Lägg till datum

Saker att göra i
Siggiewi

Våra mest rekommenderade saker att göra i Siggiewi

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

1. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

2. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Malta: Förhistoriska tempel, kalkstensarv och Blå grottan

3. Malta: Förhistoriska tempel, kalkstensarv och Blå grottan

Utforska Malta på denna halvdagsutflykt till populära sevärdheter som Ħaġar Qim Temples, Limestone Heritage och Blue Grotto. Följ med en lokal guide och lär dig mer om dessa platsers historia samtidigt som du njuter av deras skönhet. Börja din upptäcktsfärd med att besöka ett av Maltas äldsta stenbrott. The Limestone Heritage Park & Gardens ligger i den traditionella maltesiska byn Siġġiewi och är en unik och innovativ attraktion som lyfter fram den maltesiska stenens skönhet och dess otroliga 22 miljoner år av historia. Fördjupa dig i öarnas eklektiska historia genom en engagerande audiovisuell presentation och en informativ rundvandring. Njut av möjligheten att få en enorm inblick i öarnas breda kultur. Därefter fortsätter vi till de megalitiska templen i Ħaġar Qim, som sedan 1992 finns med på UNESCO:s världsarvslista. Komplexet ligger på södra kanten av ön på en kulle med utsikt över havet och holmen Filfa. Templen beskrivs av världsarvskommittén som "unika arkitektoniska mästerverk" och kan spåras tillbaka till ca 3600-3200 f.Kr., vilket innebär att de är över 5000 år gamla och föregick pyramiderna i Egypten med ungefär 1000 år. Utforska den centrala byggnaden och resterna av minst två andra byggnader. Längs ytterväggen hittar du några av de största megaliterna som användes vid byggandet av dessa strukturer, t.ex. en 5,2 meter hög sten och en enorm megalit som beräknas väga närmare 20 ton. Avsluta turen vid den majestätiska Blå grottan och ta chansen att njuta av den hisnande utsikten när du tittar på de sju kustnära grottorna. Beundra den intensiva blå färgen på havet och de imponerande klippformationerna. Om vädret tillåter kan du också välja att ta en båttur runt området mot en extra avgift.

Malta: Förhistoriska tempel och höjdpunkter i söder

4. Malta: Förhistoriska tempel och höjdpunkter i söder

Se det bästa av Maltas södra ö på bara en dag med en omfattande rundtur till dess sevärdheter. Utforska ett gammalt stenbrott, magnifika förhistoriska platser, den världsberömda blå grottan och en traditionell by. Njut av gott om tid vid varje plats och fördjupa dig i den lokala kulturen och historien. När du blir hämtad från ditt hotell beger du dig till ett av Maltas äldsta stenbrott. Besök Limestone Heritage Park & Gardens, en innovativ attraktion som lyfter fram skönheten hos den maltesiska stenen och dess otroliga 22 miljoner år av historia. Ta del av en fascinerande audiovisuell presentation. Besök det megalitiska tempelkomplexet Hagar Qim, som ligger på öns södra kant på en kulle med utsikt över havet. Upptäck en majestätisk plats som går tillbaka till 3600-3200 f.Kr. och är erkänd som ett av UNESCO:s världsarv. Fortsätt till Zurrieq Valley för ett spännande stopp. Ankomst till den majestätiska Blue Grotto och ta tillfället i akt att uppskatta en hisnande utsikt när du tittar på de sju kustgrottorna. Beundra havets intensivt blå färg och de imponerande klippformationerna. Om vädret tillåter kan du välja att ta en båttur runt området mot en extra avgift som betalas på plats. Promenera genom den pittoreska fiskebyn Marsaxlokk och bläddra på den charmiga marknaden. Slutligen kan du bege dig till Ghar Dalam, Maltas äldsta förhistoriska plats som går tillbaka till 5200 f.Kr. Kliv in i den 144 meter långa grottan för att se benrester från elefanter, flodhästar med mera.

