Lägg till datum

Saker att göra i
Sirmione

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sirmione

Sirmione: 25 minuters båtkryssning runt halvön

1. Sirmione: 25 minuters båtkryssning runt halvön

Den här kryssningen beger sig ut från den lilla hamnen precis framför  Sirmione  slott. Se  Sirmione  från ett helt nytt perspektiv när du tar dig ombord på den 25 minuter långa kryssningen med sightseeing. Några av kryssningens många höjdpunkter är  Grotte  di  Catullo, som  huserar de största romerska ruinerna i norra Italien,  Aquarias  kurort och Maria Callas villa. Sist men inte minst åker du förbi  Sirmiones  varma  svavelkällor, där du kan se det termiska vattnet bubbla upp till vattenytan.

Peschiera: Halvdagskryssning vid Gardasjön

2. Peschiera: Halvdagskryssning vid Gardasjön

Upptäck Gardasjöns naturliga skönhet på en halvdagstur från Peschiera del Garda. Efter att ha besökt öar och naturparker, ta en simtur och stanna för en lätt lunch ombord. Starta din 4-timmars kryssning på morgonen med en kort förklaring av de attraktioner du kommer att se under navigeringen. Koppla sedan av och njut av din naturliga omgivning när du kryssar till olika intressanta platser. Under kryssningen har du möjlighet att se Lazise Castle, Rocca di Garda, Villa Canossa, Punta San Vigilio, Isola del Garda, Isola San Biagio, Baia Verde, Rocca di Manerba Natural Park, Jamaica Beach Sirmione och Grotte di Catullo. Under turen kan du ta ett dopp direkt från båten och njuta av en lätt lunch som ingår i resans pris.

Sirmione: Båttur i solnedgången med lokalt vin

3. Sirmione: Båttur i solnedgången med lokalt vin

Njut av en båttur i solnedgången på halvön Sirmione. Titta på solnedgångens färger när du passerar ruinerna vid Grotte di Catullo och slottet Scaligero. Välj mellan ett gruppalternativ med mousserande vin och ett privat alternativ som inkluderar vin och färsk frukt. För att lämna den lilla hamnen framför slottet i Sirmione och ge dig ut på en 45 minuter lång rundtur. Beundra solnedgångens skönhet medan du smuttar på prosecco. Passera förbi Maria Callas gamla villa och spa- och skönhetscentret Aquaria. Se de största ruinerna av en romersk byggnad i norra Italien vid Grotte di Catullo. Se svavelkällan i Sirmiones termiska vatten och det höga slottet Scaligero. Känn spänningen när du passerar under slottets två broar.

Från Verona: Dagstur till Sirmione och Gardasjön

4. Från Verona: Dagstur till Sirmione och Gardasjön

Upptäck Gardasjöns fantastiska naturlandskap på en resa från Verona. Besök staden Sirmione och ta en kryssning på sjöns kristallklara vatten (beroende på vädret) och få lite fritid för att utforska den medeltida staden.  Möt din guide på en centralt belägen mötesplats i Verona. Beundra utsikten över landsbygden när du åker i en bekväm, luftkonditionerad skåpbil till Gardasjöns stränder. Nå den charmiga staden Sirmione där du kan utforska halvön på en båttur (turen kan begränsas av vädret och tillgången på båtar). Ta ett steg tillbaka i tiden när du utforskar den medeltida byn, där slottet Scaligero vid sjön ligger.  Promenera längs smala gränder, kullerstensgator och förbi gamla affärer som lokalbefolkningen kallar "botteghe" Efter lite fritid samlas gruppen igen och återvänder till Verona med skåpbil.

Desenzano del Garda: Båttur i solnedgången med drink

5. Desenzano del Garda: Båttur i solnedgången med drink

Turen tar 90 minuter. Vi möts i hamnen i Desenzano och seglar mot Sirmione för att beundra halvön från ett annat perspektiv än vanligt och skåla i solnedgången. Beundra utsikten över Grotte di Catullo, den vita Jamaica-stranden, svavelkällan med Sirmione-termalvatten och slottet Scaligero. Ett trevligt sätt att se Sirmione på!

Från Peschiera: Gardas östkustkryssning till Sirmione

6. Från Peschiera: Gardas östkustkryssning till Sirmione

Ta en kryssning på morgonen eller eftermiddagen från hamnen i Peschiera. Kryssa upp längs Gardasjöns östkust medan kaptenen kort förklarar de viktigaste sevärdheterna som du kan se från båten. Innan du når staden Sirmione blir det ett kort badstopp där du kan hoppa direkt från båten i det svala vattnet. Efter badet lägger kaptenen till i Sirmione och passerar den berömda Jamaica Beach och Catullus grottor på vägen. När du väl är i Sirmione får du 45 minuter till en timme på fritiden för att utforska den historiska stadskärnan innan du åker tillbaka till Peschiera.

