Skógafoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

1. Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Island: Dagstur till sydkusten, svarta stränder & vattenfall

2. Island: Dagstur till sydkusten, svarta stränder & vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

3. Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Från Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagunen och Diamond Beach

4. Från Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagunen och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Från Reykjavík: Dagsutflykt till vattenfall, Black Beach och glaciär

5. Från Reykjavík: Dagsutflykt till vattenfall, Black Beach och glaciär

Fördjupa dig i skönheten i Islands unika naturlandskap på en guidad tur från Reykjavík, där du upptäcker öns sydkust. Beundra pittoreska vattenfall, den svarta stranden i Reynisfjara och glaciärvulkanen Eyjafjallajökull, med en valfri vandring på Solheimajokul-glaciären. Börja med att bli hämtad på ditt hotell i Reykjavík. Följ med i minibussen längs kusten och beundra de vackra vyerna. Besök de 2 stora vattenfallen på sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss, och ta lite tid på dig att titta upp på de mäktiga kaskaderna. Ta dig till de mindre, men inte mindre imponerande, vattenfallen i Glufrabui. Stanna till vid det rofyllda vattenfallet Irafoss, som många resenärer ofta missar. Fortsätt äventyret när du kör under blicken från den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull och glaciärtoppen Mýrdalsjökull. Om du har valt alternativet med glaciärvandring (tillgängligt på utvalda datum mellan april och oktober) kommer du att ge dig ut på en guidad vandring över Solheimajokull-glaciären. Hör hur iskristallerna knastrar under dina fötter och njut av en sällsynt möjlighet att uppleva en glaciär på nära håll. Fortsätt till Reynisfjara, även känd som den svarta stranden, och se vågorna slå mot den kolsvarta sanden och de sexkantiga basaltpelarna. Efter lite tid på stranden hoppar du tillbaka på bussen och kopplar av på resan tillbaka till huvudstaden, med avhämtning på ditt hotell.

RVK: Glaciärvandring, vattenfall på sydkusten och svart sandstrand

6. RVK: Glaciärvandring, vattenfall på sydkusten och svart sandstrand

Upplev magin på Islands sydkust under en enda dag på detta otroliga äventyr från Reykjavik. Kom nära och personligt med en glaciär, utforska ikoniska platser och upptäck de naturliga underverk som definierar denna hisnande region. Förundras över de fascinerande vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss, där du till och med kan gå bakom det brusande vattnet vid Seljalandsfoss - en verkligt unik upplevelse. Dyk ner i de berättelser och legender som omger det mäktiga vattenfallet Skogafoss, och lägg till ett extra lager av intriger på din resa. Ta del av den Insta-berömda svarta sandstranden Reynisfjara, där du kan njuta av en lugn promenad längs den slående svarta sanden medan du tittar på de magnifika klippformationerna som sträcker sig ut i havet. Det största äventyret väntar vid Sólheimajökull-glaciären, där du utrustar dig med sele, stegjärn, ishacka och hjälm. Ge dig ut på en kort vandring till glaciärens bas och klättra sedan upp på isen för en spännande glaciärvandring fylld av svängar och panoramautsikter som får dig att tappa andan. Under hela dagen kan du njuta av det pittoreska landskapet när du färdas längs Islands sydkust, där du får se karga landskap och dramatiska klippor som gör detta land helt unikt. När äventyret är slut återvänder du till Reykjavik med minnen för livet. Så missa inte denna fantastiska möjlighet att uppleva skönheten och spänningen på Islands sydkust under en enda oförglömlig dag!

Från Reykjavik: Södra kusten och vandring på glaciär

7. Från Reykjavik: Södra kusten och vandring på glaciär

Upplev några av de största glaciärerna på Island och se vattenfallen i Skógafoss och Seljalandson på en dagstur från Reykjavik. Efter en upphämtning från staden, bevittna den lockande naturliga skönheten i de forsande vattenfallen och ge dig ut på en guidad vandring med all nödvändig glaciärutrustning. Res till Seljalandsfoss vattenfall där du får chansen att gå bakom 60-metersfallet. Det kommer definitivt att duggregna bakom det hisnande vattenfallet, så ta på dig regnkläderna och gör dina kameror redo. Fortsätt äventyret vid vattenfallet Skógarfoss, 60 meter från vad som brukade vara kustlinjen. Du kan njuta av den vackra utsikten från ovan efter att ha sprungit upp för de 527 trappstegen som leder till toppen. Skógarfoss var en inspelningsplats för Walter Mittys och Thors hemliga liv: The Dark World samt flera musikvideor. På den ikoniska svarta sandstranden kan du upptäcka magnifika basaltpelare samt klipppelarna som heter Reynisdrangar. Var noga med att se upp för de oförutsägbara sneakervågorna medan du njuter av den magiska utsikten över stranden och Dyrhólaey-klipporna i fjärran. Mellan juni och augusti kan du njuta av hundratals lunnefåglar som gillar att häcka i kolonnerna. Slutligen, förbered dig med nödvändig säkerhetsutrustning för att vandra uppför en av Islands mest natursköna glaciärer på sydkusten, där du kan se de snabbt smältande isformationerna och lära dig om områdets gamla geologi och miljömässiga betydelse.

