Saker att göra i
Sevilla

I Andalusiens huvudstad kan du insupa den medeltida stämningen på stadens storslagna torg som även kommer att göra Game of Thrones-fans glada.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sevilla

Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

1. Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

Köp en biljett till det kungliga Alcázar i Sevilla och beundra detta fantastiska medeltida islamiska palats. Gå runt och beundra den fantastiska arkitekturen och de vackra trädgårdarna. Det kungliga Alcázar i Sevilla byggdes ursprungligen som ett fort för de kordobanska guvernörerna i Sevilla år 913 och är en fantastisk blandning av kristen och morisk arkitektur. Palatset förklarades som världsarv av UNESCO 1987 och har renoverats många gånger under de 11 århundraden som gått sedan det skapades. Lär dig mer om hur den kristne kungen Ferdinand III av Kastilien flyttade in i Alcázar sedan han erövrat Sevilla 1248 och hur flera monarker använt slottet som sin huvudsakliga bostad. Upptäck också Alcázars roll som inspelningsplats för tv-serien Game of Thrones.

Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

2. Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

Kliv in i Sevillas katedral och utforska skatterna i den. Se Goyas verk och lär dig historien när du väljer alternativet med audioguide. Klättra upp i La Giralda-tornet och se den spektakulära utsikten över Sevilla. Gå in i katedralen och se Christopher Columbus grav framför Puerta del Principe. Monumentet sägs innehålla den legendariske upptäcktsresandens kvarlevor, men det debatteras fortfarande om benknotorna i graven verkligen är hans. Lär dig mer om katedralens historia och den kastilianska kungen Fernando III som erövrade Sevilla från de almohaddiska härskarna och förvandlade den stora moskén från 1100-talet till en kyrka. Se den fantastiska katedralen som den ser ut i dag, känd som Catedral de Santa María de la Sede. Gå in i en av världens största kyrkor med anmärkningsvärda verk av Zurbaran, Murillo och Goya. Hör om dessa verk och mycket mer genom att välja ljudguiden.

Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

3. Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

Upplev den spännande dansen i en levande flamencoföreställning på en lysande teater i Sevilla. Se 6 artister i världsklass väva en berättelse om passion genom instrumentalmusik, sång och dans, och fördjupa dig i andalusisk kultur. Förbered dig på egen hand till Teatro Flamenco Sevillas teater och slå dig ner på din plats för att göra dig redo för föreställningen, eller kom lite tidigare för att njuta av några drinkar i baren. Lyssna på den mjuka melodin från gitarrerna som inleder liveföreställningen när rytmen börjar flöda. Beundra dansarnas färgglada kläder när de snurrar över scenen tills flamencoen når sin final.

Sevilla: Casa de la Memoria Flamenco-föreställning

4. Sevilla: Casa de la Memoria Flamenco-föreställning

Ta en promenad genom Sevillas historia och kultur med en flamencoshow på Casa de la Memoria. Flamencon har anor från slutet av 1700-talet och har en enorm kulturell betydelse för Spanien, där den illustrerar blandningen av de olika etniska grupper som har kallat landet sitt hem i århundraden. I en intim teater med anor från 1400-talet kan du dyka in i flamencons färgstarka värld när dansarna rör sig till drivande gitarrrytmer. Förundras över de omsorgsfullt utformade kostymerna och artisternas obestridliga talang. Känn flamencotraditionens känslomässiga resonans och få en kraftfull uppskattning för en konstform som definierar en region.

Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

5. Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

Fånga höjdpunkterna i Sevilla medan du åker nerför Guadalquivir-floden på den här sightseeingkryssningen. Njut av utsikten året runt på miljövänliga båtar med en bar inuti. Under den pågående kommentaren får du upptäcka historiska godbitar om platserna medan de passerar förbi. Starta resan från kajen Muelle de Nueva York. Hitta rätt plats under däck. Om vädret är varmt hjälper floden till att hålla det svalare utomhus. I början av kryssningen kan du kolla in Triana-kvarteren och Torre del Oro och få en glimt av tornet i Sevillas katedral. Under turen kan du lära dig några roliga fakta av guiden som ger muntliga kommentarer. Några av de platser som de talar om står precis vid floden som Torre del Oro. Ta en bild av dem direkt från båtdäcket. Hör eventuella jubelrop från Plaza de Toros på vägen uppför floden. Med Torre de Schindler och Torre del Oro kan du se hur Sevilla balanserar det gamla och det nya. Njut av en drink från fartygets egen bar längs vägen. Hitta inspiration till andra platser att besöka efter kryssningen.