Från Milano: Verona, Sirmione och Gardasjön med båtkryssning

7. Från Milano: Verona, Sirmione och Gardasjön med båtkryssning

Ditt äventyr börjar med avresa från Milano, vilket ger dig en problemfri start på dagen. När du anländer till Verona kan du fördjupa dig i stadens rika historia och charm. Besök Julias berömda hus, utforska den imponerande Arena di Verona och vandra genom historiska gator prydda med tidlös arkitektur. Fortsätt resan till Desenzano, en charmig stad vid Gardasjöns sydvästra strand. Gå ombord på en avkopplande kryssning från Desenzano till Sirmione och njut av Gardasjöns fridfulla skönhet. Panoramafärden över det kristallklara vattnet är startskottet för resans höjdpunkt. Vid ankomsten till Sirmione, låt dig fascineras av stadens unika charm och historiska betydelse. Utforska det medeltida Scaligero-slottet, vandra genom smala kullerstensgator och förundras över skönheten i den arkeologiska platsen Grotte di Catullo. I Sirmione har du lite tid över för att njuta av lokala delikatesser, handla handgjorda hantverk eller bara koppla av vid Gardasjöns strand. När dagen börjar närma sig sitt slut åker ni bekvämt tillbaka till Milano och får gott om tid att reflektera över de oförglömliga minnen som skapats under denna härliga resa.

Gardasjön: Historisk slottskryssning med vinprovning

8. Gardasjön: Historisk slottskryssning med vinprovning

Upptäck charmen i Gardasjön på en halvdagsutflykt med motorbåt, där du får se de olika slotten och villorna, njuta av en regional vinprovning och få en chans att bada i det uppfriskande vattnet. Börja din kryssning från Sirmiones hamn, som ligger bredvid Scaligero-borgen i Sirmione och erbjuder en perfekt vykortsutsikt när du börjar din kryssning på sjön. Fortsätt mot Lazise slott, en medeltida fästning med imponerande torn och försvarsmurar. Njut av en vinprovning i Bardolino guidad av en professionell sommelier som förklarar de unika egenskaperna hos detta regionala vin. Ta ett dopp i det smaragdgröna sjöns vatten för att svalka dig och njut av en avkopplande paus vid Villa Canossas stränder. Beundra den tidlösa skönheten i slottet Torri del Benaco Scaligero, en fästning med romerskt ursprung, innan du navigerar tillbaka till hamnen i Sirmione.

Dagstur till Verona och Gardasjön från Milano

9. Dagstur till Verona och Gardasjön från Milano

Lär känna Verona och Gardasjön på denna dagsutflykt från Milano. Din guide tar dig till de berömda Shakespeare-platserna Romeo och Julia och den romerska amfiteatern (endast utomhus). Och innan din tur slutar kan du beundra den otroliga panoramautsikten över landets största sjö. Efter att ha kört från Milano till Verona kommer du att tas med på en guidad tur i fotspåren av William Shakespeares berömda pjäs "Romeo & Julia". Du får se den berömda balkongen i Capulets residens där Romeo sägs ha ropat till sin älskade Julia. Men Verona har mycket mer att erbjuda. Besök den berömda romerska amfiteatern, som byggdes på 1000-talet e.Kr. och där numera varje sommar Veronas välkända friluftsoperor äger rum, och se Piazza Mercato och andra vackra arkitektoniska platser i Veronas centrum. För lunchen får du lite fritid att utforska staden på egen hand och kan eventuellt shoppa lite eller helt enkelt njuta av den pittoreska gamla stan på något av Veronas fantastiska kaféer. Efter lunch fortsätter vi vår resa till Sirmione, en liten befäst by i slutet av en smal halvö som sträcker sig cirka 4 km ut i Gardasjön och erbjuder underbara panoramavyer över sjöns östra och västra stränder. Din guide ger dig en omfattande rundtur i den gamla staden, innan du eventuellt kan följa med på en båttur på sjön.

Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

10. Från Bergamo: Heldagstur till Verona och Sirmione

Lämna Bergamo och res mot den medeltida staden Verona där du kan resa tillbaka till Shakespeares tid och ropa efter Romeo från balkongen i Julias hus. Beundra den  romerska arenan där operor och sommarkonserter fortfarande spelas regelbundet. Få tid att promenera på de trånga gatorna och upptäck palats från renässansen på din fritid. Ta dig sedan till  Gardasjön och besök Sirmione. Vandra på de trånga gatorna och romarnas forna sommartillflyktsort för att se höjdpunkter så som ruinerna av stadsmuren och Roman Villa. Beundra slottet från 1200-talet och se ett sällsynt exemplar av en medeltida hamnbefästning som användes av Scaligerflottan.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Sirmione

Alla aktiviteter

51 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sirmione

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sirmione?

Vilka är de bästa dagsturerna från Sirmione?

De bästa dagsturerna från Sirmione:

Gardasjön

Sirmione: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sirmione: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sirmione

Samlat omdöme

4.6
(1 404 recensioner)

det var en mycket trevlig båttur. Vi parkerade bilen gratis ca 300m från fartyget (det finns en parkeringsplats lite gömd i rondellen). Besättningen var på strålande humör. Informationen under resan fanns tillgänglig på tre språk. Den lilla lunchen inklusive vin, cola och vatten var ok. Du måste betala extra för öl. Priset är OK. I den sista tredjedelen är det badstopp på sjön. Flytvästar är obligatoriska och kommer att tillhandahållas. Sammantaget var det en trevlig och underhållande resa.

Valentina Eduardo och Don Michellie var helt enastående Fartyget maten och dryckerna men framför allt Kommentaren var bara fantastisk möjligheten att simma i sjön toppade en underbar dag Tack!!!!

Mycket mycket varmt välkomnande, särskilt Valentina som gav oss mycket bra förklaringar samt utmärkta råd för att fortsätta vår semester.

Förutom platsen var personalen mycket vänlig, grattis till den utmärkta organisationen

Ett lysande sätt att se Gardasjön, tack för vinet (födelsedagsfirande)