Siena
Arkitektur

Arkitektur
135 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Siena Arkitektur

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

1. Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

2. Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

3. Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Få snabbt inträde till katedralen i Siena och beundra dess fantastiska interiör och arkitektur. Gå längs katedralens utsmyckade marmormosaikgolv och besök Piccolomini-biblioteket, känt för sin samling av livfulla fresker. Hoppa över kön och gå in i katedralen för att utforska ett av de främsta mästerverken inom renässanskonst och arkitektur i Italien. Förundras över de detaljerade altartavlorna, en skulptur av Michelangelo och alla typer av utsmyckningar som finns utspridda i den stora interiören. Gå in i Piccolomini-biblioteket, som innehåller en serie av 10 fresker av Pinturicchio som berättar om påven Pius II:s liv. Blicka uppåt mot det välvda taket, mästerligt utsmyckat med komplexa mönster och ytterligare scener från påvens liv. Under ditt besök kan du lyssna på en officiell audioguide för att lära dig mer om Sienas katedral och dess historia och konst. Du får tillgång till audioguiden genom att skanna en QR-kod på din mobiltelefon på besöksdagen.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

4. Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

5. Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

6. Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

7. Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

8. Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Från Florens: Chianti halvdagstur på eftermiddagen

9. Från Florens: Chianti halvdagstur på eftermiddagen

Upptäck den toskanska vinregionen Chianti på en naturskön guidad tur med skåpbil från Florens. Besök en lokal vingård och provsmaka dess viner och lokala produkter. Fördjupa dig i det omgivande pittoreska landskapet med ett besök i en medeltida by i regionen. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Besök en charmig vingård i Chianti, gå på en guidad tur i vinkällarna och få en inblick i de olika stegen i vinproduktionen. Efteråt kan du njuta av några vinprovningar. Besök en vingård som inte bara erbjuder en provsmakning som även riktiga kännare kommer att njuta av med stor glädje, tillsammans med några toskanska prover, utan du kommer också att få njuta av det underbara omgivande landskapet, nedsänkt i en förtrollande och välkomnande atmosfär. Besök en riktig medeltida arkitekturby i Chianti-kullarna, njut av lite ledig tid att promenera ut och andas in den lokala atmosfären. Du har också möjlighet att köpa med dig italienskt vin, Chianti Classico, olivolja, balsamvinäger, ost och örter hem.

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

10. Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Med den här biljetten kan du gå in i Palazzo Pubblico i Siena och besöka det civila museet. Civic Museum ligger inne i Palazzo Pubblico och är en byggnad från 1200-talet med imponerande freskomålningar från vägg till vägg. Utforska museet för att lära dig om Sienas historia och se värdefulla artefakter. Byt ut din kupong mot en inträdesbiljett i biljettkontoret och börja ditt besök i Sala del Risorgimento. I detta rum finns freskomålningar som skildrar Vittorio Emanuele II:s liv, Italiens första kung. Gå igenom Sala di Balìa och se väggmålningar från 1400-talet av Spinello Aretino och Martino di Bartolomeo. Se också Sala dei Cardinali där dyrbara snidade kistor förvarar relikvarier. Gå vidare till Sala del Concistoro, som är berömd för sitt Beccafumivalv, och se Taddeo di Bartolos Cappella från 1400-talet. Fortsätt till Sala del Mappamondo, det bredaste rummet i Palazzo Pubblico och som användes som mötesplats för det allmänna rådet. Se den berömda Maestà, ett gotiskt mästerverk målat av Simone Martini. I inträdesbiljetten till museet ingår även ett besök i 1300-talsgalleriet Loggia dei Nove, som erbjuder en vacker utsikt över landskapet bakom Palazzo Pubblico.

Siena

Siena

Våra mest rekommenderade Siena Arkitektur

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Få snabbt inträde till katedralen i Siena och beundra dess fantastiska interiör och arkitektur. Gå längs katedralens utsmyckade marmormosaikgolv och besök Piccolomini-biblioteket, känt för sin samling av livfulla fresker. Hoppa över kön och gå in i katedralen för att utforska ett av de främsta mästerverken inom renässanskonst och arkitektur i Italien. Förundras över de detaljerade altartavlorna, en skulptur av Michelangelo och alla typer av utsmyckningar som finns utspridda i den stora interiören. Gå in i Piccolomini-biblioteket, som innehåller en serie av 10 fresker av Pinturicchio som berättar om påven Pius II:s liv. Blicka uppåt mot det välvda taket, mästerligt utsmyckat med komplexa mönster och ytterligare scener från påvens liv. Under ditt besök kan du lyssna på en officiell audioguide för att lära dig mer om Sienas katedral och dess historia och konst. Du får tillgång till audioguiden genom att skanna en QR-kod på din mobiltelefon på besöksdagen.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Från Florens: Dagstur till Toscana & Chianti vingårdslunch

