San Francisco

Enter your dates to find available activities

Populära upplevelser i San Francisco

De tio bästa sakerna att göra i San Francisco

San Francisco förknippas kanske främst med hippiesommaren -68, men staden var en multikulturell metropol redan under guldrushen över hundra år tidigare. Här är en lista över de bästa resmålen i detta "amerikanska Paris".

 • Alcatraz

  1. Alcatraz

  Fängelset Alcatraz har en minst sagt färgstark historia, men är kanske mest känt för att ha inhyst några av USA:s mest ökända gangstrar, från Al Capone till Whitey Bulger.

 • Washington Square

  2. Washington Square

  Det tidigare sorgligt förbisedda Washington Square myllrar numera av kultur och folk. Där på torget ligger några av San Franciscos bästa kaféer och restauranger.

 • San Francisco Bay

  3. San Francisco Bay

  San Francisco Bay består av flera vikar, och den blåsiga stadsstranden har gjort den populär bland såväl seglare och vindsurfare som folk som njuter av den vackra utsikten.

 • Golden Gate Bridge

  4. Golden Gate Bridge

  Golden Gate Bridge ser så stolt ut, där den reser sig över sundet. Inte undra på att den av många anses vara industrierans absolut vackraste bro!

 • San Francisco Bay Bridge

  5. San Francisco Bay Bridge

  … men San Francisco Bay-bron går inte heller av för hackor, särskilt inte när den lyses upp på kvällen!

 • Golden Gate Park

  6. Golden Gate Park

  Golden Gate Park har hämtat inspiration från New Yorks Central Park och bjuder på en lummig vilostund från stadslivet, liksom på besöksmål som Academy of Sciences och en japansk teträdgård.

 • Fisherman's Wharf

  7. Fisherman's Wharf

  Fisherman's Wharf är San Franciscos turistcenter. Där finns fiskrestauranger som gått i arv i generation efter generation, museer, parker och en alldeles egen koloni med sjölejon!

 • Stow Lake

  8. Stow Lake

  Stow Lake är den största och mest storslagna av de konstgjorda sjöarna i Golden Gate Park. Från den kulliga lilla ön, Strawberry Hill, har du fantastisk utsikt över trädtopparna och stadskärnan.

 • Alamo Square

  9. Alamo Square

  Besök San Franciscos välbemedlade sida med en utflykt till Alamo Square. Parken uppe på kullen har utsikt över en stor del av staden. Och glöm inte att spana in "de målade damerna"!

 • Painted Ladies

  10. Painted Ladies

  Painted Ladies, "de målade damerna", kallas de extravaganta viktorianska radhus som överlevt både jordbävningar och eldsvådor. Det är fascinerande att tänka på att hela stan såg ut såhär en gång i tiden!

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  Så länge du bara kan, skulle nog en del säga. Tänk på att det är en stor stad där det alltid händer mycket och finns en massa saker att se och göra. Är det ditt första besök borde du försöka stanna minst en vecka.

 • Var ska jag bo?

  Vilken av San Franciscos stadsdelar som är bäst beror på vad du vill ha ut av din semester. Fisherman's Wharf möter alla omedelbara behov vid ett snabbt besök, medan Union Square är en neutral och avslappnad utgångspunkt med bra läge. Alla områden har sin egen personlighet, så det kan vara värt att lägga lite tid på att kolla upp dem i förväg. Undvik områden med hög brottslighet, såsom Bayview, Hunter's Point, Sunnydale och Visitation Valley.

 • Ta sig runt

  "San Francisco har ett av världens mest unika transportsystem. Förutom bussar och tåg har staden ett historiskt och vidsträckt spårvagnsnät. Du kan fortfarande åka med en av de gamla spårvagnarna! Observera dock att vissa sträckor, såsom F-market & Wharves-linjen tenderar att vara fullsmockade.
  Staden är också mycket cykelvänlig, med en massa cykelbanor och parkeringsstäl!"

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-08:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  San Francisco har milt väder året runt, men är som härligast på sommaren och hösten.

Other Sightseeing Options in San Francisco

Want to discover all there is to do in San Francisco? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om San Francisco

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 11 797 omdömen

Yosemite är verkligen värt ett besök. I början av oktober när vi var där hade vi bra väder, med klarblå himmel. Vandrade i shorts & t-shirt. Dock mycket kallt på natten i tältet. Ner till 3-4 grader. Ta med flera lager. Helgen innan hade det snöat, men det är ovanligt så tidigt. Vattenfallen hade torkat ut, men det var mycket fint ändå. Bra tid eftersom det inte är så mycket folk. Det är lätt vandring på den här turen, som de anpassar efter gruppen. På lördagen gjorde vi en tur på förmiddagen och en efter lunch, med biltransport mellan platserna.

Det var en väldigt trevlig och lärorik tur. Vår guide var förträfflig och bjöd på sång längs turen. En del backar var det, men gick fint trots vanlig cykel. Vi hade otroligt varmt väder, så det var perfekt att det gick att fylla på vattenflaskan längs vägen. Rekommenderas varmt att göra denna turen.

allting var super förutom när vi skulle bli upphämtade på morgonen. Vi var på plats 10 minuter före, efter 20 minuter fick vi ett samtal från arrangören som så att vi fick ta en taxi till en annan upphämtningsplats för vi hade inte varit på plats i tid sa chauffören .

Amazing tour with a great guide, feels very personalized for your needs. A bunch of great info from the guide on the way up and then two of the best movies about yosemite on the way home. All in all 5/5 i would pay twice as much for this kind of experience!

Jättebra sätt att få en överblick av vad som finns att se.

Det krävs både tröjor, jacka, mössa och vantar för att åka turen. Vi åkte den 26/4 och vi höll på att frysa ihjäl. Vi hade premium så vi åkte även kvällsturen och då köpte vi plädar också och ändå frös vi.