Saker att göra i
Skógafoss

Skógafoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

RVK: Glaciärvandring, vattenfall på sydkusten och svart sandstrand

RVK: Glaciärvandring, vattenfall på sydkusten och svart sandstrand

Upplev magin på Islands sydkust under en enda dag på detta otroliga äventyr från Reykjavik. Kom nära och personligt med en glaciär, utforska ikoniska platser och upptäck de naturliga underverk som definierar denna hisnande region. Förundras över de fascinerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss, där du till och med kan gå bakom det brusande vattnet vid Seljalandsfoss - en verkligt unik upplevelse. Dyk ner i de berättelser och legender som omger det mäktiga vattenfallet Skogafoss, och lägg till ett extra lager av intriger på din resa. Ta del av den Insta-berömda svarta sandstranden Reynisfjara, där du kan njuta av en lugn promenad längs den slående svarta sanden medan du tittar på de magnifika klippformationerna som sträcker sig ut i havet. Det största äventyret väntar vid Sólheimajökull-glaciären, där du utrustar dig med sele, stegjärn, ishacka och hjälm. Ge dig ut på en kort vandring till glaciärens bas och klättra sedan upp på isen för en spännande glaciärvandring fylld av svängar och panoramautsikter som får dig att tappa andan. Under hela dagen kan du njuta av det pittoreska landskapet när du färdas längs Islands sydkust, där du får se karga landskap och dramatiska klippor som gör detta land helt unikt. När äventyret är slut återvänder du till Reykjavik med minnen för livet. Så missa inte denna fantastiska möjlighet att uppleva skönheten och spänningen på Islands sydkust under en enda oförglömlig dag!

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Följ Islands sydkust till glaciallagunen Jökulsárlón på en heldagsutflykt från Reykjavik.Besök vattenfallet Seljalandsfoss samt lär dig mer om de otroliga landskapen av din guide. Håll kontakten med gratis WIFI ombord på den klimatkontrollerade bussen. Avresa från Reykjavik i en luftkonditionerad buss och passera charmiga byar och Skaftafells nationalpark på väg till vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss. Håll utkik efter Islands största vulkan, glaciären Öræfajökull. Efter att ha anlänt till lagunen finns det tid att utforska detta enastående område. Vandra längs med kusten och beundra isbergen. Under sommaren ges båtturer med amfibiefordon på lagunen (mot en extra kostnad, betalbar på plats). Jökulsárlón började formas under tidigt 1920-talet och blir allt större och större varje år. Se isblock som har brutit loss från Europas största glaciär, Vatnajökull, medan de sakta seglar mot havet. Rundturen återvänder till Reykjavik på kvällen.

Reykjavik: Tur i liten grupp till Sydkusten och Katla isgrotta

Reykjavik: Tur i liten grupp till Sydkusten och Katla isgrotta

Följ med på en extraordinär expedition genom Islands pittoreska sydkust med vår exklusiva tur till Katla Ice Cave, ett äventyr som du bara får uppleva en gång i livet och som lovar att trollbinda dig. Denna dagsutflykt med avgång från Reykjavik erbjuder en uppslukande upplevelse i hjärtat av naturens storslagenhet. Förbered dig på att bli fängslad av de imponerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss. Seljalandsfoss lockar dig att gå bakom dess vattenkaskader och erbjuder ett unikt och surrealistiskt möte med naturen. Skogafoss, som är genomsyrat av gammal folktro, ger din resa en touch av mystik med sina kraftfulla kaskader som väver förtrollande berättelser. Utforska den världsberömda svarta sandstranden Reynisfjara, där den slående kontrasten mellan den ebenholtsfärgade sanden och det vidsträckta blå havet skapar en scen av oöverträffad skönhet. Promenera lugnt längs stranden och förundras över de magnifika klippformationerna och vågornas rytmiska dans. Höjdpunkten på ditt äventyr väntar vid Katla Ice Cave, som ligger vid foten av den mäktiga Katla-glaciären. Utrustad med stegjärn och hjälm beger du dig djupt in i glaciärens hjärta för att upptäcka de fascinerande isgrottorna. Dessa naturliga underverk, skulpterade av tiden, uppvisar en fängslande blandning av blå och svart is, som bildar en hisnande labyrint under glaciären. Under dagen kan du njuta av de hisnande landskapen när du färdas längs Islands sydkust. Förundras över karga klippor, dramatiska havslandskap och orörd vildmark och fördjupa dig i den råa skönhet som definierar detta extraordinära land. När din enastående resa närmar sig sitt slut återvänder du till Reykjavik med värdefulla minnen etsade i din själ. Denna oförglömliga dag utlovar ett äventyr som du kommer att uppskatta för alltid, en möjlighet att njuta av skönheten och spänningen på Islands sydkust på en enda dag. Missa inte denna chans att fördjupa dig i Katla Ice Cave och uppleva den oöverträffade charmen hos Islands naturliga underverk. Boka ditt äventyr nu och ge dig ut på en resa som du kommer att bära med dig resten av livet.

