Skútustaðagígar

Skútustaðagígar: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På denna underbara 6 timmars tur från Akureyri besöker du några av höjdpunkterna på norra Island och njuter av den typiska isländska upplevelsen, att doppa sig utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Turen börjar vid Akureyris terminal för kryssningsfartyg. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så att du inte behöver oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller också lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan en kyckling eller vegansk lunchpaket. Berätta bara för din guide i början av turen. Dagens första stopp är den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är smalare än det är högt och böjer sig i en halvmåneform. Góðafoss är anmärkningsvärt för en symbolisk roll i isländsk historia, när en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallen, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatn-området och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med forntida utbrott som resulterade i de pseudokratrar som prickar sjön och omgivande områden. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök på Mývatn Nature Baths, Nordens blå lagun. Vattnet här värms upp naturligt av geotermiska krafter under ytan och sägs ha läkande egenskaper. Koppla av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår guidad kryssning avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Den klassiska turen till Myvatn-sjön går genom några av de mest spektakulära och unika landskapen på Island. På den här turen får du se vattenfall, lavaskulpturer, bubblande gyttjelokaler och ångande skorstenar, underjordiska grottor, vulkaner, kratrar och avslutar dagen med att koppla av i det geotermiska vattnet i naturbaden. Denna fjärde största sjö på Island är omgiven av lavafält, kratrar, panoramautsikter och ett fantastiskt fågelliv. Den här turen tar dig till följande platser: Dimmuborgir ett unikt område med lavaskulpturer och klippformationer, Hverir där du kan utforska de ångande och bubblande gyttjegroparna, de underjordiska grottorna vid Grjótagjá. Du avslutar dagen vid Myvatn Nature Baths där du kan njuta av ett avkopplande bad i det geotermiska vattnet. En dag vid sjön Myvatn är en dag att minnas. Turen avgår från Akureyri. Det första stoppet ger dig den bästa utsikten över Akureyri och Eyjafjörður. Efter ett kort fotostopp kör vi vidare till Goðafoss vattenfall. Ett av Islands vackraste och unikt formade vattenfall. Här berättar vi varför fallen är viktiga i Islands historia och ger dig tillräckligt med tid för att utforska området på nära håll. Därefter kör vi vidare till Myvatn. Vi stannar en kort stund vid pseudokratrarna innan vi fortsätter till Dimmuborgir. Dimmuborgir är ett unikt och mycket intressant område. Besökarna får tid att vandra bland de ovanliga lavaskulpturerna, pelarna och grottorna. Våra guider vet allt om detta område och går gärna med dig och förklarar hur området skapades för 2 500 år sedan, samt berättar några folksagor om de lokala trollen. Efter en lunchpaus med utsikt över Dimmuborgir besöker vi de före detta naturbaden som ligger på de tektoniska plattorna mellan Europa och Amerika. Det senaste vulkanutbrottet i Myvatn var 1984 från vulkanen Krafla och lava från detta utbrott syns överallt. Hverir är ett område med bubblande svavelgruvor och ångande skorstenar, se upp när du utforskar detta unika område! Myvatn Nature Baths är vårt sista stopp och vi rekommenderar att du tar del av detta extraval. De geotermiska vattnen är den perfekta platsen för att koppla av innan du kör tillbaka till Akureyri. Under vintermånaderna ger frosten, den lågt liggande solen och ofta snön något extra till denna fantastiska tur till Myvatn.

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Följ med på en oförglömlig resa där vi börjar med att njuta av det fantastiska vattenfallet Goðafoss med sin skönhet och stora historia. Fortsätt till den underbara sjön Mývatn med sin tuffa vulkaniska miljö, rika fågelliv och flora. Stanna till vid Dimmuborgir, Grjótagjá och Hverir. Kör förbi Skútustaðagígar, ett kluster av mycket unika vulkaniska landformationer (pseudokrater) som bildades under ett utbrott i området. Fortsätt till Dimmuborgir (Mörka slottet), ett ovanligt mörkt och grovt lavafält som innehåller många märkliga formationer och lavagrottor som Gatklettur, "Holly cliff". Utforska den lilla lavagrottan Grjótagjá, med en geotermisk källa inuti, som användes som badplats under lång tid. Utforska Hverir, som har otaliga kokande gyttjekällor och ångöppningar i vitt skilda färger. Lämna Mývatn och fortsätt till det stora och mäktiga vattenfallet Dettifoss, som ligger i Vatnajökulls nationalpark, och som är känt för att vara det mäktigaste vattenfallet i hela Europa. Beundra Dettifoss, som är över 100 meter brett och faller nästan 45 meter ner i ravinen Jökulsárgljúfur. Ta en närmare titt på Jökulsárgljúfur som är den största klyftan på hela Island med en spännvidd på upp till 1000 meter och ett djup på nästan 120 meter innan du åker tillbaka till Akureyri.

