Saker att göra i
Skógar

Våra mest rekommenderade saker att göra i Skógar

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Vulkanfilm - upplev de senaste utbrotten på Island

Vulkanfilm - upplev de senaste utbrotten på Island

Filmen börjar med en historisk översikt över utbrott på Island och går sedan igenom de senaste utbrotten på Island. Endast material i högsta möjliga kvalitet används, inspelat i 4K eller bättre. Det finns ingen vokal berättelse (voice-over) - endast video och ljud, som presenterar en berättelse som kommer att göra dig andfådd på grund av den isländska naturens krafter. Filmen börjar med en kort översikt över utbrotten på Island, med början i Katla-utbrottet 1918, Hekla 1947, Askja 1961, Surtsey 1963, Västmannaöarna 1973, Krafla 1975 och många fler. Slutligen får du lära dig om 2010 och Fimmvörðuháls utbrott följt av Ejafjallajökull som blockerade all flygtrafik. Du kommer också att få veta mer om Grímsvötn-utbrottet 2011 och Holuhraun 2014-2015 och de senaste utbrotten i Fagradalsfjall eller Fagradalseldar som vi kallar utbrottsserien. Du kommer att åka därifrån med en bättre förståelse för omfattningen av dessa utbrott och vilka effekter de har på invånarna på denna karga ö.

Från Skogafoss: Fimmvorduhals vandring med 26 vattenfall

Från Skogafoss: Fimmvorduhals vandring med 26 vattenfall

Upptäck Fimmvorduhals Hike, ett majestätiskt isländskt äventyr. Snöra på dig kängorna och gör dig redo för en oförglömlig resa genom Islands hisnande landskap med start vid det ikoniska vattenfallet Skogafoss. Vandra mellan den världsberömda glaciärvulkanen Eyjafjallajokull och den mäktiga glaciären Myrdalsjokull. Känn den uråldriga energin från dessa isiga jättar när du vandrar. Föreställ dig att du är omgiven av karga bergstoppar vars toppar når himlen. Utsikten är inget annat än respektingivande. Ta med kameran - det här är guld värt för fotografer. Kliv in i den utomjordiska terrängen med lavafält. Det är som att gå på ytan av en ursprunglig planet. När du vandrar kommer du att stöta på anledningen till namnet "Fimmvorduhals", direkt översatt till "Fem-röset-ryggen". Rösena är resterna av Islands tidigare vägvisningssystem där resenärer byggde stenhögar för att hitta sin väg över den knepiga terrängen och vi inbjuder dig att ansluta dig till traditionen och lägga din egen sten i röset. Bevittna den råa skönheten i de nybildade vulkankratrarna Magni och Modi, som uppstod under Eyjafjallajokulls utbrott 2010. Det är här magin uppstår. Den orörda vildmarken, den friska luften och känslan av äventyr - allt finns här på det isländska höglandet.

Privat South Coast, Ice Cave och Black Sands Tour

Privat South Coast, Ice Cave och Black Sands Tour

Islands sydkust har många imponerande egenskaper, inklusive de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss och den fantastiska Reynisfjara med sin unika svarta sandstrand. Besök de främsta sevärdheterna i söder och upplev Islands fantastiska mångfald, samt upptäck och utforska olika lokala hemligheter med en erfaren guide. Denna turné är på Islands sydkust i ett ganska litet paket! Turens höjdpunkter: Vår speciella blandning av populära platser och lokala hemligheter! Följ med på denna fantastiska sightseeingtur och upptäck några av de mest älskade naturattraktionerna som finns längs Islands pittoreska sydkust. Detta är ett utmärkt tillfälle för besökare till Island som ännu inte har utforskat denna fantastiska region, såväl som de resenärer som hoppas kunna maximera sin semester på Island. Sydkusten anses allmänt vara en av de mest pittoreska vägarna på hela Island, en region som kännetecknas av dess karga strandlinjer, avlägsna bergslandskap och forsande vattenfall. Från din utsiktsplats på turnébussen är du insatt i detta otroliga landskap och får en verklig inblick i varför Island är så eftertraktat som resmål. Du kommer att göra ett stopp vid två av de populära vattenfallen som finns längs sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss. Dessa attraktioner är tillgängliga året runt, vilket gör dem till ett vanligt besök på sightseeingturer på Island. Båda vattenfallen som faller på hela 65 respektive 60 meter, Seljalandsfoss skiljer sig genom att vara ett av de enda vattenfallen på Island där det är möjligt att gå direkt bakom vattnet. Detta ger några riktigt roliga, unika ögonblicksbilder. Skógafoss är bredare och kraftfullare än Seljalandsfoss, och gäster här kan gå ända fram till den punkt där vattnet kraschar in i klippbassängerna nedanför. Längre utmed sydkusten kommer du att göra ett stopp vid den hemskt vackra svarta sandstranden Reynisfjara. Här kan du observera de otroliga basaltstaplarna som är inbyggda i de intilliggande klipporna och stå i vördnad när Atlantens böljande vågor kompletterar detta underbara panorama. Du kommer också att ha möjlighet att utforska den närliggande kustbyn Vik innan du beger dig mot Dyrhólaey. Dyrhólaey är en liten halvö som en gång stod skild från Islands fastland. Denna strandpromenad har nu sällskap av en landbro till resten av landet och har blivit känd för sitt häckande fågelliv, en dramatisk klippbåge och fantastiska vyer. Härifrån kommer du sannolikt att kunna se utloppsglaciären, Sólheimajökull, glittra i fjärran. Vi besöker och observerar också en hemlig isgrotta när förhållandena tillåter - detta ingår i priset. Dröj inte längre! Följ med på denna fantastiska sightseeingtur idag så kan du också uppleva de många vackra attraktionerna som finns längs Islands sydkust. Kontrollera tillgänglighet genom att välja ett datum.

