Våra mest rekommenderade saker att göra i Selfoss

Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

1. Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

Snorkla vid en plats som National Geographic har kallat "en av världens bästa dykplatser", på denna tur till Silfra-sprickan i Þingvellir nationalpark. Håll dig varm när du utforskar den magiska glaciära undervattensvärlden med en högkvalitativ torrdräkt. Simma i rent filtrerat smältvatten från glaciärerna. Håll ögonen öppna och håll utkik efter lokala växtarter och marint liv som till exempel dvärgröding. Utforska dalen där Nordamerikas och Europas tektoniska plattor glider längre isär varje år. Dalen ligger i Þingvellirs nationalpark, som är ett av Unescos världsarv.

Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

2. Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

Börja upplevelsen vid Raufarhólshellir lavatunnel och utforska en av de längsta och mest kända lavatunnlarna på Island. Eftersom tunneln är ett verk av naturen kan terrängen vara ganska ojämn och svår att manövrera. Följ gångbroens rutt med din guide när de förklarar de geologiska formationerna. Förundras över de ständigt föränderliga färgerna, landskapet och geologiska formationerna. Hör underhållande berättelser om Hollywood-äventyr och andra trevliga godbitar om grottans historia. Njut av cirka 1 timmes rent äventyr.

Silfra: Snorkling mellan tektoniska plattor, möte på plats

3. Silfra: Snorkling mellan tektoniska plattor, möte på plats

Njut av en snorkeltur till Silfrasprickan i Thingvellir nationalpark, ett av UNESCO:s världsarv och ett av underverken på den berömda rutten Golden Circle. Flyt mellan två tektoniska plattor i det klaraste vattnet i världen med 300 fot, eller 100 meter, sikt. När ni anländer till Silfra delas ni in i grupper om 6 personer, en grupp per guide. Klä dig i en våtdräkt för att hålla dig varm och bekväm i det kalla vattnet. Efter en säkerhetsgenomgång beger ni er till plattformen för att spendera cirka 45 minuter i vattnet. Flotta genom det som kallas Big Crack, Silfras smalaste avsnitt där kontinentalplattorna ligger så nära varandra att du nästan kan röra dem. Sprickan vidgar sig sedan till Silfra Hall. Om du tittar från rätt vinkel kan du se hela vägen till sjön Thingvallavatn, över 150 meter bort. Gå in i Silfra-katedralen på 23 meters djup och känn att du flyger över stenblock och glaciärsilt. Avsluta snorkeläventyret vid Silfra lagun. Njut av varm choklad och kakor för att värma upp dig. Prata med din guide och ställ alla frågor du kan ha.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

4. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln & Blå Lagunen i liten grupp

5. Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln & Blå Lagunen i liten grupp

Upptäck Islands ikoniska Golden Circle-rutt på den här guidade bussresan från Reykjavik. Besök den historiska nationalparken Thingvellir, se en gejser bryta ut vid Strokkur, förundras över Gullfoss vattenfall och gör en resa till den världsberömda Blå lagunen. Stig ombord på en klimatkontrollerad buss i Reykjavik och slappna av under färden till den bästa platsen på jorden för att se den nordatlantiska divergerande åsen i Thingvellir nationalpark. Se upp till 20 meter höga utbrott vid Strokkur, som bryter ut var femte minut. Se det magnifika vattenfallet Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Besök den fantastiska vulkankratern Kerið och beundra den från en utsiktsplats ovanifrån.  Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Blå lagunens lugnande vatten. Se till att du reserverar din biljett till Blå Lagunen till kl. 17.00, eftersom turen kommer att anlända vid den tidpunkten. När du har avslutat din tur vid Blå lagunen åker du tillbaka till Reykjavík och släpps av vid den mötesplats där din tur började.

Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

6. Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

Upptäck hur Island producerar grön, hållbar energi på Hellisheiði Geotermisk energiutställning i Selfoss. Denna självguidade rundtur ger dig möjlighet att se frontlinjerna i Islands arbete för miljömässig hållbarhet och den geotermiska energins historia i landet. Din upplevelse börjar vid kraftverket Hellisheiði, som ligger ungefär 20 minuter utanför Reykjavík. Kraftverket ligger under berget Hengill och är omgivet av lavafält, mossa och natursköna bergslandskap. Starta din självguidade rundtur med att ta dig igenom den interaktiva utställningen med kommentarer från din informativa audioguide. Upplev själv hur grön, hållbar energi produceras i världens största geotermiska kraftverk på en enda plats. Inkluderat i din rundvandring är ett stopp i Carbfix-rummet, där du får veta mer om kraftverkets samarbete med Carbfix. Carbfix är en av de ledande lösningarna för klimatkrisen och den globala uppvärmningen. Under hela besöket kan du dra nytta av utsiktsplattformarna inne i utställningen som låter dig få en ännu bättre titt på den vackra isländska naturen. Du är också välkommen att ställa alla frågor till personalen på plats under din rundtur.

Utställning och bio om vulkaner - Lava Centre Iceland

7. Utställning och bio om vulkaner - Lava Centre Iceland

Res genom en nations geologiska historia när du utforskar Islands brinnande hjärta på det prisbelönta Lavacentret med utsikt över de stora vulkanerna Eyjafjallajökull, Katla och Hekla. Lär dig genom att använda interaktiva skärmar och videor. Bli nedsänkt i en upplevelse som blandar utbildning med konstnärliga visningar av de olika naturkrafter som skapade Island. Gå till avsnittet Trembling Earth och lär dig hur divergerande tektoniska plattrörelser och stigande magma orsakar frekventa jordbävningar. Upplev dramatiken i en simulerad jordbävning. Framför displayen Fiery Heart of Iceland (Islands brinnande hjärta) får du veta mer om det normala uppflödet av magma vid de divergerande plattgränserna och hur de samverkar med en mantelplym (heta punkt) under Island, som är lokaliserad i det centrala höglandet. När den gasformiga smälta stenen i jordskorpan och manteln, som kallas magma, sprids ut under ett vulkanutbrott kallas den för lava och tefra (luftburet material). Det finns 30 vulkaniska system på Island som innehåller många olika typer av vulkaner, med en stark inverkan på naturen och de snabbt utvecklande landskapen. I Magma Learning Center får du en inblick i många vulkaniska strukturer. Tefra bildas när magma möter vatten eller is, eller om den gasformiga magman är mycket viskös. Magman splittras i bitar av olika storlek som kan spridas över stora områden. Få en panoramautsikt över fyra stora, aktiva men vilande vulkaner och en grupp vulkanöar i avsnittet Lokala vulkaner eller från utsiktsplattformen. Alla är av olika typ och natur, och två av dem är bland de mest aktiva och produktiva vulkanerna på Island!

