Saker att göra i
Side

Njut av gyllene stränder med utsikt över Medelhavet och grekisk-romerska ruiner som tar dig tillbaka i tiden.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Side

Staden Side: Rafting, Zipline, Jeep, Buggy och Quad Combo

Staden Side: Rafting, Zipline, Jeep, Buggy och Quad Combo

Besök nationalparken Köprülü Canyon National Park för ett äventyr med forsränning, zipline, quad, buggy och jeep. Låt dig drivas nedför forsarna på en flotte och ta ett dopp i floden. Ta en paus och ät lunch. Flyg över floden på en zipline och välj en buggysafari, fyrhjuling och jeepsafari. Välj de aktiviteter som du vill göra. Bli hämtad på ditt hotell eller ta dig till mötesplatsen, beroende på vilket alternativ du väljer. Åk sedan på body rafting i det kalla vattnet på en 14 km lång forsränningsbana med 10 forsar. Efteråt kan du bada i vattnet om du vill. Njut av en spännande zipline-tur över floden på en specialdesignad stol som är fäst vid en metalltråd. Ät sallad, kyckling och ris till lunch. Om du har valt buggysafari kan du åka buggy längs en lerig bergsstig. Du har också möjlighet att åka fyrhjuling i vildmarken. Kör genom de steniga och leriga bergsstigarna i en jeep om du vill göra jeepsafari. Ta minnesvärda foton och videor av ditt äventyr under hela dagen. Till sist kan du bli avsläppt på ditt hotell om du vill, eller avsluta aktiviteten vid startpunkten.

Från staden Side: Båttur med delfinskådning och lunch

Från staden Side: Båttur med delfinskådning och lunch

Bege dig ut på en fascinerande heldagskryssning från Manavgatfloden i Side till Medelhavets turkosa vatten. Håll utkik efter vilda delfiner, beundra panoramautsikten över kusten och lyssna när din guide delar med sig av intressanta fakta om det lokala marina livet. Hämta upp dig bekvämt från ditt hotell och släpp av dig vid piren i Side. Sätt segel längs Manavgatfloden innan du går ut till havet. Titta på flodsköldpaddorna som står uppradade på stranden och passera varven där alla flodbåtar i trä byggs. Stanna där floden möter havet för att ta ett dopp eller en promenad på stranden. Efter din avkopplande paus hoppar du tillbaka ombord och fortsätter till några av de mest natursköna sträckorna längs kusten medan du smakar på en nylagad lunch. Beroende på tidvattenförhållandena kan du segla österut eller gå till den antika halvön Side, med ytterligare en badpaus på vägen. Låt din guide peka ut delfiner och loggerhead-sköldpaddor i deras naturliga miljö. Om vädret är gynnsamt tar din kapten dig längre österut för att få en otrolig utsikt medan du njuter av en skumpa. Alternativt kan du åka i riktning mot Alanya och stanna vid en liten, avlägsen ö för en promenad innan du återvänder till Side.

Stad i Side: Green Canyon Jeeptur, båttur & vattenfall

Stad i Side: Green Canyon Jeeptur, båttur & vattenfall

Få en resa från Side och lär dig om traditionell turkisk kultur. Kör runt i några av de vackraste landskapen i södra Medelhavsområdet i Turkiet. Färdas på och i terräng i en jeep och korsa floder i ditt fordon. Prova lokala turkiska rätter och teer, och titta på en islamisk moské. Start din tur med att gå ombord på din jeep. Därefter möter du upp med din grupp och kör som en flotta över floder, grova vägar och längs bergen. Stanna för lunch och te i en lokal turkisk stad. När du är utvilad fortsätter du till Oymapınar-dammen, en fantastisk bågdamm vid Manavgatfloden. Använd den här utsikten som en prolog till dina nästa vyer vid Gröna sjön, en vacker plats att bada på. Njut av en båttur på sjön och njut av ett mellanmål på en restaurang nära sjön innan du gör dig redo att åka tillbaka i din Jeep. Innan du återvänder till Side kan du göra ett snabbt stopp vid en moské för att se var den islamiska religionen lever. Efteråt kan du koppla av på din återresa med avlämning på ditt hotell.

Från staden Side Area: Green Lake Jeep- och båttur

Från staden Side Area: Green Lake Jeep- och båttur

Du hämtas från ditt hotell tidigt på morgonen med jeep. Från och med den stunden börjar ditt äventyr. När jeepkonvojen har samlats kör ni till Taurusbergen, där ni får bevittna en hisnande utsikt över Green Canyon. Konvojen kommer att leda dig till byarna Sartlar och Işıklar och din reseledare kommer att förklara för dig lokalbefolkningens traditioner, kultur och rutinliv. När ni kör offroad i det varma vädret kommer ni att stänka vatten på varandra - det hjälper er att svalka er och ha lite kul. Nästa stopp blir vid ett vattenfall som heter Manavgat. Glöm dina problem när du slappnar av och tittar på det vackra vattenflödet. Du flyttar från jeep till båt när du seglar på Green Lake. Det här är en fantastisk tur för dig som vill fly från stadens buller. Du kommer också att ha möjlighet att bada i sjön också.

