Saker att göra i
Skopusberget

Alla aktiviteter

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Skopusberget: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem och Betlehem

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem och Betlehem

På denna heldagstur i det heliga landet kommer du att hämtas från ditt hotell i Tel Aviv i en bekväm luftkonditionerad buss och resa längs motorväg 1 till Jerusalem. Du kommer att åtföljas hela dagen av en professionell ezpertguider Från Scopusberget kommer du att njuta av panoramautsikt över den nya staden Jerusalem och Tempelberget i den gamla staden. När du färdas längs Kidrondalen kommer du att kunna ta in vyer över Getsemane och stadsmurarna. På väg till de armeniska kvarteren passerar du Klagomurstorget via den lokala basaren. Se de kristna kvarteren och korsvägsstationen, även känd som Via Dolorosa. Besök Heliga gravens kyrka, som anses vara platsen för Jesu korsfästelse. Du kommer också att vandra längs stadens 1 700 år gamla bysantinska Cardo, huvudgata, och se de renoverade judiska kvarteren. Res vidare till Betlehem (palestinsk guide och fordon). Betlehem, vilket betyder "Brödets stad", var Jesus födelseplats enligt kristen tradition. Vår resa till Betlehem tar oss genom Födelsecirkeln. Du besöker Födelsekyrkan och även grottan där Jesus föddes. Här ser du Krubbtorget, där Jesus placerades efter sin födelse. Innan du slutför turen besöker du den romersk-katolska Sankta Katarina-kyrkan. Du får en överblick över Herdens fält på resan tillbaka till Tel Aviv.

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Lär känna den heliga staden Jerusalem. Den här heldagsturen tar dig med till stadens främsta sevärdheter, vackra vyer och historiska pärlor. Dagens första stopp är Mount Scopus. Här belönas du med panoramautsikt av staden nedan. Därefter går du in i Gamla stan för att se Västra muren, Tempelberget och Klippdomen. Senare fortsätter du till de judiska och armeniska kvarteren och går på den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo. Besök den färgstarka basaren i staden och Västra muren, fortsätt till Heliga gravens kyrka, som ryktas vara den plats där Jesus är begravd och återuppstod. Om din rundtur är på en lördag, kan du besöka Hall of the Last Supper och David's Tomb på Mount Zion. Härifrån fortsätter du till den nya staden och spenderar lite tid på förintelsemuseet Yad Vashem, en vacker byggnad som står i kontrast till den fruktansvärda berättelse mellan dess väggar. Om du har lite tid över kan du besöka Hall of Remembrance och Hall of Names innan du återvänder till ditt hotell.

Från Ashdods hamn: Dagstur till Jerusalem och Betlehem

Från Ashdods hamn: Dagstur till Jerusalem och Betlehem

Din guide kommer att vänta på dig när du går av från ditt kryssningsfartyg i Ashdod och turen börjar med en trevlig bilresa till Jerusalem i ett bekvämt fordon med luftkonditionering. Vid Mt. Scopus stannar turen för en panoramautsikt över stadens hustak. Kör sedan mot Gamla stan och passerar bibliska platser som Getsemane trädgård som står på Oljeberget bredvid Alla Nationers kyrka. Se också de gamla judiska gravarna i Kidron Valley och Ophel Promenade när vi kör parallellt med den gamla stadsmuren. Vi går in i Gamla stan till fots genom en av de massiva portarna i 1500-talets murar och passerar utgrävningarna av Västra muren när vi går mot Västra muren. Denna heliga judiska plats är allt som finns kvar från det 2 000 år gamla heliga judiska templet som en gång stod på Tempelberget. I de judiska kvarteren ser vi det bysantinska Cardo kantat av pelare, sedan går vi längs en del av Via Dolorosa, som Jesus bar sitt kors. Via Dolorosa kulminerar vid Heliga gravskyrkan som byggdes på 300-talet för att omfatta Kristi grav och platsen för korsfästelsen på Golgata (Golgata). Turen stannar för en lunchrast i Gamla stan och du hinner slingra dig genom en av de traditionella marknaderna. När vi lämnar den gamla staden kan vi se berget Sion när vi kör mot staden där Kristus föddes. I Betlehem gör vi en rundtur i Födelsekyrkan och ser den heliga grottan där födseln ägde rum. Turnén avslutas med en bilresa tillbaka till Ashdods hamn där du kan återansluta dig till ditt kryssningsfartyg och fortsätta till din nästa anlöpshamn.