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Följ med Fox Adventure-teamet på denna tur och upplev sjön Mývatn, som anses vara en av de vackraste platserna på Island. Området erbjuder ett varierat landskap med några kilometers mellanrum och bildades genom ett massivt utbrott av basaltisk lava för 2300 år sedan, vilket resulterade i ett landskap som domineras av vulkaniska landformer. På grund av den hisnande skönheten valde skaparna av Game of Thrones denna plats för att filma många scener. Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vårt första mål, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning om hur man tar de bästa bilderna. Därefter kommer vi att utforska den vackra sjön Mývatn, där vi kan njuta av fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på några få platser runt om i världen, inklusive Island, Hawaii, en på Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom kommer vi att besöka Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Slutligen får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrslystna kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Vi besöker det geotermiska området Hverir, där man kan se många rykande fumaroler och kokande lerkärl. Resan avslutas vid naturbadet Mývatn, där du kan koppla av i ångbadet och bada i det geotermiska vattnet. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto med utsikt över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord! Denna tur är också tillgänglig som en privat tur. Höjdpunkter Vattenfallet Goðafoss Pseudokratrar i Skútustaðagígar Dimmuborgir lavaformationer Sprickan mellan de eurasiska och amerikanska kontinenterna Grjótagjá-grottan Hverir - geotermiskt område Natur Mývatns bad

Från Akureyri: Guidad tur till sjön Mývatn med lunch

Från Akureyri: Guidad tur till sjön Mývatn med lunch

Du hämtas på ditt kryssningsfartyg i Akureyri hamn och kör sedan till sjön Mývatn och det omgivande våtmarksområdet nära vulkanen Krafla. Stanna till vid vattenfallet Goðafoss och hör om dess viktiga roll i Islands historia. Fortsätt till pseudokratrarna i Skútustaðagígar, som bildades när het flödande lava mötte iskallt vatten från sjön. Se lavafälten i Dimmuborgir, rika på mytiska sagor och fantastiska att titta på med sina lavapelare och klippformationer. Stanna till vid Hverirs kokande gyttjepooler och beundra de ångande fumarolerna och svavelgroparna. Upptäck det termiska vattnet i en underjordisk flod vid Grjotagja, där du kommer att stå på kontinentalsprickan mellan Europa och Amerika. Stanna till för en lugn och avkopplande lunch på Mývatn Heritage and Nature Museum, långt från de stora busspublikerna. En lätt sopplunch och inträde till museet ingår i turen. Återvänd till Akureyri hamn minst 1 timme innan ditt fartyg avgår för att avsluta rundturen.

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till Goðafoss vattenfall och Mývatn-sjön. Besök en lokal varm källa och bada i det lugnande vattnet i naturbaden. Lämna Akureyri och kör längs den natursköna kusten vid Eyjafjordur, en av landets längsta fjordar. Första stoppet blir Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall som ligger i floden Skjálfandafljót. Nästan fortsätter du till sjön Mývatn, vars landskap domineras av vulkaniska landformer på grund av ett lavautbrott för 2 300 år sedan. Fortsätt till grottan Grjótagjá och stanna till vid det varma källområdet Hverarönd i Námaskarð. Utnyttja möjligheten att koppla av i ångbad och geotermiskt vatten i Mývatn Nature Baths. På vägen tillbaka till Akureyri kan du se de unika lavaformationerna i Dimmuborgir och pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Sista stoppet blir i Eyjafjordur där du hinner ta massor av foton med fjorden som bakgrund.

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vår första destination, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning för att ta de bästa bilderna. Därefter utforskar vi den vackra sjön Mývatn, där vi kan se fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på ett fåtal platser i världen, bland annat på Island, Hawaii, Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom besöker vi Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Vi fortsätter sedan till det geotermiska området Hverir, där många rykande fumaroler och kokande lergrytor kan observeras. Efter Hverir åker vi cirka 40 minuter för att se Dettifoss, ett av de mest kraftfulla vattenfallen i Europa. På soliga dagar kan man se en vacker regnbåge över det otroliga vattenfallet. Att besöka Dettifoss vattenfall är en unik upplevelse som du inte får missa. På återresan får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrliga kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto när du tittar över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord!

