Saker att göra i
Skjálfandi

Skjálfandi: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Húsavík: Valskådningstur med guide

Húsavík: Valskådningstur med guide

Åk på en båttur för valskådning i Húsavík med livekommentarer. Beundra den naturliga skönheten i Skjálfandi- viken och kom nära valar, delfiner och sjöfåglar. Färdas längs Islands nordkust i en traditionell ekbåt med lättare förfriskningar och varma overaller. Observera den stora mångfalden av marina djur i Skjálfandi. Njut av ett smidigt och säkert seglingsäventyr i ett isländskt ekfartyg och unna dig en kopp varm choklad och några kanelbullar på hemresan. Denna ´ tur-och-retur-utflykt är en autentisk djuraktivitet som drivs av pionjärerna inom valskådning på Island. Med informativa kommentarer av din guide får du veta varför Húsavík har blivit Islands huvudstad för valskådning.

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Kliv ombord på en traditionell isländsk ekbåt och upplev en klassisk valsafari. Rundturen utgår från Húsavík, Europas huvudstad för valsafari. Håll dig varm och torr med hjälp av högkvalitativa overaller samt regnrockar. Segla ut till viken och förbered dig på att förtrollas av Moder Jords häpnadsväckande underverk. Din kunniga guide ger dig en säkerhetsgenomgång ombord på båten och förser dig sedan med kommentarer om alla sevärdheter du ser. Skjálfandiviken är känd för sitt rika natur- och djurliv med valar av olika typer, former och storlekar. Håll utkik efter de akrobatiska knölvalarna och de gigantiska blåvalarna. Detta är den vilda naturen och turen är därför oförutsägbar, men dina chanser att se valar i deras naturliga miljö är väldigt hög. Segla tillbaka till Húsavíks hamn och njut av det fantastiska landskapet.

Húsavík: Familjestyrd och guidad valskådningstur

Húsavík: Familjestyrd och guidad valskådningstur

Glid iväg på en resa för att upptäcka den fantastiska världen av valar i deras naturliga livsmiljö på en valskådande båttur från Húsavik. Njut av värmen och välkomnandet av ett familjeföretag, lära dig om dessa fantastiska däggdjur från experter och djurälskare. Börja din turné genom att gå västerut mot Kinnarfjöll och passera genom det bästa valskådningsområdet i Skjalfandi Bay. Lär dig hur vattnen runt Húsavik är hem för flera arter av valar, inklusive de vanligare knölvalarna och minkevalarna, och sällsynta besökare, som blå, fin och späckhuggare. Håll också utkik efter vitnäbbade delfiner och tumlare. Dessa magnifika varelser är en syn för ögat. Förutom valskådning kan du beundra den hisnande utsikten över den dramatiska isländska kusten och chansen att se annat marint liv, som sälar och sjöfåglar. Lyssna på dina kunniga guider, som erbjuder en mängd information om valar, deras livsmiljöer och annat marint liv.

Húsavík: Safari med stora valar & rundtur på lunnefågelön

Húsavík: Safari med stora valar & rundtur på lunnefågelön

Ge dig ut på en guidad valskådningstur till Puffin Island från Húsavík. Njut av utsikten över denna ö på en motorbåttur och lär dig om det lokala marina livet och lunnefåglar från en erfaren guide. Efter att du har utrustats med en varm säkerhetsoverall och en flytväst, kliva ombord på en modern RIB-motorbåt för att börja ditt spännande äventyr. Bege dig ut till de vackra omgivningarna i Skjálfandi Bay medan din specialiserade guide demonstrerar säkerheten ombord och ger dig livekommentarer om sevärdheterna på vägen. Ditt första besök kommer att vara Puffin Island under häckningsperioden (ungefär 15 april – 20 augusti), där du kan observera tusentals lunnefåglar med färgglatt näbb, ofta kallade "havets clowner". De höga hastigheterna på din båt gör det mer troligt att du kommer att upptäcka några av de större valarna, som de majestätiska blåvalarna och akrobatiska knölvalarna. Att titta på valar i sin naturliga miljö från en RIB-motorbåt är en unik upplevelse.

Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

Ta med dig varma kläder och gör dig redo för ett riktigt äventyr! Turen börjar med en segling till den vackra Skjálfandi-bukten. Det finns många valarter som är kända för att husera i området. Till exempel knölvalen, minkvalen, vitnäbbade delfiner, tumlare... Mer än 10 olika arter besöker Skjálfandi varje år! De snabba RIB-båtarna gör det mer sannolikt att få ett nära möte med jättarna, eftersom de kan köra enorma mängder mil under resan. Dessutom, med endast 12 passagerare eller färre ombord, elimineras säkert konkurrensen om den bästa utsikten ombord. Bland platserna kommer vi att besöka Lundey (Puffin Island)*, känd för sin stora mängd av den populära fågeln. Passagerarna kommer också att se Tjörneshalvön, känd för sina fossila lager där det äldsta är två miljoner år gammalt! En sakkunnig valskådningsguide, en kapten ombord, en varm vattenavvisande overall och en flytväst ingår i den här resan. Ta med dig mössa och handskar - bukten kan vara ganska kall! Så, när kommer du att följa med oss? *Puffinsäsongen är ca. 15 april-20 augusti. Utanför den tiden är våra turer exklusiva för Big Whales!

Húsavík: Valskådning med ett traditionellt segelfartyg i trä

Húsavík: Valskådning med ett traditionellt segelfartyg i trä

Gör något annorlunda under ditt besök på Island och leta efter vilda djur ombord på ett traditionellt segelfartyg i trä. Upptäck havets magi och kom tillbaka till naturen utanför Islands nordkust. Avgå från hamnen i Húsavík och tillbringa 3 timmar ombord på ekipaget för att leta efter valar och annat marint liv. Upplev den traditionella kustkulturen på Island när du får vara med och hjälpa till att hissa seglen. Hjälp skepparen när du kryssar runt den hisnande bukten Skjálfandi, som under århundradena skapats av glaciärverksamhet. Ta del av tjänsterna från en uppmärksam besättning som förser dig med varma kläder när det behövs. Njut av välsmakande varm choklad och kanelbullar, som du får gratis.

Från Akureyri: Utflykt till Goðafoss och Húsavík med Geosea Baths

Från Akureyri: Utflykt till Goðafoss och Húsavík med Geosea Baths

En enkel tur till Goðafoss och Húsavík. Goðafoss är också känt som gudarnas vatten, som spelade en roll i Islands dop. Vi kör till vattenfallet och tillbringar lite tid där, och sedan åker vi till Húsavík där vi gör ett stopp vid Geosea-badet där du kan ta ett avkopplande bad med en fantastisk utsikt över Skjálfandaflói (skakiga bukten). Badet är med uppvärmt havsvatten, vilket anses vara hälsosamt för huden. Därefter tar vi en liten titt på Húsavík och åker sedan tillbaka till Akureyri, med stopp vid några bra fotopunkter på vägen om förhållandena tillåter det.

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Skjálfandi

Städer i Island

Skjálfandi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Skjálfandi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Skjálfandi

Samlat omdöme

4.5
(2 356 recensioner)

Vi hade Matteo som guide med en kapten vars namn vi inte kommer ihåg. Detta var en verkligt fantastisk upplevelse. Först till Puffin Island och sedan valskådning. Matteo och kaptenen tog gott om tid att låta oss upptäcka och fotografera valarna. Rekommenderas varmt, man ser mycket mer från en ribbåt än från de stora båtarna där man kan se valar. Tack för den vackra upplevelsen Matteo och kapten.

Vi uppskattade organisationen av denna aktivitet: varma kläder tillhandahålls, tydliga förklaringar, varma drycker och små kakor, men valarna var tyvärr oönskade!

Den är bra på att hitta punkter där valar finns. Priset är bra och brödet och kakaon som ges på slutet är utsökt.

Absolut värt att göra. Spännande. Trevlig och mycket kunnig guide. Fantastisk kapten som kan sitt hav perfekt

Vi såg 3 valar och det var fantastiskt och oförglömligt. Plus att guiden var rolig. Rekommenderas starkt