Våra mest rekommenderade saker att göra i San Sebastián

Bilbao: San Sebastián och S. Juan de Gaztelugatxe guidad tur

1. Bilbao: San Sebastián och S. Juan de Gaztelugatxe guidad tur

Utforska Baskien med en guidad tur som börjar i San Sebastian och går runt i gamla stan för att se San Vicente-kyrkan och basilikan Santa María del Coro. Ta ett steg tillbaka i tiden när du lär dig om den lokala historien och besöker viktiga platser som Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa och stadshuset. Njut av atmosfären i San Sebastián när du promenerar runt på Plaza Mayor och Plaza de la Constitución. Ankomst till hamnen, en av de viktigaste platserna i området. Lär dig om bränderna som ödelade en stor del av staden. Gör kameran redo för bilder av La Concha Bay. Promenera runt stadshuset, en av stadens finaste byggnader, tills du kommer till Ensanche de San Sebastián. Besök stadens lungor, Plaza Gipuzkoa och Plaza Okendo, grönområden som omges av floden Urumea. När den guidade rundturen är avslutad har du lite fri tid att utforska eller köpa några av de typiska pintxos, eller små rätter. Turen avslutas i San Juan de Gaztelugatxe, en ö som endast kan nås via en gågata. Gå på en panoramatur i området och upptäck områdets drömlika klippor som figurerade i HBO-serien Game of Thrones.

Båttur i bukten och vid kusten i Donostia San Sebastián

2. Båttur i bukten och vid kusten i Donostia San Sebastián

Sätt segel från San Sebastiáns förtrollande fiskehamn och ge dig ut på en extraordinär resa ombord på vår katamaran. Förbered dig på att bli fängslad när du glider genom det azurblå vattnet och fördjupar dig i en fascinerande upplevelse längs den fantastiska bukten och den pittoreska kusten. Glädj dina sinnen med den uppfriskande havsbrisen som smeker ditt ansikte, medan dina ögon behandlas med hisnande panoramautsikter av oöverträffad skönhet. Upptäck ikoniska landmärken som den imponerande Oteiza-skulpturen, den dramatiska havsvallen Paseo Nuevo och den förtrollande mynningen av floden Urumea. När vi fortsätter vår resa, låt dig fascineras av den slående Kursaal, den livliga Zurriola-stranden och de majestätiska topparna av berget Ulia och berget Igeldo. Bevittna den magnifika Peine del Viento, ett mästerverk av konst och natur där vind och vågor dansar harmoniskt. När du återvänder till den eftertraktade Bahía de la Concha kan du skämma bort dina sinnen med Ondarreta-strändernas kustcharm, Miramar-palatsets kungliga elegans och panoramautsikten från det ikoniska Pico del Loro. Fånga oförglömliga ögonblick och skapa bestående minnen när du utforskar stadens underverk från ett unikt perspektiv. Under hela resan kan du ta tillfället i akt att ta fantastiska fotografier som visar upp San Sebastiáns tjusning. Följ med oss på denna märkliga resa, där äventyr och skönhet möts, och upplev en verkligt oförglömlig katamaranresa. Boka din plats nu och låt dina sinnen förtrollas av havets lockelse och San Sebastiáns prakt.

San Sebastián: Rundtur med hop-on-hop-off-buss

3. San Sebastián: Rundtur med hop-on-hop-off-buss

Utforska semesterorten San Sebastián och dess belle époque-stil i din egen takt med en dagsbiljett till en hop-on-hop-off-buss utan tak. Lär dig om den baskiska stadens historia med hjälp av en audioguide som finns tillgänglig på åtta olika språk. Kliv på och av när du vill under hela dagen med samma biljett och dra nytta av en gratis guidebok och karta med alla busslinjens hållplatser för att planera din vistelse. Bussarna är anpassade för personer med nedsatt rörlighet och är utrustade med ett tak som kan glida på ifall det kommer en regnskur. Utforska Parte Vieja (gamla stan) och det historiska området bortom Miramar Palace. Beundra Catedral del Buen Pastor från 1800-talet, de storslagna byggnaderna på Plaza de la Constitución och de historiska broarna över floden Urumea.  • Akvarium/Paseo Nuevo • San Telmo/Parte Vieja • Plaza Guipúzcoa • Estación de tren-bus/Tabakalera • Gros • Playa Zurriola/Kursal • La Concha • La Perla • Playa Ondarreta • Peine del Viento • Funicular Igueldo • Barrio del Antiguo • Palacio Miramar • Catedral Buen Pastor