Sevilla: Flodkryssning Guadalquivir

6. Sevilla: Flodkryssning Guadalquivir

Upptäck Sevilla, en stad full av liv och historia, medan du seglar på den vackra floden Guadalquivir ombord på en tvådäcksbåt. Båtutflykten tar en timme och startar vid strandpromenaden Paseo Alcalde Marqués del Contadero, vid bryggan intill 1200-talstornet Torre del Oro. Ta denna möjlighet! Besök Sevilla och bli kär i floden, som är hjärtat i en stad där gammalt och nytt kombineras med rik historia och modernt liv. Passera under vackra broar och beundra de emblematiska paviljongerna på Sevilla Expo ´92 och 1929 års Ibero-American Exhibition, samt några monument, kyrkor och kloster, av vilka några har placerat sig på Unescos världsarvslista.

Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

7. Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

Utforska Casa de Pilatos från 1400-talet och förundras över de imponerande skulpturerna, kakelplattorna och arkitekturen skapade av familjen Enríquez de Ribera. Gå runt i salarna, gårdarna och trädgårdarna och se hur det blev den största privata bostaden i Sevilla vid den tiden. Gå in i palatset genom den detaljerade marmorporten i renässansstil. Beundra de 24 byster av romerska kejsare och fontänerna på den typiska andalusiska innergården. Se b uster av kejsar Hadrianus, Afrodite och Apollon, guden för musik, poesi och konst. Se krigssmycken från Pallas Pacifera, inklusive en sköld och hjälm huggen i sten. Besök Chapel of Flagellation, den äldsta delen av palatset med en utsmyckad korghandtagsbåge och korsningen mellan kristna och islamiska stilar med Mudejar-gotisk och renässansarkitektur. Ta in den livfulla traditionella glasade plattan som finns i hela palatset. Lär dig mer om hur palatset introducerade renässansstilen till Sevilla. Fortsätt till Salón del Pretorio för att uppskatta det intrikata kassartak dekorerad med prydnadsbågar.

Sevilla: Guidad tur till katedralen, Giralda och kungliga Alcázar

8. Sevilla: Guidad tur till katedralen, Giralda och kungliga Alcázar

Upptäck Sevilla och dess viktigaste monument och arkitektur genom att hoppa över biljetten. Lär dig berätta om dess historier och bekanta dig med de karaktärer som är viktiga delar av stadens historia. Tillbringa lite tid med att besöka den kungliga Alcázar och andra sevärdheter. Besök katedralens interiör och hör om de viktiga historiska personer som ligger begravda där. Beundra verk av många stora konstnärer. Förundras över de enorma målade och blyinfattade fönstren som belyser katedralens fem skepp. Besök det berömda moriska tornet La Giralda, en ikon för staden. Utforska palatset, som är upptaget på Unescos världsarvslista, och ta reda på varför det blev inspelningsplats för filmen Lawrence av Arabien och tv-serien Game of Thrones. Välj mellan en rundtur i liten grupp eller privat rundtur för att skräddarsy upplevelsen så att den passar dig. Njut av en trevlig promenad genom det kungliga palatsets trädgårdar och håll utkik efter påfåglar och andra djur kring palatset.

