Saker att göra i
Skradin

Våra mest rekommenderade saker att göra i Skradin

Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

1. Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

Gå med på en tur till Krka-vattenfallen från Split med buss eller uppgradera din upplevelse till att inkludera privat transport med bil. Beundra vattenfallens skönhet i nationalparken Krka och lär dig mer om denna natursköna plats av din lokala guide. Efter en 90-minuters resa från Split i en luftkonditionerad buss kommer du att upptäcka denna sagolika och eftertraktade attraktion, som ligger mitt i ett av Kroatiens soligaste områden. Ditt första stopp är den pittoreska lilla staden Skradin, vars ursprung går tillbaka till forntiden. Efter en 30 minuter lång panoramakryssning genom den magiska ingången till parken når du Skradinski Buk, som är platsens imponerande höjdpunkt. Du kan också lära dig mer om platsen, inklusive dess historia, genom en guidad tur i parken. Du får totalt tre timmar i parken, vilket ger dig möjlighet att få ut det mesta av den här fantastiska upplevelsen - från picknick, fotografering till att helt enkelt andas in atmosfären. Fortsätt till den pittoreska staden Primosten, där några av Kroatiens finaste stränder finns. Njut av två timmars fritid för att bada eller utforska de pittoreska kullerstensgatorna i den gamla staden. Du har möjlighet att delta i en vinprovning.

Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

2. Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

Besök Krka National Park på en dagsutflykt från Split. Res med en luftkonditionerad buss, njut av en avkopplande båttur till Skardin, besök en lokal vingård och mycket mer. Ta dig till mötesplatsen i Split och gå ombord på en bekväm, luftkonditionerad buss för att börja din resa. Gå på trästigen genom parken vid ankomsten och upptäck en grön oas med inhemska arter av fåglar, fiskar och fjärilar. Besök den vackra etno-byn och upptäck traditionella dräkter och hantverk, det lilla huset tillägnat Nikola Tesla samt gamla vattenkvarnar. Se även Jaruga vattenkraftverk under Skradinski Buk, världens näst äldsta vattenkraftverk och Europas första. Efter att ha tillbringat tid i parken med din guide tar du en båttur till Skradin. Ta en promenad genom den lilla staden, klättra på fästningen och njut av panoramautsikt, ta en cocktail eller lunch på någon av barerna och restaurangerna, eller ta ett dopp på en strand i närheten, där floden Krka möter havet. Slutligen besöker du byn Plastovo och lär känna en av de lokala vinmakarna. Prova fint dalmatiskt vin, hemgjord olivolja, ost och bröd innan du återvänder till Split.

Split: Krka-vattenfallstur, båtkryssning och bad

3. Split: Krka-vattenfallstur, båtkryssning och bad

Upptäck nationalparken Krka på en busstur från Split. Hör de viktigaste fakta om nationalparken från din guide, besök en liten etnisk by, njut av omgivningarna och åk till parkens största vattenfall, Skradinski Buk. Fortsätt till Jaruga vattenkraftverk, det näst äldsta vattenkraftverket i världen och det första i Europa. Njut av din lediga tid inne i nationalparken, fånga några fina ögonblick och skapa minnen. Efter att ha tillbringat tid i parken tillsammans med din guide kan du njuta av en panoramisk båttur till Skradin, en av de äldsta städerna på Kroatiens kust. Ta en promenad genom dess stadskärna, besök den lilla fästningen med fantastisk utsikt, ät lunch eller njut av att bada på stranden där floden möter havet.

Split: Krka nationalpark dagsutflykt med båttur och simning

4. Split: Krka nationalpark dagsutflykt med båttur och simning

Efter en kort bilresa från Split kommer du att förvånas över skönheten i denna orörda natur, den friska luften och träspåren som är utspridda över hela nationalparken. Denna del av nationalparken Krka är din möjlighet att bekanta dig mer med dess kulturella sida och även dess flora och fauna. Att vandra genom dessa pedagogiska stigar ger dig en chans att njuta av nationalparken från olika synvinklar. Efter att ha utforskat parkens vackra natur och dolda pärlor är det dags att koppla av under nationalparkens lummiga grönska. Hitta din plats i ett stort grönområde och fördjupa dig i den fantastiska naturen. Avsluta din Krka-vattenfallstur med en panoramabåtkryssning från Skradinski Buk-vattenfallet till staden Skradin där det finns ett perfekt tillfälle att simma i kristallklart vatten!

