Våra mest rekommenderade saker att göra i Sharjah

Dubai: Ökensafari, fyrhjuling, kamelritt & Al Khayma-lägret

1. Dubai: Ökensafari, fyrhjuling, kamelritt & Al Khayma-lägret

Upptäck öknen utanför Dubai på en guidad sanddynsafari. Njut av möjligheten att delta i en mängd olika valfria aktiviteter, som t.ex. en tur på fyrhjuling, en kameltur eller middag och underhållning i samband med en förlängd tur. Din guide hämtar dig på ditt hotell eller på en vald plats.Res sedan ut till Dubais öken och efter en kort paus kan du uppleva den spännande åkturen i dynerna med utbildade förare. Du kan också prova på sandboarding samt ta fantastiska bilder av de rullande sanddynerna. Fortsätt till Al Khayma-lägret för en valfri kamelritt samt inkluderade förfriskningar.Under den 7 timmar långa turen fortsätter deltagarna att njuta av några underhållningsshower och äta en utsökt BBQ-middag i lägret.När turen tar slut kommer du att bli skjutsad tillbaka till ditt hotell/byggnaden.

Dubai: Safari, fyrhjuling, kamelritt och buffémiddag

2. Dubai: Safari, fyrhjuling, kamelritt och buffémiddag

Utforska öknen på denna SUV-tur från Dubai. Kör upp, ner och genom öknens sanddyner i Land Cruiser. Kör en ATV över sanddyner innan du njuter av levande underhållning och middag i ett beduinläger. Börja med att utforska öknen och få en glimt av den hårda och intensiva ökensanden. Senare kan du prova att åka dynbashing i en 4x4 Land Cruiser (som är fullt utrustad med alla nödvändiga säkerhetsdetaljer) och sandboarding på de silkeslena sanddynerna med röd sand. Nästa steg, om du har valt det alternativet, är en upplevelse med fyrhjuling.Du får en kort genomgång med säkerhetsinstruktioner innan du njuter av spänningen när du kör en fyrhjuling över den vidsträckta sanden. Avslutningsvis kan du koppla av i ett traditionellt beduinläger, där du kan delta i aktiviteter som kamelridning och henna-målning. Njut av att bli underhållen av mag- och folkdansare medan du äter en utsökt grillmiddag.

Dubai: Halvdagssafari i öknen - kamelritt och fyrhjulingstur

3. Dubai: Halvdagssafari i öknen - kamelritt och fyrhjulingstur

Efter upphämtning från ditt hotell i en fyrhjulsdriven bil åker du med din lokala guide ut i öknen, bara 45 minuter från Dubai. När du når Lahbaböknen välkomnas du till ett luftkonditionerat tält med förfriskningar och tid för avkoppling. Om du känner dig mer äventyrlig kan du prova på en valfri fyrhjulingstur och köra över de vackra röda sanddynerna i Dubais öken. Därefter går du ut i öknen för att uppleva sanddyner i ett fyrhjulsdrivet fordon. Känn hur magen hoppar när du rider upp och ner för de höga röda sanddynerna. Förundras över hur fordonet klarar av omöjliga branta backar och den ojämna terrängen i sanden.  Efter dynsafari har du möjlighet att prova på sandboarding eller bara beundra landskapet runt omkring dig. Se till att du tar många foton av det natursköna ökenlandskapet.  Stanna sedan vid de röda sanddynerna och njut av en kameltur i den öppna öknen. Slappna sedan av i luftkonditionerad komfort medan du njuter av läsk, vatten, arabiskt te eller kaffe med dadlar innan du blir skjutsad tillbaka till ditt hotell i Dubai.

Dubai: Premium Safari, kamelritt & Al Khayma Camp 3-bufféer

4. Dubai: Premium Safari, kamelritt & Al Khayma Camp 3-bufféer

Följ med på äventyr i Dubai Red Dunes Desert. Upplev spännande aktiviteter som dune-bashing, sandboarding och ta del av det arabiska livet genom att besöka Al Khayma-lägret för att prova traditionella snacks, lokal mat och aktiviteter som henna-shower och shisha. Vi ser solnedgången från sanddynerna i lägret och månen genom ett kraftfullt teleskop. Efter att ha hämtats av din safarikapten gör du det första resestoppet för en paus och får chansen att prova den valfria fyrhjulingsturen. Dune Bashing är redo; din kapten kommer att köra 30-45 minuter över de röda sanddynerna i Lahbab-öknen med fotopaus och sandboarding (surfing över sanddynerna). På Al Khayma Camp välkomnar vi dig med rosenvatten, arabiskt kaffe, lokala sötsaker och dadlar. Säg hej till lägrets kameler och om du vill kan du hoppa upp på en kamel och rida över sanddynerna. Lägrets aktiviteter, som välkomnar dig, inkluderar kamelmatning, Falcon, henna-målning, .. etc. Därefter serveras en aptitretare med en levande snackstation, arabiskt kaffe och te och till och med en shisha-station. Tugga i dig 3 olika bufféer med emiratiska, marockanska och arabiska rätter, följt av en levande BBQ, levande brödtillverkningsstationer med lokal lamm Madfoon. Se den arabiska underhållningen med Tannora, Khaliji-dans och eldshow. Lägrets atmosfär kommer att förändras när solen går ner, så att du kan ta in den fridfulla ökennatten. Titta på stjärnorna på ökenhimlen genom ett högeffektivt teleskop på en fascinerande stjärnskådning. Vi ser fram emot att vara värd för dig igen "Maa Al Salam" släpps av på ditt hotell.