Börja din resa till Toscana vid Florens centralstation där du möts av din guide som tar hand om dig hela dagen.  Åk direkt till Siena,  Italiens mest pittoreska medeltida stad, där du vid ankomsten gör en rundvandring tillsammans med din guide. Titta upp för att beundra de vackra taken av terrakotta som pryder byggnaderna och förundras över katedralens (Duomo di Siena) magnifika gotiska och romanska arkitektur.   Ta dig sedan upp till San Gimignano, en stad på en bergstopp och ett av Unescos världsarv, känt för sina tornhus som byggdes under medeltiden. Här kan du på egen tid se stadens härliga torg, palats, kyrkor och – inte minst – de magnifika tornen. Det sista uppehållet under din Toscana-utflykt är ett besök i Pisa med sitt ikoniska Lutande tornet. Strosa över Piazza dei Miracoli och se andra monument innan du åker tillbaka till Florens. Bäst av allt är att du ges möjlighet att välja mellan en upplevelse i liten grupp eller en privat guidning för att göra din resa extra speciell. Välj lunchalternativet för att njuta av en hemlagad måltid tillsammans med en informell vinprovning på en traditionell vingård i  vinregionen Chianti. Provsmaka fyra regionala viner under lunchen och få veta mer om unika produktionsmetoder. Låt dig väl smaka av bondgårdens ekologiska måltid medan du blickar ut över Toscanas böljande vinodlingarna i solens sken.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Från Florens: Chianti halvdagstur på eftermiddagen

Från Florens: Chianti halvdagstur på eftermiddagen

Upptäck den toskanska vinregionen Chianti på en naturskön guidad tur med skåpbil från Florens. Besök en lokal vingård och provsmaka dess viner och lokala produkter. Fördjupa dig i det omgivande pittoreska landskapet med ett besök i en medeltida by i regionen. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Besök en charmig vingård i Chianti, gå på en guidad tur i vinkällarna och få en inblick i de olika stegen i vinproduktionen. Efteråt kan du njuta av några vinprovningar. Besök en vingård som inte bara erbjuder en provsmakning som även riktiga kännare kommer att njuta av med stor glädje, tillsammans med några toskanska prover, utan du kommer också att få njuta av det underbara omgivande landskapet, nedsänkt i en förtrollande och välkomnande atmosfär. Besök en riktig medeltida arkitekturby i Chianti-kullarna, njut av lite ledig tid att promenera ut och andas in den lokala atmosfären. Du har också möjlighet att köpa med dig italienskt vin, Chianti Classico, olivolja, balsamvinäger, ost och örter hem.

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Med den här biljetten kan du gå in i Palazzo Pubblico i Siena och besöka det civila museet. Civic Museum ligger inne i Palazzo Pubblico och är en byggnad från 1200-talet med imponerande freskomålningar från vägg till vägg. Utforska museet för att lära dig om Sienas historia och se värdefulla artefakter. Byt ut din kupong mot en inträdesbiljett i biljettkontoret och börja ditt besök i Sala del Risorgimento. I detta rum finns freskomålningar som skildrar Vittorio Emanuele II:s liv, Italiens första kung. Gå igenom Sala di Balìa och se väggmålningar från 1400-talet av Spinello Aretino och Martino di Bartolomeo. Se också Sala dei Cardinali där dyrbara snidade kistor förvarar relikvarier. Gå vidare till Sala del Concistoro, som är berömd för sitt Beccafumivalv, och se Taddeo di Bartolos Cappella från 1400-talet. Fortsätt till Sala del Mappamondo, det bredaste rummet i Palazzo Pubblico och som användes som mötesplats för det allmänna rådet. Se den berömda Maestà, ett gotiskt mästerverk målat av Simone Martini. I inträdesbiljetten till museet ingår även ett besök i 1300-talsgalleriet Loggia dei Nove, som erbjuder en vacker utsikt över landskapet bakom Palazzo Pubblico.

Vanliga frågor om Arkitektur i Siena

Vad finns det för andra saker att göra än Arkitektur som är värt att besöka i Siena?

Andra upplevelser du inte bör missa i Siena:

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Siena

Städer i Italien

Siena: Fler aktiviteter och sevärdheter

Siena: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Siena

Samlat omdöme

4.4
(4 566 recensioner)

En fantastiskt bra tripp med underbart vackra vyer. Luca var lugn och hade god kunskap om området och var en mycket trevlig guide. Allt flöt på väl och platserna vi besökte var oförglömliga. Mycket bra att man fick egen tid på platserna så man slapp känna sig som en skock får på vandring efter bete. Vingården med vinprovningen var rolig och intressant och det rekommenderas att äta lunch samtidigt! Mycket gott och värt pengarna!

Jag anser att för vintern bör turen gå tidigare med tanke på att klockan 4 redan är väldigt mörkt och det inte är möjligt att fånga ruttens skönhet, det bör också vara 1,5 timme i Pisa och 1,5 timme i Siena för att täcka mer tid båda städerna Sammantaget är det en bra utflykt och du kan utforska Toscana Enrika var utmärkt

Det var en lugn och trevlig resa. Lunchen var god och mycket livlig med vinprovningen. Guiden, Sandro, följde med professionalism och var mycket snäll mot alla.

Uppmärksamheten, upplevelsen av platserna, förundran över vinturen till Chianti och lunch, S. Gimignano och Siena spektakulära platser

Hälsningar. Cristina var en utmärkt guide, med stor kunskap om historia och otrolig karisma.