Våra mest rekommenderade saker att göra i San Francisco

San Francisco: Båtkryssning i bukten i en timme

1. San Francisco: Båtkryssning i bukten i en timme

Njut av en 1 timmes resa längs San Franciscos historiska strandpromenad och upplev San Francisco Bay's spännande historia, med allt ljud och all ära som den förtjänar. Den 1 timme långa nonstop Bay Cruise tar dig förbi de berömda sjölejonen PIER 39 och längs San Franciscos historiska vattenfront, där stadens fascinerande skyline avslöjas. Slappna av i bekvämlighet, med både inomhus- och utomhusplatser, och njut av en fullständig berättelse som beskriver viktiga landmärken medan du seglar förbi. Se sevärdheter som Golden Gate Bridge, Alcatraz och San Franciscos ikoniska skyline under resans gång. Oavsett om det är första gången du är i San Francisco eller ditt tionde besök är Bay Cruise något du bör uppleva minst en gång i ditt liv. Du får en gratis souvenirkarta, som finns på nio språk, och om du blir hungrig finns det en snackbar med full service ombord med mat och dryck att köpa.

San Francisco: Båtutflykt med Golden Gate-bron

2. San Francisco: Båtutflykt med Golden Gate-bron

Åk runt Golden Gate och San Fransiscobukten på en båttur. Njut av informativa kommentarer, se sevärdheter som Alcatraz Island och köp mat och dryck från baren ombord. Sedan den lanserades 1939, som en del av Golden Gate International Exposition, har denna en timmes båttur varit en höjdpunkt för San Franciscos besökare i över 80 år. Med 8-14 avgångar dagligen från Fisherman's Wharf seglar du längs San Franciscos hisnande strandpromenad, under den majestätiska Golden Gate Bridge och nära den ökända ön Alcatraz. Upptäck San Franciscos fascinerande historia, som väcks till liv med hjälp av audioguider på 16 språk. Håll utkik efter vilda djur under färden, inklusive pelikaner, sjölejon, delfiner och valar. Segla förbi den livliga stadsdelen North Beach, de berömda simklubbarna i Aquatic Park, de historiska fartygen vid Hyde Street Pier och San Francisco Maritime National Park innan du beger dig västerut mot Golden Gate-bron. Njut av utsikter över Crissy Field och Presidios grönskande sluttningar innan du åker under Golden Gate-bron. Glid därefter tillbaka in i bukten, förbi Marin Headlands naturreservat och den legendariska staden Sausalito, en gång hem till 60-talets flower power-generation. Med Angel Island State Park till vänster kan du kryssa runt det ökända Alcatraz. Efter en hel timme av spännande sevärdheter välkomnar de skällande sjölejonen på Pier 39 dig tillbaka till Pier 43 1/2. En bar med drycker, snacks och merchandise (inklusive kläder med företagets logotyp) finns till försäljning ombord på de ikoniska röda och blå fartygen.

San Francisco: Båttur i solnedgång/skymning

3. San Francisco: Båttur i solnedgång/skymning

Njut av utsikten över solnedgången när du seglar längs San Franciscos vackra kust. Se viktiga landmärken, bland annat Alcatraz och Golden Gate Bridge. Under vintermånaderna kan du i stället njuta av den lugna utsikten i skymningen. Längs vägen ser du ett stort antal nationella historiska minnesmärken och sevärdheter i San Francisco, inklusive Coit Tower, Transamerica-pyramiden, Saints Peter and Paul Church och San Francisco-Oakland Bay Bridge. När solen börjar att gå ner över Marin Headlands seglar du förbi Alcatraz, Angel Island och Tiburon, Belvedere och Sausalitos stränder. Se solen gå ner över Stilla havet medan du seglar västerut mot den ikoniska Golden Gate-bron. På vägen tillbaka till Fishermans Wharf ser du många andra berömda sevärdheter, som Presidio, Marina District och Fort Mason.