Halvdags sightseeingtur i Jerusalem

Halvdags sightseeingtur i Jerusalem

Denna halvdagstur utforskar den heligaste av städer och den andliga fristaden för västvärldens tre stora religioner - judendom, kristendom och islam. Den gamla staden, som har mer än fyra tusen år på nacken, är fylld av sevärdheter och lockar besökare, oavsett deras andliga läggning. Under rundturen kommer du att se några av stadens heligaste platser, bland annat Mount Scopus, Via Dolorosa, Västra muren och mycket mer. Du hämtas från ditt hotell på morgonen för att åka till Mount Scopus, en av Jerusalems högsta toppar, där du kan njuta av en panoramautsikt över staden. Res längs Kidron-dalen till Getsemane trädgård och stadens murar. Gå in på torget vid västra (klagomuren) via de armeniska kvarteren och promenera genom basaren till de kristna kvarteren. Du kommer att se korsvägsstationen på Via Dolorosa och den heliga gravens kyrka, där korsfästelsen ägde rum. Promenera längs den 1 700 år gamla bysantinska huvudgatan, den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo och de renoverade judiska kvarteren. Sug in den magiska atmosfären i denna heligaste av städer och avsluta cirka 13.30 i Gamla stan, där du kan fortsätta med din egen lunch eller utforska på fritiden.

Jerusalem: Halvdagsutflykt från Tel Aviv

Jerusalem: Halvdagsutflykt från Tel Aviv

Bli upphämtad vid ditt hotell i Tel Aviv på morgonen och res i en buss med luftkonditionering längs Highway No. 1 mot Jerusalem. En professionell guide kommer att vara med dig under hela utflykten. Ta en kort paus vid Mount Scopus, en av Jerusalems högsta berg, för att njuta av panoramautsikten. Se det nya, moderna Jerusalem men även Tempelberget i den gamla stadsdelen. Utflykten tar dig sedan vidare längs Kidrondalen där du kan se trädgården Getsemane och Jerusalems stadsmurar. Besök den armenska stadsdelen vid den västra muren och upptäck den lokala basaren och det kristna kvarteret. Vandra förbi korsstationerna (Via Dolorosa) so även kallas ”Smärtans väg" och besök den Heliga gravens kyrka, platsen för Jesu korsfästelse. Utflykten fortsätter sedan med en promenad längs den 1700-år gamla bysantinska huvudgatan mot Cardo, de renoverade judiska kvarteren. Utflykten avslutas i Gamla stan i Jerusalem runt kl. 13.30.

Jerusalem: Gamla stan höjdpunkter Tour

Jerusalem: Gamla stan höjdpunkter Tour

Utforska den bibliska staden Jerusalem på en heldagstur. Stoppa vid Västra muren, den heliga gravens kyrka (den förmodade platsen för Jesu begravning och uppståndelse) och bestig berget Zion. Stanna först vid Mount Scopus för att få en panoramautsikt över staden nedanför. Därefter går du in i den gamla staden för att se Västra muren, Tempelberget och Klippdomen. Fortsätt till de judiska och armeniska kvarteren och gå på den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo. Du besöker stadens färgstarka basar och Västra muren och fortsätter till den heliga gravens kyrka, som enligt ryktena är platsen där Jesus begravdes och återuppstod. Skjut upp till Zionberget där du kan besöka salen för den sista måltiden och Davids grav.

Från Jerusalem: Gamla staden och Döda havet: heldagstur

Från Jerusalem: Gamla staden och Döda havet: heldagstur

Denna heldagstur utforskar den heligaste av städer och den andliga fristaden för västvärldens tre stora religioner - judendom, kristendom och islam. Jerusalems gamla stad, som går tillbaka över fyra årtusenden, är fylld av sevärdheter och lockar besökare, oavsett deras andliga läggning. Under rundturen kommer du att se några av stadens heligaste platser, bland annat Mount Scopus, Via Dolorosa, Västra muren och mycket mer. Du hämtas från ditt hotell på morgonen för att åka till Olivberget, en av Jerusalems högsta toppar, där du kan njuta av en panoramautsikt över staden. Res längs Kidron-dalen till Getsemane trädgård och stadens murar. Gå in på torget vid Västra muren via de armeniska kvarteren och promenera genom basaren till de kristna kvarteren. Du kommer att se korsvägsstationen på Via Dolorosa och den heliga gravens kyrka, där korsfästelsen ägde rum. Promenera längs den 1 700 år gamla bysantinska huvudgatan, den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo och de renoverade judiska kvarteren. Sug in den magiska atmosfären i denna heligaste av städer, innan du åker ner genom de judiska kullarna till stranden av Döda havet. Körningen till Döda havet sker utan guide, men när du väl har kommit fram till den lägsta platsen på jorden kan du simma, flyta eller njuta av ett gyttjebad för att dra nytta av de rika mineraler som det naturliga Döda havet är känt för.

