Selcuk
Buss- och minivanturer

140 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Selcuk

Selcuk

Våra mest rekommenderade Selcuk Buss- och minivanturer

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

Efter din upphämtningstid möter du din guide och transfer till den första sevärdheten i antika Efesos, den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet och det största friluftsmuseet i Turkiet. Efesos innehåller mer än 30 byggnader och strukturer som är sammanlänkade av gator som fortfarande har märken av antika vagnshjul. Besök den stora teatern, där Paulus predikade mot hedningarna och gladiatorerna en gång i tiden slogs. Teatern, som ursprungligen rymde 25 000 personer, byggdes under den hellenistiska perioden och renoverades av flera romerska kejsare. Den utformades för teaterföreställningar, men senare ändringar gjorde det möjligt att hålla gladiatortävlingar här. Celsusbiblioteket, som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt, är förmodligen den mest fotograferade platsen i Efesos och byggdes ursprungligen mellan 115 och 125. Du kanske också får se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, ångbadet Scholastica, marmorvägen, agoran och Domitians tempel. Efter besöket i antika Efesos fortsätter vi till Arthemis tempel. Artemistemplet anses vara ett av de sju underverken i den antika världen och var tillägnat jaktens gudinna. Endast grunden och en kolumn återstår av detta tempel som en gång mätte 425 fot med 220 fot bred. St. Pauls framgångsrika tjänst i denna stad ansågs vara ett hot mot detta tempel. Staden nådde sin guldålder och blev en bra modell för den antika världen inom kultur och konst. Turnén avslutas cirka 1:00, härifrån återvänder du till kryssningshamnen.

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme påbörjar ni en rundtur i staden, som är en av de 12 städerna i Joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland dem kan du upptäcka Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Se Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Liten grupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå och akrofobi (rädsla för höjder). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 km från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos år 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort år 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av den antika världens 7 underverk en gång fanns. Detta kommer att vara det sista stoppet på er rundtur innan ni återvänder till er utgångspunkt.

Från Izmir: Guidad heldagstur till Pamukkale med lunch

Från Izmir: Guidad heldagstur till Pamukkale med lunch

Hämtning: Izmir Pamukkale Tour börjar på morgonen när ett bekvämt fordon hämtar dig från ditt hotell i Izmir. Bussen kör dig mot Selcuk där en liten paus kommer att äga rum. Från Selcuk fortsätter du med en annan buss mot Pamukkale. Våra guider och fordon: Du kommer att resa med ett bekvämt, modernt och fullt luftkonditionerat fordon. Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell guide som kommer att finnas där för att hjälpa dig. Dessutom kommer guiden att förklara viktiga fakta för de intressanta platserna. när du anländer till Selcuk kommer en liten paus att göras och sedan fortsätter du med en buss mot din destination. Det måste noteras att bilresan från Selcuk till Pamukkale kommer att ha en ungefärlig varaktighet på tre timmar. Flera korta stopp kommer dock att göras för att koppla av och ta några bilder. Fritid i Pamukkale: I Pamukkale har du 3 timmars fritid som du kan tillbringa enligt dina intressen. Pamukkale har en mängd olika alternativ och platser där du kan njuta av din tid. Den antika staden Hierapolis kan vara idealisk för dem som vill utforska platsens kultur och historia. Pamukkale är också känt för sina termiska källor och Bomullsslottet som utgör en av Turkiets mest kända attraktioner, Bomullsslottet eller Travertinerna kommer att imponera på dig med den naturliga skönhet som området har. Bomullsslottet är i själva verket ett naturligt format vittvättat berg med termiska vattenkällor som rinner ut i vita terrasser. Besökare har möjlighet att bada och njuta av de terapeutiska fördelarna med de varma källorna. Platsen är också idealisk för spektakulära foton eftersom bergens terrasser är av unik skönhet. Hierapolis antika stad: Den antika staden Hierapolis byggdes under 190 f.Kr. och blev ett berömt kurcentrum tack vare sin närhet till de varma källorna. Under den romerska perioden var området ett av de viktigaste andliga och kreativa centra eftersom många människor besökte området för att slappna av på kropp och själ. För dem som är intresserade av sightseeing är Hierapolis en utmärkt plats för att observera ruinerna av den antika bosättningen. Cleopatra Thermal Pool: Under den tre timmar långa lediga tiden kan du också besöka Cleopatra Thermal Pool. Området har en stor naturlig bassäng med varma källor. Under den romerska perioden använde människor poolen för hälso- och behandlingssyften. Du kan gå in i poolen mot en extra kostnad och njuta av alla de tillhörande fördelarna med en sådan terapeutisk upplevelse. Återresa tillbaka: Izmir Pamukkale-turen avslutas under eftermiddagen och bussen börjar sin väg tillbaka. Full av fantastiska minnen, avslappnad och förvånad över din utforskning kommer du att anlända till ditt hotell i Izmir under eftermiddagen.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Utforska de grekiska och romerska ruinerna av Efesos på denna halvdags sightseeingtur från Izmir eller Kusadasi hamnar. Eftersom det är en privat rundtur kan du börja när som helst, beroende på ankomst- och avgångstiden för ditt kryssningsfartyg. Transfer till Efesos och vandra bland de fantastiska ruinerna med en lokal guide, och se platser som Odeon-teatern, som hade plats för upp till 1 400 åskådare under sin storhetstid. Beundra vackra romerska statyer och dekorationer snidade i marmorplattor vid Pollio-fontänen. Andra höjdpunkter inkluderar Celciusbiblioteket, färdigställt av romarna år 117AD. Beundra byggnadens imponerande fasad med pelare, statyer och intakta fönster. Slutligen, utforska det grekiska Artemis-templet för att se ett av den antika världens 7 underverk.

