San Francisco
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i San Francisco

Se alla upplevelser i San Francisco

Toppsevärdheter i San Francisco

De tio bästa sakerna att göra i San Francisco

San Francisco förknippas kanske främst med hippiesommaren -68, men staden var en multikulturell metropol redan under guldrushen över hundra år tidigare. Här är en lista över de bästa resmålen i detta "amerikanska Paris".

Alcatraz

Alcatraz

Fängelset Alcatraz har en minst sagt färgstark historia, men är kanske mest känt för att ha inhyst några av USA:s mest ökända gangstrar, från Al Capone till Whitey Bulger.

Washington Square

Washington Square

Det tidigare sorgligt förbisedda Washington Square myllrar numera av kultur och folk. Där på torget ligger några av San Franciscos bästa kaféer och restauranger.

San Francisco Bay

San Francisco Bay

San Francisco Bay består av flera vikar, och den blåsiga stadsstranden har gjort den populär bland såväl seglare och vindsurfare som folk som njuter av den vackra utsikten.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge ser så stolt ut, där den reser sig över sundet. Inte undra på att den av många anses vara industrierans absolut vackraste bro!

San Francisco Bay Bridge

San Francisco Bay Bridge

… men San Francisco Bay-bron går inte heller av för hackor, särskilt inte när den lyses upp på kvällen!

Golden Gate Park

Golden Gate Park

Golden Gate Park har hämtat inspiration från New Yorks Central Park och bjuder på en lummig vilostund från stadslivet, liksom på besöksmål som Academy of Sciences och en japansk teträdgård.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf är San Franciscos turistcenter. Där finns fiskrestauranger som gått i arv i generation efter generation, museer, parker och en alldeles egen koloni med sjölejon!

Stow Lake

Stow Lake

Stow Lake är den största och mest storslagna av de konstgjorda sjöarna i Golden Gate Park. Från den kulliga lilla ön, Strawberry Hill, har du fantastisk utsikt över trädtopparna och stadskärnan.

Alamo Square

Alamo Square

Besök San Franciscos välbemedlade sida med en utflykt till Alamo Square. Parken uppe på kullen har utsikt över en stor del av staden. Och glöm inte att spana in "de målade damerna"!

Painted Ladies

Painted Ladies

Painted Ladies, "de målade damerna", kallas de extravaganta viktorianska radhus som överlevt både jordbävningar och eldsvådor. Det är fascinerande att tänka på att hela stan såg ut såhär en gång i tiden!

Planera ditt besök i San Francisco

Hur länge ska jag stanna?

Så länge du bara kan, skulle nog en del säga. Tänk på att det är en stor stad där det alltid händer mycket och finns en massa saker att se och göra. Är det ditt första besök borde du försöka stanna minst en vecka.

Var ska jag bo?

Vilken av San Franciscos stadsdelar som är bäst beror på vad du vill ha ut av din semester. Fisherman's Wharf möter alla omedelbara behov vid ett snabbt besök, medan Union Square är en neutral och avslappnad utgångspunkt med bra läge. Alla områden har sin egen personlighet, så det kan vara värt att lägga lite tid på att kolla upp dem i förväg. Undvik områden med hög brottslighet, såsom Bayview, Hunter's Point, Sunnydale och Visitation Valley.

Ta sig runt

"San Francisco har ett av världens mest unika transportsystem. Förutom bussar och tåg har staden ett historiskt och vidsträckt spårvagnsnät. Du kan fortfarande åka med en av de gamla spårvagnarna! Observera dock att vissa sträckor, såsom F-market & Wharves-linjen tenderar att vara fullsmockade.
Staden är också mycket cykelvänlig, med en massa cykelbanor och parkeringsstäl!"

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-08:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  San Francisco har milt väder året runt, men är som härligast på sommaren och hösten.

Att göra i San Francisco

De mest populära sevärdheterna i San Francisco

Städer i USA

Alla saker att se i San Francisco

Vill du upptäcka vad som finns att göra i San Francisco? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om San Francisco

Spännande och välorganiserade aktiviteter

Vi är mer än nöjda med detta val av aktiviteter i San Fransisco :) det var väldigt smidigt att boka aktiviteterna själv via internet vilket vi uppskattar. Det stod att man behövde skriva ut papper inför cykelturen men då vi redan var på resande fot hade vi svårt att göra det och det var inga problem alls väl på plats! Välplanerad cykelutflykt med mycket trevlig guide. Alcatraz besöket var intressant och spännande och även där välorganiserat. Att hämta ut biljetten direkt vid piren där alcatraz båtarna avgår fungerade förvånansvärt smidigt med tanke på att man endast visade upp ett mail :) Rekommenderar varmt dessa utflykter.

Cykla över Golden Gate-bron och biljett till Alcatraz Omdöme från: Anonym, 2016-09-11

Riktigt mysig tur som ger valuta för pengarna! Jättebra guide!

Den här turen ger valuta för pengarna! Häftigt hur mycket man hinner se på turen, allt från enorma träd i Muir woods, Golden gate Bridge och vackra landskap i Sonoma och Napa Valley. Riktigt bra och trevlig guide som gillade att skoja och roa oss på bussen!

Jättebra sätt att få en överblick av vad som finns att se.

Det krävs både tröjor, jacka, mössa och vantar för att åka turen. Vi åkte den 26/4 och vi höll på att frysa ihjäl. Vi hade premium så vi åkte även kvällsturen och då köpte vi plädar också och ändå frös vi.

Vacker och trevlig tur men fick inte lunchen vi betalat för.

Vacker resa med proffsig och underhållande guide. Vi blev dock besvikna över att vi inte fick någon lunch trots att vi betalat för både inträde till akvarium och lunch.

Två aktiviteter som gav en bra introduktion till San Fransisci

Cykelturen var lagom krävande och vår guide var kunnig och underhållande. Turen till Alcatraz - intressant. Audioturen i cellblocket gjorde historien levande.