Från Split: Tur i Krka nationalpark

5. Från Split: Tur i Krka nationalpark

Följ med oss på ett oförglömligt äventyr när vi utforskar den fantastiska nationalparken Krka Waterfalls, ett av Kroatiens mest magnifika naturunderverk. Vi besöker Skradinski Buk-området, som sträcker sig över 110 kvadratkilometer och är hem för sju magnifika vattenfall och ett varierat utbud av flora och fauna. Vi startar tidigt på morgonen från Splits centrum och hoppar ombord på en luftkonditionerad buss, där din erfarna reseledare delar med sig av användbara tips och insikter när vi tar oss till staden Skradin. Vår guide kommer att skaffa inträdesbiljetter till parken åt dig, så att du kan undvika köerna och börja ditt Krka National Park-äventyr med en avslappnad känsla. När du kommer in i parken med en båttur möts du av den uppfriskande doften av naturen och ljudet av vattenfallet Skradinski Buk. På den här delen av resan kan du välja mellan en 45-minuters promenad med vår guide för att njuta av det fantastiska landskapet och lära dig mer om parkens naturliga och historiska betydelse, eller så kan du utforska parken på egen hand i ett par timmar. Senare kommer de som vill att delta i en valfri 30-minuters vinprovningstur, medan det för resten blir ett perfekt tillfälle att varva ner och koppla av, oavsett om du väljer att simma, njuta av lokala rätter eller ta en naturskön promenad genom de vackra gatorna i Skradin. Cirka kl. 17.15/5.30 anländer vi tillbaka till Split, med hjärtat och kameran fulla av oförglömliga minnen.

Från Split & Trogir: Krka vattenfall dagstur med båttur

6. Från Split & Trogir: Krka vattenfall dagstur med båttur

Se Krka nationalparks frodiga skönhet under en dagsutflykt från Split eller Trogir. Upptäck vackra vattenfall, våtmarker fyllda av fåglar och en fantastisk naturskön miljö. Du utforskar den berömda Skradinski Buk – en unik travertinbarriär som vackert formats av naturen. Res från Split eller Trogir och färdas mot parken. Vid ankomsten har du fri tid då du kan promenera på de välorganiserade stigarna och vandra genom de grönskande skogarna i din egen takt. Vandra till en liten samling renoverade stenhus, verkstäder och andra autentiska byggnader, inklusive en vattenkvarn som visar hur man levde ett hållbart byliv för flera hundra år sedan. Slingra dig ner till Krkafloden och stanna då och då för att läsa de pedagogiska kartorna och den spännande informationen om de örter och djurarter som har parken som sitt hem. Slappna av i skuggan av de höga träden eller slå dig ner vid flodstranden och titta på vattnet som rinner förbi. Njut sedan av en båttur nedför Krkaflodens dalgång som tar dig till staden Skradin. Du har två timmar på dig att koppla av och ta ett bad i nationalparken. Ta farväl av denna bit av paradiset och hoppa tillbaka på bussen. Res tillbaka till Split och Trogir via natursköna och pittoreska dalmatiska byar.

Split: Krka vattenfall – dagstur med båtutflykt och badstopp

7. Split: Krka vattenfall – dagstur med båtutflykt och badstopp

Fly från det hektiska livet i Splits centrum på en guidad heldagstur till Krka, en av Kroatiens vackraste nationalparker. Glid längs Krka-flodens lugna vatten på en båtutflykt och utnyttja din lediga tid i parken när du väl är framme. Möt din guide vid Diocletianpalatsets Gyllene port för transfer till nationalparken Krka. Alternativt kan du köra direkt till parken i en privat bil, beroende på vilket alternativ du väljer. Vid ankomsten åker du till den lilla staden Skradin för att ta en kort båtutflykt på Krkafloden. Gå av vid vattenfallen Skradinski buk och förundras över Europas största travertinkaskader. Ta in den friska luften och den vilda naturen eller besök Etno-museet i en av de gamla kvarnarna. Se resterna av gamla bosättningar och små stenhus samt den första vattenkraftstationen i Europa. Efter nationalparken besöker du Skradins sandstrand för en uppfriskande paus. Besök en vingård och smaka på lokala viner och olivolja, som inte ingår i turnéns pris.

