Sintra

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Sintra

De sju bästa platserna att se i Sintra

I närheten av Lissabon ligger undersköna Sintra med vindlande gator och gränder fulla av historia och sevärdheter. Oavsett om du väljer att stanna i Sintra hela semestern eller bara gör en avstickare dit över dagen kommer du att kunna hitta hur mycket som helst att göra. Vi har listat några av de allra bästa platserna.

 • Seteaispalatset

  1. Seteaispalatset

  Setais är ett hotell beläget i ett historiskt palats från 1700-talet. Uppifrån kullen har du utsikt över både morernas slott och Penapalatset.

 • Castelo dos Mouros

  2. Castelo dos Mouros

  Sintras medeltidsslott är ett av många skäl till att den vackra regionen är upptagen på Unescos lista över världsarv. Fridfullt året om och ett fint utflyktsmål när du vill bort från stadens buller och larm.

 • Quinta da Regaleira

  3. Quinta da Regaleira

  Quinta da Regaleira är ett sinnrikt utsmyckat kråkslott som ser ut att vara hämtat från en Tim Burton-film. Missa inte det öde mossbelupna akvariet, och initationskällorna som ser ut som inverterade spiraltorn ned i underjorden! En verkligt speciell upplevelse.

 • Palácio Nacional da Pena

  4. Palácio Nacional da Pena

  Det färgstarka Penapalatset kommer bäst till sin rätt soliga dagar, när fasaden i gult, rosa och terrakotta lyser så att det nästan sticker i ögonen. En vuxenbiljett till palatset och parken kostar 14 EUR.

 • Monserratepalatset

  5. Monserratepalatset

  En exotisk villa med tropiska trädgårdar som verkligen är värda att utforska, även när det är så varmt att luften dallrar. Om du inte vill gå till fots kan du ta en stilla rundtur i en småjeep.

 • Sintrabergen

  6. Sintrabergen

  Serra de Sintra, som den kallas i folkmun, är en 16 kilometer lång bergskedja som är mäkta populär bland klättrare eftersom den västra sidan badar i behagligt kvällsljus. Även trevligt för den som gillar att vandra runt och se sig om i största allmänhet.

 • Praia da Adraga

  7. Praia da Adraga

  Denna underbara strand utses med jämna mellanrum till den bästa i hela Portugal, och även om den ligger någon mil utanför Sintra är den väl värd restiden. En storfavorit bland surfare!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Sintra bjuder på vackert väder året om, men om du vill undvika extrem hetta och turistträngsel är det bättre att komma på våren eller hösten.

 • Hur lång tid ska jag stanna?

  Sintras sevärdheter hinner du med att besöka på bara några få dagar. Hur mycket extra tid du sedan vill ha på dig för att slappa på stranden och utforska naturen avgör du själv!

 • Lissabon till Sintra

  Det går också att göra en dagstur till Sintra som en del av en Lissabonsemester, tågen går regelbundet och är snabba och billiga. Området utgör ett stilla, historiskt mångfaldigt alternativ till Lissabons hektiska stadsliv. Du kan även hyra en bil, om du bokar i förväg på nätet kan du få ett riktigt bra pris.

Praktisk information

 • Språk
  Portugisiska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +351
 • Bäst tid att åka
  Sintra brukar vara svalare än Lissabon eftersom det ligger högre och i ett lummigt och skuggigt landskap, så inte ens sommaren blir olidlig. Om du vill besöka sevärdheter är vardagar bättre än helger, och försök undvika rusningstrafiken längs de smala, branta gatorna.

Alla saker att se i Sintra

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sintra? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sintra

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 15 809 omdömen

Toppen tur! Vi blev upphämtade klockan 8, 5 minuters promenad från vårt hotellet. Vi var 7 st i den 8-sitsiga bilen. Vi hade turen att få sitta fram bredvid guiden vilket var toppen. Han förklarade turen, som går kors och tvärs, beror på att han försöker komma till de olika målen när där är som minst turister. Tror han lyckades bra med det, det var bara på Pena plalace som vi "kände" av turisterna och de var inte många. Bilresandet var inte negativt. Kul att se och få det längs vägarna guidat. Dessutom blev det en välbehövlig vila för de flesta. I Casscais blev det fri lunch i en och en halv timme. Guiden berättade på vägen dit om staden och när vi hade anlänt om var de olika restaurangerna låg och ungefärliga priser. Mycket nöjda med allt och vi kommer att åka tillbaka. Om vi besöker Pena Palace igen så beror det på att vi vill se trädgården, slottet var inget att ha. Vi åkte i mitten av februari, lite kyligt (Sintra ligger högt upp) och någon enstaka regnskur men mest soligt!

Det var det bästa under hela min och pojkvännens resa i Lissabon. Jag kommer inte ihåg namnet på den kvinnliga guiden vi hade, men hon var super trevlig och gjorde hela upplevelsen intressant! Jag kan verkligen rekommendera att göra denna turen. Det enda som var lite jobbigt var att man var tvungen att gå upp för branta uppförsbackar i ca 20 minuter till Pena palatset.

Kunnig och trevlig guide, välplanerad tur, vi valde den för att få se Quinta da Regaleira och Pena palace, det var lagom med tid på alla de inplanerade aktiviteterna. Toppen att åka i liten grupp

Mycket trevlig tur! Personlig, informativ guide med glimten i ögat. Lagom stor grupp, 8 personer.

Resan var välbalanserad och guiden mycket trevlig, hjälpsam och flexibel. Vi är helnöjda!