Dubai: Fyrhjulingssafari, kameler & BBQ-middag på Al Khayma Camp

5. Dubai: Fyrhjulingssafari, kameler & BBQ-middag på Al Khayma Camp

Upptäck Lahbaböknen genom att delta i ökenäventyr som fyrhjuling, sandboarding, kamelturer och mycket mer. Upplev det bästa av vad öknen har att erbjuda på antingen en hel- eller halvdagsutflykt från Dubai med transport tur och retur. Inled med upphämtning från ditt hotell eller annan vald plats. När du anländer till öknen gör du dig redo för fyrhjulingen och lyssnar på en säkerhetsgenomgång. Därefter kan du åka på en fyrhjuling över de vackra röda sanddynerna. Prova på andra ökenaktiviteter som sandsurfning och kamelridning. Därefter beger du dig till Al Khayma ökenläger där du välkomnas med arabiskt kaffe och godis. Delta i lägeraktiviteter som kamelridning, fotografering med falkar, henna-tatueringar och shisha-rökning samt kulturella föreställningar. Njut av en välsmakande grillbuffé med lokala rätter. Efter rundturen återvänder du till ditt hotell eller annan plats du föredrar i Dubai.

Dubai: Ökensafari över natten, kameler, middag och stjärnskådning

6. Dubai: Ökensafari över natten, kameler, middag och stjärnskådning

Följ med på en ökensafari i Dubai. Rid på en kamel, njut av en spännande dune bashing-upplevelse och ät en autentisk BBQ samtidigt som du beundrar traditionella dansuppvisningar. Övernatta sedan i ett luftkonditionerat beduintält och bege dig ut på en kamelvandring nästa dag. Efter att ha hämtats upp från ditt boende i ett bekvämt fyrhjulsdrivet fordon åker du till Lahbab-öknen. När du väl är i öknen har du lite fritid innan din safari börjar. Slappna av här eller välj att åka fyrhjuling medan ditt fordon förbereds för terrängkörning i sanddynerna, valet är ditt. Därefter kan du åka med på en tur på sanddynerna, känna adrenalinkicken när ditt fordon klättrar upp och glider nerför sanddynerna. Därefter kan du prova sandsurfning. Åk på en surfbräda, håll balansen, och glid ner på sanden. Därefter beger du dig till Al Khayma, ett typisk beduinliknande läger, där du leds till ditt eget tält (Khayma) inne i lägret. När du gjort dig hemmastadd, smaka gahwa (arabisk kaffe), gaymat (sötsaker) och dadlar som ett tecken på välkomnande. Ge dig ut på en kamelridning runt lägret och beroende på tidpunkt och tur ser du solnedgången över öknen. Tillbaka på Al Khayma-lägret kan du tillbringa din tid med att röka shisha och henna-målning. Ta på dig lokala arabiska kläder och fotografera dig med en falk. Njut av en överdådig grillbuffé medan Khaliji-dansare underhåller dig.När lägerljusen är släckta kan du känna öknens essens och magi när du tittar på stjärnorna med ett teleskop. Senare kommer du att föras med kamel till ett närliggande lägerområde där en eld ordnas för dig. Lär dig att göra arabiskt kaffe eller te medan du kopplar av vid lägerelden och njuter av öknens tystnad och den mörka himlen ovanför. Din ökenguide delar med sig av roliga och intressanta ökenberättelser och när det är dags att sova tar du dig tillbaka till lägret. Du drar dig tillbaka till ditt tält för en övernattning. Morgonen därpå du vaknar du strax före soluppgången för att se en spektakulär utsikt. Din guide tar dig till öknen med en kamelkaravan som väntar utanför lägret. Gå sedan på en kort kamelvandring och fånga den fina utsikten av soluppgången över sanddynerna. Efter kamelvandringen återvänder du till tältet innan du äter en nylagad arabisk frukost. Senare blir du körd tillbaka till Dubai och avlämnad vid ditt boende.

