Saker att göra i
Šibenik

Våra mest rekommenderade saker att göra i Šibenik

Från Split: Tur i Krka nationalpark

1. Från Split: Tur i Krka nationalpark

Följ med oss på ett oförglömligt äventyr när vi utforskar den fantastiska nationalparken Krka Waterfalls, ett av Kroatiens mest magnifika naturunderverk. Vi besöker Skradinski Buk-området, som sträcker sig över 110 kvadratkilometer och är hem för sju magnifika vattenfall och ett varierat utbud av flora och fauna. Vi startar tidigt på morgonen från Splits centrum och hoppar ombord på en luftkonditionerad buss, där din erfarna reseledare delar med sig av användbara tips och insikter när vi tar oss till staden Skradin. Vår guide kommer att skaffa inträdesbiljetter till parken åt dig, så att du kan undvika köerna och börja ditt Krka National Park-äventyr med en avslappnad känsla. När du kommer in i parken med en båttur möts du av den uppfriskande doften av naturen och ljudet av vattenfallet Skradinski Buk. På den här delen av resan kan du välja mellan en 45-minuters promenad med vår guide för att njuta av det fantastiska landskapet och lära dig mer om parkens naturliga och historiska betydelse, eller så kan du utforska parken på egen hand i ett par timmar. Senare kommer de som vill att delta i en valfri 30-minuters vinprovningstur, medan det för resten blir ett perfekt tillfälle att varva ner och koppla av, oavsett om du väljer att simma, njuta av lokala rätter eller ta en naturskön promenad genom de vackra gatorna i Skradin. Cirka kl. 17.15/5.30 anländer vi tillbaka till Split, med hjärtat och kameran fulla av oförglömliga minnen.

Från Split & Trogir: Krka vattenfall dagstur med båttur

2. Från Split & Trogir: Krka vattenfall dagstur med båttur

Se Krka nationalparks frodiga skönhet under en dagsutflykt från Split eller Trogir. Upptäck vackra vattenfall, våtmarker fyllda av fåglar och en fantastisk naturskön miljö. Du utforskar den berömda Skradinski Buk – en unik travertinbarriär som vackert formats av naturen. Res från Split eller Trogir och färdas mot parken. Vid ankomsten har du fri tid då du kan promenera på de välorganiserade stigarna och vandra genom de grönskande skogarna i din egen takt. Vandra till en liten samling renoverade stenhus, verkstäder och andra autentiska byggnader, inklusive en vattenkvarn som visar hur man levde ett hållbart byliv för flera hundra år sedan. Slingra dig ner till Krkafloden och stanna då och då för att läsa de pedagogiska kartorna och den spännande informationen om de örter och djurarter som har parken som sitt hem. Slappna av i skuggan av de höga träden eller slå dig ner vid flodstranden och titta på vattnet som rinner förbi. Njut sedan av en båttur nedför Krkaflodens dalgång som tar dig till staden Skradin. Du har två timmar på dig att koppla av och ta ett bad i nationalparken. Ta farväl av denna bit av paradiset och hoppa tillbaka på bussen. Res tillbaka till Split och Trogir via natursköna och pittoreska dalmatiska byar.

Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

3. Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

Upptäck nationalparken Krka på en guidad dagstur från Split eller Trogir. Bevittna Skradinski Buk och skönheten i det klara vattnet. Ditt första stopp är vattenfallet Skradinski Buk där du får en guidad rundtur i närområdet. Många av stenhusen och vattenkvarnarna har nu förvandlats till små museer med olika utställningar. Gå genom ett nätverk av stigar och träbroar nära vattenfallen. Koppla av och bada i Skradin. Efteråt kan du njuta av utvalda viner i lokala konoba, samt utsökt traditionell hemlagad mat som prosciutto, ost och bröd (tillval). Slutligen återvänder ni till Split längs den vackra kustvägen och passerar pittoreska byar och öar.