Skógar: Fimmvörðuhálspassets vandringstur till Thorsmork Valley

Skógar: Fimmvörðuhálspassets vandringstur till Thorsmork Valley

Njut av en vandring genom de dramatiska landskapen i den isländska vildmarken på denna guidade promenad från Skógar till Thorsmorkdalen. Vandra längs Fimmvörðuhálspasset och se glaciärerna Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull. Möt din guide vid det pittoreska vattenfallet Skógar och börja din vandringstur genom det isländska höglandet. Passera genom vattenfallsleden där du stöter på en serie av 26 unikt vackra vattenfall. Promenera mellan glaciärerna Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökull till månliknande lavafält. Se bevis på tidigare geologisk aktivitet vid vulkankratrarna Magni och Móði som bildades i det berömda utbrottet av Eyjafjallajökull 2010. Nå den högsta delen av leden och gå ner i Thorsmorkdalen. När du går ner kan du beundra den hisnande utsikten över höglandsbergen och Thorsmorkdalens björkskogar. Avsluta din turné med en busstransfer från Thorsmork tillbaka till Skógar.

Gyllene cirkeln och sydkusten. Dagstur

Gyllene cirkeln och sydkusten. Dagstur

Turen startar i Reykjavik och går till nationalparken Thingvellir. Vi vandrar längs Almannagja-sprickan i Thingvellir, där de amerikanska och eurasiska tektoniska plattorna går isär. Thingvellir fungerade som parlamentsplats i århundraden, från de tidiga vikingarnas tid till slutet av 1700-talet. Vi fortsätter sedan till vattenfallet Gullfoss, ett av Islands mest fantastiska landmärken. Fallet är 32m/100ft högt och är uppdelat i två steg, det fallande vattnet strömmar genom en lång, robust kanjon. Vattenfallet bildas av floden HvitaRiverr, som rinner från Langjokull-glaciären. På sommaren, när mängden smältvatten från Langjokull är exceptionellt hög, ökar den till i genomsnitt 140 kubikmeter per sekund. Nästa stopp blir i Haukadalur, gejsrarnas dal, en av huvudattraktionerna på rutten. Här spyr gejsern Strokkur ut en blandning av hett vatten och ånga upp till 20-30 m/65-100 fot var 5-10 minut. Under tiden är de andra varma källorna i området, ledda av den stora Geysir, tysta men färgstarka. Efter att ha besökt de tre främsta sevärdheterna på Golden Circle-rutten åker vi till sydkusten mot Seljalandsfoss, ett av Islands mest berömda vattenfall. Höjden är 63 m/210 fot och det är fantastiskt vackert. Det finns vandringsleder längs stigen bakom vattenfallet, som är särskilt vacker en solig dag när man kan se regnbågen. Vi kör sedan österut längs gårdarna vid foten av den tidigare kustlinjen i Eyjafjoll-området och kommer fram till det mäktiga Skogafoss, ett vattenfall på 60 m/200 fot som matas av glaciärerna Eyjafjallajokull och Myrdalsjokull. Detta majestätiska vattenfall är en av de mest besökta platserna på Island, och det av goda skäl. Efter att ha besökt vattenfallet rekommenderar vi att du stannar för lunch i Skogar. Därefter fortsätter vi vår resa och stannar till för en promenad längs Reynisfjara-stranden, nära byn Vik. Den anses vara den mest imponerande svarta sandstranden på Island, med unika vertikalt förskjutna basaltpelare som påminner om en stenpyramid. I vattnet mitt emot stranden kan du också se de fantastiskt formade basaltklipporna i Reynisdrangar. Efteråt vänder vi om och tar vägen tillbaka till Reykjavik. Observera: resplanen kan komma att ändras beroende på väder och vägförhållanden.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Skógar

De mest populära sevärdheterna i Skógar

Att göra i Skógar

Städer i Island

Skógar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skógar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skógar

Samlat omdöme

4.7
(1 158 recensioner)

Fin utflykt till några riktigt sevärda platser. Det enda vi hade önskat vore lite mer tid på två av platserna (Seljalandsfoss och Reynisfjara). Vid Seljalandsfoss informerades vi om att vi fick välja mellan att gå bakom detta vattenfall eller en kort promenad längre bort för att se ett gömt vattenfall. Denna information hade varit önskvärd att ha fått tidigare eller allra helst - att få tid att se båda vattenfallen.

Riktigt bra tur, fina utflyktsmål och en helt fantastisk guide som kunde oerhört mycket och även var riktigt rolig. Vi såg och lärde oss mycket om Island idag. Rekommenderas!

Vi reste i en mindre grupp och med en fantastiskt trevlig guide ( Carol). Alla stop längst vägen var väl avvägda i tid och allt gick så smidigt.Varmt tack !

Fantastisk upplevelse i en märklig o annorlunda natur!

Fantastisk upplevelse. Allt inkl guiden var perfekt!