Skaftafell: Vandring på glaciären Vatnajökull i fem timmar

Skaftafell: Vandring på glaciären Vatnajökull i fem timmar

Från $126,83 per person

Bege dig ut i den fantastiska vildmarken i Skaftafell. Upptäck hur det känns att vandra på en glaciär medan du utforskar Vatnajökulls isformationer och sprickor.

Om denna aktivitet

Enkel avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Visa din voucher på mobil eller papper
Längd 5 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska
Liten grupp
Begränsat till 15 deltagare

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Vandra över glaciären Vatnajökull
 • Få hisnande utsikter över Skaftafell nationalpark
 • Lär dig om hur glaciärer bildas och hur global uppvärmning påverkar dem
Beskrivning
Följ med på ett iskallt äventyr som utgår från Skaftafell Terminal och vandra över den vackra glaciären Vatnajökull tillsammans med en expertguide. Få en kort säkerhetsgenomgång och plocka på dig nödvändig utrustning i Skaftafell Terminal. Beundra sedan det majestätiska landskapet på den korta vandringen till istäcket. Ta på dig dina stegjärn och upplev hur det känns att vandra på en bädd av is. Se olika isformationer, såsom djupa sprickor och isskulpturer samtidigt som du tar del av den slående utsikten över Skaftafell nationalpark. Lär dig om hur glaciärer har bildats och hör om hur deras framtid är hotad på grund av global uppvärmning. Få en introduktion till mer avancerade nivåer av glaciärvandring innan du återvänder till Skaftafell Terminal med minnen för livet.
Inkluderar
 • Certifierad glaciär-guide
 • All nödvändig utrustning (hjälm, sele, stegjärn och isyxa)
 • Gratis parkering
 • Smakprov av färskt glaciärvatten
 • Rundtur i liten grupp
 • Upphämtning och avlämning vid hotell
Passar inte
 • Barn under 12 år
Covid-19-åtgärder

Den här aktiviteten måste beställas på nätet eftersom biljettkontoret är stängt

Rådande säkerhetsåtgärder
 • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
 • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Förberedelse

Mötesplats

Skaftafell Terminal Tour Center vid huvudgatan. Sök på Skaftafell Terminal i Google Maps för att få den exakta adressen och vägbeskrivning.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att ta med

 • Varma kläder

Bra att veta

 • Kontrollera väderleksrapporten och klä dig utefter med varma och vattentäta kläder i lager
 •  Du kan hyra vandringskängor om du inte har några egna
 • Vattentäta byxor och jackor finns att hyra
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,8 / 5

baserat på 106 omdömen

Översikt

 • Guide
  4.9/5
 • Valuta för pengarna
  4,5/5
 • Service
  4.8/5
 • Organisering
  4,7/5
Sortera efter

Sortera efter

Min fru och jag bokade 5-timmars glaciärvandring på TRÖLL i början av februari. Först var jag skeptisk om turnén inte var för lång och att vi borde ha bokat 3-timmarsresan istället. Men dessa tvivel försvann snabbt och vi kan rekommendera 5-timmarsresan till alla som vill ha en riktig glaciärupplevelse! Vår guide Vincenzo gick till mycket problem och tycktes njuta av turnén själv. Först ledde han oss in i en isgrotta vid foten av glaciären. På vägen upp förklarade han mycket, fortsatte att visa intressanta detaljer om den ständigt föränderliga glaciären och gav också pauser för att ta bilder. Han borrade extra skyddsåtgärder högt in i isen så att vi kunde luta oss över kanten av en avgrund som skapats av vattnet och därmed få en unik insikt. Efter en kort måltid och färskt glaciärvatten gick vi ner igen. Tiden flög förbi.

Läs mer

21 februari 2020

Turnén var mycket bra i sig självt och definitivt värt en upplevelse. Du fick utrustning direkt på plats (spikar för skor, finnar, hjälm och bälte). Bussen (Sprinterstorlek) gick till glaciären. Vi är cirka 10 minuter till fots (28 + 3 guider). Efter att ha korsat en liten bro delades grupperna sedan (du kunde nästan gå till guiden vart du ville). Maximal gruppstorlek var 10 av oss, vilket redan var för stort för mig personligen. Sedan gick det en kort väg upp över scree tills vi fick de grundläggande förklaringarna i gruppen och strammade spikarna. Hur långt det går på glaciären och vilka stig du går (platt eller brant) beror på vädret och framför allt på deltagarnas kondition. Tyvärr hade vi någon med oss som inte var mycket atletisk och därför var tvungna att gå med guiden. Som ett resultat kunde vi inte köra krävande rutter, vilket naturligtvis var helt korrekt från guiden!

Läs mer

5 oktober 2019

It's already been three months. It was a very interesting experience. I felt like I was on Mars. There was also a three-hour one, but it was excellent to choose five hours. Three hours is too short. You get off the bus, you have to walk for a long time, and you have to go up for a long time to see a good place. The average person can experience five hours of walking and resting. Don't be afraid. It seems to be necessary to experience glacial activity in Iceland. Thanks to the kind guide, it was a lively tour. It also explains how glaciers were created at every spot. (Thank you, Natalia) It's already become a place to miss. I wish the ice would stop melting, too. ^^

Läs mer

6 mars 2020

Översätt
Arrangeras av

Produkt-ID: 154143