Upplevelser i

San Francisco

Upplev ett lapptäcke av färgglada stadsdelar i denna livliga storstad med rikt kulturutbud.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att göra i San Francisco

San Francisco förknippas kanske främst med hippiesommaren -68, men staden var en multikulturell metropol redan under guldrushen över hundra år tidigare. Här är en lista över de bästa resmålen i detta "amerikanska Paris".

 • Alcatraz

  1. Alcatraz

  Fängelset Alcatraz har en minst sagt färgstark historia, men är kanske mest känt för att ha inhyst några av USA:s mest ökända gangstrar, från Al Capone till Whitey Bulger.

 • Washington Square

  2. Washington Square

  Det tidigare sorgligt förbisedda Washington Square myllrar numera av kultur och folk. Där på torget ligger några av San Franciscos bästa kaféer och restauranger.

 • San Francisco Bay

  3. San Francisco Bay

  San Francisco Bay består av flera vikar, och den blåsiga stadsstranden har gjort den populär bland såväl seglare och vindsurfare som folk som njuter av den vackra utsikten.

 • Golden Gate Bridge

  4. Golden Gate Bridge

  Golden Gate Bridge ser så stolt ut, där den reser sig över sundet. Inte undra på att den av många anses vara industrierans absolut vackraste bro!

 • San Francisco Bay Bridge

  5. San Francisco Bay Bridge

  … men San Francisco Bay-bron går inte heller av för hackor, särskilt inte när den lyses upp på kvällen!

 • Golden Gate Park

  6. Golden Gate Park

  Golden Gate Park har hämtat inspiration från New Yorks Central Park och bjuder på en lummig vilostund från stadslivet, liksom på besöksmål som Academy of Sciences och en japansk teträdgård.

 • Fisherman's Wharf

  7. Fisherman's Wharf

  Fisherman's Wharf är San Franciscos turistcenter. Där finns fiskrestauranger som gått i arv i generation efter generation, museer, parker och en alldeles egen koloni med sjölejon!

 • Stow Lake

  8. Stow Lake

  Stow Lake är den största och mest storslagna av de konstgjorda sjöarna i Golden Gate Park. Från den kulliga lilla ön, Strawberry Hill, har du fantastisk utsikt över trädtopparna och stadskärnan.

 • Alamo Square

  9. Alamo Square

  Besök San Franciscos välbemedlade sida med en utflykt till Alamo Square. Parken uppe på kullen har utsikt över en stor del av staden. Och glöm inte att spana in "de målade damerna"!

 • Painted Ladies

  10. Painted Ladies

  Painted Ladies, "de målade damerna", kallas de extravaganta viktorianska radhus som överlevt både jordbävningar och eldsvådor. Det är fascinerande att tänka på att hela stan såg ut såhär en gång i tiden!

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  Så länge du bara kan, skulle nog en del säga. Tänk på att det är en stor stad där det alltid händer mycket och finns en massa saker att se och göra. Är det ditt första besök borde du försöka stanna minst en vecka.

 • Var ska jag bo?

  Vilken av San Franciscos stadsdelar som är bäst beror på vad du vill ha ut av din semester. Fisherman's Wharf möter alla omedelbara behov vid ett snabbt besök, medan Union Square är en neutral och avslappnad utgångspunkt med bra läge. Alla områden har sin egen personlighet, så det kan vara värt att lägga lite tid på att kolla upp dem i förväg. Undvik områden med hög brottslighet, såsom Bayview, Hunter's Point, Sunnydale och Visitation Valley.

 • Ta sig runt

  "San Francisco har ett av världens mest unika transportsystem. Förutom bussar och tåg har staden ett historiskt och vidsträckt spårvagnsnät. Du kan fortfarande åka med en av de gamla spårvagnarna! Observera dock att vissa sträckor, såsom F-market & Wharves-linjen tenderar att vara fullsmockade.
  Staden är också mycket cykelvänlig, med en massa cykelbanor och parkeringsstäl!"

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-08:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  San Francisco har milt väder året runt, men är som härligast på sommaren och hösten.

Sightseeing in San Francisco

Möchten Sie alle Aktivitäten in San Francisco entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om San Francisco

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 12 245 omdömen

Amazing tour with a great guide, feels very personalized for your needs. A bunch of great info from the guide on the way up and then two of the best movies about yosemite on the way home. All in all 5/5 i would pay twice as much for this kind of experience!

Hej. Lätt att förstå hur man ska kära efter genomgången, rolig och kunnig instruktör. Fick köra till flera härliga fotoställen , åks både upp o nerför branta backar o även köra fort. Missa inte denna aktivitet.

Mycket trevlig chaufför som hämtade upp oss. Han berättade om lite om vad vi såg på vägen in mot stan och gav värdefulla tips. Helt klart värt pengarna.

En jätte trevlig tur med en fantastisk guide!

Super trevlig tur med en kunnig och super trevlig guide, Mark var väldigt underhållande och mån om oss alla. Kan verkligen rekommenderas!

Allting gick jättebra och man kände sig mycket välkommen. Intressant guidad tur genom vackra Yosemite Park med trevlig guide.