikt hästskoformat område som tros ha bildats av Odins häst Sleipnir när den satte ner en fot där. Därefter kör vi tillbaka mot Akureyri via Húsavík; om tid, väder och förhållanden tillåter det kommer vi att hitta några bra ställen att stanna till på för att ta bilder.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Skutustadhir

Att göra i Skutustadhir

Städer i Island

Skutustadhir: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skutustadhir: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skutustadhir

Samlat omdöme

5
(4 recensioner)