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Upptäck norra Island på denna guidade tur med transport mellan olika sevärdheter. Stanna till vid alla områdets naturliga sevärdheter som måste ses, inklusive Eyjafjordurfjorden, vattenfallet Godafoss och berget Námafjall. Ta sedan ett dopp i den geotermiska lagunen Myvatn Nature Bath. Njut av transporten från ditt hotell i Akureyri till turens första plats, vattenfallet Godafoss, lokalt känt som "Gudarnas vattenfall". På vägen dit kör du längs Eyjafjordur, Islands längsta fjord. Nästan utforskar du de geologiska bedrifterna i området kring sjön Myvatn, bland annat Skútustaðagígar, ett fält av pseudokrater som bildats av lavaflöde, Hverir-lerpölarna och Grjótagjá, en gammal lavagrotta. Du kommer också att se Höfði, platsen för ikoniska inspelningsplatser, däribland Game of Thrones och Star Wars. På nästa stopp kan du passa på att besöka Myvatn Nature Baths. Slappna av i det mjölkblå vattnet i den geotermiska lagunen och njut av en drink på den intilliggande Kvika-restaurangen. Utflykten avslutas med transport tillbaka till Akureyri.

Island: Myvatn-sjön och Godafoss 4x4-tur med buss

Island: Myvatn-sjön och Godafoss 4x4-tur med buss

Se på den underbara Eyjafjordurfjorden när du kör till Godafoss vattenfallets brusande vatten. Se Hverirs bubblande gyttjebassänger. Låt dig förundras av de naturliga ångventilerna vid Námaskarð. Se på lavapelarna i Dimmuborgir. Besök de geotermiska bassängerna i Myvatn. Starta din tur med upphämtning på ditt hotell, på flygplatsen eller i hamnen. Hoppa ombord på bussen och kör längs Eyjafjordur, en av Islands längsta fjordar. Ta in den fantastiska uppvisningen av bergen längs vägen. Se vattenfallet Godafoss, som är 12 meter högt och 30 meter brett. Ankomst till sjön Myvatn, som bildades för 2300 år sedan av ett utbrott av basaltlava. Besök Skútustaðagígar, ett pseudokraterområde som bildats av lava som flödat över våtmark. Fortsätt till Hverir Mud Pools, en geotermisk plats som är känd för sina bubblande lerpölar. Insätt landskapet vid Námaskarð och Hverarönd, som är kända för sina naturliga ångventiler. Åk till Grjótagjá-grottan, en badgrotta med varma källor. Följ din guide till Námafjall, ett spektakulärt vulkaniskt berg. Upptäck formationerna av lavapelare, kända som de mörka slotten vid Dimmuborgir Lavafält. Fortsätt att gå för att nå de geotermiska poolerna vid Myvatn Nature Baths, med utsikt över en vacker blå lagun. Bada i bassängerna om du vill eller äta i restaurangen. Bevittna inspelningsplatser för Game of Thrones, vid Höfði, och Star Wars. Avsluta din rundtur och bli avsläppt i Akureyri eller vid sjön Myvatn. Upptäck det magiska underlandet vid sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss med en erfaren lokal guide. Vi åker iväg från Akureryi med en fantastisk körning längs Eyjafjorden till Godafoss vattenfall och sedan vidare till den berömda sjön Myvatn. Turen stannar vid alla de främsta attraktionerna vid sjön Myvatn och Myvatn naturbad.

Från Akureyri: Klassisk rundtur till Mývatn

Från Akureyri: Klassisk rundtur till Mývatn

Området runt sjön Mývatn anses av många vara den vackraste platsen på Island. Börja din åtta timmars rundtur med ett stopp vid vattenfallet Goðafoss, en pittoresk och ikonisk plats på floden Skjálfandafljót. Rundturens nästa stopp är pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Du ser också fler av områdets höjdpunkter, inklusive lerpoolerna Hverir, Grjótagjá-sprickan och lavafälten Dimmuborgir. Det sista stoppet för dagen är Mývatns naturbad, där du har möjlighet att koppla av i en naturlig pool med geotermiskt vatten, belägen mitt blandlavafälten med fantastiskt utsikt över området.