Staden Side: Land of Legends Transfer & Båtparad Show

Staden Side: Land of Legends Transfer & Båtparad Show

Börja på en sömlös och bekväm resa från Side till den förtrollande temaparken Land of Legends. Koppla av när din överföringstjänst säkerställer att din resa till denna fascinerande destination går smidigt. Luta dig tillbaka och njut av den natursköna vägen till Land of Legends, en plats där fantasi blir verklighet. Fördjupa dig i spännande åkattraktioner, extraordinära shower och otroliga attraktioner som passar alla åldrar. Njut av den kostnadsfria Boat Parade Show medan du är här. Skapa oförglömliga minnen med lätthet.

Alanya: Tandemflygning med skärmflyg till Kleopatrastranden

Alanya: Tandemflygning med skärmflyg till Kleopatrastranden

Bring in dig i frihet och energi med en tandemflygning tillsammans med en licensierad instruktör och pilot i Alanya. Glid genom den blå himlen smidigt och säkert på en 12 till 18 minuters flygning till Cleopatra Beach. Se hela kustlinjen som gränsar till havet, bergen, sevärdheterna, stadsgatorna, hotellen och poolerna. Efter upphämtning eller möte på mötesplatsen beger du dig till skärmflygningsbasen i Taurusbergen. Efter att ha diskuterat uppföranderegler och säkerhet, lämna vardagens stress och jäkt och sväva som en fågel genom himlen. Efter hoppet, under det fria fallet, omger luftflödet hela din kropp och får dig att känna som om du inte hoppar ner, utan verkligen faller. Sedan följer den långsammare och lugnare delen av kampen där du kan observera landskapet. Under flygningen kommer instruktören att ta foton och videor för att göra dessa värdefulla ögonblick oförglömliga (finns att köpa). Avsluta flygresan med att landa på den berömda Cleopatra Beach. Om du blev hämtad, blir du avsläppt tillbaka på ditt hotell.

Sida: Jeepsafari med Green Canyon och vattenfall med lunch

Sida: Jeepsafari med Green Canyon och vattenfall med lunch

Ditt äventyr börjar med hotellupphämtning från ditt hotell i Side-området. Sedan möter du din guide vid mötesplatsen. Du kommer att få brifing hur du ska äga rum i jeeparna och programmet om dagen. Och sedan kommer du att köra med din förare. Först utforska Taurusbergen och göra off-road. Stanna för vacker utsikt över sjön. Ta några bilder alla tillsammans och fortsätt till off-road tills romerska akvadukter. Här har några minuter vila och ta fotopaus. Nästa steg är Green Canyon, kör till Green Canyon och när du kommer dit, njut av vacker utsikt över kanjonen och Oymapinar Dam. Kör sedan till Green Lake, gör off-road på vägen och stanna för att besöka den gamla moskén med din guide. Kör sedan till lunch nära Green Lake. Här kommer du att ha ungefär två timmars tid. Beställ din måltid och njut av färskt vatten i sjön och ta en badpaus medan din mat blir klar. Njut av din läckra måltid. Njut av din tid genom att hoppa in i den gröna sjön. Stanna för sista pausen vid Manavgat Waterfall i 30 minuter. Ta en frisk luft och vackra bilder. Efter vattenfal ta dina platser i jeepen för att släppa av till dina hotell.

Staden Side: Forsränningstur i Köprülü Canyon med lunch

Staden Side: Forsränningstur i Köprülü Canyon med lunch

Ge dig ut på ett spännande forsränningsäventyr när du svävar genom Köprülü Canyon, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upplev spänningen och adrenalinkicken vid forsränning medan du fördjupar dig i det kalla vattnets uppfriskande omfamning. Forsränningsbanan är cirka 14 kilometer lång och består av tio spännande forsar, varvade med lugna badplatser där du kan njuta av uppfriskande vattenstunder och njuta av de fantastiska bergen och den frodiga vegetationen. Börja dagen med ett spännande forsränningsäventyr genom Köprülü Canyon. Efter upphämtning på hotellet på morgonen går du till vår informationszon för att få viktiga säkerhetsinstruktioner. Sedan bär det av till forsränningens startpunkt, där du får på dig dräkterna och går med i blandade grupper om 10 vuxna. Ditt äventyr börjar under ledning av en professionell forsränningsguide. Ta er fram i forsar, simma i uppfriskande pooler och prova till och med bodyrafting. Tre pauser hjälper dig att tanka och föryngra. Njut av drycker och pannkakor (ingår ej) vid den första pausen. Den andra pausen erbjuder valfri dykplattform och zipline-upplevelser (avgifter tillkommer). Slutligen kan du njuta av en utsökt lunch på den tredje pausen. Efter lunch fortsätter ni forsränningen till målpunkten. Titta på en video av ditt minnesvärda äventyr, betala eventuella återstående avgifter och koppla av på återresan till ditt hotell. Denna oförglömliga upplevelse väntar! Boka ditt forsränningsäventyr idag!