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Utforska de fantastiska ruinerna i Efesos på denna heldagsutflykt från Izmir eller Kusadasi, som även kan erbjudas som halvdagsutflykt från Kusadasi för dem som har ont om tid. Eftersom det är en privat tur kan du börja när du vill. Du kommer också att besöka Jungfru Marias lilla hus, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar efter att Johannes förde henne till Efesos efter Jesu död. Det ligger på berget Bulbuldagi (Koressos) och är en populär pilgrimsort för kristna och muslimer och har en fängslande, andlig atmosfär. När du väl är inne på Efesos område kan du vandra runt bland ruinerna tillsammans med din guide och se platser som Odeonteatern, som på sin tid hade plats för upp till 1 400 åskådare. Beundra de vackra romerska statyerna och dekorationerna som är huggna i marmorplattor vid Polliofontänen. Andra höjdpunkter är Celciusbiblioteket, som färdigställdes av romarna 117 e.Kr. Byggnaden har den mest respektingivande fasaden med kolonner, statyer och intakta fönster. Slutligen kan du utforska det grekiska Artemis-templet, ett av den antika världens sju underverk, och gå till Johannesbasilikan (endast med avgång från Kusadasi), som byggdes av Justinianus I över aposteln Johannes gravplats.

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Upphämtning: Izmir Efesus-turen är planerad att starta under morgonen. En modern och bekväm buss hämtar dig från ditt hotell i Izmir eller från İzmirs flygplats och kör dig mot Efesos. Resan tar ungefär en timme. Våra guider: Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell reseguide som kommer att ansvara för att hjälpa dig. Den erfarna guiden kommer också att vara ansvarig för att förklara allt du behöver veta i varje stopp på din resa. Rundtur i Efesos: Den antika staden Efesos är en av de viktigaste och mest populära attraktionerna i Turkiet. Här finns ett antal viktiga monument från den hellenistiska och romerska perioden. Dessa monument inkluderar bland annat Hadrianustemplet, Celsiusbiblioteket, Grand Theatre, de romerska baden, Agora och Latrina. I Efesos finns också det ökända Artemistemplet. När du reser runt i den antika staden kommer guiden att ge viktig information om varje monument. Jungfru Marias hus: På nära avstånd från den antika staden Efesos finns en annan intressant plats, nämligen Jungfru Marias hus. Detta hus omges av ett lugnt och vackert landskap och valdes av Jungfru Maria för att tillbringa sina sista dagar där med S:t Johannes. Denna plats har ett enormt intresse för den kristna befolkningen. Ta chansen att beundra naturen och se den spektakulära omgivningen när du är där. Lunch: Izmir Efesus-turen fortsätter med en lunchpaus på en lokal restaurang i området. Koppla av och njut av en smakfull öppen buffé med en mängd olika valmöjligheter. Artemistemplet: Den antika staden Efesos är mest känd för Artemistemplet. Detta tempel är listat bland de 7 underverken i den antika världen på grund av dess imponerande storlek, design och betydelse för området. Det byggdes under den hellenistiska perioden och nuförtiden kan besökare observera och turnera runt i ruinerna av templet.

Från Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale heldagsutflykt

Från Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale heldagsutflykt

Upptäck den fantastiska regionen Pamukkale Pamukkale och dess varma källor på en dagsutflykt från Selcuk, Kusadasi eller Izmir. Börja med att möta din chaufför/guide i receptionen på ditt hotell på morgonen och en transfer till Pamukkale. Utforska den antika staden Hierapolis, byggd på solida kalkstenslager som bildats av mineralrikt vatten som i årtusenden flödat över en upphöjd plan platå. Se de viktigaste platserna i den heliga staden, inklusive teatern, Apollontemplet och nekropolen. Bege dig till nekropolen (kyrkogården) i Hierapolis, en av de största antika begravningsplatserna i Anatolien. Se ett romerskt bad, Domitians port, huvudgatan i den antika staden och Byzantiumporten. Vandra till de naturliga varmvattenterrasserna, som bildats av rinnande varmt vatten rikt på kalcium och temperaturer på 35 Celsius året runt. Få chansen att se de skinande vita travertinterrasserna i Pamukkale, som ligger bredvid Hierapolisruinerna. Njut av valfri fritid för att bada i Kleopatras pool innan du avslutar turen med en transfer tillbaka till ditt hotell. Och under turen har du möjlighet att titta på turkiska traditionella hantverk.

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Selcuk

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Selcuk?

Andra upplevelser du inte bör missa i Selcuk:

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Selcuk

Städer i Turkiet

Selcuk: Fler aktiviteter och sevärdheter

Selcuk: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Selcuk

Samlat omdöme

4.5
(223 recensioner)