Dubai: Flygplatstransfer till hotell i Förenade Arabemiraten

7. Dubai: Flygplatstransfer till hotell i Förenade Arabemiraten

Njut av privat transfer mellan Dubais internationella flygplats och ditt hotell i centrum av Dubai, Jumeirah Beach, Palm Jumeirah, Sharjah, Jebel Ali Hotel eller Dubais hamn. Transfertjänsten finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan. Privat transfer i ett modernt fordon med luftkonditionering till ditt boende gör att du kan slappna av vid ankomsten till Dubai efter en tröttsam flygresa. Du kommer att få ett varmt välkomnande vid ankomsten av en professionell förare, som också kommer att ge dig ett välkomstpaket med intressant information. Tjänsten är även tillgänglig i motsatt riktning, från ditt hotell till Dubais internationella flygplats med avlämning i god tid före ditt flygs incheckning. Upphämtningstiden kommer att anpassas efter ditt flyg. Vid bokning ombeds du vänligen uppge din flightinformation och namnet på ditt hotell i centrum av Dubai, Jumeirah, Palm Jumeirah, Sharjah, Jebel Ali Hotel eller i Dubai Port. Din transfer kommer att bekräftas inom 24 timmar efter din bokning och du kommer att förses med en biljett som ska visas för din chaufför vid ankomst eller vid tidpunkten för din transfer från ditt hotell.

Dubai: Ökenritt, BBQ, shower, sandboarding och kamelritt

8. Dubai: Ökenritt, BBQ, shower, sandboarding och kamelritt

Bege er ut i öknen för att uppleva sanddynernas glädje och den unika atmosfären i ett VIP-läger. Njut av adrenalinkicken vid ökenkörning och förundras sedan över traditionell underhållning som magdans. Låt dig förtrollas av dramatiska landskap på denna lyxresa från Dubai. I Lehbab-öknen får du uppleva vidsträckta vidder under en spännande 4×4-tur med förare som är särskilt utbildade i dune bashing. Prova på sandboarding och ta sedan en kort tur på kamelryggen. Därefter blir det avkoppling i ett VIP-läger med traditionell mat, vatten och läsk. Efter middagen kan du röka en sheesha i det särskilda området och sedan slå dig ner för att titta på underhållningen. Låt dig imponeras av mag- och tanouradansare och njut av aktiviteter som henna-målning. Avsluta din upplevelse med att bli lämnad tillbaka på ditt boende.

Dubai: 2 timmars kvällsutflykt med dhow-båt och middag

9. Dubai: 2 timmars kvällsutflykt med dhow-båt och middag

Ta en avkopplande två timmars utflykt på en dhow-båt i Dubai under kvällens stjärnor och njut av internationella rätter under färden. Sätt segel ombord på en traditionell arabisk dhow. När du väl är ombord kan du njuta av en överdådig festmåltid med arabiska och internationella rätter medan du sakta glider förbi soukerna, bankerna och palatsen vid Dubais glittrande strandpromenad. En trevlig chaufför hämtar upp dig på ditt hotell och tar dig till kajen där du kliver ombord på en traditionell arabisk dhow-båt, en typisk vattenfarkost i Persiska viken, traditionellt använd av pärlfiskare. Efter avgång glider du förbi Dubais underbara upplysta skyline på kvällen och festar på arabiska och internationella specialiteter i den bekväma matsalen ombord. Dhowen erbjuder en internationell buffé med aptitretare, sallad, fisk, kött och flera desserter att välja mellan.I slutet av din romantiska kväll, då du insupit Dubais livfulla kvällsatmosfär, väntar din chaufför för att ta dig tillbaka till ditt hotell.

Dubai: Dagstur till historiska höjdpunkter

10. Dubai: Dagstur till historiska höjdpunkter

Ta del av historiska platser och Dubais pulserande kosmopolitiska liv på den här turen som börjar i det populära Jumeirah-distriktet. Gör ett stopp vid den traditionellt återskapade Madinat Souk för fantastiska bilder av det ikoniska Burj Al Arab Hotel och kör sedan vidare till den konstgjorda ön Palm Jumeirah, ett otroligt arkitektoniskt underverk, för att titta närmare på en annan ikon, Atlantis Resort. Fortsätt längs Jumeirah Beach, Dubais pittoreska palats- och bostadsområde, till ett fotostopp vid den berömda Jumeirah-moskén. Därefter beger du dig till Al Bastakiya, den gamla delen av Dubai. Passera Al Fahidi Fort, den styrande familjens tidigare residens, och ta en Abra (vattentaxi) för att segla över Dubai Creek. Gå i land vid kryddsuken där orientaliska dofter möts och sedan finns det tid att shoppa på en av Dubais mest besökta platser - guldsuken. Slutligen slutar resan i det nya hjärtat av Downtown Dubai där du kan se den magnifika Burj Khalifa, världens högsta byggnad.

Lägg till datum

Saker att göra i
Sharjah

Alla aktiviteter

76 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Sharjah

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sharjah

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sharjah?

Sharjah: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sharjah: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sharjah

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 38 882 omdömen

Our guide Ramzan was the best driver and very helpful. He tolk Cate of us safetly. The show at the camp could be better. The food was great. Everything was good.

En upplevelse som överträffade våra förväntningar. vi var 6 st i åldrarna 14-84 som alla kom hem med ett leende på våra läppar. Guiden Yaar var helt suverän!!

This is trip was awesome! Rafeeq was an excellent guide. The Experience is suits for kids as for grown ups. Filmon from Sweden

Nadim the best Guide. We were driving in the dessert with a 4 Wheeling and see camels and Did sand surfing. Fantastic day !!

Good guide. Everything feels good. Thank you Inaam for the help