Vodice: Båttur i nationalparken Krka vattenfall

4. Vodice: Båttur i nationalparken Krka vattenfall

Utforska vattenfallen i nationalparken Krka på denna guidade båttur från Vodice. Låt parkens vattenfall ta andan ur dig och passera sevärdheter som ett franciskanerkloster. Tillbringa lite ledig tid med att njuta av parkeringen i din egen takt. Gå ombord på en bekväm båt och kryssa genom St Anthony Channel och beundra utsikten över St Nicholas-fästningen när du lämnar hamnen. Stanna i Šibenik för att plocka upp färska musslor innan du passerar Šibenik-bron. . Fortsätt längs mynningen av floden Krka till sjön Prokljan. Anländer till National Park Krka som omfattar 7 vackra vattenfall och små naturliga pooler. Gå till vattenfallet Skradinski Buk där du kan besöka ett kraftverk. Se några kulturella och historiska monument, till exempel ett franciskanskt kloster och flera gamla vattenkvarnar. Ha gott om ledig tid att utforska hela parken där du kan besöka en restaurang för lunch eller få lite shopping i souvenirbutikerna. Gå tillbaka till båten för att starta returresan och återvända till Vodice tidigt på kvällen.

Split & Trogir: Krka-vattenfallen & Simning i Primošten

5. Split & Trogir: Krka-vattenfallen & Simning i Primošten

Bussresa till några av Kroatiens mest fantastiska naturupplevelser i nationalparken Krka. Börja dagen med en bilresa som tar dig mellan den dalmatiska kusten och inlandet. Du kan njuta av utsikten över Trogir, Split och det omgivande landskapet med riklig grönska och pittoreska byar. När du fortsätter körningen har du fantastisk utsikt över kusten och öarna utanför kusten, och din guide berättar om områdets historia. Det första stoppet är i nationalparken Krka, vid vattenfallen Krka. Gå längs trävägarna genom parkens fantastiska landskap och hör sången från sällsynta fåglar och havsvattenkvarnar som har varit i drift i århundraden. Se det magnifika Skradinski Buk, det största vattenfallet i parken och ett av de vackraste klippvattenfallen i Europa. Besök halvön Primošten. Några av Kroatiens mest omtyckta stränder finns i Primošten, och dess vingårdar finns till och med med på UNESCO:s världsarvslista. I denna medeltida östad kan du bada, koppla av, äta eller ta en naturskön promenad.

Split: Krka nationalpark heldagstur med vinprovning

6. Split: Krka nationalpark heldagstur med vinprovning

Om du har några dagar i området kring Split och Trogir kan detta vara utflykten du letar efter. Krka nationalpark är en av två kroatiska nationalparker med sjöar och vattenfall. Rundturen tar dig till två platser med exceptionell natur inne i nationalparken och även en båttur längs flodens dalgång är inkluderad. Vi träffas i Split eller Trogir och kör till Lozovac, eftersom det är den bästa platsen för att påbörja den 2 km långa vandringen runt vattenfallet Skradinski Buk. Passera genom det gamla systemet av vattenkvarnar medan din guide förklarar en del av detta områdes historia och traditioner. Fortsätt sedan denna fantastiska vandring på trävägen med små sjöar och vattenfall överallt. Detta är verkligen ett av bäst bevarade ekosystemen i Kroatien. Fortsätt resan med en båttur nerför flodkanjonen till din andra plats i nationalparken, den vackra lilla staden Skradin. I denna nedre del av bäcken har du möjlighet att svalka dig under de varma sommardagarna med ett skönt dopp i Skradin. Sist men inte minst har vi en speciell överraskning för dem som älskar lokal mat och lokalt vin. Endast tio minuters färd från badplatsen ligger den lilla byn Plastovo, känd för en handfull vackra familjedrivna krogar med regionens mat och viner. Därefter får du ta del av en vinprovning, lära dig om vinets produktion och historia och smaka på några av familjens lokala specialiteter. Totalt 5 timmar i nationalparken Krka på två platser med enastående utsikt och landskap, en båttur, bad i Skradin och ett extra besök på en lokal familjemat- och vintaverna. En avkopplande dag utanför stadsmiljön som alla kan njuta av. Avsluta dagen med att åka motorvägen tillbaka till Trogir och Split.

