Lägg till datum

Saker att göra i
Selfoss

Våra mest rekommenderade saker att göra i Selfoss

Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

1. Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

Snorkla vid en plats som National Geographic har kallat "en av världens bästa dykplatser", på denna tur till Silfra-sprickan i Þingvellir nationalpark. Håll dig varm när du utforskar den magiska glaciära undervattensvärlden med en högkvalitativ torrdräkt. Simma i rent filtrerat smältvatten från glaciärerna. Håll ögonen öppna och håll utkik efter lokala växtarter och marint liv som till exempel dvärgröding. Utforska dalen där Nordamerikas och Europas tektoniska plattor glider längre isär varje år. Dalen ligger i Þingvellirs nationalpark, som är ett av Unescos världsarv.

Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

2. Raufarhólshellir: Guidad tur på Island

Börja upplevelsen vid Raufarhólshellir lavatunnel och utforska en av de längsta och mest kända lavatunnlarna på Island. Eftersom tunneln är ett verk av naturen kan terrängen vara ganska ojämn och svår att manövrera. Följ gångbroens rutt med din guide när de förklarar de geologiska formationerna. Förundras över de ständigt föränderliga färgerna, landskapet och geologiska formationerna. Hör underhållande berättelser om Hollywood-äventyr och andra trevliga godbitar om grottans historia. Njut av cirka 1 timmes rent äventyr.

Silfra: Snorkling mellan tektoniska plattor, möte på plats

3. Silfra: Snorkling mellan tektoniska plattor, möte på plats

Njut av en snorkeltur till Silfrasprickan i Thingvellir nationalpark, ett av UNESCO:s världsarv och ett av underverken på den berömda rutten Golden Circle. Flyt mellan två tektoniska plattor i det klaraste vattnet i världen med 300 fot, eller 100 meter, sikt. När ni anländer till Silfra delas ni in i grupper om 6 personer, en grupp per guide. Klä dig i en våtdräkt för att hålla dig varm och bekväm i det kalla vattnet. Efter en säkerhetsgenomgång beger ni er till plattformen för att spendera cirka 45 minuter i vattnet. Flotta genom det som kallas Big Crack, Silfras smalaste avsnitt där kontinentalplattorna ligger så nära varandra att du nästan kan röra dem. Sprickan vidgar sig sedan till Silfra Hall. Om du tittar från rätt vinkel kan du se hela vägen till sjön Thingvallavatn, över 150 meter bort. Gå in i Silfra-katedralen på 23 meters djup och känn att du flyger över stenblock och glaciärsilt. Avsluta snorkeläventyret vid Silfra lagun. Njut av varm choklad och kakor för att värma upp dig. Prata med din guide och ställ alla frågor du kan ha.

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

4. Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Upptäck Islands ikoniska Golden Circle-rutt på den här guidade bussresan från Reykjavik. Besök den historiska nationalparken Thingvellir, se en gejser bryta ut vid Strokkur, förundras över Gullfoss vattenfall och gör en resa till den världsberömda Blå lagunen. Stig ombord på en klimatkontrollerad buss i Reykjavik och slappna av under färden till den bästa platsen på jorden för att se den nordatlantiska divergerande åsen i Thingvellir nationalpark. Se upp till 20 meter höga utbrott vid Strokkur, som bryter ut var femte minut. Se det magnifika vattenfallet Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Besök den fantastiska vulkankratern Kerið och beundra den från en utsiktsplats ovanifrån.  Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Blå lagunens lugnande vatten. Se till att du reserverar din biljett till Blå Lagunen till kl. 17.00, eftersom turen kommer att anlända vid den tidpunkten. När du har avslutat din tur vid Blå lagunen åker du tillbaka till Reykjavík och släpps av vid den mötesplats där din tur började.

Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

5. Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

Få ut det mesta av en kort resa till Island med en kombinerad tur med Golden Circle, Blå lagunen och norrsken med avresa från Reykjavík. Tillbringa en magisk dag med att resa genom vattenfall, kratrar och naturliga pooler och beundra sedan det ikoniska norrskenet på natten. Hämta upp dig från ditt hotell och börja dagen med att besöka de tre största attraktionerna i Golden Circle. Utforska UNESCO:s världsarv Thingvellir nationalpark, bevittna flera utbrott vid Geysir och stanna till vid Gullfoss vattenfall, ett mäktigt vattenfall med flera droppar. Blicka på en 3 000 år gammal vulkanisk krater vid Keriðs krater sjö, innan du fortsätter till den berömda Blå lagunen. Upptäck ett unikt termiskt spa med en stor geotermisk bassäng, bastur, ångbad och en bar i poolen. Du får en inträdesbiljett tillsammans med en handduk, ansiktsmask och en gratis dryck. Njut av cirka 90 minuters fritid för att koppla av och äta middag på egen bekostnad, och ge dig sedan ut på din kvällsjakt på norrsken. Res långt bortom stadsgränserna och leta efter mörker och molnfri himmel. Värm dig medan du väntar med en varm chokladdryck. Kör till några olika platser för att leta efter norrsken. Hitta dem som skimrar över natthimlen i fascinerande gröna nyanser. Låt din guide hjälpa dig med fotoinställningar för den perfekta bilden, och låt dig sedan bli avsläppt tillbaka i staden.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

6. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilsresa. Din digitala Island-reseguide för hela ön av eld och is! Denna audioguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, människorna och sevärdheterna i alla delar av landet. Här finns inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln, utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

7. Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

Se en mindre besökt del av Island med en dagstur från Reykjavik till Landmannalaugar på höglandet. Se ett fantastiskt vattenfall med två spetsar, vandra genom Fjallabaks naturreservat och njut av en geotermisk varm källa. Landmannalaugar är känt som höglandets pärla av goda skäl. Du kommer att få se en otrolig variation av landskap, med nya vyer som dyker upp efter varje vändning. Här har du ca 4 timmar på dig att njuta av det bästa av vad området har att erbjuda. Vi tar den 1,5-2 timmar lätta vandringsleden Lauga-loop där vi passerar de berömda färgglada ryholitkullarna, slående obsidianformationer, stiger upp mot de ångande geotermiska poolerna och går leden genom foten av berget Bláknúkur. Efter vandringen har du möjlighet att bada i den geotermiska varmvattenpoolen, som belöning för dina ansträngningar på vandringslederna. Njut av den fantastiska utsikten medan du dröjer dig kvar i det helande vattnet. På vägen till och från Landmannalaugarþ kan vi njuta av andra fantastiska vyer. Vi ser vattenfallen vid Hjálparafoss, Glanni och Háifoss. Vattenfallet Háifoss är Islands fjärde största. Vi besöker också Hnausapollur, en gammal kratersjö som bildats av vulkanutbrott. Förundras över den turkosblå färgen på vattnet, som kontrasterar mot den ödsliga ökensanden i det omgivande landskapet. Vi återvänder till Reykjavík trötta men nöjda, med minnen av orörd natur att njuta av i många år framöver.

Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

8. Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

Sydkustens största hits! Fattas av vattenfallet Skógafoss där fantasi möter naturens kraft. Känn vinden i ansiktet och promenera på Reynisfjaras svarta sandstrand, känd som en av de 10 vackraste platserna på jorden. Den har fångat hjärtan världen över av en anledning! Gå bakom det ikoniska vattenfallet Seljalandsfoss och ta in dess storslagenhet. Du kan bli våt men leendet på ditt ansikte och bilderna kommer att vara värt det. Lär dig de förtrollande hemligheterna i Gljúfrabúi, ett skyddat vattenfall som väntar på att upptäckas av dig. Äventyret väntar under den vidsträckta isländska himlen. Efter säkerhetsinstruktioner, gå på århundraden gammal is, kika in i en sprickor, drick glaciärvatten på en Sólheimajökull glaciärvandring. Reykjavik till Skógafoss vattenfall Möt Skógafoss, ett fantastiskt 60 meter högt vattenfall där floden Skógá avslutar sin resa över forntida havsklippor. Kustlinjen här tog ett steg tillbaka och avslöjade denna hisnande vertikala kaskad. Fallets energi och kraft skapar en konstant dimma, som ibland målar levande regnbågar under soliga dagar. Det är som naturens egen magiska show! Glaciärvandring på Sólheimajökull Gör dig redo för turens höjdpunkt: en spännande 2,5-timmars vandring, där 1,5 timmar tillbringas direkt på Sólheimajökull, en utloppsglaciär från den fjärde största isländska glaciären, Mýrdalsjökull. Efter att ha utrustat dig för säkerhets skull (stegjärn, hjälm, isyxa) tar din välutbildade guide med dig ut på isen. Har du någonsin velat kika in i en spricka eller smaka på glaciärvatten samtidigt som du lär dig om de isländska glaciärernas historia och geologi? Nu har du chansen. Och ja, det är säkert! Reynisfjara svart sandstrand Efter en snabb åktur stannar vi till vid den förtrollande svarta sandstranden Reynisfjara. Föreställ dig detta: när din fot vidrör den svarta sanden kommer du att veta varför den röstades fram bland de 10 vackraste icke-tropiska stränderna. Att vara nära basaltpelare, en kupolgrotta, den berömda svarta sanden och de ikoniska klippformationerna Reynisdrangar kommer att ge dig massor av spänning och fungera som magnifika droppar för dina foton. Du bör bara hålla dig borta från havet, vågorna är extremt farliga. Vattenfallet Seljalandsfoss På vägen tillbaka till Reykjavik stannar vi till vid det obligatoriska vattenfallet Seljalandsfoss. Denna skönhet ligger under den berömda Eyfjallajokull, vulkanen som skapade rubriker 2010. Få en vy bakom vattenfallet när du tar en promenad bakom den dånande kaskaden. Vattenfallet Gljúfrabúi (e. Canyon Dweller) I närheten hittar du Gljúfrabúi, vars namn översätts från isländska som Canyon Dweller. Det är en av sydkustens dolda pärlor, och därmed en utmärkt plats för fotografer och de som vill beundra naturen i lugn och ro. Kamerorna redo... Återvänd till Reykjavik full av minnen för livet och varför inte välja en annan tur med oss, till exempel Golden Circle & Secret Lagoon Minibus Tour?

Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

9. Hellisheiði geotermiska anläggning: Utställning med ljudvisning

Upptäck hur Island producerar grön, hållbar energi på Hellisheiði Geotermisk energiutställning i Selfoss. Denna självguidade rundtur ger dig möjlighet att se frontlinjerna i Islands arbete för miljömässig hållbarhet och den geotermiska energins historia i landet. Din upplevelse börjar vid kraftverket Hellisheiði, som ligger ungefär 20 minuter utanför Reykjavík. Kraftverket ligger under berget Hengill och är omgivet av lavafält, mossa och natursköna bergslandskap. Starta din självguidade rundtur med att ta dig igenom den interaktiva utställningen med kommentarer från din informativa audioguide. Upplev själv hur grön, hållbar energi produceras i världens största geotermiska kraftverk på en enda plats. Inkluderat i din rundvandring är ett stopp i Carbfix-rummet, där du får veta mer om kraftverkets samarbete med Carbfix. Carbfix är en av de ledande lösningarna för klimatkrisen och den globala uppvärmningen. Under hela besöket kan du dra nytta av utsiktsplattformarna inne i utställningen som låter dig få en ännu bättre titt på den vackra isländska naturen. Du är också välkommen att ställa alla frågor till personalen på plats under din rundtur.

Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

10. Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

Åk från Reykjavik till södra Island. Stanna för att se det majestätiska vattenfallet Skógafoss. Promenera längs Reynisfjaras svarta sandstrand och nå Vik I Myrdal, landets sydligaste spets. Besök gömda vattenfall på vägen tillbaka, ett under vulkanen Eyjafjallajökull. Passera Hellisheiðarvirkjun geotermiska kraftverk som förser huvudstaden med energi och åk genom bergspasset. Fånga havsutsikten och se glaciären Mýrdalsjökulls platåglaciär, med chans att se Västmannaöarna. Ankomst till det fantastiska vattenfallet Skógafoss, som är känt för att det har figurerat i Game of Thrones. Bli mållös när det faller 60 meter och försök att hitta den legendariska gömda skatten bakom det. Besök en av de tio vackraste stränderna i världen, Reynisfjara svarta sandstrand. Se basaltpelarna och hör de spännande historier och sagor som är kopplade till denna fantastiska plats. Nå landets sydligaste spets, Vik I Myrdal. Hitta den charmiga fiskebyn, besök den lokala kyrkan och se hela bosättningen. Stanna på vägen tillbaka och se glaciären Sólheimajökull. Avsluta dagen vid det utsökta vattenfallet Seljalandsfoss, gömt under den ökända vulkanen Eyjafjallajökull. Ta chansen att gå bakom det och besöka dess gömda kusin, Gljúfrabúi, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

Alla aktiviteter

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Selfoss

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Selfoss när det regnar?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Selfoss?

Selfoss: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Selfoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Selfoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Selfoss

Samlat omdöme

4.8
(1 540 recensioner)

Mycket bra aktivitet, så att du kan upptäcka landskap som aldrig tidigare skådats. Håll dig torr tack vare underdräkt och våtdräkt. Mycket varma och vänliga instruktörer som får dig att ha det bra. Speciellt omnämnande för Lilian som var med oss idag och som övervakade oss med en smittande livsglädje. 100% rekommenderas

Unik upplevelse - absolut att rekommendera!!! Claudia förklarade allt för oss väldigt bra och vi hade tillräckligt med tid för att njuta av intrycken. Det blev också jättefina bilder. Och det var inte så kallt som befarat 😎

Ariel var en mycket bra guide som förklarade mycket för oss och kunde svara på alla våra frågor. Upplevelsen i sig är verkligen imponerande... som att vara på en annan planet.

Vår guide Claudi var mycket bra. Det var riktigt roligt. Denna aktivitet bör inte saknas på någon att göra-lista.

Turnén var helt fantastisk. Guiden förklarade allt mycket tydligt och inkluderade alltid roliga historier.