Lägg till datum

Saker att göra i
Santa Ponsa

Våra mest rekommenderade saker att göra i Santa Ponsa

Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

1. Mallorca: Cuevas del Drach och valfri Cuevas del Hams

Utforska det naturliga underverket och skönheten i Cuevas del Drach (Drak-grottorna) i Manacor. Lär dig om deras historia och formation av din guide. Avsluta besöket med ett stopp för att ta reda på mer om pärlproduktionen i Manacor. Efter att ha blivit hämtad, bege dig direkt till grottorna, som bildades för miljoner år sedan av Medelhavets vattentryck. Grottsystemet Cuevas del Drach består av fyra olika separata enorma grottor som är fyllda av hänförande naturliga stalagmiter och stalaktiter. Den mest häpnadsväckande attraktionen i grottorna är den 177 meter långa underjordiska sjön, som kallas Martelsjön. Inne i grottorna kan du beundra den otroliga ljusshowen som speglar över vattnet, ackompanjerad av en riktig liten orkester. Avsluta ditt äventyr med en utställning om Manacors unika pärlproduktion. Få reda på allt du kan tänka dig om tillverkningsprocessen när du beundrar de klassiska smyckesobjekten. Om du väljer heldagsalternativet kan du sedan fortsätta vidare till Cuevas del Hams, vars grottor är kända för sina fiskkroksformade stalaktiter och stalagmiter – hur de fått denna unika form är fortfarande okänt. Avsluta sedan din heldagstur med ett trevligt besök i pittoreska Porto Cristo på öns östkust.

Mallorca: Örundtur med båt, spårvagn och tåg från söder

2. Mallorca: Örundtur med båt, spårvagn och tåg från söder

Upptäck Mallorca på olika sätt under denna dagsutflykt från söder. Hämta upp dig i en bekväm och luftkonditionerad buss, ta den berömda spårvagnen Tren de Soller och njut av en båttur till La Calobra-bukten. Njut av upphämtning från ditt hotell var som helst i Arenal, Can Pastilla, Palma, Costa den Blanes, Cala Major, Portals, Palmanova, Magalluf, Santa Ponsa, Paguera eller Camp de Mar. Ta en tur med öns legendariska elektriska tåg i trä. Detta är den perfekta utsiktspunkten för att beundra de vackraste landskapen i Tramuntanabergen, som är ett av UNESCO:s världsarv. Fortsätt med en båttur till La Calobra Cove. Stanna för lunch och njut av lite tid på fritiden. Du besöker också Torrent de Pareis, en smal mynning av en bäck mellan två klippor.

Mallorca: Katamarankryssning med simning och snorkling

3. Mallorca: Katamarankryssning med simning och snorkling

Njut av en avkopplande kryssning längs sydvästkusten på ön Mallorca. Sola på däck medan du tar dig till skyddade vatten och marina reservat. Ta en titt genom undervattensutsikten på däck. Gå ombord på katamaranen vid din mötesplats och njut av kryssningen. Sippa, snacka och arbeta på din solbränna eller ta en drink från en av de två barerna ombord (drycker tillgängliga mot extra kostnad). Gå ner under däck och titta på havsbotten från det familjevänliga undervattensdäcket. Hoppa i öns klara vatten och utforska det färgglada undervattenslandskapet. Leta efter marint liv och fantastiska fiskar med den snorkelutrustning som tillhandahålls (deposition på 20 €). Återvänd till din mötesplats i slutet av din kryssning.

