Sevilla
Historia och kulturarv

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Alla saker att se i Sevilla

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sevilla? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sevilla

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 12 724 omdömen

Fantastisk arkitektur där flera kulturer mött varandra genom tiden

Guidningen på plats genomfördes väl med audioguide så att alla kunde höra vad lokalguiden sa. Dock lite rörigt med blandningen av alla språk. Valet av platser i Sevilla att visa var bra. Spanska torget, katedralen och vandring genom staden och judiska kvarteren. Det skulle ha varit bra med en timma ytterligare egen tid för att hinna med det man ville se och äta lunch i lugn och ro. Det tog alldeles för lång tid att hämta upp deltagarna med bussen på morgonen. Färre hämtningsplatser hade kunnat fixa det! Guiden i bussen floppade helt. Vi fick ingen direkt förklaring till det. Kanske skulle han ha informerat oss om något på vägen? Nu var det bara tyst hela vägen. Sevilla var emellertid jättevackert. Vi tog oss själva in på guidad tur på tjurfäktningsarenan. Kan rekommenderas! Hade också velat se slottet Alcazar men tiden räckte inte till.

Själva vandringen var en makalös upplevelse. Lätt att gå trots värmen (över 30 grader) och vyerna enorma. Pick-up från hotellet som var lovat i beställningen stämde inte och beskeden om det varierade. Vi gick till ett av Naturandas kontor dagen innan för att få klarhet vad som gällde och de var mycket hjälpsamma. Vi fick besked om var vi skulle hämtas och även ett exakt klockslag när vi skulle vara där (och inte mellan 6:30 och 8:30). Så till slut blev allt bra men bokningsbekräftelsen gav mycket motstridiga besked, bl a att det skulle vara en privat tour vilket det inte var.

Vi blev mycket nöjda och inspirerade, dock för lite tid

Resebyrån var mycket tillmötesgående, gav bra information. Bussguiden mycket trevlig, glad och gav oss mycket intressant information men hon talade för snabbt trots att vi kunde engelska bra. Guiden på Alhambra var fantastisk, inspirerande, kunnig, trevlig. Han var lyhörd o närvarande, vilket var ett stort plus!

Rosario var en mycket bra guide som gjorde att besöket i det vackra palatset blev givande och intressant.