Sevilla: Live Flamenco Show på "Teatro Flamenco Triana"

9. Sevilla: Live Flamenco Show på "Teatro Flamenco Triana"

Kom till en flamencoteater i hjärtat av Sevilla, flamencos födelseplats. Stig in i en byggnad vars arkitektur är inspirerad av den iberoamerikanska utställningen i Sevilla 1929. Upplev en flamencoföreställning på nära håll i en intim teater med 100 platser. Tillträda in i teatern och ta plats. Välj mellan en föreställning klockan 19.30 och 21.00 varje dag, tillgänglig 7 dagar i veckan. Luta dig tillbaka i en teater med 100 platser och njut av flamencosångare, dansare och gitarrister som uppträder på scenen. Uppskatta den senaste tekniken för ljud, belysning och video.

Sevilla: Katedralen, Giralda & Alcazar Inträde med guidad tur

10. Sevilla: Katedralen, Giralda & Alcazar Inträde med guidad tur

Utforska Sevillas rika historia genom att besöka två av dess viktigaste platser: katedralen i Sevilla och Alcazar. Dra fördel av hoppa över kön när du lär dig om båda platserna från din expertguide. Se först den vackra katedralen i Sevilla och dess unika arkitektur. Njut av hoppa över kön och lär dig sedan allt om den här heliga platsens rika och tvärkulturella historia från din guide. Klättra upp i Giralda, katedralens klocktorn. Besök sedan Alcazar och få en förståelse för mångfalden av kulturer och arv som finns i Sevilla. Efter att ha hoppat över köentrén tar din guide dig på en trevlig promenad genom apelsinträden och myrten och hjälper dig att förstå djupet i Sevillas historia och kultur.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Sevilla

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sevilla

Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

Köp en biljett till det kungliga Alcázar i Sevilla och beundra detta fantastiska medeltida islamiska palats. Gå runt och beundra den fantastiska arkitekturen och de vackra trädgårdarna. Det kungliga Alcázar i Sevilla byggdes ursprungligen som ett fort för de kordobanska guvernörerna i Sevilla år 913 och är en fantastisk blandning av kristen och morisk arkitektur. Palatset förklarades som världsarv av UNESCO 1987 och har renoverats många gånger under de 11 århundraden som gått sedan det skapades. Lär dig mer om hur den kristne kungen Ferdinand III av Kastilien flyttade in i Alcázar sedan han erövrat Sevilla 1248 och hur flera monarker använt slottet som sin huvudsakliga bostad. Upptäck också Alcázars roll som inspelningsplats för tv-serien Game of Thrones.

Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

Kliv in i Sevillas katedral och utforska skatterna i den. Se Goyas verk och lär dig historien när du väljer alternativet med audioguide. Klättra upp i La Giralda-tornet och se den spektakulära utsikten över Sevilla. Gå in i katedralen och se Christopher Columbus grav framför Puerta del Principe. Monumentet sägs innehålla den legendariske upptäcktsresandens kvarlevor, men det debatteras fortfarande om benknotorna i graven verkligen är hans. Lär dig mer om katedralens historia och den kastilianska kungen Fernando III som erövrade Sevilla från de almohaddiska härskarna och förvandlade den stora moskén från 1100-talet till en kyrka. Se den fantastiska katedralen som den ser ut i dag, känd som Catedral de Santa María de la Sede. Gå in i en av världens största kyrkor med anmärkningsvärda verk av Zurbaran, Murillo och Goya. Hör om dessa verk och mycket mer genom att välja ljudguiden.

Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

Sevilla: Live Flamenco Dancing Show Ticket på teatern

Upplev den spännande dansen i en levande flamencoföreställning på en lysande teater i Sevilla. Se 6 artister i världsklass väva en berättelse om passion genom instrumentalmusik, sång och dans, och fördjupa dig i andalusisk kultur. Förbered dig på egen hand till Teatro Flamenco Sevillas teater och slå dig ner på din plats för att göra dig redo för föreställningen, eller kom lite tidigare för att njuta av några drinkar i baren. Lyssna på den mjuka melodin från gitarrerna som inleder liveföreställningen när rytmen börjar flöda. Beundra dansarnas färgglada kläder när de snurrar över scenen tills flamencoen når sin final.

