Våra mest rekommenderade saker att göra i Santiago de Compostela

Katedralen i Santiago de Compostela: Tillval rundtur och portik

1. Katedralen i Santiago de Compostela: Tillval rundtur och portik

Upplev en resa i det förflutna och upptäck aposteln Santiagos historia och lär känna katedralmuseet och katedralen i all dess prakt med denna rundtur, välj det alternativ som bäst passar din smak: guidad rundtur endast museum och katedral eller alternativet som inkluderar Portico of Glory. Lär känna varje hörn av vår vackra katedral, upptäck dess romanska arkitektur, lär dig mer om byggandet genom århundradena och beundra relikernas kapell, det kungliga pantheon, kapitelbiblioteket och den berömda Botafumeiro. Njut av det som en lokalbo med vår officiella reseguide.

Från Santiago: Finisterre, Muxia och Costa da Morte

2. Från Santiago: Finisterre, Muxia och Costa da Morte

När du hämtas från ditt hotell i Santiago de Compostela börjar resan längs den galiciska kusten. Ditt första stopp är i en traditionell galicisk by. Här ska du bege dig till toppen av en romersk bro där du kan beundra en hisnande utsikt över floden. Nästan fortsätter du till fyren Muxia, där du kan besöka den berömda helgedomen och bege dig upp på fyrens topp för en unik kustupplevelse. Fortsätt din tur med ett besök till regionens viktigaste fyr, Finisterre. Från toppen av denna pittoreska fyr kan du beundra panoramautsikten över det som av romarna ansågs vara jordens ände. Paus för lunch i staden Finisterre innan du beger dig till vattenfallet Ezaro, det enda vattenfallet som kommer direkt ut i havet. Senare beger du dig till Carnota, där du kan se den största horréo, ett gammalt spannmålsmagasin som hänger på pelare, som finns. Slutligen beger du dig till byn Muros, en traditionell kustby. Njut av lite fritid för en kaffe eller en promenad på huvudtorget innan du beger dig tillbaka till Santiago.

Hel dagstur till Santiago de Compostela från Porto

3. Hel dagstur till Santiago de Compostela från Porto

Upptäck 2 charmiga södra Europa på en heldags sightseeingtur från Porto. Korsa gränsen till Spanien för att utforska pilgrimsstaden Santiago de Compostela i Galicien och stanna för att se Valença do Minho på vägen tillbaka till Porto. Gå ombord på en bekväm skåpbil eller buss och ge dig ut på en resa till en av de viktigaste pilgrimsfärdsmålen i världen, Santiago. Se pilgrimsleden Caminhos de Santiago (St. James Way) och besök en magnifik katedral från 1000-talet. Beundra arkitekturen som ursprungligen byggdes i romansk stil, idag är katedralen ett amalgam av harmoniska influenser. Har möjlighet att delta i mässan och njut av ledig tid för att ta en promenad i stadskärnan som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Börja resan tillbaka till Porto och stanna vid Valença do Minho, en historisk by i norra Portugal, som ligger precis på gränsen mellan Portugal och Spanien. Valença var viktigt under medeltiden och det var en del av "Caminhos de Santiago". Se hur staden domineras av en fästning med två torn och en dubbelmur innan du återvänder till din mötesplats i Porto.

Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia och Costa da Morte

4. Santiago de Compostela: Finisterre, Muxia och Costa da Morte

Börja turen med ett besök i Ponte Maceira, en charmig liten stad som är ett obligatoriskt stopp för pilgrimer som reser mot "världens ände". Beundra dess 1300-talsbro över floden Tambre och se de pittoreska uppsättningarna av medeltida kvarnar. Res längs den vackra kusten vid Muros e Noia-mynningen till den historiska staden Muros. Stanna här för ett kort besök för att beundra din omgivning. Därefter åker du mot kusten och njuter av en av de vackraste vyerna över kusten i Carnota. Kör förbi de vackra kustmärkena Lira, Carnota Beach, Boca do Río, Mount Pindo och Cape Fisterra. Efteråt anländer du till Ézaro, där floden Xallas faller ut i havet och bildar ett vattenfall, Ézaro-vattenfallet, som förmodligen är det mest kända i Galicien och unikt i Kontinentaleuropa. Fortsätt till Kap Fisterra (Finisterre) som en gång troddes vara den västligaste punkten i Europa, där fyren och kilometer noll på Camino de Santiago ligger. Här äter du lunch och har fri tid att gå runt i staden och dess fiskehamn. Fortsätt resan och åk till Muxia där ni här möts av en vacker helgedom vid Atlantens fot och med tre stenar som anses heliga av galicierna.