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Din rundtur inleds på  berget Scopus varifrån du har panoramautsikter över Jerusalem, Den heliga staden. Från denna upphöjda plats ser du den gamla judiska kyrkogården nedanför dig och längre bort Gamla stan med den glänsande Klippdomen på Tempelberget. När du tittar ner mot Gamla stan är det lätt att föreställa sig det andra templet, som en gång i tiden fanns på Tempelberget, och hur den hektiska antika staden såg ut för närmare 2 000 år sedan. Du tar därefter den slingrande vägen ner till Kidrondalen, med utsikt mot Getsemanes trädgård och Alla Nationers kyrka på Oljeberget. I dalen kan du se de antika gravplatserna för Absalom, Josafat, Benei Hezir och Zechariah. Du tar dig in i Gamla stan genom Zion-porten, först till de armeniska kvarteren och fortsätter till bysantinska Cardo. Numera, efter grundliga utgrävningar, har specialbutiker öppnat på samma plats där korsfararnas butiker fanns förr i världen. Via de judiska kvarteren när du fram till den heligaste platsen inom judisk tro, den Västra muren (av kristna kallad Klagomuren). Hit kommer judar från hela världen för att be och lämna kvar sina anteckningar mellan murens stenar. Denna 2 000 år gamla mur var en del av de yttre stödmurarna till det heliga andra templet som förstördes år 70 e.Kr. Fortsätt till Via Dolorosa eller lidandets väg. Längs vägen görs uppehåll vid flera så kallade stationer för Jesus lidande med sitt kors under vandringen till Golgata och du når så småningom fram till Heliga gravens kyrka. Basilikan är konstruerad på platsen där Jesus tros ha korsfästs och inne i kyrkan finns hans gravplats. Den bysantinska kyrkan har renoverats, byggts om och blivit större med tiden, numera är det en stor och utsmyckad plats för tillbedjan. Som avslutning på din rundtur, ta en promenad genom Gamla stans livliga marknader där du kan köpa unika souvenirer från Den heliga staden.

Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Jerusalem med tåg och guide

Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Jerusalem med tåg och guide

Fördjupa dig i Jerusalem, en stad med historisk, andlig och kulinarisk betydelse på denna dagsutflykt med snabbtåg från Tel Aviv. Möt din reseledare nära det 45 minuter långa snabbtåget till Jerusalem. Stig ombord på tåget medan din guide berättar om Jerusalems historia. När tåget närmar sig Jerusalem kommer du att njuta av panoramautsikt över Gamla stan. Vid ankomsten tar din guide dig genom Gamla stan där du får lära dig mer om historien och byggandet av Västra muren och dess omgivningar. Vid klagomuren har du 20 minuter på dig att besöka antingen den manliga eller kvinnliga sidan av muren. Därefter går ni runt i den historiska judiska delen av Gamla stan och beundrar den otroliga arkitekturen och de smala gatorna. Det finns många tempel, butiker och restauranger i denna del. Därefter besöker ni den arabiska sektorn med sina smala gator och marknaden som kallas Shuk I det kristna kvarteret vandrar ni sedan i Jesu fotspår för att nå Heliga gravens kyrka, kristenhetens heligaste plats, där Jesus korsfästes och sedan begravdes i en grav och återuppstod. Här har ni en paus på 10 minuter för de som vill be. Dagen avslutas med lite fritid på den judiska marknaden som kallas Machne Yahuda Market. Här kan du köpa lunch och snacks medan du upptäcker de olika kulturella delarna av marknaden med Mellanösterns olika smaker, med frukt, kött, bakverk och mycket mer. Din guide kommer sedan att eskortera dig tillbaka till Tel Aviv medan du kopplar av på snabbtåget.

De mest populära sevärdheterna i Jerusalem

Att göra i Skopusberget

Städer i Israel

Skopusberget: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skopusberget: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skopusberget

Samlat omdöme

4.1
(1 325 recensioner)

Det var en bra resa, och vi njöt verkligen av det, vår reseledare var mycket kunnig och höll ihop gruppen väl. Vi skulle ha föredragit mer tid på Holocaust-museet, men det var fortfarande bra

Fantastisk turné och fantastiska platser att se. Vår guide, Roy, var bäst och visste mycket om politik och historia på platserna vi besökte!

Perfekt förutom att butiken är överflödig speciellt för att bara se Made in China-produkter! Men den perfekta guiden och turen

Mycket bra...erfarenhet är värt att göra. Man lär sig många saker, hoppas jag kan upprepa

Mycket bra, den här gången hämtade de oss i tid, med utmärkt punktlighet