Staden Side: Jeepsafari & båttur till Gröna sjön med lunch

Staden Side: Jeepsafari & båttur till Gröna sjön med lunch

Äventyret börjar med att du hämtas från ditt hotell i Side-området. Därefter möter du din guide på mötesplatsen. Du kommer att få en introduktion till hur du tar plats i jeeparna och dagens program. Sedan kör du med din chaufför. Först utforskar du Taurusbergen och gör terrängkörning. Stanna för vackra vyer över sjön. Ta några foton tillsammans och fortsätt sedan med offroadturen fram till de romerska akvadukterna. Här några minuter har vila och ta fotopaus. Nästa steg är Green Canyon, kör till Green Canyon och när du kommer dit kan du njuta av den vackra utsikten över ravinen och Oymapinar-dammen. Kör sedan till Gröna sjön, gör offroad på vägen och stanna för att besöka den gamla moskén med din guide. Kör sedan för lunch i närheten av Gröna sjön. Beställ din måltid och njut av sjöns friska vatten och ta en badpaus medan maten förbereds. Njut av din utsökta måltid. Och ta sedan plats på båten som väntar på dig nära sjön. Gör en timmes båttur och njut av badet där. Efter båtresan tar du plats i jeepen. Stanna för en sista paus vid Manavgats vattenfall i 30 minuter. Ta en frisk luft och ta vackra bilder. Efter vattenfallet tar ni plats i jeepen för att åka tillbaka till era hotell.

Sidornas stad: Sapadere Canyon & Alanya med linbanealternativ

Sidornas stad: Sapadere Canyon & Alanya med linbanealternativ

Ditt äventyr börjar med upphämtning från ditt hotell i Side och går till kuststaden Alanya. Dagens första stopp är Sapadere Canyon, en fantastisk naturplats som bildats av år av vind-, vatten- och iserosion. Följ din guide på en spännande vandring genom kanjonen och se upp för de många vilda djur som lever, särskilt färgglada fåglar och fjärilar. När du har fått upp aptiten efter vandringen kan du koppla av på en lokal restaurang och äta en utsökt lunch. När du känner dig lagom pigg fortsätter du din vandring genom kanjonen. Medan du går kan du njuta av den otroliga utsikten över de många vattenfallen och stanna för att ta foton från olika utsiktspunkter. Du kan också välja att besöka Goblins Cave mot en extra avgift, eller simma i mineralvattnet som sipprar ner från Taurusbergen. Slutligen har du 2 timmars fri tid i staden för att utforska i din egen takt och se de sevärdheter som intresserar dig mest. Det finns mycket att upptäcka i Alanya, inklusive Kleopatrastranden, Röda tornet och linbanan till Alanya slott. I slutet av en oförglömlig dag kan du luta dig tillbaka och koppla av på återresan till Side.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Side

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Side?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Side:

Sevärdheterna i Side du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Side?

De bästa dagsturerna från Side:

Se alla dagsturer från Side på GetYourGuide

Side: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Side är:

Se alla museer och utställningar i Side på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Side

Att göra i Side

Städer i Turkiet

Side: Fler aktiviteter och sevärdheter

Side: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Side

Samlat omdöme

4.3
(4 640 recensioner)

En av de bästa utflykterna jag någonsin gjort. Vanligtvis har jag svårt att förstå engelska, men med June förstod jag nästan allt. Hon talar väldigt mjukt och får folk att vilja lyssna på henne. Jag älskade det, teşekkür ederim juni. Jag hoppas att du har chansen att träffa henne. Det var en magnifik dag, graverad för alltid ❤️❤️

Älskade denna turné! Side var mitt favorit arkeologiska område med ett förflutet fyllt med pirater! Vackert läge och kristallklart vatten! Så mycket historia involverad i denna turné! Det är ett måste! Guiden var stor och tillräckligt liten grupp att vi kunde ta extra tid om det behövs. Rekommenderar definitivt!!

Resan till ravinen var värt det. Trevligt att titta på. Murac förklarade mycket för oss under resan och tog hand om oss mycket väl. Stigen in i ravinen går stadigt uppför. Efteråt åt vi en utsökt lunch där. I Alanya hade vi 2 timmar för oss själva, vilket var helt tillräckligt. Tack igen till Murac.

Det var verkligen en underbar upplevelse! Naturen i Turkiet är så otroligt vacker! Vi njöt också av bussresan dit. Guiden berättade fina historier om Turkiet, turkiska traditioner och historia. Shoppingtiden var alldeles för kort😂 Maten i restaurangen var fantastisk!

Vi hämtades i tid. chauffören körde den gamla bussen självsäkert. Alla stationer kontaktades på ett informativt och roligt sätt. Guiden Ahmet småpratar oavbrutet och gör resan till en upplevelse. Det är en lång dag som går väldigt fort.