Från Reykjavík: Dagstur i liten grupp till sydkusten

8. Från Reykjavík: Dagstur i liten grupp till sydkusten

Denna tur samlar allt som den isländska sydkusten har att erbjuda i form av vattenfall, en svart strand, basaltklippor, glaciärer och vulkaner. Vi börjar vårt äventyr med att köra förbi den charmiga jordbruksstaden Selfoss, där vikingaspåret breder ut sig framför oss. När vi kommer längre söderut övergår den förtrollande utsikten över låglandet gradvis till majestätiska bergspanorama, vilket ger oss en hisnande bild av naturens storslagenhet. Vårt första stopp är den imponerande Skógarfoss, ett dramatiskt mästerverk som stupar imponerande 60 meter. Här tar vi en paus för att njuta av Moder Jords magnifika konstnärskap och fånga ett ögonblick som för alltid kommer att etsa sig fast i våra minnen. Vi fortsätter längs Vikingaleden och tar oss sedan till Reynisfjaras fängslande svarta sandstränder. Den mäktiga Nordatlanten kraschar mot de ebenholtsfärgade stränderna och skapar en symfoni av kraft och skönhet. Ta dig tid att utforska detta dramatiska underland, fördjupa dig i den fängslande atmosfären och bli fängslad av den outplånliga bild som vecklar ut sig framför dig. Vår nästa destination är den charmiga kuststaden Vík í Mýrdal. Denna unika pärla, orörd av hamnar, erbjuder en panoramautsikt som sträcker sig bortom byn och omfattar den fascinerande kusttapeten som vecklar ut sig framför våra ögon. Från den charmiga kyrkans utsiktspunkt kan du fånga ett ögonblick av lugn och skönhet som för alltid kommer att ha en speciell plats i ditt hjärta. Vi fortsätter vår resa mot den imponerande glaciären Sólheimajökull. När vårt äventyr börjar närma sig sitt slut gör vi våra sista stopp vid den ikoniska Seljalandsfoss och den dolda pärlan Gljúfrabúi. Seljalandsfoss lockar med sin eteriska skönhet och låter dig gå bakom den kaskadliknande vattenridån, en upplevelse som kommer att få dig att häpna. Och Gljúfrabúi ligger diskret inbäddat i bergssluttningen och avslöjar sin dolda prakt och bjuder in dig att upptäcka dess hemliga charm. Med hjärtat fullt av minnen och kameran full av fängslande bilder återvänder vi till Reykjavik, där du kan reflektera över det magnifika landskapet som den här resan har bjudit på. Följ med oss på denna oförglömliga resa, där varje stopp avslöjar ett nytt kapitel i berättelsen om Islands sydkust.

Selfoss: Raftingtur Gyllene Cirkeln

9. Selfoss: Raftingtur Gyllene Cirkeln

Upptäck en blandning av fridfulla kanjoner och adrenalinpumpande vågor och forsar på denna gruppforsränningstur i Gyllene cirkeln från Selfoss. Njut av det naturliga underverket Gullfoss vattenfall och Brúarhlöð kanjon på denna 7 kilometer långa rutt. Se vyer som du bara kan få med båt. Håll dig varm med en våtdräkt och säker med en flytväst. Navigera i vattnet med utbildade guider som kan tillgodose alla nivåer av forsränningsexpertis, så ingen tidigare erfarenhet av forsränning krävs. Prova ett spännande klippdyk i floden. Njut av episka vyer över den isländska vildmarken innan du värms upp i en finsk bastu och bubbelpool. Välj att beställa en kall dryck, eller ta en bit mat på River-restaurangen efter att ha tränat upp en aptitpaddling.

Vulkanfilm - upplev de senaste utbrotten på Island

10. Vulkanfilm - upplev de senaste utbrotten på Island

Filmen börjar med en historisk översikt över utbrott på Island och går sedan igenom de senaste utbrotten på Island. Endast material i högsta möjliga kvalitet används, inspelat i 4K eller bättre. Det finns ingen vokal berättelse (voice-over) - endast video och ljud, som presenterar en berättelse som kommer att göra dig andfådd på grund av den isländska naturens krafter. Filmen börjar med en kort översikt över utbrotten på Island, med början i Katla-utbrottet 1918, Hekla 1947, Askja 1961, Surtsey 1963, Västmannaöarna 1973, Krafla 1975 och många fler. Slutligen får du lära dig om 2010 och Fimmvörðuháls utbrott följt av Ejafjallajökull som blockerade all flygtrafik. Du kommer också att få veta mer om Grímsvötn-utbrottet 2011 och Holuhraun 2014-2015 och de senaste utbrotten i Fagradalsfjall eller Fagradalseldar som vi kallar utbrottsserien. Du kommer att åka därifrån med en bättre förståelse för omfattningen av dessa utbrott och vilka effekter de har på invånarna på denna karga ö.

Lägg till datum

Saker att göra i
Selfoss

Selfoss
15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Selfoss

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Selfoss

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Selfoss?

Selfoss: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Selfoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Selfoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Selfoss

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 1 540 omdömen

We had a blast! Such a fantastic experience, I can definitely recommend Troll Expeditions. Our guide Veronica made us feel safe and provided a lot of information about Silfra and the surroundings.

Getting the googles under water you'll experience something you've never seen before! Amazing@

Fantastiskt vatten att snorkla i, hade önskat fler bilder på de häftiga sprickorna.