Guidad tur i katedralen och museet i Santiago de Compostela

5. Guidad tur i katedralen och museet i Santiago de Compostela

Utforska Santiago de Compostelas historia på en guidad tur i katedralen och dess museum. Ett av de 3 viktigaste centra för katolska pilgrimer i den kristna världen. Katedralen i Santiago de Compostela har historiskt sett varit en pilgrimsort på "Jakobsvägen" (Camino de Santiago) sedan tidig medeltid. Gå in i det magnifika monumentet och upptäck varför, medan din guide tar dig med till Jakobs grav och mycket mer. Titta på det praktfulla huvudaltaret och de intrikata kapellen som omger det, och lär dig om ritualer och traditioner. Hör om katedralens historiska och arkitektoniska betydelse och fördjupa dina kunskaper i museet där du kan upptäcka katedralens skatt, biblioteket och alla viktiga konstverk.

Rias Baixas: Båttur med vin, skaldjur och vingårdsbesök

6. Rias Baixas: Båttur med vin, skaldjur och vingårdsbesök

Stoppa till O Grove Town, den perfekta byn för att tillbringa tid i lugn och ro och uppleva känslorna av det verkliga och genuina Galicien. Njut av den lantliga atmosfären bort från turismen och ta en trevlig paus och en galicisk måltid. Ta en promenad genom vingårdarna för den mycket prestigefyllda Albariño. Har du möjlighet att lära dig mer om produktionen av detta utmärkta vin samt delta i en provsmakning av tre viner av beteckningen Rias Baixas i gott sällskap. Nästan stannar du till vid helgedomen "la Lanzada". Få en fullständig överblick över denna mystiska plats, som grundades på 800-talet, och ta en vacker promenad. Korsa en del av bukten Poio och se skönheten som finns i en gigantisk klippa som den är byggd på. Se de spannmålsmagasin som omger den, husen med utsikt över havet och de flera stenkors som är typiska för Galicien, kallade Cruceiros, som finns på platsen. Turnera runt på platsens karakteristiska gator och torg och få möjlighet att göra en verklig och autentisk resa genom tiden samt besöka ett område av stort ekologiskt värde. Nästa stopp är ön Toja, som är känd för sin tvåltillverkning och sina varma källor, belägen i ett område som kallas Red Natura 2000. Upptäck ett litet museum om den gamla tvålfabriken och ett kapell helt täckt av snäckor. Avsluta med en rundtur i havet, under vilken du kommer att beundra och möta direkt produktionen av musslor, ostron och kammusslor, och göra olika stopp för att betrakta vattenhålen. Smaka ångade musslor i stora mängder tillsammans med ett av de bästa lokala Albariño-vinerna (Condes de Albarei) och shots av Crema de Orujo.

Santiago de Compostela: Rundtur i katedralen, museet och gamla stan

7. Santiago de Compostela: Rundtur i katedralen, museet och gamla stan

Upptäck staden till 100 % med vår rundtur som kombinerar en promenad genom staden och en rundtur i museet och katedralen i Santiago: lär känna dess förflutna och bli förälskad i dess väsen. Vi börjar turen på Obradoiro-torget där vår guide kommer att finnas med ett orange paraply som väntar på dig: vi promenerar genom de tusenåriga gatorna i gamla stan, du kommer att njuta av en 40 minuters paus mellan turerna och du fortsätter med en guidad tur till katedralmuseet och insidan av katedralen med våra officiella guider.

Från Santiago: Finisterre, Muxia och Costa da Morte dagstur

8. Från Santiago: Finisterre, Muxia och Costa da Morte dagstur

"Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr i ett av Galiciens mest speciella hörn! Om du letar efter en unik upplevelse där du kan fördjupa dig i regionens rika historia, kultur och gastronomi, behöver du inte leta längre. Vi presenterar vår utflykt till Pontemaceira, Muxia, Finisterre och Dödskusten, som tar dig genom fantastiska landskap och ikoniska platser som har bevittnat pilgrimsfärden till Santiago i århundraden. Börja ett oförglömligt äventyr på Plaza Galicia klockan 9.00, varifrån du beger dig mot Pontemaceira, en charmig medeltida bro som ligger på vägen till den spektakulära Cabo Finisterre, slutpunkten för den berömda Camino de Santiago. Efter att ha besökt denna otroliga bro kommer du att anlända till Muxia, där helgedomen Jungfrun av båten står majestätiskt mot det mäktiga havet, som outtröttligt bryter mot klipporna. Denna plats kommer att fördjupa dig i den rika historien om pilgrimsfärden till Santiago och omsluta dig med sina legender. När du har sett detta kommer vi att mötas vid Kap Finisterre, jordens ände, som de gamla romarna kallade denna plats. Denna udde, med 180º utsikt över det öppna havet, visar oss den keltiska och romerska pilgrimsandlighet som badar dess klippor i sin oändlighet. Efter lunch fortsätter resan till det vackra vattenfallet i byn Ézaro, där du kan beundra skönheten hos floden Xallas, den enda floden i Europa som slutar i ett vattenfall direkt i havet. Kommer du att missa det? Efter detta stopp besöker vi Hórreo de Carnota, en av de mest typiska konstruktionerna i Galicien, där du kan se en av de största Hórreos i Galicien. Vågar du gissa varför den blev så stor? Slutligen besöker vi den välkända staden Muros, med sin speciella historiska stadskärna och sina sjöfartsbågar, som fängslar alla besökare. Missa inte möjligheten att uppleva en unik upplevelse i Galicien! Från den charmiga medeltida bron i Pontemaceira till den spektakulära Cabo Finisterre, via den majestätiska helgedomen Jungfrun av båten och skönheten i vattenfallet i Ézaro, kommer denna resa att ta dig till några av de mest emblematiska platserna i regionen. Dessutom kommer våra specialiserade guider att erbjuda dig fascinerande historier och legender som gör att du kan fördjupa dig ännu mer i den rika keltiska och romerska kulturen i regionen. Och missa inte möjligheten att prova det utsökta lokala köket, särskilt de läckra skaldjuren, i den charmiga staden Finisterre. För allt detta och mycket mer bjuder vi in dig att följa med oss på detta oförglömliga äventyr i ett av Galiciens mest speciella hörn. Reservera din plats nu och gör dig redo för en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Från Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