Sevilla: Casa de la Memoria Flamenco-föreställning

Sevilla: Casa de la Memoria Flamenco-föreställning

Ta en promenad genom Sevillas historia och kultur med en flamencoshow på Casa de la Memoria. Flamencon har anor från slutet av 1700-talet och har en enorm kulturell betydelse för Spanien, där den illustrerar blandningen av de olika etniska grupper som har kallat landet sitt hem i århundraden. I en intim teater med anor från 1400-talet kan du dyka in i flamencons färgstarka värld när dansarna rör sig till drivande gitarrrytmer. Förundras över de omsorgsfullt utformade kostymerna och artisternas obestridliga talang. Känn flamencotraditionens känslomässiga resonans och få en kraftfull uppskattning för en konstform som definierar en region.

Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

Sevilla: 1 timmes ekokryssning på Guadalquivirfloden

Fånga höjdpunkterna i Sevilla medan du åker nerför Guadalquivir-floden på den här sightseeingkryssningen. Njut av utsikten året runt på miljövänliga båtar med en bar inuti. Under den pågående kommentaren får du upptäcka historiska godbitar om platserna medan de passerar förbi. Starta resan från kajen Muelle de Nueva York. Hitta rätt plats under däck. Om vädret är varmt hjälper floden till att hålla det svalare utomhus. I början av kryssningen kan du kolla in Triana-kvarteren och Torre del Oro och få en glimt av tornet i Sevillas katedral. Under turen kan du lära dig några roliga fakta av guiden som ger muntliga kommentarer. Några av de platser som de talar om står precis vid floden som Torre del Oro. Ta en bild av dem direkt från båtdäcket. Hör eventuella jubelrop från Plaza de Toros på vägen uppför floden. Med Torre de Schindler och Torre del Oro kan du se hur Sevilla balanserar det gamla och det nya. Njut av en drink från fartygets egen bar längs vägen. Hitta inspiration till andra platser att besöka efter kryssningen.

Sevilla: Flodkryssning Guadalquivir

Sevilla: Flodkryssning Guadalquivir

Upptäck Sevilla, en stad full av liv och historia, medan du seglar på den vackra floden Guadalquivir ombord på en tvådäcksbåt. Båtutflykten tar en timme och startar vid strandpromenaden Paseo Alcalde Marqués del Contadero, vid bryggan intill 1200-talstornet Torre del Oro. Ta denna möjlighet! Besök Sevilla och bli kär i floden, som är hjärtat i en stad där gammalt och nytt kombineras med rik historia och modernt liv. Passera under vackra broar och beundra de emblematiska paviljongerna på Sevilla Expo ´92 och 1929 års Ibero-American Exhibition, samt några monument, kyrkor och kloster, av vilka några har placerat sig på Unescos världsarvslista.

Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

Sevilla: Casa de Pilatos entrébiljett till bottenvåningen

Utforska Casa de Pilatos från 1400-talet och förundras över de imponerande skulpturerna, kakelplattorna och arkitekturen skapade av familjen Enríquez de Ribera. Gå runt i salarna, gårdarna och trädgårdarna och se hur det blev den största privata bostaden i Sevilla vid den tiden. Gå in i palatset genom den detaljerade marmorporten i renässansstil. Beundra de 24 byster av romerska kejsare och fontänerna på den typiska andalusiska innergården. Se b uster av kejsar Hadrianus, Afrodite och Apollon, guden för musik, poesi och konst. Se krigssmycken från Pallas Pacifera, inklusive en sköld och hjälm huggen i sten. Besök Chapel of Flagellation, den äldsta delen av palatset med en utsmyckad korghandtagsbåge och korsningen mellan kristna och islamiska stilar med Mudejar-gotisk och renässansarkitektur. Ta in den livfulla traditionella glasade plattan som finns i hela palatset. Lär dig mer om hur palatset introducerade renässansstilen till Sevilla. Fortsätt till Salón del Pretorio för att uppskatta det intrikata kassartak dekorerad med prydnadsbågar.

