Seine

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem saker du behöver på Seinekryssningen

Seine är en av världens mest måleriska stadsfloder, flankerad av utsökta monument som Notre Dame och Triumfbågen. En flodkryssning är det bästa sättet att avnjuta Paris – så länge du inte glömmer något viktigt. Här är är fem saker du absolut borde packa med.

 • Vindtät jacka

  1. Vindtät jacka

  Även om stiltje råder på gatorna i denna kärlekens stad så är vinden ofta stark ute på floden. Även på sommaren kan du behöva en bra jacka!

 • Solskyddskräm

  2. Solskyddskräm

  Ute på vattnet är du särskilt utsatt för solens strålar, så se till att smörja in dig om du åker på en dagkryssning.

 • Kamera

  3. Kamera

  Många av Paris mest berömda sevärdheter syns från en helt ny vinkel ute på floden, vilket öppnar för en rad fantastiska fotomöjligheter. Du kanske till och med har plats för en liten kikare?

 • Mackor

  4. Mackor

  Om du inte åker på middagskryssning kan det vara gott med lite matsäck. Och en flaska vatten är alltid bra att ha.

 • Någon du älskar

  5. Någon du älskar

  Om det är något ställe där du har rätt att vara larvigt romantisk så är det i Paris. Det finns flera turer som lämpar sig för två, om du och din älskling vill låta hela dagen gå i kärlekens tecken.

Planera ditt besök

 • Hur mycket kostar det?

  En Seinekryssning kan kosta allt från 10 EUR per person för bara själva båtturen, ända upp till 200 EUR för en kvällskryssning med gourmetmiddag och levande ljus.

 • Hur lång tid tar det?

  776 kilometer. Åh, du menar bara själva båtturen? En kryssning med middag och underhållning kan ta upp till fyra timmar, men om du har ont om tid finns det billigare varianter som bara tar någon timme.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tidtabellerna varierar utifrån tillvalda aktiviteter.
 • Vad kostar det?
  Priset ligger mellan 10-200 EUR, beroende på vad som ingår.
 • Behöver jag en guide?
  Många turer innehåller guidning hela vägen, men det kan vara bra att kolla upp information på nätet eller ta med en egen guidebok.
 • Hur tar jag mig dit?
  Turerna utgår från flera olika hållplatser längs flodstranden som är full av sevärdheter.
 • Ytterligare tips

  • Se till att packa smart!

  • Kolla upp turerna i förväg eftersom tidtabeller, priser och hållplatser kan variera.

Vad besökare tycker om Seine

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 19 927 omdömen

Ett ParisPass var kanon! Enkelt att hämta ut och mycket bra information vid uthämtningen. Hop-on-Hop-off skulle enbart gälla en dag, vilket vi tycker är för lite när man är två nätter i Paris, men det löste BigBus åt oss. Om vi aktiverade biljetten efter kl 16.00 första dagen så var den giltig hela nästa dag också. Toppen! Detta gjorde att vi hann med båda rutterna som bolaget kör, det hade vi inte gjort annars. Tillmötesgående personal. Tyvärr hinner man inte så mycket på 2,5 dag men vi såg det vi hade ställt in oss på att se, det var toppen att kliva av vid sevärdheterna och bussarna gick så tätt så det var aldrig någon väntetid. Tyvärr fick vi inte möjlighet att gå in och se Louvren, hade vi vetat att man måste boka det långt i förväg hade vi gjort det hemifrån, men den informationen finns inte att läsa någonstans. Så ett tips, boka Louvrens besök innan ni åker.

Hej! den var riktigt bra, MEN det var svårt hitta till uppsamlingsplatsen, då det stod att vi skulle vänta på en person och få biljetterna men det stämde inte. Det var bara att hoppa på båten. Annars var det inget att klaga på. Det är en kväll som vi aldrig glömmer

Fin båt, bra personal och väldigt god ch fräsch mat. Men nästa gång jag bokar något liknande ska det nog bli en längre tripp, 1 timme och 15 minuter är väldigt lite tid till att både hinna se och äta en 3-rätters middag.

Vi hade jättesvårt att hitta till platsen där lunchkryssingen var pga en översvämning i floden Seine så hade de bytt plats. Men vi fick då byta till middagskryssningen och personalen var väldigt trevlig.

Hela Frankrike på två timmar! Seine - god mat, franskt ypperligt kök - serverades så att man kände sig utvald - musik som smekte öronen. En upplevelse att vi var välkomna gäster i detta land.