Malta Multi Pass

5. Malta Multi Pass

Maltas multipass är ett allt-i-ett-pass för flera anläggningar och flera dagar (3, 4, 6 eller 7 dagar) som ger dig stora besparingar på kryssningar, bussar och entréer. Alla Maltas multipass inkluderar obegränsad användning av City Sightseeing Malta hop-on hop-off-bussar på norra (blå) och södra (röd) rutten inklusive flerspråkig ljudguide och Captain Morgan's Grand Harbour-kryssning. I 3-dagars fritidspass, 4-dagars fritid plus-pass och 7-dagars premium-pass ingår entré till Malta 5D OR Malta Experience & Sacra Infermeria, National Aquarium och Esplora Interactive Science Centre. 6 dagars Heritage Pass och 7 dagars Premium Pass inkluderar inträde till upp till 20+ Heritage Malta platser, inklusive Grand Master's Palace i Valletta och UNESCO Hagar Qim Temples. I 4 dagars fritidspass och 7 dagars premiumpass ingår 1 tur- och returresa med Captain Morgan's Two Islands-färjor till Blue Lagoon i Comino och Gozo från Malta. Med 4 dagars fritid plus pass och 7 dagars premiumpass kan du också välja att inkludera ett 1 dagars Gozo Heritage Pass som inkluderar: - City Sightseeing Gozo hop-on hop-off linje 1 (lila) & linje 2 (blå) bussar inklusive flerspråkig audioguide - inträde till kulturarvsplatser på Gozo inklusive Ġgantija-templen, Ta' Kola väderkvarn, Gozo arkeologiska museum, Gozo naturmuseum, Gran Castello History House, The Old Prison och Cittadella Visitors' Centre I 7-dagarspasset ingår också inträde till katedralen och museet i Mdina. Heritage Malta listar entréer på Malta: Borg in-Nadur tempel Domus Romana Fortet St. Angelo Fort St. Elmo och det nationella krigsmuseet Tolkningscentrum för befästningar Ghar Dalams grotta och museum Stormästarpalatsets vapenförråd Stormästarpalatsets statsrum Hagar Qim-templen Inkvisitorns palats Maltas sjöfartsmuseum Mnajdra-templen MUZA Malta Nationella konstmuseet Arkeologiska nationalmuseet Nationalmuseet för naturhistoria St Pauls katakomber Skorba-templen Ta' Bistra Katakomber Ta' Hagrat tempel Tarxiens tempel Observera att vissa platser kan vara stängda för renovering.

Malta: Privat chaufförsservice och bil

6. Malta: Privat chaufförsservice och bil

Besök kända destinationer på Malta med bekvämligheten av en bil med chaufför. Njut av en privatchaufförs tjänster i 4, 5 eller 8 timmar, fyllda med ölandets höjdpunkter, och dra nytta av problemfri upphämtning och avlämning på hotellet. Få rekommendationer om de bästa rutterna för att få ut det mesta av din semester eller anpassa från platser som Mdina Old City, Ta' Qali Crafts Village, Popeye Village, Hagar Qim och Mnajdra Temples, Blue Grotto (Il-Hnejja), Dingli Cliffs och huvudstaden Valletta.

Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

7. Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

Få en omfattande översikt över Malta på denna heldagstur till öns naturliga och kulturella sevärdheter, med transfer tur och retur för att garantera en problemfri resa. Bocka av de främsta sevärdheterna, som Blå grottan och Mosta församling, och upptäck dolda pärlor, inklusive Popeye-filmstället och den medeltida staden Mdina . Få personlig uppmärksamhet från din privata guide och massor av gratis smakprov på Maltas naturliga produkter. Njut av den spektakulära utsikten över klipporna och havet nedanför vid Dingli Cliffs, Maltas högst belägna punkt. Upptäck Maltas mystiska huvudstad Valletta. Promenera genom och upptäck skönheten i Mdina när vi tar dig genom dess historia och ditt stopp för lunch här också. Besök en av Maltas mest kända och spektakulära stränder, Golden Bay. Få personlig uppmärksamhet och kunskap från din privata lokala guide från början till slut.

