Våra mest rekommenderade saker att göra i Sevilla

Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

1. Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

Köp en biljett till det kungliga Alcázar i Sevilla och beundra detta fantastiska medeltida islamiska palats. Gå runt och beundra den fantastiska arkitekturen och de vackra trädgårdarna. Det kungliga Alcázar i Sevilla byggdes ursprungligen som ett fort för de kordobanska guvernörerna i Sevilla år 913 och är en fantastisk blandning av kristen och morisk arkitektur. Palatset förklarades som världsarv av UNESCO 1987 och har renoverats många gånger under de 11 århundraden som gått sedan det skapades. Lär dig mer om hur den kristne kungen Ferdinand III av Kastilien flyttade in i Alcázar sedan han erövrat Sevilla 1248 och hur flera monarker använt slottet som sin huvudsakliga bostad. Upptäck också Alcázars roll som inspelningsplats för tv-serien Game of Thrones.

Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

2. Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

Kliv in i Sevillas katedral och utforska skatterna i den. Se Goyas verk och lär dig historien när du väljer alternativet med audioguide. Klättra upp i La Giralda-tornet och se den spektakulära utsikten över Sevilla. Gå in i katedralen och se Christopher Columbus grav framför Puerta del Principe. Monumentet sägs innehålla den legendariske upptäcktsresandens kvarlevor, men det debatteras fortfarande om benknotorna i graven verkligen är hans. Lär dig mer om katedralens historia och den kastilianska kungen Fernando III som erövrade Sevilla från de almohaddiska härskarna och förvandlade den stora moskén från 1100-talet till en kyrka. Se den fantastiska katedralen som den ser ut i dag, känd som Catedral de Santa María de la Sede. Gå in i en av världens största kyrkor med anmärkningsvärda verk av Zurbaran, Murillo och Goya. Hör om dessa verk och mycket mer genom att välja ljudguiden.

Sevilla: Flamencoföreställning på Casa de la Memoria

3. Sevilla: Flamencoföreställning på Casa de la Memoria

Ta en promenad genom Sevillas historia och kultur med en flamencoshow på Casa de la Memoria. Flamencon har anor från slutet av 1700-talet och har en enorm kulturell betydelse för Spanien, där den illustrerar blandningen av de olika etniska grupper som har kallat landet sitt hem i århundraden. I en intim teater med anor från 1400-talet kan du dyka in i flamencons färgstarka värld när dansarna rör sig till drivande gitarrrytmer. Förundras över de omsorgsfullt utformade kostymerna och artisternas obestridliga talang. Känn flamencotraditionens känslomässiga resonans och få en kraftfull uppskattning för en konstform som definierar en region.

Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

4. Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

Upplev den spännande dansen i en levande flamencoföreställning på en lysande teater i Sevilla. Se 6 artister i världsklass väva en berättelse om passion genom instrumentalmusik, sång och dans, och fördjupa dig i andalusisk kultur. Förbered dig på egen hand till Teatro Flamenco Sevillas teater och slå dig ner på din plats för att göra dig redo för föreställningen, eller kom lite tidigare för att njuta av några drinkar i baren. Lyssna på den mjuka melodin från gitarrerna som inleder liveföreställningen när rytmen börjar flöda. Beundra dansarnas färgglada kläder när de snurrar över scenen tills flamencoen når sin final.

Sevilla: Båtutflykt på Guadalquivir-floden

5. Sevilla: Båtutflykt på Guadalquivir-floden

Upptäck Sevilla, en stad full av liv och historia, medan du seglar på den vackra floden Guadalquivir ombord på en tvådäcksbåt. Båtutflykten tar en timme och startar vid strandpromenaden Paseo Alcalde Marqués del Contadero, vid bryggan intill 1200-talstornet Torre del Oro. Ta denna möjlighet! Besök Sevilla och bli kär i floden, som är hjärtat i en stad där gammalt och nytt kombineras med rik historia och modernt liv. Passera under vackra broar och beundra de emblematiska paviljongerna på Sevilla Expo ´92 och 1929 års Ibero-American Exhibition, samt några monument, kyrkor och kloster, av vilka några har placerat sig på Unescos världsarvslista.

Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

6. Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

Fånga höjdpunkterna i Sevilla medan du åker nerför Guadalquivir-floden på den här sightseeingkryssningen. Njut av utsikten året runt på miljövänliga båtar med en bar inuti. Under den pågående kommentaren får du upptäcka historiska godbitar om platserna medan de passerar förbi. Starta resan från kajen Muelle de Nueva York. Hitta rätt plats under däck. Om vädret är varmt hjälper floden till att hålla det svalare utomhus. I början av kryssningen kan du kolla in Triana-kvarteren och Torre del Oro och få en glimt av tornet i Sevillas katedral. Under turen kan du lära dig några roliga fakta av guiden som ger muntliga kommentarer. Några av de platser som de talar om står precis vid floden som Torre del Oro. Ta en bild av dem direkt från båtdäcket. Hör eventuella jubelrop från Plaza de Toros på vägen uppför floden. Med Torre de Schindler och Torre del Oro kan du se hur Sevilla balanserar det gamla och det nya. Njut av en drink från fartygets egen bar längs vägen. Hitta inspiration till andra platser att besöka efter kryssningen.

Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

7. Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

Utforska Casa de Pilatos från 1400-talet och förundras över de imponerande skulpturerna, kakelplattorna och arkitekturen skapade av familjen Enríquez de Ribera. Gå runt i salarna, gårdarna och trädgårdarna och se hur det blev den största privata bostaden i Sevilla vid den tiden. Gå in i palatset genom den detaljerade marmorporten i renässansstil. Beundra de 24 byster av romerska kejsare och fontänerna på den typiska andalusiska innergården. Se b uster av kejsar Hadrianus, Afrodite och Apollon, guden för musik, poesi och konst. Se krigssmycken från Pallas Pacifera, inklusive en sköld och hjälm huggen i sten. Besök Chapel of Flagellation, den äldsta delen av palatset med en utsmyckad korghandtagsbåge och korsningen mellan kristna och islamiska stilar med Mudejar-gotisk och renässansarkitektur. Ta in den livfulla traditionella glasade plattan som finns i hela palatset. Lär dig mer om hur palatset introducerade renässansstilen till Sevilla. Fortsätt till Salón del Pretorio för att uppskatta det intrikata kassartak dekorerad med prydnadsbågar.

Sevilla: Katedralen, Giralda-tornet & Alcázar på guidad tur

8. Sevilla: Katedralen, Giralda-tornet & Alcázar på guidad tur

Upptäck Sevilla och dess viktigaste monument och arkitektur genom att hoppa över biljetten. Lär dig berätta om dess historier och bekanta dig med de karaktärer som är viktiga delar av stadens historia. Tillbringa lite tid med att besöka den kungliga Alcázar och andra sevärdheter. Besök katedralens interiör och hör om de viktiga historiska personer som ligger begravda där. Beundra verk av många stora konstnärer. Förundras över de enorma målade och blyinfattade fönstren som belyser katedralens fem skepp. Besök det berömda moriska tornet La Giralda, en ikon för staden. Utforska palatset, som är upptaget på Unescos världsarvslista, och ta reda på varför det blev inspelningsplats för filmen Lawrence av Arabien och tv-serien Game of Thrones. Välj mellan en rundtur i liten grupp eller privat rundtur för att skräddarsy upplevelsen så att den passar dig. Njut av en trevlig promenad genom det kungliga palatsets trädgårdar och håll utkik efter påfåglar och andra djur kring palatset.