Reykjavik: Islands sydkust och glaciärsnöskotertur

8. Reykjavik: Islands sydkust och glaciärsnöskotertur

På denna heldagstur från Reykjavik reser vi längs Islands majestätiska sydkust till Adventure Ground, där ni utrustar er, hoppar på en specialanpassad glaciärlastbil och njuter av en spännande men säker snöskotertur på glaciären. Om molnen är gynnsamma är utsikten från toppen hisnande. Efter skoterturen på glaciären kommer vi tillbaka till Adventure Ground där du kan njuta av din lunch innan du åker tillbaka. På vägen tillbaka till Reykjavik stannar vi vid vattenfallet Skógafoss, förmodligen det mest fotograferade vattenfallet på Island, och vattenfallet Seljalandsfoss, där du kommer att kunna gå bakom detta fantastiska vattenfall.

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

9. Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Efter att du har hämtats från din valda upphämtningsplats i Reykjavik åker du mot Islands sydkust. Kör förbi mossklädda lavafält samt pittoreska gårdar och byar genom ett område som är rikt på vikingarnas historia, arv och folklore. Kör förbi flera stora vulkaner - som Katla, Hekla och den berömda Eyjafjallajökull. Med lite tur har du på klara dagar utsikt över Västmannaöarna strax utanför kusten. Första stoppet blir Seljalandsfoss vattenfall, en majestätisk plats med en stig som leder besökarna bakom det kaskadformade vattnet. Om det inte är fruset under vintern kan du gå bakom det 60 meter höga vattenfallet. En promenad på tre minuter tar dig till Gljúfrabui, ett annat spektakulärt vattenfall, gömt inuti en grotta. Stanna därefter vid Skógafoss vattenfall, där det är möjligt att klättra 572 trappsteg upp till toppen för att se den magnifika utsikten och regnbågarna ovanför. Efter att ha utforskat sydkustens vackra vattenfall kommer du att tillbringa resten av dagen med att besöka glaciärer och svarta sandstränder. På den vidsträckta slätten Solheimasandur ser du var ett DC-3-plan från den amerikanska flottan kraschade 1973. I närheten ligger den berömda Reynisfjara-stranden. I slutet av denna äventyrliga tur återvänder du till Reykjavik.

Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

10. Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

Åk från Reykjavik till södra Island. Stanna för att se det majestätiska vattenfallet Skógafoss. Promenera längs Reynisfjaras svarta sandstrand och nå Vik I Myrdal, landets sydligaste spets. Besök gömda vattenfall på vägen tillbaka, ett under vulkanen Eyjafjallajökull. Passera Hellisheiðarvirkjun geotermiska kraftverk som förser huvudstaden med energi och åk genom bergspasset. Fånga havsutsikten och se glaciären Mýrdalsjökulls platåglaciär, med chans att se Västmannaöarna. Ankomst till det fantastiska vattenfallet Skógafoss, som är känt för att det har figurerat i Game of Thrones. Bli mållös när det faller 60 meter och försök att hitta den legendariska gömda skatten bakom det. Besök en av de tio vackraste stränderna i världen, Reynisfjara svarta sandstrand. Se basaltpelarna och hör de spännande historier och sagor som är kopplade till denna fantastiska plats. Nå landets sydligaste spets, Vik I Myrdal. Hitta den charmiga fiskebyn, besök den lokala kyrkan och se hela bosättningen. Stanna på vägen tillbaka och se glaciären Sólheimajökull. Avsluta dagen vid det utsökta vattenfallet Seljalandsfoss, gömt under den ökända vulkanen Eyjafjallajökull. Ta chansen att gå bakom det och besöka dess gömda kusin, Gljúfrabúi, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

Lägg till datum

Saker att göra i
Skógafoss

Alla aktiviteter

59 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Skógafoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skógafoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skógafoss

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 6 524 omdömen

Detta är en superkul aktivitet. Du åker buss och ser mycket natur. Bussen gör flera hållplatser (vattenfall, glaciär, svart strand...). Det är inte mycket promenader inblandade eftersom bussen stannar nära aktiviteterna. En guide kommer att resa med dig som kommer att förklara mycket om Island. Det gör att man direkt får en bra bild av kulturen och miljön. En mycket trevlig upplevelse! Högt rekommenderad

Vi reste i en mindre grupp och med en fantastiskt trevlig guide ( Carol). Alla stop längst vägen var väl avvägda i tid och allt gick så smidigt.Varmt tack !

En fantastisk tur med så mycket att uppleva på en dag. Bra o trevlig guide. Fanns mat o toaletter på vägen. Kan varmt rekommendera denna tur.

Duktig påläst guide, stabil busschaffis och en fantastisk dag, förutom vädret delvis ;)

The guide was great. The tour was interesting and beautiful.