1. Sverige
  2. Stockholms län
  3. Stockholm
  4. Djurgården

Stockholm: Inträdesbiljett till Skansen

Produkt-ID: 68960
Visa galleri
Besök världens första friluftsmuseum och se 150 historiskt intressanta hus och gårdar. Lär dig mer om det svenska folkets levnadsvillkor mellan 1500-talet och första hälften av 1900-talet.
Om denna biljett
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Giltig 1 dag
Omedelbar bokningsbekräftelse
Tillgängligt med rullstol

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
  • Besök världens första friluftsmuseum
  • Lär dig mer om det svenska folkets historia och seder
  • Se mängder av tama och vilda skandinaviska djur
Beskrivning
Skansen grundades år 1891 och ligger på ön Djurgården, inom Stockholms stadsgränser. Det är världens första friluftsmuseum, som innehåller 150 historiskt intressanta hus och gårdar som flyttats hit från olika delar av Sverige.

Här kommer du att få uppleva de olika sociala förhållanden som människor levde under i Sverige mellan 1500-talet och första hälften av 1900-talet.

Skansen huserar 75 olika djurarter, inklusive vilda djur såsom vargar, lodjur, älgar, och brunbjörnar och ett antal arter av tamdjur.

Njut av en läcker måltid på en av de restauranger som erbjuder fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter.

Om du bokar kombinationsbiljetten kommer du även att få inträde till Skansens akvarium. På avariet, som även inkluderar Apornas värld, finner du cirka 200 exotiska djurarter såsom fiskar, koraller, krokodiler, sköldpaddor, ödlor, ormar, nakenråttor, pygmésilkesapor och många fler. Besökare tillåts inne i några av inhägnaderna, såsom lemurernas habitat och Barnens regnskog. Känn de frigående lemurernas svepa förbi eller utforska Barnens regnskog med dess vackra apor. Se gyllene lejontamariner, som är medlemmar av en av de ovanligaste apsorterna i hela världen. Denna skyddade art håller på att återintroduceras till det vilda, med nio apungar som är på väg ut i från Skansen och in i vildmarken. Se stingrockor på nära håll och beundra det tropiska revet. Du kan också se in i gapet på de solbadande kubanska krokodilerna och fascineras av andra spännande reptiler. Du kanske till och med vågar klappa en orm eller en spindel!
Inkluderar
  • Inträdesbiljett
Exklusive
  • Transport
  • Mat och dryck

Förberedelse

Mötesplats

Djurgårdsslätten 49-51, 115 21 Stockholm, Sverige.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att veta
• Barnbiljetter gäller för barn mellan 4-15 år

Från 160 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,5 / 5
baserat på 272 omdömen
Översikt
Service
4,5/5
Organisering
4,5/5
Valuta för pengarna
4,3/5
Säkerhet
4,7/5

Arrangeras av

Skansen Open-air Museum

Produkt-ID: 68960