San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing-tur

4. San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing-tur

Upplev det bästa som City by the Bay har att erbjuda med Big Bus San Francisco Hop-on Hop-off-tur! Denna fullt berättade tur tar dig till alla stadens måste-se landmärken och ikoniska attraktioner, vilket ger en omfattande och fördjupad upplevelse av San Francisco. Hoppa ombord på bussen och förbered dig på att fascineras av den vackra Golden Gate-bron, en sann San Francisco-ikon. När du korsar bron kan du njuta av den hisnande utsikten över San Francisco Bay, Alcatraz Island och de omgivande kullarna. Detta är ett fototillfälle du inte får missa! När turen fortsätter kan du bege dig in i stadens hjärta och besöka Union Square, det livliga shoppingdistriktet. Här hittar du en mängd designerbutiker, exklusiva varuhus och trendiga restauranger. Union Square är också hem för den berömda kabelbanans vändplats, där du kan se de ikoniska kabelbanorna i aktion. Turen tar dig också genom den historiska stadsdelen Haight-Ashbury, där hippierörelsen föddes. När du promenerar längs gatorna förflyttas du tillbaka till 1960-talet med färgglada viktorianska hus, vintagebutiker och väggmålningar som hyllar Summer of Love. Ingen resa till San Francisco är komplett utan ett besök på Fisherman's Wharf. Ta in sevärdheterna och ljuden i detta berömda distrikt vid vattnet, där du kan prova färska skaldjur, titta på lokala butiker och titta på sjölejonen som solar sig i solen. Härifrån kan du också ta en färja till Alcatraz Island eller ta en kryssning runt bukten. Med Big Bus-turen har du flexibiliteten att hoppa på och av vid något av de 20 hållplatserna längs rutten, så att du kan utforska staden i din egen takt. Och med bussar som går var 10-15:e minut behöver du inte vänta länge på att få fortsätta ditt äventyr. Så oavsett om du vill spendera mer tid på att shoppa på Union Square eller utforska Golden Gate Park, har Big Bus-turen det du behöver. Ta en paus från staden med en halvdags guidad busstur till Muir Woods. Se redwoodträden på nära håll, korsa Golden Gate Bridge och utforska kuststaden Sausalito på vägen tillbaka.

San Francisco: Alcatraz med SF Bay Cruise

5. San Francisco: Alcatraz med SF Bay Cruise

Utforska Alcatraz Federal Penitentiary på Alcatraz Island för att lära dig om Amerikas mest hänsynslösa brottslingar, inklusive Al Capone och George "Machine Gun" Kelly. Njut av en färjetransfer från San Francisco och en inträdesbiljett till det berömda fängelset. Gå ombord på en naturskön 1-timmars kryssning av San Francisco Bay före eller efter ditt besök. Gå ombord på färjan och anlända till Alcatraz Island för att börja ditt besök. Dra nytta av en insiktsfull och prisbelönt ljudguide på flera språk för att fördjupa dig i Alcatraz mörka historia och lära dig allt om dess gamla fångar och de många ödesdigra flyktförsöken. Spendera så mycket tid du vill innan du tar färjan tillbaka till piren. Dessutom kan du njuta av en 1-timmars berättad sightseeingkryssning av San Francisco Bay i en bekväm båt med både inomhus- och uteservering. Ta in de natursköna vyerna och segla förbi berömda landmärken i San Francisco, som Golden Gate Bridge, Fisherman's Wharf, Bay Bridge och mycket mer. Segla längs den historiska vattnet, förbi de berömda sjölejonen Pier 39 och ta in stadens fascinerande skyline från den unika utsiktspunkten i San Francisco Bay.