San Sebastian: Hop-on Hop-off City Tour tåg

4. San Sebastian: Hop-on Hop-off City Tour tåg

Kom ombord på detta sightseeingtåg och upptäck allt som gör San Sebastian till en unik och speciell plats. Avgångspunkten ligger i hjärtat av den historiska stadskärnan intill det kantabriska havet, på Paseo de Salamanca. Tågrutten går runt det historiska centrumet, längs bukten La Concha för att se ön Santa Clara, berget Urgull, Miramar-palatset, katedralen Buen Pastor, Victoria Eugenia-teatern och mycket mer. Hoppa på och av i lugn och ro när du vill. Fordonet, ett ledat tåg med 2 vagnar, har skärmar i händelse av regn, panoramatak i alla vagnar som ger god sikt för alla passagerare. De har också TFT-skärmar med information om olika platser på turen och de olika utflykterna som du kan köpa från kontoret för Donostia-San Sebastián City Tour.

San Sebastian: Guidad matresa med Pintxo-smakning och viner

5. San Sebastian: Guidad matresa med Pintxo-smakning och viner

Du kan ta del av San Sebastians charmiga Parte Vieja (Gamla stan) på en guidad matresa. Upptäck stadens bästa pintxos, tillsammans med fem spanska viner från olika regioner och lokal cider. Smak de bästa gastronomiska skapelserna i kombination med läckra spanska viner. Lär dig historien bakom varje vändning i den pittoreska gamla stan när du promenerar till de fem matställena med din guide. Välj mellan ett delat eller privat alternativ, och fråga gärna din guide om rekommendationer om var du kan äta eller dricka under din vistelse.

San Sebastian: Den ultimata Pintxos- och vinturen

6. San Sebastian: Den ultimata Pintxos- och vinturen

När du går med på en specialutformad pintxos-tur i San Sebastian kan du upptäcka stadens bästa pintxos-barer i gamla stan samtidigt som du får lära dig de lokala sätten att äta ute och njuta av det baskiska sättet att äta (och dricka) på. Under vägen får du lära dig den fascinerande historien om regionens komplexa och unika kök och kultur, medan du slingrar dig in och ut på de mystiska gatorna. Förbered kvällen i sann lokal stil med lite krispig lokal cider och läckra pintxos med skaldjur. Gå vidare till äppelmatad iberisk skinka, liksom den lokala varianten. Smaka på landets bästa ansjovis, det godaste lokala nötköttet, stekt lokal torsk, spädgris med mera. Dyk ner i handplockade gömda tavernor som serverar läckra och unika husspecialiteter - från traditionella lokala favoriter till moderna gourmetkreationer - du kommer att prova dem alla. Skölj ner pintxos med utmärkta lokala viner, cider med mera. Få en förståelse för den lokala kulturen och historien - som är riklig i Baskien och San Sebastian när du fyller både ditt sinne och din mage. Få en gratis miniguide, som är fylld med alla guidens favoritställen att äta och dricka i staden, så att du äter gott under resten av din vistelse.

San Sebastian: Guidad tur med elcykel

7. San Sebastian: Guidad tur med elcykel

Känn dig som en lokal invånare när du cyklar genom San Sebastian på en guidad cykeltur. Korsa stadens omfattande nätverk av bidegorris (cykelbanor) och se alla höjdpunkter innan du beger dig till San Sebastians södra del, ett mindre turistigt men lika intressant område. Möt din guide i staden och gör dig redo att utforska Donostia på ett hållbart och säkert sätt tack vare stadens nätverk av cykelbanor, som sträcker sig över 30 kilometer. Lär dig om den lokala kulturen och historien av din guide när du tar dig runt i denna pittoreska semesterstad. Trampa genom det livliga Gros-kvarteret och passera förbi La Concha Bay. Besök stadens mindre kända stadsdelar som El Antiguo eller Egia, bestig berget Igeldo och mycket mer. Den noggrant planerade rutten slutar tillbaka där din cykeltur började, vid aktivitetsleverantörens kontor i hjärtat av San Sebastian.

Bilbao: Guidad stadsvandring i liten grupp

8. Bilbao: Guidad stadsvandring i liten grupp

Träffa Bilbaos mest intressanta platser genom att promenera genom dess historiska område. Följ med en lokal guide och missa inte någon av de hemligheter som denna symboliska stad döljer, lär dig varje detalj om dess byggnader och dess människor. Vi utgår från gränsen mellan Gamla stan och stadskärnan och tar oss genom Gamla stans slingrande gator, de sju genuina gatorna och kyrkorna San Anton och Santiago, utan att missa marknaden i La Ribera. Senare får du se hur staden expanderade under 1800-talet under inflytande av industrialiseringen och bankväsendets utveckling, och slutligen den sista moderniseringen av staden med byggandet av strandpromenaderna.