Mallorca: Kryssning med delfinskådning

4. Mallorca: Kryssning med delfinskådning

Bege dig ut på en tre timmar lång båttur med delfinskådning. Upptäck delfinerna när de leker i sin naturliga miljö på denna kryssning med delfinskådning, som utgår från Santa Ponsa eller Paguera. Slappna av med en dryck eller andra förfriskningar som du kan köpa ombord. Använd snorkelutrustningen för att utforska det marina livet under vattnet på turens badstopp.  Stig ombord på båten på Playa Tora i Paguera eller på  Santa Ponsa  strand. Segla iväg utmed kustlinjen och ta dig ut mot det öppna havet. Spana efter delfinerna i vattnet. Här finner du bland annat Rissos delfiner, flasknosdelfiner och delfiner med vita flanker. Spana efter 21 olika arter av marina djur. Dra nytta av det halvsänkta nedre däcket som har panoramafönster för undervattensvyer. Tillbringa också tid på båtens huvuddäck som är utrustat med en bar, servicerum och ett underhållningsområde. Det finns även två barer ombord, där du kan köpa drycker och snacks! Slappna av i solen på det rymliga soldäcket. Återvänd sedan till Santa Ponsa eller Paguera i slutet av din resa. 

Mallorca: Kustlinje och Malgratöarna - rundtur med katamaran

5. Mallorca: Kustlinje och Malgratöarna - rundtur med katamaran

Ta en båttur med katamaran längs Mallorcas sydvästra kust och utforska Paguerabukten, Santa Ponsa och Camp de Mar. Se öns höga klippor och djupblåa vatten. Res runt Malgratsöarna, ett marinreservat i skärgården, när du ser lokala fåglar och fiskar eller bara kopplar av på däck. Njut av det fantastiska landskapet och om tiden tillåter, stanna för ett uppfriskande dopp. På övre däck finns en rymlig solterrass som är idealisk för att sola och för sightseeing. Det nedre däcket är halvt nedsänkt med undervattensfönster där du kan se en stor variation av inhemska fiskar. Katamaranen har ett huvuddäck utrustat med 2 toaletter och ett underhållningsområde. Förfriskningar och snacks finns också att köpa på 2 barer ombord.

Mallorca: 2-timmars kryssning med delfinskådning och glasbottnad båt

6. Mallorca: 2-timmars kryssning med delfinskådning och glasbottnad båt

Lämna Mallorcas sandstränder bakom dig på en två timmar lång kryssning på morgonen. Res ut på havet ombord på en båt med glasbotten. Segla utmed kustlinjen, beundra det magiska landskapet och se delfinerna leka utmed båtens kant. Upptäck Medelhavet och dess många skatter, med över 20 marina djur och flera olika typer av delfiner. Segla över glittrande kristallklara vatten och spana efter vanliga delfiner, Rissos delfiner och flasknosdelfiner. Kika genom panoramafönstren i det lägre däcket under ytan, med fascinerande vyer över undervattensvärlden. När du väntar på att se de vilda delfinerna kan du passa på att köpa några tilltugg från baren ombord eller solbada på båtens övre däck. 

Mallorca: Kustkryssning med katamaran och lunch

7. Mallorca: Kustkryssning med katamaran och lunch

Upptäck den vackra sydvästkusten på Mallorca och njut av den skönhet som havet har att erbjuda på denna exklusiva katamaran. Kryssa längs sydvästkusten av Mallorca på en modern katamaran med ubåtsliknande fönster på båtens skrov. Välj mellan olika mötestider, eller koppla av med alternativ för upphämtning och avlämning från ditt hotellområde. Under kryssningen har du chansen att släppa ankaret vid en avskild vik där du kan simma och snorkla i kristallblått vatten på Malgrats Island. Din turné kommer också att göra ett stopp i Port Andratx i 40 minuter, en av de mest exklusiva hamnarna på Mallorca. Fräscha upp med en gratis buffélunch med pasta bolognese och pastasallad, och njut av en av våra två barer ombord. Koppla av och sola ombord medan du navigerar genom naturreservaten på Malgrats Island. Båten avgår från Santa Ponsa kl. 10.45 men vi erbjuder även transfer om du bor i Palma-Arenal-Calvia-området. Vänligen se tillgängliga upphämtningsalternativ nedan. Efter aktiviteten kommer bussen att ta dig tillbaka till den ursprungliga mötesplatsen.

