Upplevelser i

Sevilla

I Andalusiens huvudstad kan du insupa den medeltida stämningen på stadens storslagna torg som även kommer att göra Game of Thrones-fans glada.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att se och göra i Sevilla

Från de moriska influenser som kastade ljus över Andalusien medan resten av Europa fortfarande låg höljt i medeltida mörker till den spanska koloniseringens plundring av Amerikas rikedomar – en promenad genom Sevilla är en resa genom det som kallats Spaniens guldår.

 • Alcázar

  1. Alcázar

  Palatset Alcázar i Sevilla uppfördes år 930 f.Kr. som residens för de moriska kungligheterna, och utvecklades sedan över tiden. Komplett med lummiga trädgårdar och förstklassig mudéjarisk arkitektur!

 • Katedralen i Sevilla

  2. Katedralen i Sevilla

  Världens tredje största kyrka står där 1100-tals-moskén Almohad tidigare låg, och sedan 1898 är det också där som Christopher Columbus ligger begravd.

 • Giralda

  3. Giralda

  Katedralens klocktorn är faktiskt moskéns gamla minaret och mäter hisnande 304 meter. Vindflöjeln i brons på tornets topp representerar tro, och har funnits där sedan 1500-talet.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Det robusta "Guldtornet" har fått sitt namn av det gyllene tegel som en gång i tiden täckte fasaden. Byggnaden ligger intill Guadalquivirfloden och inhyser ett sjöfartsmuseum som vittnar om Spaniens koloniala framfart i Amerika.

 • María Luisa Park

  5. María Luisa Park

  Den stilla grönskan längs stadens flod utgjorde hjärtat i 1929 års iberoamerikanska utställning. Varma sommardagar är parken det perfekta stället att sitta och bara vara.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Torget uppfördes i utkanten av María Luisa Park inför den iberoamerikanska utställningen 1929. Komplexet är halvcirkelformat med fontäner, kanaler och kaklade alkover som representerar Spaniens provinser.

 • Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

  7. Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

  Archivo General de Indias i Casa Lonja de Mercaderes går tillbaka till 1785 och innehåller över 43 000 dokument över 300 års spansk kolonisering av Amerika.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Teatern byggdes inför 1992 års världsutställning och sätter främst upp operakonserter och liknande musikframträdadanden, inklusive de spanska operetter som kallas zarzeulas.

 • 9. Museo de Bellas Artes

  Konstmuseet grundades 1839 och visar verk från medeltiden och fram till 1900-talet. Där kan du låta ögonen smekas av berömda konstnärer som Zurbarán, Murillo och Goya.

 • 10. Metropol Parasol

  Den våffelliknande strukturen var först mycket kontroversiell, men visade sig bli en välbehövlig vitamininjektion för den tidigare rätt glåmiga stadsdelen. Från toppen har du utsikt över staden, medan källaren bjuder på romerska och moriska ruiner.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra heldagar hinner du besöka Sevillas sevärdheter utan att stressa. Om du kommer under vårmarknaden, Feria de Abril, bör du avsätta ytterligare en eller två dagar för att hinna uppleva denna färgstarka kulturtillställning, liksom om du deltar i det oförglömliga firandet av Semana Santa (den heliga påskveckan).

 • Ta sig runt

  Det finns både buss, tunnelbana och taxibilar överallt. Sevillas största sevärdheter ligger dessutom på bekvämt gångavstånd. Om du bor i Triana eller vill dit och se dig omkring så går det tunnelbana och buss dit också.

 • Var ska jag bo?

  Santa Cruz ligger centralt och bra, och nära allt som finns att se i Sevilla. Arenal är också jättefint, liksom de gamla judiska kvarteren i Triana tvärsöver floden. Om du tänker komma runt Semana Santa kräver en del hotell att du stannar en hel vecka.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Från mars till maj har Sevilla trevligt väder, få turister och flera festivaler!

Sevilla: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sevilla? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Vad besökare tycker om Sevilla

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 31 811 omdömen

Mötesplatsen var väldigt lätt att hitta, turnén började i tid. Ett stort tack till vår guide, Ghislaine, som tog turen på franska: Ghislaine brinner för Sevillas historia och det visar, hon är också mycket omtänksam (hon lånade oss sitt paraply när det regnade i Sevilla, och ja, vi startade besöket i Alcazar medan det regnade i Sevilla). Vi rekommenderar starkt denna upplevelse med Get Your Guide, mycket bra valuta för pengarna.

Vi var mycket nöjda med den här turnén. Vår guide, Ghiz, var oerhört kunnig och gjorde denna upplevelse mycket unik genom att ge oss ytterligare information på grund av hennes arabiska bakgrund. Hon var också mycket underhållande och hela vår familj hade en fantastisk tid. Jag önskar att vi hade haft en reseguide när vi besökte Catedral också. Tveka inte att anställa den här turnén!

Vi älskade turnén. Platsen var redan fantastisk men Ghislaine med sin kunskap, hennes goda humor och hennes livsglädje gjorde det ännu vackrare. Jag önskar att alla har honom som guide. Vi drack hans ord och vi såg inte tiden gå. Vi bad om mer! Tack till henne

Väldigt trevlig tur med härliga guiden Lorena. Hon gjorde det lilla extra med humor och underhållande berättelser om historia.

Riktigt häftig show. Har aldrig sett flamenco innan men var väldigt imponerad och rörd.