San Francisco: California Academy of Sciences – entrébiljett

6. San Francisco: California Academy of Sciences – entrébiljett

Upptäck California Academy of Sciences i hjärtat av Golden Gate Park där du kan uppleva den enda platsen på jorden med akvarium, planetarium, regnskog och naturhistoriskt museum på en och samma dag. Med praktiska utställningar, shower och offentliga program får du ett actionfyllt vetenskapsäventyr. Dyk ner i världens djupaste levande korallrev inomhus, som är hemvist för nästan 60 000 levande djur som representerar mer än 1 000 unika arter. Möt de nyaste afrikanska pingvinungarna Pogo och Ozzie och resten av kolonin med lekfulla pingviner i African Hall. Gör sedan ett besök hos den ikoniska alligatorn med albinism, Claude. Ta del av den senaste uppslukande showen i det 75 fot höga planetariet, som tar dig med på en spektakulär resa till universums yttersta rand, med olika teman vid varierande tider under dagen. Kliv in i en grönskande, fyra våningar hög regnskog som kryllar av liv - från fritt flygande fåglar till exotiska reptiler, groddjur och mycket mer. Undersök hundratals exemplar och försök dig på praktiska aktiviteter för både barn och vuxna i Naturalist Center. Äventyret fortsätter utomhus med unik utsikt på det levande taket på 2,5 hektar. Ta sedan tillfället i akt att aktivera ditt barns nyfikenhet på naturen i vårt utomhusområde för naturlek och utforskning, Wander Woods.

Från San Francisco: Muir Woods & Sausalito – halvdagsutflykt

7. Från San Francisco: Muir Woods & Sausalito – halvdagsutflykt

Utforska de urgamla lundarna av kustnära redwood-träd i Muir Woods National Monument tillsammans med en expertguide under en halv dags utflykt. Upptäck sedan de charmiga gatorna i centrala Sausalito på en avslappnad halv dags utflykt. Efter att du hämtats upp från ditt hotell i centrala San Francisco färdas du norrut över bron och vidare till Marin Headlands. Om dimman lättar och sikten är klar kan du få en chans att stanna till och ta några bilder av bron på nära håll. När du anländer till Muir Woods, ströva omkring 1,5 timme i detta "levande museum" där du skymtar de gigantiska träden som förr dominerade västkusten från Santa Barbara till staten Washington. Efter din utforskning av Muir Woods hoppar du tillbaka på bussen för en snabb resa över till Sausalito. Lyssna till en 15-20 minuters berättelse under rundturen med bussen genom den vackra sjöstaden i medelhavsstil och strosa sedan omkring på egen hand. Efter ungefär 45 minuter i Sausalito åker du tillbaka med bussen över Golden Gate-bron eller tar en färjetur tillbaka till San Francisco. Du lämnas av där du hämtades upp. Denna halvdagsutflykt är ett fantastiskt sätt att se alla höjdpunkter i norra San Francisco-bukten på begränsad tid.

San Francisco: Alcatraz Inside Tour med kryssning i bukten

8. San Francisco: Alcatraz Inside Tour med kryssning i bukten

Du kommer att utforska insidan av Alcatraz Federal Penitentiary på Alcatraz Island tillsammans med USA:s mest hänsynslösa brottslingar, inklusive Al Capone. Färjan avgår i tid vid den tid du bokat. Du måste anlända 30 minuter före din planerade avgångstid vid Pier 33. Gå, cykla, ta kollektivtrafiken eller kör bil (som en sista utväg eftersom det kan vara svårt att hitta parkering), med enkel åtkomst från var som helst runt bukten! På ön kan du följa Cellhouse audiotur "Doing Time" 45 minuter som finns på nederländska, engelska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, mandarin, portugisiska, ryska, spanska och nederländska. Dessutom ingår en fantastisk 1 timme lång kryssning i SF Bay. Segla förbi de berömda sjölejonen på PIER 39 och längs San Franciscos historiska vattenfront, där stadens fascinerande skyline avslöjas.Du kan välja att åka på din kryssning vilken dag som helst och med vilken avgång som helst. Du kommer att få ett schema. Det är 2 separata turer.