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Skútustaðagígar

Skútustaðagígar: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På denna underbara 6 timmars tur från Akureyri besöker du några av höjdpunkterna på norra Island och njuter av den typiska isländska upplevelsen, att doppa sig utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Turen börjar vid Akureyris terminal för kryssningsfartyg. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så att du inte behöver oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller också lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan en kyckling eller vegansk lunchpaket. Berätta bara för din guide i början av turen. Dagens första stopp är den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är smalare än det är högt och böjer sig i en halvmåneform. Góðafoss är anmärkningsvärt för en symbolisk roll i isländsk historia, när en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallen, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatn-området och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med forntida utbrott som resulterade i de pseudokratrar som prickar sjön och omgivande områden. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök på Mývatn Nature Baths, Nordens blå lagun. Vattnet här värms upp naturligt av geotermiska krafter under ytan och sägs ha läkande egenskaper. Koppla av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår guidad kryssning avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Den klassiska turen till Myvatn-sjön går genom några av de mest spektakulära och unika landskapen på Island. På den här turen får du se vattenfall, lavaskulpturer, bubblande gyttjelokaler och ångande skorstenar, underjordiska grottor, vulkaner, kratrar och avslutar dagen med att koppla av i det geotermiska vattnet i naturbaden. Denna fjärde största sjö på Island är omgiven av lavafält, kratrar, panoramautsikter och ett fantastiskt fågelliv. Den här turen tar dig till följande platser: Dimmuborgir ett unikt område med lavaskulpturer och klippformationer, Hverir där du kan utforska de ångande och bubblande gyttjegroparna, de underjordiska grottorna vid Grjótagjá. Du avslutar dagen vid Myvatn Nature Baths där du kan njuta av ett avkopplande bad i det geotermiska vattnet. En dag vid sjön Myvatn är en dag att minnas. Turen avgår från Akureyri. Det första stoppet ger dig den bästa utsikten över Akureyri och Eyjafjörður. Efter ett kort fotostopp kör vi vidare till Goðafoss vattenfall. Ett av Islands vackraste och unikt formade vattenfall. Här berättar vi varför fallen är viktiga i Islands historia och ger dig tillräckligt med tid för att utforska området på nära håll. Därefter kör vi vidare till Myvatn. Vi stannar en kort stund vid pseudokratrarna innan vi fortsätter till Dimmuborgir. Dimmuborgir är ett unikt och mycket intressant område. Besökarna får tid att vandra bland de ovanliga lavaskulpturerna, pelarna och grottorna. Våra guider vet allt om detta område och går gärna med dig och förklarar hur området skapades för 2 500 år sedan, samt berättar några folksagor om de lokala trollen. Efter en lunchpaus med utsikt över Dimmuborgir besöker vi de före detta naturbaden som ligger på de tektoniska plattorna mellan Europa och Amerika. Det senaste vulkanutbrottet i Myvatn var 1984 från vulkanen Krafla och lava från detta utbrott syns överallt. Hverir är ett område med bubblande svavelgruvor och ångande skorstenar, se upp när du utforskar detta unika område! Myvatn Nature Baths är vårt sista stopp och vi rekommenderar att du tar del av detta extraval. De geotermiska vattnen är den perfekta platsen för att koppla av innan du kör tillbaka till Akureyri. Under vintermånaderna ger frosten, den lågt liggande solen och ofta snön något extra till denna fantastiska tur till Myvatn.

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Följ med på en oförglömlig resa där vi börjar med att njuta av det fantastiska vattenfallet Goðafoss med sin skönhet och stora historia. Fortsätt till den underbara sjön Mývatn med sin tuffa vulkaniska miljö, rika fågelliv och flora. Stanna till vid Dimmuborgir, Grjótagjá och Hverir. Kör förbi Skútustaðagígar, ett kluster av mycket unika vulkaniska landformationer (pseudokrater) som bildades under ett utbrott i området. Fortsätt till Dimmuborgir (Mörka slottet), ett ovanligt mörkt och grovt lavafält som innehåller många märkliga formationer och lavagrottor som Gatklettur, "Holly cliff". Utforska den lilla lavagrottan Grjótagjá, med en geotermisk källa inuti, som användes som badplats under lång tid. Utforska Hverir, som har otaliga kokande gyttjekällor och ångöppningar i vitt skilda färger. Lämna Mývatn och fortsätt till det stora och mäktiga vattenfallet Dettifoss, som ligger i Vatnajökulls nationalpark, och som är känt för att vara det mäktigaste vattenfallet i hela Europa. Beundra Dettifoss, som är över 100 meter brett och faller nästan 45 meter ner i ravinen Jökulsárgljúfur. Ta en närmare titt på Jökulsárgljúfur som är den största klyftan på hela Island med en spännvidd på upp till 1000 meter och ett djup på nästan 120 meter innan du åker tillbaka till Akureyri.