San Sebastian: Höjdpunkter - Självguidad jakt på fynd och rundtur

9. San Sebastian: Höjdpunkter - Självguidad jakt på fynd och rundtur

Lär känna San Sebastian i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet använder du mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av San Sebastians viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan finnas på den specifika platsen. Vid varje hållplats får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination på rundturen. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta rundturen senare eller spara resten till en annan dag. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Maria Cristinas bro. Besök San Sebastian-katedralen för att beundra dess absoluta arkitektoniska dominans över staden. Besök Plaza Cervantes och njut av statyn av Don Quijote. Ta en bild i den gröna stadsparken med sina dammar och frodiga växtlighet. Gå till Gipuzkoa plaza och låt dig inspireras av stadshusets unika arkitektur. Besök kyrkan Saint Bizente Eliza, stadens äldsta kyrka. Gå förbi San Telmo-museet och insupa stämningen på torget Trinity. Låt dig hänföras av basilikan Santa María del Coro. Känn havsbrisen när du tittar på San Sebastián Aquarium vid havet.

San Sebastián: 2 timmars rundvandring med pintxos & drycker

10. San Sebastián: 2 timmars rundvandring med pintxos & drycker

Se San Sebastiáns mest intressanta platser genom att gå i dess historiska område. Följ med din lokala guide på en rundvandring och missa inte någon av hemligheterna som denna emblematiska stad döljer. Lär dig varje detalj om dess gamla byggnader och dess människor. Gå från gränsen mellan gamla och nya staden där 1800-talets stadsmurar byggdes. Ta dig genom de serpentinformade gatorna i Gamla stan, besök de två huvudkyrkorna och pintxos-gatorna. Observera senare stadens expansion under det tidiga 1900-talet. Se den spanska drottningen Maria Cristinas inflytande i byggandet av många av San Sebastians mest karakteristiska byggnader, som Hotel de Londres och Maria Cristina, Buen Pastor-katedralen, Tabakalera-museet och Victoria Eugenia auditorium. Njut av en läcker omgång pintxos och en dryck i en traditionell bar i Gamla stan.

Lägg till datum

Saker att göra i
San Sebastián
Denna spanska kuststad erbjuder soliga stränder, en charmig gammal stadsdel och mängder av Michelin-mat.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i San Sebastián

Alla aktiviteter

126 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av San Sebastián

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om San Sebastián

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i San Sebastián?

Vilka är de bästa dagsturerna från San Sebastián?

De bästa dagsturerna från San Sebastián:

Biarritz

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i San Sebastián?

San Sebastián: Fler aktiviteter och sevärdheter

San Sebastián: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om San Sebastián

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 974 omdömen

Mycket användbart för dem som vill se punkter och intressen i staden utan att gå långt och brett. Förutom det initiala missförståndet (träffpunkt i fel app) och svårigheten att hitta ditt eget språk för ljudguiden (kanalerna som angavs för de olika språken sammanföll inte med de faktiska kanalerna för de olika språken, vissa kanaler var inte hört), turnén var trevlig, föraren hjälpsam. Tyvärr gjorde ett missförstånd om tiden för bussens passage att vi slösade bort lite tid, men inget irreparabelt, för en rundtur som överlag var trevlig.

Vi var på första starten för att få ut det mesta av vår dag. Kretsen har modifierats på grund av installationen av en mässa, vi har inte blivit informerade. Vi väntade över en timme. Genom att kontakta organisationen försäkrades vi om att vi var på mötesplatsen. Fortfarande inte att se en buss, gick vi upp på kretsen för att äntligen vänta på den vid nummer 3 på kretsen, mer än 2 timmar senare. Denna brist på information och skyltar förstörde dock vår utflykt.

kunde inte ha varit bättre. Supertrevlig guide med sååå mycket historisk kunskap, som förmedlades på ett väldigt intressant sätt. Och pinchos är helt lysande. Mycket beröm och rekommenderas definitivt

The perfect way to see San Sebastian when you are there for the first time. We had a great tour!

Mycket trevlig tur som visade att San Sebastian faktiskt är så mycket mer än den gamla staden.