Malta: Segway-tur till Dingli Cliffs & Buskett Gardens

8. Malta: Segway-tur till Dingli Cliffs & Buskett Gardens

Följ med på en 2 timmar lång segwaytur som garanterar en unik upplevelse under din vistelse på Malta. Få en unik överblick över Malta på denna snabba rundtur, från byn Dingli till de pittoreska klipporna i området runt omkring. Dingli är en pittoresk by belägen i det högsta området på Malta och är omgiven av naturområden med stor ekologisk och arkeologisk betydelse. Det är en typisk maltesisk by och den är fortfarande fristående från de omgivande samhällena. Den är mest känd för sina pittoreska klippor. Arkeologer har spårat byn nästan 2800 år tillbaka, till fönikernas och kartagernas tid. Feniciernas och kartagernas gravar användes också av romarna, som bebodde Maltas öar långt tillbaka i tiden, runt år 218 f. Kr.

Malta med Segway: Dingli Cliffs Sunset Tour

9. Malta med Segway: Dingli Cliffs Sunset Tour

Få en Segway-tur för en unik upplevelse under din vistelse på Malta. Börja med en professionellt utbildad turledare och ge dig ut för att se några av öns främsta sevärdheter. Du börjar med en orienteringssession för att se till att du känner dig bekväm på din Segway Personal Transporter. Först besöker du Dingli. Detta är en pittoresk by som ligger i Maltas högst belägna område och som är ett exempel på en traditionell maltesisk by. Byn är omgiven av Natura 2000-områden som är skyddade för sin ekologiska och arkeologiska betydelse. Dingli är mest känd för sina pittoreska klippor som står cirka 300 meter över havet. Flera förhistoriska platser har hittats i närheten av Dingli. Se de så kallade Clapham Junction cart ruts, oförklarliga parallella spår huggna i berget, och flera megalitiska grottor - båda bevis på betydande mänsklig aktivitet i forntiden. Det finns arkeologiska bevis som spårar civilisationer här tillbaka till feniciernas och kartagernas tid - för nästan 2 800 år sedan. Feniciska och karthagiska gravar användes också av romarna, som ockuperade Malta omkring 200 f.Kr.

The Limestone Heritage Park and Gardens (inträdesbiljett)

10. The Limestone Heritage Park and Gardens (inträdesbiljett)

Limestone Heritage Park and Gardens är en innovativ och prisbelönt attraktion som är unik för öarna och som tar dig med på en upptäcktsresa där historia och natur smälter samman för att ge dig en unik upplevelse! Den här familjeägda attraktionen ligger i den traditionella maltesiska byn Siggiewi och erbjuder en rolig aktivitet för hela familjen, med massor att se och göra. Ni kommer att njuta av chansen att fördjupa er i öarnas eklektiska historia. Denna prisbelönta attraktion är idealisk för hela familjen och ger en enorm inblick i den lokala historien och kulturen genom en flerspråkig audiovisuell presentation och en engagerande audioguidad genomgång som finns på 17 olika språk. Efter rundturen kan du välja att tillbringa lite tid i våra citrusträdgårdar och träffa våra lurviga vänner på djurfarmen, eller gå med oss för en live-demonstration av stenskulptering. Innan ni åker iväg kan ni koppla av med en kopp te eller kaffe och prova vår berömda maltesiska tallrik och maltesisk tonfisk "ftira", bland andra snacks, som serveras färska medan ni njuter av den fridfulla omgivningen på landsbygden (mat och dryck ingår inte i priset), eller titta igenom vår butik för äkta maltesiska varor och exklusiva stensouvenirer att ta med hem (ingen skyldighet att köpa).

Alla aktiviteter

19 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Siggiewi

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Siggiewi?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Siggiewi:

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Siggiewi?

Siggiewi: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Siggiewi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Siggiewi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.