Från Reykjavík: Södra öns vattenfall, svart sand och is

Från Reykjavík: Södra öns vattenfall, svart sand och is

Bege dig ut på en naturskön tur runt Islands sydkust och beundra några av Islands mest legendariska naturliga sevärdheter. Se Eyjafjallajökulls glaciärtäckta höga toppar, Seljalandsfoss och Skogafoss vattenfall och mycket mer vackert. Njut av de otroliga panoramavyerna på en av de isländska högländernas mest avlägsna platser. Se ut över Sólheimajökulls otroligt vackra omgivningar och låt dig hänföras av de naturliga pelarna av basalt i Reynisfara. Vandra över den ikoniska svarta sandstranden i Dyrhólaey. Bege dig ut på en av de mest geografiskt och ekologiskt mångfaldiga rutterna på Island på en heldagstur i 10 timmar. Kom tillbaka till Reykjavík på kvällen med många minnen för livet.

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Efter att du har hämtats från din valda upphämtningsplats i Reykjavik åker du mot Islands sydkust. Kör förbi mossklädda lavafält samt pittoreska gårdar och byar genom ett område som är rikt på vikingarnas historia, arv och folklore. Kör förbi flera stora vulkaner - som Katla, Hekla och den berömda Eyjafjallajökull. Med lite tur har du på klara dagar utsikt över Västmannaöarna strax utanför kusten. Första stoppet blir Seljalandsfoss vattenfall, en majestätisk plats med en stig som leder besökarna bakom det kaskadformade vattnet. Om det inte är fruset under vintern kan du gå bakom det 60 meter höga vattenfallet. En promenad på tre minuter tar dig till Gljúfrabui, ett annat spektakulärt vattenfall, gömt inuti en grotta. Stanna därefter vid Skógafoss vattenfall, där det är möjligt att klättra 572 trappsteg upp till toppen för att se den magnifika utsikten och regnbågarna ovanför. Efter att ha utforskat sydkustens vackra vattenfall kommer du att tillbringa resten av dagen med att besöka glaciärer och svarta sandstränder. På den vidsträckta slätten Solheimasandur ser du var ett DC-3-plan från den amerikanska flottan kraschade 1973. I närheten ligger den berömda Reynisfjara-stranden. I slutet av denna äventyrliga tur återvänder du till Reykjavik.

Från Reykjavík: Katla isgrotta och rundtur på sydkusten

Från Reykjavík: Katla isgrotta och rundtur på sydkusten

Följ med på en fängslande dagstur från Reykjavík och utforska vattenfallen och glaciärerna som pryder Islands södra kustlinje. Ta en superjeep som är redo för action och ge dig ut i den djupa naturen. All säkerhetsutrustning och transport tillhandahålls för din bekvämlighet. Din första aktivitet är en utforskning av Katla Ice Cave. På Vík förbereder vi oss för detta och byter till en superjeep för den utmanande uppstigningen på glaciären. Den oumbärliga 4x4-kraften säkerställer en smidig resa. Fördjupa dig i glaciärlandskapet, förundras över märkliga isformationer och den kristallklara blå isen i Katla isgrotta. Utforska sedan Vík, med sin karakteristiska svarta strand, och njut av en lugn lunch. På återresan till huvudstaden stannar ni till vid Skógafoss och Seljalandsfoss, två av Islands mest förtrollande vattenfall. Njut av den typiska sydkustupplevelsen och skapa minnen under detta äventyr som kommer att bestå långt efter att din resa här har avslutats.

Alla aktiviteter

133 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Skógafoss

Städer i Island

Skógafoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skógafoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skógafoss

Samlat omdöme

4.7
(6 524 recensioner)

Hela dagen var helt fantastisk och händelserik! Varje föremål var fantastiskt, så det är svårt att välja en favorit. Vår guide Leif gjorde också fina extrastopp vilket var riktigt snyggt gjort av honom. I övrigt var Leif en fantastisk guide och gjorde övergången intressant och rolig med sina berättelser och introduktioner av platser. Jag kom ihåg de intressanta myterna han berättade om! Jag skulle definitivt rekommendera och skulle åka på turer genom arrangören igen! 😍❤️

Det här toppar listan av mina favoriter av guidade turer! Södra Island består av helt otroliga vyer och sevärdheter. Tiden vi fick vid varje sevärdhet var lagom och kändes aldrig stressat eller för långsamt. Samt att tiden som spenderades på bussen inte alls kändes för lång - bra med tid mellan stoppen stopp och intressant fakta om Island mellan varven. Guiden (Beggi) och chauffören (Super Mario) gjorde resan till ett fantastiskt äventyr.

Mycket prisvärd och sevärd resa. Mycket rolig guide som la ned sin själ i arbetet. Vi skrattade hela resan. Blev dock lite för mycket prat i slutet och han fortsatte prata trots att han sagt att han skulle sluta prata så jag blev ganska trött i huvudet efter tio timmar… Men i övrigt fantastiskt kul och bra.

Guiden Joanna var underbar, positiv, det var ett nöje att lyssna på henne. Det enda jag skulle ändra är tiden för varje attraktion. Vi hade bara en halvtimme på vattenfallet, där vägen till utsiktsplatsen i båda riktningarna tog 15 minuter, och i byn Vik så mycket som 45 minuter

Vi njöt av varje minut av denna turné. Vår reseguide Anna var utmärkt. Tack till alla deltagare som höll tiden under varje stopp Anna tog oss till några extra platser. USB-laddning på bussen hade varit ett extra plus.