San Francisco: Båtutflykt under två broar

9. San Francisco: Båtutflykt under två broar

Se både Golden Gate Bridge och San Francisco-Oakland Bay Bridge på en enda båtutflykt med personliga kommentarer i en audioguide.Utforska San Franciscos berömda sevärdheter, historia, naturhistoria, arkitektur och indianska kultur ombord på denna unika båtutflykt i bukten. Under den 90 minuter långa båtutflykten tur och retur avgår du från Fishermans Wharf, en av stadens mest populära turistiska sevärdheter. Därifrån seglar du under Golden Gate-bron. Golden Gate-bron (som färdigställdes 1937) är en av världens mest berömda och vackraste broar och var vid ett tillfälle världens största hängbro. Färdas förbi Alcatraz Island, en gång platsen för ett av världens mest ökända fängelser, och ta chansen att beundra San Franciscos fantastiska hamnområde.Båten passerar längs med hamnen innan den beger sig under den kolossala San Francisco-Oakland Bay Bridge. Därefter är det dags att bege sig tillbaka till den charmiga staden San Francisco.

San Francisco Zoo: Inträdesbiljett

10. San Francisco Zoo: Inträdesbiljett

Besök San Franciscos zoo där det finns över 2 000 djur och 250 växtarter. I din heldagsbiljett ingår tillträde till Leanne Roberts afrikanska region och Valentine Family Savanna. Båda områdena erbjuder landskap med flera arter, som giraffer, zebror, kudus, strutsar, storkar och mer. På Hearst Grizzly Gulch kan du komma näsa-mot-näsa med de räddade grizzlybjörnsystrarna Kachina och Kiona. Se hur lemurer hoppar genom Lipman Lemur Forest, det största utomhushabitatet för lemurer i landet. Förundras över Penguin Island, som är hem för den största kolonin Magellan-pingviner utanför det vilda. Beundra djurparkens gorillor i Jones Family Gorilla Preserve. Mata och klappa bondgårdens djur i Fisher Family Childrens Zoo. Hitta den historiska Dentzel-karusellen från 1921 och Little Puffer Steam Train i miniatyr från 1904. Lär dig mer om roliga åkattraktioner, utbildningsprogram och spännande evenemang för barn.

Lägg till datum

Saker att göra i
San Francisco
Upplev ett lapptäcke av färgglada stadsdelar i denna livliga storstad med rikt kulturutbud.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i San Francisco

Alla aktiviteter

349 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av San Francisco

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om San Francisco

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i San Francisco?

Vilka är de bästa dagsturerna från San Francisco?

De bästa dagsturerna från San Francisco:

Napa

San Francisco: Fler aktiviteter och sevärdheter

San Francisco: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om San Francisco

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 18 054 omdömen

Muir Woods självguidad promenad var spektakulär. Det kan bli hektiskt på huvudleden, men om du tar Hillside-leden har du ensamhet att fördjupa dig och uppskatta Redwood-jättarna. Transporten dit var bra, guidad chaufför delade med sig av lite fakta om SF och området runt omkring. Vad som är riktigt häftigt att när du lämnar SF ser du Golden Gate-bron från Prwsidio-området och sedan korsar du rallyt. När föraren väl stannade i Sausalito efter Muir Woods nämnde föraren att vi antingen kan utforska centrum eller hämta färjan tillbaka till SF. Vi bestämde oss för att sedan inte gå tillbaka med reseguiden, men faktiskt ta färjan rjats en naturskön tur med fantastisk utsikt över Golden Gate-bron, Alcatraz och stadsbilden. Rekommenderas starkt

Helt otroligt!!! Paul var en fantastisk reseguide som tog oss över hela San Francisco och visade oss olika sevärdheter som vi inte skulle ha kunnat se om vi inte var på turnén. Hela bilresan till vingården var fylld av att lära sig olika fakta om San Francisco och Sonoma. Vingårdarna var också fantastiska, alla lite olika men lika trevliga. Jag kan inte säga tillräckligt bra saker om denna turné!!!

Dustin var väldigt bra reseledare. Vi fick mycket bra information från honom.

Valdes ut för en dagsperiod och fick allt vi förväntade oss.

Det var mycket värt det, jag skulle definitivt boka igen!