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Följ med Fox Adventure-teamet på denna tur och upplev sjön Mývatn, som anses vara en av de vackraste platserna på Island. Området erbjuder ett varierat landskap med några kilometers mellanrum och bildades genom ett massivt utbrott av basaltisk lava för 2300 år sedan, vilket resulterade i ett landskap som domineras av vulkaniska landformer. På grund av den hisnande skönheten valde skaparna av Game of Thrones denna plats för att filma många scener. Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vårt första mål, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning om hur man tar de bästa bilderna. Därefter kommer vi att utforska den vackra sjön Mývatn, där vi kan njuta av fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på några få platser runt om i världen, inklusive Island, Hawaii, en på Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom kommer vi att besöka Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Slutligen får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrslystna kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Vi besöker det geotermiska området Hverir, där man kan se många rykande fumaroler och kokande lerkärl. Resan avslutas vid naturbadet Mývatn, där du kan koppla av i ångbadet och bada i det geotermiska vattnet. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto med utsikt över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord! Denna tur är också tillgänglig som en privat tur. Höjdpunkter Vattenfallet Goðafoss Pseudokratrar i Skútustaðagígar Dimmuborgir lavaformationer Sprickan mellan de eurasiska och amerikanska kontinenterna Grjótagjá-grottan Hverir - geotermiskt område Natur Mývatns bad

Från Akureyri: Guidad tur till sjön Mývatn med lunch

Från Akureyri: Guidad tur till sjön Mývatn med lunch

Du hämtas på ditt kryssningsfartyg i Akureyri hamn och kör sedan till sjön Mývatn och det omgivande våtmarksområdet nära vulkanen Krafla. Stanna till vid vattenfallet Goðafoss och hör om dess viktiga roll i Islands historia. Fortsätt till pseudokratrarna i Skútustaðagígar, som bildades när het flödande lava mötte iskallt vatten från sjön. Se lavafälten i Dimmuborgir, rika på mytiska sagor och fantastiska att titta på med sina lavapelare och klippformationer. Stanna till vid Hverirs kokande gyttjepooler och beundra de ångande fumarolerna och svavelgroparna. Upptäck det termiska vattnet i en underjordisk flod vid Grjotagja, där du kommer att stå på kontinentalsprickan mellan Europa och Amerika. Stanna till för en lugn och avkopplande lunch på Mývatn Heritage and Nature Museum, långt från de stora busspublikerna. En lätt sopplunch och inträde till museet ingår i turen. Återvänd till Akureyri hamn minst 1 timme innan ditt fartyg avgår för att avsluta rundturen.

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till Goðafoss vattenfall och Mývatn-sjön. Besök en lokal varm källa och bada i det lugnande vattnet i naturbaden. Lämna Akureyri och kör längs den natursköna kusten vid Eyjafjordur, en av landets längsta fjordar. Första stoppet blir Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall som ligger i floden Skjálfandafljót. Nästan fortsätter du till sjön Mývatn, vars landskap domineras av vulkaniska landformer på grund av ett lavautbrott för 2 300 år sedan. Fortsätt till grottan Grjótagjá och stanna till vid det varma källområdet Hverarönd i Námaskarð. Utnyttja möjligheten att koppla av i ångbad och geotermiskt vatten i Mývatn Nature Baths. På vägen tillbaka till Akureyri kan du se de unika lavaformationerna i Dimmuborgir och pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Sista stoppet blir i Eyjafjordur där du hinner ta massor av foton med fjorden som bakgrund.

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vår första destination, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning för att ta de bästa bilderna. Därefter utforskar vi den vackra sjön Mývatn, där vi kan se fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på ett fåtal platser i världen, bland annat på Island, Hawaii, Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom besöker vi Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Vi fortsätter sedan till det geotermiska området Hverir, där många rykande fumaroler och kokande lergrytor kan observeras. Efter Hverir åker vi cirka 40 minuter för att se Dettifoss, ett av de mest kraftfulla vattenfallen i Europa. På soliga dagar kan man se en vacker regnbåge över det otroliga vattenfallet. Att besöka Dettifoss vattenfall är en unik upplevelse som du inte får missa. På återresan får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrliga kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto när du tittar över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord!

