Sevilla
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Sevilla

Se alla upplevelser i Sevilla

Toppsevärdheter i Sevilla

De tio bästa sakerna att se och göra i Sevilla

Från de moriska influenser som kastade ljus över Andalusien medan resten av Europa fortfarande låg höljt i medeltida mörker till den spanska koloniseringens plundring av Amerikas rikedomar – en promenad genom Sevilla är en resa genom det som kallats Spaniens guldår.

Alcázar
Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

Alcázar

Palatset Alcázar i Sevilla uppfördes år 930 f.Kr. som residens för de moriska kungligheterna, och utvecklades sedan över tiden. Komplett med lummiga trädgårdar och förstklassig mudéjarisk arkitektur!

Katedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla

Världens tredje största kyrka står där 1100-tals-moskén Almohad tidigare låg, och sedan 1898 är det också där som Christopher Columbus ligger begravd.

Giralda

Giralda

Katedralens klocktorn är faktiskt moskéns gamla minaret och mäter hisnande 304 meter. Vindflöjeln i brons på tornets topp representerar tro, och har funnits där sedan 1500-talet.

Torre del Oro

Torre del Oro

Det robusta "Guldtornet" har fått sitt namn av det gyllene tegel som en gång i tiden täckte fasaden. Byggnaden ligger intill Guadalquivirfloden och inhyser ett sjöfartsmuseum som vittnar om Spaniens koloniala framfart i Amerika.

María Luisa Park
Foto: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

María Luisa Park

Den stilla grönskan längs stadens flod utgjorde hjärtat i 1929 års iberoamerikanska utställning. Varma sommardagar är parken det perfekta stället att sitta och bara vara.

Plaza de España

Plaza de España

Torget uppfördes i utkanten av María Luisa Park inför den iberoamerikanska utställningen 1929. Komplexet är halvcirkelformat med fontäner, kanaler och kaklade alkover som representerar Spaniens provinser.

Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

Archivo General de Indias i Casa Lonja de Mercaderes går tillbaka till 1785 och innehåller över 43 000 dokument över 300 års spansk kolonisering av Amerika.

Teatro de la Maestranza

Teatro de la Maestranza

Teatern byggdes inför 1992 års världsutställning och sätter främst upp operakonserter och liknande musikframträdadanden, inklusive de spanska operetter som kallas zarzeulas.

Museo de Bellas Artes

Konstmuseet grundades 1839 och visar verk från medeltiden och fram till 1900-talet. Där kan du låta ögonen smekas av berömda konstnärer som Zurbarán, Murillo och Goya.

Metropol Parasol

Den våffelliknande strukturen var först mycket kontroversiell, men visade sig bli en välbehövlig vitamininjektion för den tidigare rätt glåmiga stadsdelen. Från toppen har du utsikt över staden, medan källaren bjuder på romerska och moriska ruiner.

Planera ditt besök i Sevilla

Hur länge ska jag stanna?

På fyra heldagar hinner du besöka Sevillas sevärdheter utan att stressa. Om du kommer under vårmarknaden, Feria de Abril, bör du avsätta ytterligare en eller två dagar för att hinna uppleva denna färgstarka kulturtillställning, liksom om du deltar i det oförglömliga firandet av Semana Santa (den heliga påskveckan).

Ta sig runt

Det finns både buss, tunnelbana och taxibilar överallt. Sevillas största sevärdheter ligger dessutom på bekvämt gångavstånd. Om du bor i Triana eller vill dit och se dig omkring så går det tunnelbana och buss dit också.

Var ska jag bo?

Santa Cruz ligger centralt och bra, och nära allt som finns att se i Sevilla. Arenal är också jättefint, liksom de gamla judiska kvarteren i Triana tvärsöver floden. Om du tänker komma runt Semana Santa kräver en del hotell att du stannar en hel vecka.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Från mars till maj har Sevilla trevligt väder, få turister och flera festivaler!

Att göra i Sevilla

De mest populära sevärdheterna i Sevilla

Städer i Spanien

Alla saker att se i Sevilla

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sevilla? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sevilla

Fantastisk arkitektur där flera kulturer mött varandra genom tiden

Guidningen på plats genomfördes väl med audioguide så att alla kunde höra vad lokalguiden sa. Dock lite rörigt med blandningen av alla språk. Valet av platser i Sevilla att visa var bra. Spanska torget, katedralen och vandring genom staden och judiska kvarteren. Det skulle ha varit bra med en timma ytterligare egen tid för att hinna med det man ville se och äta lunch i lugn och ro. Det tog alldeles för lång tid att hämta upp deltagarna med bussen på morgonen. Färre hämtningsplatser hade kunnat fixa det! Guiden i bussen floppade helt. Vi fick ingen direkt förklaring till det. Kanske skulle han ha informerat oss om något på vägen? Nu var det bara tyst hela vägen. Sevilla var emellertid jättevackert. Vi tog oss själva in på guidad tur på tjurfäktningsarenan. Kan rekommenderas! Hade också velat se slottet Alcazar men tiden räckte inte till.

Sevilla: Hel dags rundtur från Costa del Sol Omdöme från: Rolf, 2018-06-21

Vi blev mycket nöjda och inspirerade, dock för lite tid

Resebyrån var mycket tillmötesgående, gav bra information. Bussguiden mycket trevlig, glad och gav oss mycket intressant information men hon talade för snabbt trots att vi kunde engelska bra. Guiden på Alhambra var fantastisk, inspirerande, kunnig, trevlig. Han var lyhörd o närvarande, vilket var ett stort plus!

Från Sevilla: Rundtur till Alhambra och Albaycin Omdöme från: Elisabeth, 2016-05-08