Sevilla: katedralen, Giralda och Alcazar med guidad rundtur

9. Sevilla: katedralen, Giralda och Alcazar med guidad rundtur

Utforska Sevillas rika historia genom att besöka två av dess viktigaste platser: katedralen i Sevilla och Alcazar. Dra fördel av hoppa över kön när du lär dig om båda platserna från din expertguide. Se först den vackra katedralen i Sevilla och dess unika arkitektur. Njut av hoppa över kön och lär dig sedan allt om den här heliga platsens rika och tvärkulturella historia från din guide. Klättra upp i Giralda, katedralens klocktorn. Besök sedan Alcazar och få en förståelse för mångfalden av kulturer och arv som finns i Sevilla. Efter att ha hoppat över köentrén tar din guide dig på en trevlig promenad genom apelsinträden och myrten och hjälper dig att förstå djupet i Sevillas historia och kultur.

Sevilla: Flamencoshow med valfri biljett till Flamencomuseet

10. Sevilla: Flamencoshow med valfri biljett till Flamencomuseet

Se Spaniens nationaldans väckas till liv på denna autentiska flamencoföreställning med en grupp erfarna dansare som visar upp sina färdigheter på 1700-talsgården till Sevillas flamencodansmuseum. Knacka på fötterna och förlora dig själv i den här tidlösa traditionens eldiga rytmer och sensuella danssteg. Unna dig själv en intim föreställning med traditionella "Alegrias", klänningar med släp, virvlande sjalar och klickande kastanjetter, speciellt koreograferat av den legendariske flamencodansösen och museets grundare Cristina Hoyos. Med fantastisk livemusik, dramatisk teaterbelysning och en bakgrund av hängande stolar och apelsinträd - allt kring denna upplevelse garanterar en kväll att minnas. För att få ut mesta möjliga av din upplevelse, boka alternativet som inkluderar en biljett till showen samt ett besök i det underbara Museo del Baile Flamenco. Museo del Baile Flamenco i Sevilla har glatt besökare och lokalbefolkning under årtionden med sina sensationella liveföreställningar. Besök en av de sista kvarvarande innergårdarna i Ecijano-stil och upplev en extravagant dans som gör dig mållös.

Lägg till datum

Saker att göra i
Sevilla
I Andalusiens huvudstad kan du insupa den medeltida stämningen på stadens storslagna torg som även kommer att göra Game of Thrones-fans glada.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Sevilla

Alla aktiviteter

511 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Sevilla

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sevilla

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sevilla?

Vilka är de bästa dagsturerna från Sevilla?

De bästa dagsturerna från Sevilla:

Granada

Sevilla: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sevilla: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sevilla

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 55 111 omdömen

Jag är glad att jag bokade den här biljetten via appen, den tillät mig att besöka 3 underbara monument (Sevillas katedral, San Salvadors kyrka och giraldatornet). Katedralen är otroligt magnifik du kommer att fascineras av alla detaljer, tak, graven av Christopher Columbus etc. När det gäller Giralda-tornet, erbjuder det en fantastisk utsikt över Sevilla när du väl når toppen. Promenaden till toppen kan vara tröttsam men det är inget som borde skrämma dig, jag är inte atletisk alls men gjorde det levande, under klättringen har du många fönster där du kan stanna och ta en liten paus för att fånga din andas och drick ur din vattenflaska (glöm inte att ta med en!)

En välorganiserad dag med mycket på gång. Grottorna var spektakulära. Utsiktspunkt från klippan var fantastisk. Att se aporna var det låga ljuset eftersom vi fick 10 minuter var med dem. Den allmänna guidade informationen var mycket informativ. Huvudguiden var mycket passionerad och formativ, men slutade INTE prata. Coachen var bekväm, men föraren svängde över hela vägen. Du är väldigt bråttom, så jag rekommenderar inte en dagstur. Generellt sett var resan vilseledande, eftersom du går för att se MONKEY'S!

Helt underbar dans! Jag kom dit strax före 7 och hade fortfarande en fantastisk utsikt. Alternativet tapas var gott om mat, och inkluderade även en flaska vin. Maten var fantastisk, och servicen var underbar, trots mina rudimentära spanska språkkunskaper.

Mycket sevärt. Fantastiska byggnader med en otroligt fin utsmyckning!

Magnifik show! En måste se! Mycket välkomnande och kompetent personal