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Upptäck norra Island på denna guidade tur med transport mellan olika sevärdheter. Stanna till vid alla områdets naturliga sevärdheter som måste ses, inklusive Eyjafjordurfjorden, vattenfallet Godafoss och berget Námafjall. Ta sedan ett dopp i den geotermiska lagunen Myvatn Nature Bath. Njut av transporten från ditt hotell i Akureyri till turens första plats, vattenfallet Godafoss, lokalt känt som "Gudarnas vattenfall". På vägen dit kör du längs Eyjafjordur, Islands längsta fjord. Nästan utforskar du de geologiska bedrifterna i området kring sjön Myvatn, bland annat Skútustaðagígar, ett fält av pseudokrater som bildats av lavaflöde, Hverir-lerpölarna och Grjótagjá, en gammal lavagrotta. Du kommer också att se Höfði, platsen för ikoniska inspelningsplatser, däribland Game of Thrones och Star Wars. På nästa stopp kan du passa på att besöka Myvatn Nature Baths. Slappna av i det mjölkblå vattnet i den geotermiska lagunen och njut av en drink på den intilliggande Kvika-restaurangen. Utflykten avslutas med transport tillbaka till Akureyri.

Island: Myvatn-sjön och Godafoss 4x4-tur med buss

Island: Myvatn-sjön och Godafoss 4x4-tur med buss

Se på den underbara Eyjafjordurfjorden när du kör till Godafoss vattenfallets brusande vatten. Se Hverirs bubblande gyttjebassänger. Låt dig förundras av de naturliga ångventilerna vid Námaskarð. Se på lavapelarna i Dimmuborgir. Besök de geotermiska bassängerna i Myvatn. Starta din tur med upphämtning på ditt hotell, på flygplatsen eller i hamnen. Hoppa ombord på bussen och kör längs Eyjafjordur, en av Islands längsta fjordar. Ta in den fantastiska uppvisningen av bergen längs vägen. Se vattenfallet Godafoss, som är 12 meter högt och 30 meter brett. Ankomst till sjön Myvatn, som bildades för 2300 år sedan av ett utbrott av basaltlava. Besök Skútustaðagígar, ett pseudokraterområde som bildats av lava som flödat över våtmark. Fortsätt till Hverir Mud Pools, en geotermisk plats som är känd för sina bubblande lerpölar. Insätt landskapet vid Námaskarð och Hverarönd, som är kända för sina naturliga ångventiler. Åk till Grjótagjá-grottan, en badgrotta med varma källor. Följ din guide till Námafjall, ett spektakulärt vulkaniskt berg. Upptäck formationerna av lavapelare, kända som de mörka slotten vid Dimmuborgir Lavafält. Fortsätt att gå för att nå de geotermiska poolerna vid Myvatn Nature Baths, med utsikt över en vacker blå lagun. Bada i bassängerna om du vill eller äta i restaurangen. Bevittna inspelningsplatser för Game of Thrones, vid Höfði, och Star Wars. Avsluta din rundtur och bli avsläppt i Akureyri eller vid sjön Myvatn. Upptäck det magiska underlandet vid sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss med en erfaren lokal guide. Vi åker iväg från Akureryi med en fantastisk körning längs Eyjafjorden till Godafoss vattenfall och sedan vidare till den berömda sjön Myvatn. Turen stannar vid alla de främsta attraktionerna vid sjön Myvatn och Myvatn naturbad.

Från Akureyri: Klassisk rundtur till Mývatn

Från Akureyri: Klassisk rundtur till Mývatn

Området runt sjön Mývatn anses av många vara den vackraste platsen på Island. Börja din åtta timmars rundtur med ett stopp vid vattenfallet Goðafoss, en pittoresk och ikonisk plats på floden Skjálfandafljót. Rundturens nästa stopp är pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Du ser också fler av områdets höjdpunkter, inklusive lerpoolerna Hverir, Grjótagjá-sprickan och lavafälten Dimmuborgir. Det sista stoppet för dagen är Mývatns naturbad, där du har möjlighet att koppla av i en naturlig pool med geotermiskt vatten, belägen mitt blandlavafälten med fantastiskt utsikt över området.

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Skútustaðagígar

Städer i Island

Skútustaðagígar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skútustaðagígar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.