Inträdesbiljett

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Aktivitetsarrangör: Skansen Open-air Museum

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Aktivitetsarrangör: Skansen Open-air Museum
Bokat 13 gånger i går

Från 220 SEK per person

Bokat 13 gånger i går

Besök världens första friluftsmuseum och se 150 historiskt intressanta hus och gårdar. Lär dig mer om det svenska folkets levnadsvillkor mellan 1500-talet och första hälften av 1900-talet.

Om denna biljett

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Covid-19-åtgärder
Särskilda hälso- och säkerhetsåtgärder gäller. Kontrollera aktivitetens voucher när du har bokat för fullständig information.
Giltig 1 dag
från första aktivering
Tillgängligt med rullstol

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Fördjupa dig i det historiska Sverige på världens största friluftsmuseum
 • Lär dig mer om det svenska folkets historia och seder
 • Se mängder av tama och vilda skandinaviska djur
 • Njut av en läcker måltid på en av restaurangerna (ingår inte)
 • Möta djurlivet, inklusive nordiska vilda djur och husdjur
Beskrivning

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning om det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev det traditionella livet på landsbygden. Upplev de olika sociala förhållanden som människor levde under mellan 1500-talet och 1900-talets första hälft.

Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskarna levde en gång i tiden genom årstidsväxlingar, traditioner, arbete, fester och vardagsliv från förr. Upplev djurlivet, inklusive nordiska vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska djur. 

Njut av en utsökt måltid (ingår inte) på en av de restauranger som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter.

Låt dina barn njuta av ett zoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Skansen är också hemvist för 75 olika djurarter, inklusive vilda djur som lodjur, älg och brunbjörn samt flera husdjursraser.

Museet byter dekorationer med olika teman under säsongerna. Den här säsongen kan du uppleva en historisk julmarknad med anor från 1903. Köp hantverk, godis, hemgjorda ljus och julklappar. Julmarknaden är öppen från fredag till söndag från den 26 november till den 19 december.

Ingår
 • Inträdesbiljett
 • Mat och dryck

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Mötesplats

Djurgårdsslätten 49-51, 115 21 Stockholm, Sverige.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att veta

 • Den valda tidtabellen är bara en referens. Du kan dyka upp när som helst under öppettiderna
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,5 /5

baserat på 408 omdömen

Översikt

 • Valuta för pengarna
  4,3/5
 • Service
  4,5/5
 • Organisering
  4,5/5

Sortera efter:

Resenärstyp:

Stjärnbetyg:

Skansen är alltid värt ett besök. Detta beror på den otroliga variationen av ämnen som erbjuds från svensk historia och kultur, samt de imponerande framträdanden av artister. Till exempel förklarades en gammal båtbyggnadsteknik och konsten att fläta korg för oss i detalj. Vi kunde ha spenderat mycket mer tid där, men vi var tvungna att gå tillbaka till fartyget.

Läs mer

20 augusti 2022

Perfekt

Jag var inte helt säker på att jag skulle förvänta mig. Det kändes som att man kliver tillbaka i tiden, det var fantastiskt att få lite information om svensk historia, föra samtal med människorna som jobbar där. Allt som allt var det bara perfekt och ett måste om du vill lära dig något om Sverige och kulturen.

5 maj 2019

Värde för pengar

Vårt besök på Skansen var tillfredsställande. Det är en av de mest rekommenderade attraktionerna att besöka i Stockholm. Det fanns enorma områden att gå runt med olika typer av djur etc. Men det kommer att vara kallt under julen eftersom museet mestadels är utomhus så vänligen bär mer när du besöker. Överlag bra upplevelse trots dyr mat och dryck som säljs inne i museet.

Läs mer

2 januari 2019

Produkt-ID: 68960