Från Zadar: Dagstur till nationalparken Krka och vattenfallen

7. Från Zadar: Dagstur till nationalparken Krka och vattenfallen

Njut av den natursköna resan i en luftkonditionerad buss på väg mot nationalparken Krka. Parkens huvudattraktion är floden Krka, som är känd för sina många vattenfall, bland annat det vackra Skradinski buk. Parken är också hem för ett rikt kulturarv, med historiska sevärdheter och artefakter som går tillbaka till förhistorisk tid. Vår licensierade guide tar er med på en rundvandring i parken och efteråt har ni lite tid att utforska den i er egen takt. På våren och hösten tar vi dig till staden Šibenik, där du kan utforska UNESCO:s världsarvsmonument som St James Cathedral på egen hand, eller ta en promenad längs strandpromenaden och njuta av den hisnande utsikten över Adriatiska havet. Under sommarmånaderna (juni till september) kan du ta en båttur från Skradinski buk till staden Skradin, där du kan ta en paus från sommarvärmen och njuta av en uppfriskande simtur i floden Krka. Du kan också bara koppla av och njuta av det vackra landskapet, eller äta lunch på en av de lokala restaurangerna. Återvänd till din mötesplats i Zadar i slutet av din rundtur.

Från Split: Krka vattenfallstur med båttur och simning

8. Från Split: Krka vattenfallstur med båttur och simning

Vi börjar dagen i Split och beger oss till nationalparken Krka där vi utforskar dess största attraktion, det fantastiskt vackra vattenfallet Skradinski Buk, ett av Kroatiens absoluta måste-besök. Här får du en 30 minuters guidad rundtur i Skradinski Buk och dess olika vattenkvarnar och prisbelönta etnoby. Efter detta har du flera timmars fritid för att ta fantastiska bilder av de orörda Skradinski Buk-vattenfallen. Det här är ett tillfälle som du bara får en gång i livet och som du inte vill missa. Här kan du också utforska travertinformationerna i Skradinski Buk-poolerna och njuta av det kristallklara vattnet i floden Krka och den dalmatiska solen. Nästa destination är en pittoresk båttur från Skradinski Buk till Skradin stad. Här kan du tillbringa 1,5 timme i Skradin, promenera i staden eller simma på den vackra stranden. Sedan hoppar du tillbaka till bussen för din återresa till Split.

Från Makarska : Krka vattenfall & Šibenik Small Group Tour

9. Från Makarska : Krka vattenfall & Šibenik Small Group Tour

Upptäck Kroatiens fascinerande naturskatter på vår exklusiva resa till Krkas vattenfall och Šibenik med avresa från Makarska. Färdas genom det frodiga landskapet i nationalparken Krka, där skådespelet av brusande vattenfall väntar och inbjuder dig att fördjupa dig i dess lugna skönhet. Efter denna förtrollande upplevelse vandrar du genom kullerstensgatorna i Šibenik, en stad som är genomsyrad av historia och prydd med arkitektoniska underverk från tidigare århundraden. Låt dig fascineras av den harmoniska blandningen av gammal charm och kustens prakt när du njuter av panoramautsikten över Adriatiska havet. Följ med oss på en dag fylld av oförglömliga ögonblick, där varje steg avslöjar ett nytt lager av Kroatiens rika kulturarv och naturliga underverk.

