Saker att göra i
Selcuk

Våra mest rekommenderade saker att göra i Selcuk

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemis tempel med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemis tempel med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

Efter din upphämtningstid möter du din guide och transfer till den första sevärdheten i antika Efesos, den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet och det största friluftsmuseet i Turkiet. Efesos innehåller mer än 30 byggnader och strukturer som är sammanlänkade av gator som fortfarande har märken av antika vagnshjul. Besök den stora teatern, där Paulus predikade mot hedningarna och gladiatorerna en gång i tiden slogs. Teatern, som ursprungligen rymde 25 000 personer, byggdes under den hellenistiska perioden och renoverades av flera romerska kejsare. Den utformades för teaterföreställningar, men senare ändringar gjorde det möjligt att hålla gladiatortävlingar här. Celsusbiblioteket, som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt, är förmodligen den mest fotograferade platsen i Efesos och byggdes ursprungligen mellan 115 och 125. Du kanske också får se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, ångbadet Scholastica, marmorvägen, agoran och Domitians tempel. Efter besöket i antika Efesos fortsätter vi till Arthemis tempel. Artemistemplet anses vara ett av de sju underverken i den antika världen och var tillägnat jaktens gudinna. Endast grunden och en kolumn återstår av detta tempel som en gång mätte 425 fot med 220 fot bred. St. Pauls framgångsrika tjänst i denna stad ansågs vara ett hot mot detta tempel. Staden nådde sin guldålder och blev en bra modell för den antika världen inom kultur och konst. Turnén avslutas cirka 1:00, härifrån återvänder du till kryssningshamnen.

Kusadasi: Efesos & Mary's House Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Mary's House Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme börjar du stadsvandringen i staden, som är en av de 12 städerna i det joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Promenera genom historien längs marmorgator kantade med underbara offentliga byggnader, bland dem upptäcker du Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Möt Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök Terrace Houses, som ligger på Pion-bergets kjol. Se de 6 bostadsenheterna som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker, som bosattes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrace Houses ingår endast i alternativen Private with Terrace Houses och Small group with Terrace Houses. Ingår inte i andra 2 alternativ. Uppmärksamhet Rekommenderas inte för personer som har gångsvårigheter och akrofobi (höjdrädsla). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 mil från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av de 7 underverken i den antika världen en gång låg. Detta blir det sista stoppet på din rundtur innan du kör tillbaka till din utgångspunkt. (Mötestiden är olika för varje kryssning. Mötestid kommer att ges i din bekräftelse i max 24 timmar efter din bokning. Mötestiden kommer att vara 30 till 60 minuter efter att din kryssning dockar)

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Utforska de grekiska och romerska ruinerna av Efesos på denna halvdags sightseeingtur från Izmir eller Kusadasi hamnar. Eftersom det är en privat rundtur kan du börja när som helst, beroende på ankomst- och avgångstiden för ditt kryssningsfartyg. Transfer till Efesos och vandra bland de fantastiska ruinerna med en lokal guide, och se platser som Odeon-teatern, som hade plats för upp till 1 400 åskådare under sin storhetstid. Beundra vackra romerska statyer och dekorationer snidade i marmorplattor vid Pollio-fontänen. Andra höjdpunkter inkluderar Celciusbiblioteket, färdigställt av romarna år 117AD. Beundra byggnadens imponerande fasad med pelare, statyer och intakta fönster. Slutligen, utforska det grekiska Artemis-templet för att se ett av den antika världens 7 underverk.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Från Izmir: Guidad heldagstur till Pamukkale med lunch

Från Izmir: Guidad heldagstur till Pamukkale med lunch

Hämtning: Izmir Pamukkale Tour börjar på morgonen när ett bekvämt fordon hämtar dig från ditt hotell i Izmir. Bussen kör dig mot Selcuk där en liten paus kommer att äga rum. Från Selcuk fortsätter du med en annan buss mot Pamukkale. Våra guider och fordon: Du kommer att resa med ett bekvämt, modernt och fullt luftkonditionerat fordon. Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell guide som kommer att finnas där för att hjälpa dig. Dessutom kommer guiden att förklara viktiga fakta för de intressanta platserna. när du anländer till Selcuk kommer en liten paus att göras och sedan fortsätter du med en buss mot din destination. Det måste noteras att bilresan från Selcuk till Pamukkale kommer att ha en ungefärlig varaktighet på tre timmar. Flera korta stopp kommer dock att göras för att koppla av och ta några bilder. Fritid i Pamukkale: I Pamukkale har du 3 timmars fritid som du kan tillbringa enligt dina intressen. Pamukkale har en mängd olika alternativ och platser där du kan njuta av din tid. Den antika staden Hierapolis kan vara idealisk för dem som vill utforska platsens kultur och historia. Pamukkale är också känt för sina termiska källor och Bomullsslottet som utgör en av Turkiets mest kända attraktioner, Bomullsslottet eller Travertinerna kommer att imponera på dig med den naturliga skönhet som området har. Bomullsslottet är i själva verket ett naturligt format vittvättat berg med termiska vattenkällor som rinner ut i vita terrasser. Besökare har möjlighet att bada och njuta av de terapeutiska fördelarna med de varma källorna. Platsen är också idealisk för spektakulära foton eftersom bergens terrasser är av unik skönhet. Hierapolis antika stad: Den antika staden Hierapolis byggdes under 190 f.Kr. och blev ett berömt kurcentrum tack vare sin närhet till de varma källorna. Under den romerska perioden var området ett av de viktigaste andliga och kreativa centra eftersom många människor besökte området för att slappna av på kropp och själ. För dem som är intresserade av sightseeing är Hierapolis en utmärkt plats för att observera ruinerna av den antika bosättningen. Cleopatra Thermal Pool: Under den tre timmar långa lediga tiden kan du också besöka Cleopatra Thermal Pool. Området har en stor naturlig bassäng med varma källor. Under den romerska perioden använde människor poolen för hälso- och behandlingssyften. Du kan gå in i poolen mot en extra kostnad och njuta av alla de tillhörande fördelarna med en sådan terapeutisk upplevelse. Återresa tillbaka: Izmir Pamukkale-turen avslutas under eftermiddagen och bussen börjar sin väg tillbaka. Full av fantastiska minnen, avslappnad och förvånad över din utforskning kommer du att anlända till ditt hotell i Izmir under eftermiddagen.