Från Split: Krka Waterfalls Cruise & Trogir Walking Tour

8. Från Split: Krka Waterfalls Cruise & Trogir Walking Tour

Tillbringa en dag i naturen i kombination med sightseeing i den historiska staden Trogir - det bästa sättet att tillbringa en dag på semestern, bort från stadens trängsel. Efter bara 30 minuters bilresa från Split stannar du för att utforska detta kulturella UNESCO-arv. Tillsammans med en auktoriserad guide har du en unik möjlighet att utforska detta berömda "stadsmuseum". När du går runt i dess historiska centrum och smala gator känns det som om du går tillbaka i tiden, till antikens Grekland, Rom och Venedig. Upptäck medeltida murar, klocktorn, bevarade slott och kyrkor. Full av intryck fortsätter resan mot nationalparken. Från den lilla flodstaden Skradin tar du en panoramisk båttur genom Krka-flodens kanjon. Tillbringa lite tid med din guide som kommer att förklara alla hemligheter i detta fantastiska område medan du slingrar dig fram genom de välorganiserade lederna i Krka nationalpark. Följ de pedagogiska stigarna och hitta en etnisk by, gamla vattenkvarnar, stenhus, souvenirbutiker, autentiska byggnader och en restaurang. Tillbringa din fritid i skuggan av de höga träden och fördjupa dig i den hisnande naturen.

Zadar: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovning och rundtur i gamla stan

9. Zadar: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovning och rundtur i gamla stan

Bli med på ett äventyr och utforska den vackra nationalparken Krka Waterfalls på en dagstur från Zadar. Utforska området Skradinski Buk, där det finns 7 vattenfall och ett varierat utbud av flora och fauna, smaka på lokalt vin och upptäck Zadars gamla stad. Starta tidigt på morgonen från Zadars centrum och hoppa ombord på en luftkonditionerad buss. Medan du kör får du användbara tips och insikter från din guide. Välj mellan en 45-minuters vandring med din guide eller utforska parken på egen hand i 2 timmar. Gå till piren för en båttur nerför Krka River canyon för att nå staden Skradin, inuti nationalparken. Njut av en timme att koppla av, ta en simtur i floden Krka, äta lunch, ta ett kaffe, gå till Skradin Oldtimer Museum eller bara njuta av de omgivande landskapen. Fortsätt till vingården, där en lokal sommelier hälsar dig välkommen. Besök en liten by och smaka på fint dalmatiskt vin, olivolja och ost. Därefter utforskar du vattenfallen och vandringslederna i nationalparken Krka. Besök de historiska stenverkstäderna och vattenkvarnarna som kantar floden. Efter att ha återvänt till Zadar, utforska Gamla stan-området med en valfri och guidad vandringstur som du kan ta vilken dag som helst under din vistelse kl. 6:00.

Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

10. Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

Upptäck nationalparken Krka på en guidad dagstur från Split eller Trogir. Bevittna Skradinski Buk och skönheten i det klara vattnet. Ditt första stopp är vattenfallet Skradinski Buk där du får en guidad rundtur i närområdet. Många av stenhusen och vattenkvarnarna har nu förvandlats till små museer med olika utställningar. Gå genom ett nätverk av stigar och träbroar nära vattenfallen. Koppla av och bada i Skradin. Efteråt kan du njuta av utvalda viner i lokala konoba, samt utsökt traditionell hemlagad mat som prosciutto, ost och bröd (tillval). Slutligen återvänder ni till Split längs den vackra kustvägen och passerar pittoreska byar och öar.

Alla aktiviteter

45 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Skradin

Vilka är de bästa dagsturerna från Skradin?

De bästa dagsturerna från Skradin:

Krka nationalpark

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Skradin när det regnar?

Skradin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skradin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skradin

Samlat omdöme

4.6
(5 485 recensioner)

Vi gjorde det som ett par och det var vackert!! En vacker promenad och en vacker upplevelse!! Det är 100% värt det Tack vare vackra Lidija, vår guide, för uppmärksamheten och hennes vackra energi ✨🤍

Vi hade en riktigt bra upplevelse. Guiden Gabriella var fantastisk, hon var alltid med ett leende och hon visste mycket fakta om staden. Skulle rekommendera 100%

Vi hade en underbar upplevelse med vår fantastiska reseguide Gabriella. Vattenfallen var fantastiska och vin- och ostprovningen var mycket trevlig!

Superbra tur till Krka av vår guide Lidija! Hon är väldigt duktig på att förklara allt och har superbra energi! Högt rekommenderad!

Underbar promenad i parken. 2 timmar i parken mycket lämplig för att upptäcka platserna