Upplevelser i

Sevilla

I Andalusiens huvudstad kan du insupa den medeltida stämningen på stadens storslagna torg som även kommer att göra Game of Thrones-fans glada.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De tio bästa sakerna att se och göra i Sevilla

Från de moriska influenser som kastade ljus över Andalusien medan resten av Europa fortfarande låg höljt i medeltida mörker till den spanska koloniseringens plundring av Amerikas rikedomar – en promenad genom Sevilla är en resa genom det som kallats Spaniens guldår.

 • Alcázar

  1. Alcázar

  Palatset Alcázar i Sevilla uppfördes år 930 f.Kr. som residens för de moriska kungligheterna, och utvecklades sedan över tiden. Komplett med lummiga trädgårdar och förstklassig mudéjarisk arkitektur!

 • Katedralen i Sevilla

  2. Katedralen i Sevilla

  Världens tredje största kyrka står där 1100-tals-moskén Almohad tidigare låg, och sedan 1898 är det också där som Christopher Columbus ligger begravd.

 • Giralda

  3. Giralda

  Katedralens klocktorn är faktiskt moskéns gamla minaret och mäter hisnande 304 meter. Vindflöjeln i brons på tornets topp representerar tro, och har funnits där sedan 1500-talet.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Det robusta "Guldtornet" har fått sitt namn av det gyllene tegel som en gång i tiden täckte fasaden. Byggnaden ligger intill Guadalquivirfloden och inhyser ett sjöfartsmuseum som vittnar om Spaniens koloniala framfart i Amerika.

 • María Luisa Park

  5. María Luisa Park

  Den stilla grönskan längs stadens flod utgjorde hjärtat i 1929 års iberoamerikanska utställning. Varma sommardagar är parken det perfekta stället att sitta och bara vara.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Torget uppfördes i utkanten av María Luisa Park inför den iberoamerikanska utställningen 1929. Komplexet är halvcirkelformat med fontäner, kanaler och kaklade alkover som representerar Spaniens provinser.

 • Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

  7. Generalarkivet över Amerikakoloniseringen

  Archivo General de Indias i Casa Lonja de Mercaderes går tillbaka till 1785 och innehåller över 43 000 dokument över 300 års spansk kolonisering av Amerika.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Teatern byggdes inför 1992 års världsutställning och sätter främst upp operakonserter och liknande musikframträdadanden, inklusive de spanska operetter som kallas zarzeulas.

 • 9. Museo de Bellas Artes

  Konstmuseet grundades 1839 och visar verk från medeltiden och fram till 1900-talet. Där kan du låta ögonen smekas av berömda konstnärer som Zurbarán, Murillo och Goya.

 • 10. Metropol Parasol

  Den våffelliknande strukturen var först mycket kontroversiell, men visade sig bli en välbehövlig vitamininjektion för den tidigare rätt glåmiga stadsdelen. Från toppen har du utsikt över staden, medan källaren bjuder på romerska och moriska ruiner.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra heldagar hinner du besöka Sevillas sevärdheter utan att stressa. Om du kommer under vårmarknaden, Feria de Abril, bör du avsätta ytterligare en eller två dagar för att hinna uppleva denna färgstarka kulturtillställning, liksom om du deltar i det oförglömliga firandet av Semana Santa (den heliga påskveckan).

 • Ta sig runt

  Det finns både buss, tunnelbana och taxibilar överallt. Sevillas största sevärdheter ligger dessutom på bekvämt gångavstånd. Om du bor i Triana eller vill dit och se dig omkring så går det tunnelbana och buss dit också.

 • Var ska jag bo?

  Santa Cruz ligger centralt och bra, och nära allt som finns att se i Sevilla. Arenal är också jättefint, liksom de gamla judiska kvarteren i Triana tvärsöver floden. Om du tänker komma runt Semana Santa kräver en del hotell att du stannar en hel vecka.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Från mars till maj har Sevilla trevligt väder, få turister och flera festivaler!

Alla saker att se i Sevilla

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sevilla? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sevilla

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 31 360 omdömen

Fantastisk arkitektur där flera kulturer mött varandra genom tiden

Guidningen på plats genomfördes väl med audioguide så att alla kunde höra vad lokalguiden sa. Dock lite rörigt med blandningen av alla språk. Valet av platser i Sevilla att visa var bra. Spanska torget, katedralen och vandring genom staden och judiska kvarteren. Det skulle ha varit bra med en timma ytterligare egen tid för att hinna med det man ville se och äta lunch i lugn och ro. Det tog alldeles för lång tid att hämta upp deltagarna med bussen på morgonen. Färre hämtningsplatser hade kunnat fixa det! Guiden i bussen floppade helt. Vi fick ingen direkt förklaring till det. Kanske skulle han ha informerat oss om något på vägen? Nu var det bara tyst hela vägen. Sevilla var emellertid jättevackert. Vi tog oss själva in på guidad tur på tjurfäktningsarenan. Kan rekommenderas! Hade också velat se slottet Alcazar men tiden räckte inte till.

Själva vandringen var en makalös upplevelse. Lätt att gå trots värmen (över 30 grader) och vyerna enorma. Pick-up från hotellet som var lovat i beställningen stämde inte och beskeden om det varierade. Vi gick till ett av Naturandas kontor dagen innan för att få klarhet vad som gällde och de var mycket hjälpsamma. Vi fick besked om var vi skulle hämtas och även ett exakt klockslag när vi skulle vara där (och inte mellan 6:30 och 8:30). Så till slut blev allt bra men bokningsbekräftelsen gav mycket motstridiga besked, bl a att det skulle vara en privat tour vilket det inte var.

Vi blev mycket nöjda och inspirerade, dock för lite tid

Resebyrån var mycket tillmötesgående, gav bra information. Bussguiden mycket trevlig, glad och gav oss mycket intressant information men hon talade för snabbt trots att vi kunde engelska bra. Guiden på Alhambra var fantastisk, inspirerande, kunnig, trevlig. Han var lyhörd o närvarande, vilket var ett stort plus!

Mycket intressant tur med en guide som talade mycket bra engelska och inte för fort och som förmedlade intressanta detaljer

Rosario var en mycket bra guide som gjorde att besöket i det vackra palatset blev givande och intressant.