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Utforska de fantastiska ruinerna i Efesos på denna heldagsutflykt från Izmir eller Kusadasi, som även kan erbjudas som halvdagsutflykt från Kusadasi för dem som har ont om tid. Eftersom det är en privat tur kan du börja när du vill. Du kommer också att besöka Jungfru Marias lilla hus, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar efter att Johannes förde henne till Efesos efter Jesu död. Det ligger på berget Bulbuldagi (Koressos) och är en populär pilgrimsort för kristna och muslimer och har en fängslande, andlig atmosfär. När du väl är inne på Efesos område kan du vandra runt bland ruinerna tillsammans med din guide och se platser som Odeonteatern, som på sin tid hade plats för upp till 1 400 åskådare. Beundra de vackra romerska statyerna och dekorationerna som är huggna i marmorplattor vid Polliofontänen. Andra höjdpunkter är Celciusbiblioteket, som färdigställdes av romarna 117 e.Kr. Byggnaden har den mest respektingivande fasaden med kolonner, statyer och intakta fönster. Slutligen kan du utforska det grekiska Artemis-templet, ett av den antika världens sju underverk, och gå till Johannesbasilikan (endast med avgång från Kusadasi), som byggdes av Justinianus I över aposteln Johannes gravplats.

Från Izmir: Guidad stadsvandring i den antika staden Efesos

Från Izmir: Guidad stadsvandring i den antika staden Efesos

Res tillbaka i tiden med denna utflykt till Efesos från Izmir. Du kommer att besöka resterna av en av de mest överraskande antika städerna i östra Medelhavet. Vi hämtar dig på det angivna hotellet kl. 8.30 och reser i en bekväm minibuss till Efesos, en antik stad som ligger vid Joniens kust. Efter en resa på en och en halv timme når vi platsen för Efesos, en av de stora turistattraktionerna i Turkiet, eftersom det är en av de bäst bevarade grekisk-romerska städerna i landet. Väl där tar vi en guidad tur i Efesos för att se några av dess monumentala juveler, till exempel Celsus bibliotek, ett av de mest lyxiga bibliografiska arkiven i det romerska riket i östra Medelhavet. I närheten hittar vi den romerska teatern. Visste du att den hade en kapacitet för 24.000 personer? Det är imponerande! Efter besöket i Efesos tar vi en lunch. Å andra sidan kommer du också att ha traditionella shoppingmöjligheter för smycken, läder eller keramikcentra.

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Alternativ för privatpersoner och minigrupper (max. 10 gäster) med/utan terrasshus Efesos, Jungfru Marias hus och Artemission-templet på en guidad tur. ( Skip the lines biljetter betalas till vår guide efter turen ) Din guide kommer att ha din namnskylt vid Kusadasi kryssningsterminalens utgång strax efter att du passerat tullen. Observera att upphämtningstiden (vanligtvis 30 minuter efter din kryssnings ankomst) kommer att skickas med e-post inom 24 timmar efter din bokning. Om du saknar detta e-postmeddelande, glöm inte att kontakta oss för upphämtningstid. Efter att ha träffat din guide kör du till Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 mil från Efesus. Besök Efesos, en av de 12 städerna i Joniska förbundet, ett antikt grekiskt distrikt på Mindre Asiens västkust, beläget nära Izmir. Som hamnstad var staden en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom de historiska marmorgatorna som kantas av historiska offentliga byggnader som Scholasticas bad, Celsus bibliotek, Hadrianus tempel och Grand Theatre. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Minigrupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå eller har akrofobi (höjdskräck). Sista anhalt innan ni kör tillbaka till Kusadasi centrum är Artemissiontemplet, som tidigare var ett av de sju underverken i den antika världen. Observera: Denna tur är endast för kryssningsfartygspassagerare och är inte tillgänglig för dem som bor på hotell.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Selcuk

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Selcuk

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Selcuk?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Selcuk:

Sevärdheterna i Selcuk du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Selcuk?

De bästa dagsturerna från Selcuk:

Se alla dagsturer från Selcuk på GetYourGuide

Toppattraktioner i Selcuk

Saker att göra i Selcuk

Städer i Turkiet

Selcuk: Fler aktiviteter och sevärdheter

Selcuk: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Selcuk

Samlat omdöme

4.7
(1 078 recensioner)