Sevilla: Guidad tur till katedralen, Giralda och kungliga Alcázar

Sevilla: Guidad tur till katedralen, Giralda och kungliga Alcázar

Upptäck Sevilla och dess viktigaste monument och arkitektur genom att hoppa över biljetten. Lär dig berätta om dess historier och bekanta dig med de karaktärer som är viktiga delar av stadens historia. Tillbringa lite tid med att besöka den kungliga Alcázar och andra sevärdheter. Besök katedralens interiör och hör om de viktiga historiska personer som ligger begravda där. Beundra verk av många stora konstnärer. Förundras över de enorma målade och blyinfattade fönstren som belyser katedralens fem skepp. Besök det berömda moriska tornet La Giralda, en ikon för staden. Utforska palatset, som är upptaget på Unescos världsarvslista, och ta reda på varför det blev inspelningsplats för filmen Lawrence av Arabien och tv-serien Game of Thrones. Välj mellan en rundtur i liten grupp eller privat rundtur för att skräddarsy upplevelsen så att den passar dig. Njut av en trevlig promenad genom det kungliga palatsets trädgårdar och håll utkik efter påfåglar och andra djur kring palatset.

Sevilla: Live Flamenco Show på "Teatro Flamenco Triana"

Sevilla: Live Flamenco Show på "Teatro Flamenco Triana"

Kom till en flamencoteater i hjärtat av Sevilla, flamencos födelseplats. Stig in i en byggnad vars arkitektur är inspirerad av den iberoamerikanska utställningen i Sevilla 1929. Upplev en flamencoföreställning på nära håll i en intim teater med 100 platser. Tillträda in i teatern och ta plats. Välj mellan en föreställning klockan 19.30 och 21.00 varje dag, tillgänglig 7 dagar i veckan. Luta dig tillbaka i en teater med 100 platser och njut av flamencosångare, dansare och gitarrister som uppträder på scenen. Uppskatta den senaste tekniken för ljud, belysning och video.

Sevilla: Katedralen, Giralda & Alcazar Inträde med guidad tur

Sevilla: Katedralen, Giralda & Alcazar Inträde med guidad tur

Utforska Sevillas rika historia genom att besöka två av dess viktigaste platser: katedralen i Sevilla och Alcazar. Dra fördel av hoppa över kön när du lär dig om båda platserna från din expertguide. Se först den vackra katedralen i Sevilla och dess unika arkitektur. Njut av hoppa över kön och lär dig sedan allt om den här heliga platsens rika och tvärkulturella historia från din guide. Klättra upp i Giralda, katedralens klocktorn. Besök sedan Alcazar och få en förståelse för mångfalden av kulturer och arv som finns i Sevilla. Efter att ha hoppat över köentrén tar din guide dig på en trevlig promenad genom apelsinträden och myrten och hjälper dig att förstå djupet i Sevillas historia och kultur.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sevilla

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sevilla?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Sevilla:

Sevärdheterna i Sevilla du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Sevilla?

De bästa dagsturerna från Sevilla:

Se alla dagsturer från Sevilla på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Sevilla

Att göra i Sevilla

Städer i Spanien

Utforska Sevilla

Läs vår kompletta guide till Sevilla eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Sevilla

Samlat omdöme

4.5
(55 111 recensioner)

det var en underbar upplevelse och vår guide Cecilia är mycket kunnig och tillät oss att fördjupa oss i historien om denna vackra stad, hon var väldigt snäll och svarade uttömmande på alla våra frågor. Bra jobbat Cecilia!!!! vi är mycket nöjda med att ha deltagit i denna turné.

Turnén var underbar. Vodic, Josef, är ett proffs som med stor kärlek berättar om Sevillas historia. Han skapar teater när han pratar, han är rolig, han skämtar. Tja, människor, för varje rekommendation!

Spännande tur med platser fulla av historia. Erbjud inte det gemensamma besöket i Alcazar-katedralen, båda platserna är mycket stora och var och en förtjänar att få sitt eget besök.

Lite tråkig båt att kolla på men riktigt nice när man kom ombord och fin resa med drinkar.

Utmärkt reseguide som var extremt kunnig i alla ämnen.