Sienas domkyrka

Sienas domkyrka

Sienas domkyrka: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

1. Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

2. Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Få snabbt inträde till katedralen i Siena och beundra dess fantastiska interiör och arkitektur. Gå längs katedralens utsmyckade marmormosaikgolv och besök Piccolomini-biblioteket, känt för sin samling av livfulla fresker. Hoppa över kön och gå in i katedralen för att utforska ett av de främsta mästerverken inom renässanskonst och arkitektur i Italien. Förundras över de detaljerade altartavlorna, en skulptur av Michelangelo och alla typer av utsmyckningar som finns utspridda i den stora interiören. Gå in i Piccolomini-biblioteket, som innehåller en serie av 10 fresker av Pinturicchio som berättar om påven Pius II:s liv. Blicka uppåt mot det välvda taket, mästerligt utsmyckat med komplexa mönster och ytterligare scener från påvens liv. Under ditt besök kan du lyssna på en officiell audioguide för att lära dig mer om Sienas katedral och dess historia och konst. Du får tillgång till audioguiden genom att skanna en QR-kod på din mobiltelefon på besöksdagen.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

3. Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

4. Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

5. Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

6. Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

7. Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

8. Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Utforska hjärtat av det vackra Toscana på en heldagstur till städerna San Gimignano, Siena och Colle Alta, och upptäck sedan den bukoliska vinregionen Chianti. Du tar dig enkelt till vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Avresa från Florens med en luftkonditionerad buss till ditt första stopp, San Gimignano, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upptäck Siena, staden med hästkapplöpningen Palio och dess förtrollande arkitektoniska stilar, inklusive katedralen på Piazza del Duomo och Palazzo Comunale (kommunhuset) på Piazza del Campo. Piazza del Campo är ett berömt skalformat torg som är skådeplats för den spännande hästkapplöpningen Palio, som körs två gånger varje sommar. Efteråt åker ni till en unik plats på Chianti-landsbygden för att njuta av en vinprovning. När du hoppar av bussen guidas du runt på en fantastisk vingård. Få en introduktion till gårdens fascinerande historia och bakgrund. Gå in i källaren och lär dig hemligheterna bakom vinframställningen i Chianti tillsammans med den lokala värden. Njut sedan av en utsökt vinprovning av Chianti Classico. När vinprovningen är över kan du utforska den historiska stadskärnan i Colle Alta, som ligger i den övre delen av Colle Val d'Elsa, staden Cristal. Ta dig tid att besöka kyrkan Santa Caterina och slottet od Piticciano, huvudattraktionerna i den medeltida stadskärnan. Gå förbi det tidigare Conservatorio di San Pietro, ett projekt av den världsberömda arkitekten i Florens Giorgio Vasari. Sist men inte minst kan du njuta av ett av de mest fantastiska exemplen på en italiensk medeltida stad, San Gimignano. San Gimignano kännetecknas av sin berömda höga silhuett och ligger längs Via Francigena på kullarna i det övre Val D'Elsa. Bekanta dig med den toskanska miljön med stadens Vernaccia di San Gimignano-vin, saffran och Santa Fina-keramik. På fritiden kan du strosa runt i staden på egen hand och se de vackra torgen, arkitekturen, kyrkorna och sidogatorna.

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

9. Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Upptäck skönheten i Siena under en 2 timmars rundvandring, en av världens mest välbevarade medeltida städer. Gå längs de smala kullerstensgatorna och förundras över arkitekturen. Besök Basilica di San Domenico och lär dig mer om den heliga Katarina, Italiens beskyddare. Lär dig mer om denna stolta republiks storslagna historia och upptäck den traditionella Palio, en spektakulär festival med ett vilt hästkapplöpning med bar rygg runt Piazza del Campo, stadens centrala torg. Lär dig om Contrade eller stadens kvarter och hur de väntar hela året för att få delta i detta grundläggande lopp. Besök Sienas historiska stadskärna, som är upptagen på Unescos världsarvslista, för att beundra den magnifika arkitekturen i Palazzo Salimbeni, som idag är världens äldsta bank och som vittnar om rikedomar och handel i dess glorrika förflutna. Se Palazzo Tolomei, en imponerande privat gotisk byggnad och huvudtorget med sina monument och fontäner. Upptäck stadens kulinariska traditioner och promenera slutligen till en av Italiens mest spektakulära katedraler, Domkyrkan i Siena. Din engelsktalande lokala reseledare kommer att eskortera dig in i Sienas katedral för att besöka kapellen och se de imponerande mästerverken av Donatello, Michelangelo och andra konstnärer, en oförglömligt rik byggnad av århundraden av konst och hängivenhet.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

10. Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

67 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Sienas domkyrka

Sienas domkyrka: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Få snabbt inträde till katedralen i Siena och beundra dess fantastiska interiör och arkitektur. Gå längs katedralens utsmyckade marmormosaikgolv och besök Piccolomini-biblioteket, känt för sin samling av livfulla fresker. Hoppa över kön och gå in i katedralen för att utforska ett av de främsta mästerverken inom renässanskonst och arkitektur i Italien. Förundras över de detaljerade altartavlorna, en skulptur av Michelangelo och alla typer av utsmyckningar som finns utspridda i den stora interiören. Gå in i Piccolomini-biblioteket, som innehåller en serie av 10 fresker av Pinturicchio som berättar om påven Pius II:s liv. Blicka uppåt mot det välvda taket, mästerligt utsmyckat med komplexa mönster och ytterligare scener från påvens liv. Under ditt besök kan du lyssna på en officiell audioguide för att lära dig mer om Sienas katedral och dess historia och konst. Du får tillgång till audioguiden genom att skanna en QR-kod på din mobiltelefon på besöksdagen.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Utforska hjärtat av det vackra Toscana på en heldagstur till städerna San Gimignano, Siena och Colle Alta, och upptäck sedan den bukoliska vinregionen Chianti. Du tar dig enkelt till vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Avresa från Florens med en luftkonditionerad buss till ditt första stopp, San Gimignano, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upptäck Siena, staden med hästkapplöpningen Palio och dess förtrollande arkitektoniska stilar, inklusive katedralen på Piazza del Duomo och Palazzo Comunale (kommunhuset) på Piazza del Campo. Piazza del Campo är ett berömt skalformat torg som är skådeplats för den spännande hästkapplöpningen Palio, som körs två gånger varje sommar. Efteråt åker ni till en unik plats på Chianti-landsbygden för att njuta av en vinprovning. När du hoppar av bussen guidas du runt på en fantastisk vingård. Få en introduktion till gårdens fascinerande historia och bakgrund. Gå in i källaren och lär dig hemligheterna bakom vinframställningen i Chianti tillsammans med den lokala värden. Njut sedan av en utsökt vinprovning av Chianti Classico. När vinprovningen är över kan du utforska den historiska stadskärnan i Colle Alta, som ligger i den övre delen av Colle Val d'Elsa, staden Cristal. Ta dig tid att besöka kyrkan Santa Caterina och slottet od Piticciano, huvudattraktionerna i den medeltida stadskärnan. Gå förbi det tidigare Conservatorio di San Pietro, ett projekt av den världsberömda arkitekten i Florens Giorgio Vasari. Sist men inte minst kan du njuta av ett av de mest fantastiska exemplen på en italiensk medeltida stad, San Gimignano. San Gimignano kännetecknas av sin berömda höga silhuett och ligger längs Via Francigena på kullarna i det övre Val D'Elsa. Bekanta dig med den toskanska miljön med stadens Vernaccia di San Gimignano-vin, saffran och Santa Fina-keramik. På fritiden kan du strosa runt i staden på egen hand och se de vackra torgen, arkitekturen, kyrkorna och sidogatorna.

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Upptäck skönheten i Siena under en 2 timmars rundvandring, en av världens mest välbevarade medeltida städer. Gå längs de smala kullerstensgatorna och förundras över arkitekturen. Besök Basilica di San Domenico och lär dig mer om den heliga Katarina, Italiens beskyddare. Lär dig mer om denna stolta republiks storslagna historia och upptäck den traditionella Palio, en spektakulär festival med ett vilt hästkapplöpning med bar rygg runt Piazza del Campo, stadens centrala torg. Lär dig om Contrade eller stadens kvarter och hur de väntar hela året för att få delta i detta grundläggande lopp. Besök Sienas historiska stadskärna, som är upptagen på Unescos världsarvslista, för att beundra den magnifika arkitekturen i Palazzo Salimbeni, som idag är världens äldsta bank och som vittnar om rikedomar och handel i dess glorrika förflutna. Se Palazzo Tolomei, en imponerande privat gotisk byggnad och huvudtorget med sina monument och fontäner. Upptäck stadens kulinariska traditioner och promenera slutligen till en av Italiens mest spektakulära katedraler, Domkyrkan i Siena. Din engelsktalande lokala reseledare kommer att eskortera dig in i Sienas katedral för att besöka kapellen och se de imponerande mästerverken av Donatello, Michelangelo och andra konstnärer, en oförglömligt rik byggnad av århundraden av konst och hängivenhet.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Sienas domkyrka

Städer i Italien

Sienas domkyrka: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sienas domkyrka: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sienas domkyrka

Samlat omdöme

4.5
(12 365 recensioner)

En fantastiskt bra tripp med underbart vackra vyer. Luca var lugn och hade god kunskap om området och var en mycket trevlig guide. Allt flöt på väl och platserna vi besökte var oförglömliga. Mycket bra att man fick egen tid på platserna så man slapp känna sig som en skock får på vandring efter bete. Vingården med vinprovningen var rolig och intressant och det rekommenderas att äta lunch samtidigt! Mycket gott och värt pengarna!

Det var en lugn och trevlig resa. Lunchen var god och mycket livlig med vinprovningen. Guiden, Sandro, följde med professionalism och var mycket snäll mot alla.

Vår guide Jacobo var både trevlig kunnig och pratade bra engelska så vi förstod. Vi fick uppleva det vi önskade och hade en perfekt dag.

Uppmärksamheten, upplevelsen av platserna, förundran över vinturen till Chianti och lunch, S. Gimignano och Siena spektakulära platser

Hälsningar. Cristina var en utmärkt guide, med stor kunskap om historia och otrolig karisma.