Sibenik: Guidad kvällsvandring

10. Sibenik: Guidad kvällsvandring

Besök dolda torg och lär dig intressanta fakta om Sibenik när du utforskar denna kuststad med en lokal guide. Undvik de vanliga turistmassorna genom att följa med din guide på en kvällstur i Sibenik. Besök den historiska stadskärnan, promenera längs kullerstensgator och se några av stadens mest ikoniska attraktioner. - Upptäck Šibenik på kvällen och se staden i ett annat ljus. Undvik folkmassorna och njut av det nya perspektivet när du utforskar staden i mörkret. Denna gotiska renässansstad är en riktig pärla på den kroatiska sidan av den adriatiska kusten och den är unik på många sätt. När du upptäcker denna stad kommer du att känna Medelhavets själ. I vissa delar av den gamla stadsdelen får man en känsla av att man är tillbaka i tiden på 1400- eller 1500-talet. Ord kan inte beskriva vad denna stad har att erbjuda. Vi tar en promenad genom de smala gatorna i Sibenik, som leder till attraktiva torg där du hittar arkitektur från århundraden som gått. En lokal guide kommer att avslöja detaljer som du inte hittar i resebroschyrer. - Du får veta vem kung Petar Kresimir var och varför han är viktig för staden och dess invånare - Du kommer att få veta varför S:t Franciskus kyrka är mer speciell än andra kyrkor i staden - Du kommer att få reda på hur det är möjligt att stadens största torg inte ligger i staden - Kroatiska nationalteatern i Šibenik När den byggdes var den den största och vackraste teatern i Sydeuropa. År 1896 fick teatern elektrisk belysning som en av de första teaterna i världen. - Du kommer att få reda på vem som använder denna kyrka och vem som byggde det intressanta klocktornet. Hemligheten bakom hur man kommer ihåg konstnärens namn kommer att avslöjas för dig - Du kommer att få veta varför denna kyrka hade en speciell betydelse under medeltiden och varför den bytte skyddshelgon. Många andra intressanta fakta kommer att avslöjas för dig. - Du får veta varför just denna kyrka är den äldsta i staden - Du kommer att få reda på varför stadens offentliga cistern "Four Wells" byggdes under medeltiden och några saker till. - Jacobs katedral är unik inte bara i kroatisk arkitektur, utan även i europeisk arkitektur. Den är helt byggd av sten. Den är också unik bland renässanskyrkorna med sin treklöverformade fasad, och slutligen är den unik med sin harmoniska arkitektur och raden av 71 realistiska skulpturporträtt runt absiden. - Du kommer att få veta varför Sankt Barbaras kyrka har 4 klockor och när dessa klockor ringer. - Flera intressanta och unika detaljer kommer att avslöjas för dig - I slutet av turen har du möjlighet att på egen hand upptäcka flera kaféer och restauranger

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Šibenik

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Šibenik?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Šibenik:

Vilka är de bästa dagsturerna från Šibenik?

De bästa dagsturerna från Šibenik:

Krka nationalpark

Šibenik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Šibenik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Šibenik

Samlat omdöme

4.7
(2 928 recensioner)

Föraren Marco och guiden Ernesto är mycket professionella. Guiden Ernesto är väldigt rolig, ger information på ett icke-tråkigt sätt, uppmärksam på allas behov, en trevlig person. Vi utnyttjade erbjudandet att äta lunch på en restaurang vid Roški Falls. Jag rekommenderar det verkligen, 15 eur per person, välkomstdrink (stark), ost, skinka, andra köttprodukter, bröd, oliver, tomater, olja, vin, allt är hemlagat, samt juice, mineralvatten, det är roligt att chatta med andra resenärer. Bordet ordnades för oss exakt när vi kom, ingen väntan. Senare är det skönt att ta ett dopp och fräscha upp sig. Huvudvattenfallet i Krk Skradinski Buk är fantastiskt, det är nödvändigt att passera den 2 km långa gångvägen, annars riskerar du att inte se dess majestätiska skönhet. Tiden räcker till allt. Återvänder hem genom bergen, där ett spektakulärt panorama över Trogir och öarna öppnar sig. Jag rekommenderar det verkligen.

Krka Waterfalls var fantastiskt och vi älskade denna turné! Marianna var vår guide & Marty var vår förare. Marianna var så trevlig och otroligt kunnig och förklarade allt i underbar detalj, så att vi inte hade några frågor! Parken var fantastisk och vattenfallen var fantastiska! Det var en riktigt härlig dag. Vi hade gott om tid att genomföra hela promenaden och tid att koppla av. Rekommenderar starkt denna turné!

Webbplatsen är exceptionell, men var försiktig om det är varmt när du besöker den, täck över huvudet, växtligheten är förrädisk... Toppguide

Mycket trevlig organiserad tur! Med en liten båttur. & bra stopp! Simning är inte längre möjligt i Krka National Park!

Turen är mycket välorganiserad, så att alla etapper får rätt utrymme. Provsmakning rekommenderas också.