Sankt Paulskatedralen
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
magiska london guidad rundvandring i harry potters fotspår

Magiska London: Guidad rundvandring i Harry Potters fotspår

Längd: 2,5 timmar
Liten grupp
7099 omdömen
GetYourGuide Originals
7099

Ge dig ut på en interaktiv Harry Potter-tur runt centrala London med en kunnig guide. Välj antingen en båt- eller en tunnelbaneresa för din…

Sankt Paulskatedralen: Upplevelser

Se alla upplevelser i Sankt Paulskatedralen

Toppsevärdheter i London

Se 833 upplevelser

Fem historiska fakta om Sankt Paulskatedralen

Sir Christopher Wrens arkitektoniska mästerverk är ett av Londons mest hyllade landmärken, och den perfekta fonden för dina semesterbilder! Innan du tar dig uppför de 528 trappstegen till den häpnadsväckande kupolen kan det vara värt att få veta lite om Sankt Paulskatedralens historia.

Byggnaden föregicks av flera kyrkor tillägnade Paulus

Byggnaden föregicks av flera kyrkor tillägnade Paulus

Sankt Paulskatedralen är den femte kyrka tillägnad Paulus som uppförts på eller i närheten av platsen. Mycket lite är känt om de två förnormandiska byggnaderna, men den tredje brann ned under en omfattande brand 1087.

Katedralen uppfördes efter Stora branden i London 1666

Katedralen uppfördes efter Stora branden i London 1666

Den fjärde katedralen förstördes också den i en brand, tillsammans med i stort sett resten av London. Efter förödelsen utsågs Sir Christopher Wren att bygga den nuvarande katedralen.

Den gamla Sankt Paulskatedralen användes som byggnadsställning

Den gamla Sankt Paulskatedralen användes som byggnadsställning

Wren hade redan innan Stora branden i London utfört reparationer på den gamla katedralen. Han hade högtflygande planer inför återuppbyggnaden och använde den utbrända stommen för att stabilisera den nya konstruktionen.

Det blev inte billigt!

Det blev inte billigt!

1716 hade byggnadskostnaderna skenat iväg upp till 1 095 556 pund, vilket finansierades genom en kolskatt. Summan motsvarar nästan 2 miljarder kronor i dagens värde!

Katedralen överlevde tyska lufträder 1940 och 1941

Katedralen överlevde tyska lufträder 1940 och 1941

Det var ingen tillfällighet att Blitzen orsakade så liten skada. För att hålla folkmoralen uppe hade Winston Churchill beordrat stadens brandmän att vid anfall först och främst rädda byggnader med stort symbolvärde.

Våra tips

Öppettider

Sankt Paulskatedralen är öppen för turister måndag till lördag kl. 08.30-16.30. På söndagar är den enbart öppen för gudstjänstbesökare.
Observera att gallerierna – inklusive Viskgalleriet i katedralens kupol – inte öppnar förrän kl. 09.30. Inträdet inkluderar multimediaguidning, samt gruppguidning i mån av tillgänglig personal. Boka din biljett till Sankt Paulskatedralen i förväg så undviker du att bli besviken.

Hur länge ska jag stanna?

Att ta sig runt katedralen i maklig takt tar ungefär två timmar.

Hur tar jag mig dit?

Sankt Paulskatedralens närmaste tunnelbanestation ligger på Central Line och heter St Paul's, vilket är praktiskt och lätt att komma ihåg! Busshållplatsen med samma namn nås via linje 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 och 172.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Måndag till lördag kl. 08.30-16.30. Söndagar endast öppet för gudstjänstbesökare.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett kostar 18 GBP.
 • Behöver jag en guide?
  Inträdet till Sankt Paulskatedralen inkluderar multimediaguide och guidad tur. Du kan även kolla upp vår lista över de bästa guideturerna i området.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta Central Line till St Paul's, eller busslinje 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 eller 172 till hållplatsen med samma namn.
 • Ytterligare tips

  • Köp biljett i förväg på nätet så blir det billigare, och du slipper dessutom köa.

  • Fotografering och filmning är inte tillåtet inne i katedralen.

  • Vid speciella tillfällen kan Sankt Paulskatedralen vara stängd, så dubbelkolla öppettiderna på nätet innan ditt besök!

Vad besökare tycker om Sankt Paulskatedralen

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 13 984 omdömen

Den här aktiviteten var den bästa under vår vistelse i London!

Freddy var en kunnig och trevlig guide och de övriga åtta som följde med på pubrundan var också trevliga. Två var från Texas, två från Michigan, två från Liverpool och två från Manchester. Freddy berättade många intressanta och roliga saker men kanske inte så mycket om Dickens och Shakespear som jag hade förväntat mig. Kanske jag missade det då jag samtalade med de övriga i sällskapet. Vi avslutade kvällen med att äta middag tillsammans på en Indisk restaurang som Freddy rekommenderade.

London: historiska rundvandring med pubar Omdöme från:

Suverän guide, talade högt och tydligt och med stor inlevelse.

Vår guide var en riktig teaterapa. Han kunde fängsla hela gruppen med sina berättelser och spelade upp vissa scener. Det kändes som Harry Potter hoppade fram i gruppen under vandringen. Fin promenad genom smala gränder i London. Vi fick även information om kända platser och byggnader som vi passerade. Guiden hade även förmågan att hålla ihop gruppen när vi åkte tunnelbana vid två tillfällen.

Lärorik rundtur med en härligt engagerad guide.

Mycket charmig och engagerad guide som berättade roliga deltaljer om Harry Potter och hur JK Rowling inspirerats av Londons gator. Trots mycket folk i rörelse så hörde man allting och även filmsnuttar som visades såg man utan problem. Kul med frågesport längs vägen.

Magiska London: Guidad rundvandring i Harry Potters fotspår Omdöme från:

Demonastrationer två dagar av tre störde turerna en hel del

Mycket bra sätt att se London. Svårt med planeringen när demonstrationer två dagar av tre gjorde att bussarna inte kunde köra runt området kring Big Ben. Vi fick två kartor och de innehöll inte samma hållplatser.

Hop-on-hop-off-sightseeingbuss i London: Originalturen Omdöme från:

Lagom lång, väldigt intressant och absolut bästa guiden!

Vi var väldigt nöjda med turen! Det var ett bra upplägg med spännande information och rolig fakta, jättebra med bilderna som guiden hade med sig! Vi hade den bästa och trevligaste guiden jag någonsin träffat!