Mallorca: 3-timmars eftermiddags båttur med delfinskådning

8. Mallorca: 3-timmars eftermiddags båttur med delfinskådning

Njut av en 3 timmar lång båttur med delfinskådning på eftermiddagen. Segla längs kusten medan du njuter av undervattensvärlden från de nedsänkta fönstren i en glasbottnad båt med denna delfinskådningsupplevelse. Stanna för ett uppfriskande dopp i kristallblått vatten. Borda på din båt från en mängd olika platser på den södra Mallorcas kustlinje. Gör dig bekväm på båten som är utrustad med en bar, servicerum och ett underhållningsområde. Njut av solen i det rymliga solariumet på övre däck. Hoppa upp till det nedre däcket för att se undervattensvärlden genom de halvt nedsänkta panoramafönstren. Håll utkik efter 21 arter av marina däggdjur, bland annat Rissos delfiner, flasknosdelfiner och vitsuddiga delfiner. Har du den bästa chansen att se delfiner som leker i vattnet styr din kapten dig till de platser där de är mest aktiva. Återvänd till din mötesplats i slutet av din tur.

Mallorca: Delad enkelresa från flygplatsen till hotellet

9. Mallorca: Delad enkelresa från flygplatsen till hotellet

Njut av bekvämligheten med en delad flygplatstransfer till ditt hotell. Välj ett alternativ för enkel resa till norra, östra, södra eller sydvästra Mallorca. Välj en delad transporttjänst som är snabb och effektiv samt tillgänglig dygnet runt, alla dagar på året. Det är bara att bli upphämtad på flygplatsen, luta dig sedan tillbaka och slappna av i vetskapen om att du reser i ett licensierat fordon med en professionell förare. Spara dig själv från att navigera i kollektivtrafiken och ta det lugnt med att alla fordon regelbundet underhålls enligt höga hygieniska standarder. Och oroa dig inte för ditt bagage: två stycken i standardstorlek ingår per person.

Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

10. Cap de Formentor: Marknad, strand och Alcudia-tur

Besök en traditionell marknad för att träffa lokalbefolkningen och upptäcka sevärdheter, dofter och smaker i denna region. Upptäck staden Alcudia, som är en vacker plats full av historia. Beundra stadsmurarna som omger Gamla stan. På den vackra stranden "Playa de Formentor" har du gratis, tid beroende på vädret, under vilken du kan njuta av utsikten och koppla av. Återvänd på en kustväg med panoramautsikt från havsklipporna.

Alla aktiviteter

33 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Santa Ponsa

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Santa Ponsa?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Santa Ponsa:

Vilka är de bästa dagsturerna från Santa Ponsa?

De bästa dagsturerna från Santa Ponsa:

Calvià

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Santa Ponsa när det regnar?

Santa Ponsa: Fler aktiviteter och sevärdheter

Santa Ponsa: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Santa Ponsa

Samlat omdöme

4.3
(2 467 recensioner)

Fantastisk och spännande resa med tåg genom bergen på Mallorca, med spårvagn genom Soller till hamnen och med kustnära motorbåt längs Mallorcas klippiga kust över det öppna havet till den dolda bukten Sa Calobra. Bara bra. Sedan med buss genom bergen med otroliga panoramautsikt över ön till Lluc helgedomen. Sedan tillbaka till Palma. Ett äventyr med en fyrspråkig reseledare och massor av förklaringar längs rutten. Resan är värd varenda krona.

Den här turnén var den jag bokade på GetYourGuide och de tyckte att den var perfekt. guiden var rolig och har min största respekt för att genomföra hela turnén på 3 språk. Turnén var mycket välorganiserad. Detta gjorde att vi kunde se och uppleva saker som vi inte skulle ha sett utan (särskilt utan bil). Definitivt värt pengarna. Stor rekommendation

Det var fantastiskt. Om jag hade ett negativt, skulle det vara att det var synd att vi inte kunde spendera lite mer än jag på platserna, även om det innebar att vi blev klara lite senare.

En mycket trevlig utflykt: såg mycket, verkligen värt det. Vädret var också bra; kort sagt, det var 100% roligt. Guiden (om jag inte har fel Bartholomew) var perfekt sällskap.

Mycket vacker dag, varierande transportmässigt. utmärkt förare och guide. ser och hör mycket från och om Mallorca. Högt rekommenderad!