9. Från Santiago: Rías Baixas Galicia Seafood & Wine Day Tour

Njut av en dagsutflykt från Santiago de Compostela och upptäck det bästa av Rías Baixas. Fördjupa dig i Albariño-vin och galiciska skaldjur. Njut av en båtresa längs flodmynningen och lär dig om mussel-, ostron- och kammussellodling. Lär dig mer om varje plats av din guide och njut av stopp på varje plats. Möt oss klockan 10 på Plaza de Galicia och börja din tur från Santiago till Rías Baixas. Vid det första stoppet tar du en promenad längs lokala vinrankor med Albariñodruvor och får lära dig om produktionen av detta underbara vita vin av lokala guider från en av de mest exklusiva källarna i regionen. Efter besöket får du smaka på ett av de mest kända Albariño-vinen som inte finns på vanliga marknader eller restauranger, viner som säljs på de bästa restaurangerna i Europa och på de mest exklusiva marknaderna i världen. Fortsätt till en av de mest spektakulära stränderna i Galicien, stranden La Lanzada. Res tillbaka i tiden till 900-talet för att bekanta dig med dess historia och legender. Därefter väntar ön La Toja på dig med sin termiska historia och intressanta industriella förflutna i tillverkningen av Spaniens bästa tvål. Upptäck skaldjursodlingens värld på en båtkryssning. Segla på en rutt som passerar genom otaliga "bateas" där de bästa musslorna, ostronen och pilgrimsmusslorna kommer ifrån. Under kryssningen kommer du att kunna äta så många musslor du vill, nyplockade ur vattnet och kokta i albariño-vin. Allt detta åtföljs av så mycket vitt lokalt vin som du vill, läskedrycker, vatten och likörshots. Efter kryssningen blir du avsläppt på O Grove, Galiciens "skaldjursparadis". Tillbringa 90 minuter med att njuta av en lunch på en restaurang. Din guide kommer att rekommendera dig de bästa beroende på vad du är ute efter. Upplev kusten vid Arousa-mynningen och åk söderut mot Pontevedra-mynningen. Genomkorsa städerna Portonovo, Sanxenxo och Raxó och besök fiskebyn Combarro med sina kullerstensgator, små butiker och vackra barer och restauranger. Slutligen lämnar du Rías Baixas och återvänder till Santiago de Compostela för att lämna av dig.

Santiago de Compostela: Massagebehandling

10. Santiago de Compostela: Massagebehandling

En massagebehandling är ett utmärkt sätt att uppleva beröringens helande kraft och upprätthålla en god hälsa. Du kan välja en stimulerande massage med speciella oljor och krämer för hela kroppen. Alternativt kan du välja en avlastningsmassage som utförs med långsamma och djupa övningar för att förbättra muskelåterhämtningen, eller en avslappnande massage för att lindra spänningar och förbättra ditt mentala tillstånd. En fotreflexologisession är också tillgänglig. Här används en terapeutisk teknik som bygger på stimulering av vissa punkter på fötterna. Detta kan vara perfekt om du har tillbringat många dagar med att vandra Camino de Santiago.

Lägg till datum

Saker att göra i
Santiago de Compostela
Denna berömda pilgrimsort charmar besökare med sin rika kultur, historia och gastronomi.

Alla aktiviteter

74 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Santiago de Compostela

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Santiago de Compostela

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Santiago de Compostela?

Vilka är de bästa dagsturerna från Santiago de Compostela?

De bästa dagsturerna från Santiago de Compostela:

Fisterra

Santiago de Compostela: Fler aktiviteter och sevärdheter

Santiago de Compostela: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.