Lägg till datum

Saker att göra i
San Anton Gardens, Valletta

San Anton Gardens, Valletta

San Anton Gardens, Valletta: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

1. Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Upplev några av Maltas mest intressanta höjdpunkter på bara en dag på en guidad gruppresa. Upptäck den medeltida staden Mdina, St Cataldus katakomber och Mosta Rotunda. Promenera genom San Antons botaniska trädgård, njut av havsutsikten från Dingli Cliffs och köp glas från lokala hantverkare. Efter upphämtning på hotellet börjar du din tur med den antika staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats, befästningar, arkitektur och antika arv. Promenera genom de smala gatorna i öns gamla huvudstad och ta del av ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Gör en resa tillbaka i tiden, eftersom gatorna inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren. Beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltida och barock stilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. Lämna Mdina genom Grekiska porten. Gå till St. Cataldus katakomber i Rabat, i utkanten av Mdina. Upptäck katakomberna, som ursprungligen var ett puniskt gravskjul, och några av de tidigaste arkeologiska bevisen för kristendomen på Malta. Se gravar som är vackra exempel på täckta gravar och andra som är huggna i klipporna. Fortsätt till Dingli Cliffs, utanför byn Dingli på Maltas västkust, den högsta punkten på den maltesiska ön på cirka 253 meter över havet. Njut av en fantastisk utsikt över de terrasserade fälten nedanför och panorama över det vidsträckta öppna havet med den lilla obebodda ön Filfla. Efter lunch besöker du San Antons botaniska trädgård, som byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens: San Anton-palatset, som ligger i trädgårdens utkant och nu fungerar som residens för Maltas president. Därefter stannar du till vid Ta' Qali Craft Village, ett före detta flygfält från brittiska Royal Air Forces krigstid som har restaurerats till ett lokalt hantverkscentrum. Titta på lokala hantverkare som skapar konstgjord glaskonst med hjälp av gamla tekniker för glasblåsning. Skaffa några äkta lokalt tillverkade minnessaker som påminner dig om ditt besök på Malta. Avsluta din rundtur med Maltas största kyrka, Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady, allmänt känd som Mosta Rotunda eller Mosta Dome. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1833 och 1860-talet i neoklassisk stil, med Pantheon i Rom som förebild. Upptäck dess kupol, den tredje största ostödda kupolen i världen. Till sist, återvänd till ditt hotell.

Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

2. Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

Utforska Maltas otroliga egendomar, historia och sevärdheter i din egen takt. Ta de exklusiva hop-on, hop-off-turerna och åk när det passar dig på de öppna dubbeldäckade bussarna. Under turen kan du stanna till vid någon av följande större sevärdheter i staden, på dessa rutter: Rutt till södra Malta (röd rutt) - Valletta - Hypogeum - Vittoriosa Waterfront - Zejtun kyrka - Marsaxlokk fiskeby - Ghar Dalams grotta och museum - Blå grottan - Hagar Qim och Mnajdra tempel - Arvet av kalksten - Sliema Norra Malta-rutten (blå rutt) - Valletta - San Antons trädgårdar - Hantverksbyn - Flygmuseum - Mosta kyrka - Mdina - Rabat - Mgarr Kyrka - Gyllene bukten - Bugibba-torget - Vattenparken Splash and Fun - Marinparken Mediterraneo - St George's Bay - Spinola Bay

Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

3. Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

Du börjar med att besöka den gamla medeltida staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barocka arkitektur och sitt antika arv. Denna majestätiska stad är utan tvekan ett av öns mest suggestiva resmål. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom dess smala gator, som inte har förändrats mycket under de senaste 1000 åren, är ett måste för alla som besöker de maltesiska öarna. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad med en erfaren lokal guide och fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar dess medeltida gator. Gör en resa tillbaka i tiden och beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, samt de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. När du lämnar Mdina genom "Greeks Gate" fortsätter du till Dingli Cliffs, som ligger utanför byn Dingli på Maltas västkust, cirka 253 meter över havet. Dessa klippor utgör den högsta punkten på de maltesiska öarna. Klipporna erbjuder en majestätisk syn; utsikten över de terrasserade fälten under dem och panoramat över det vidsträckta öppna havet med den obebodda lilla ön Filfla i bakgrunden är verkligen hisnande! Med tanke på sin imponerande höjd kan klipporna betraktas som naturliga fort, eftersom ingen angripare kan närma sig ön från väster. Turen avslutas med ett besök i San Antons botaniska trädgård, som ligger i byn Attard. Dessa vackra trädgårdar byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens, San Anton Palace, som ligger vid trädgårdens omkrets och som i dag fungerar som residens för Maltas president. Trädgårdarna har varit öppna för allmänheten sedan 1882 och har flera gångar som omges av fontäner och dammar som bebos av ankfamiljer, svanar, påfåglar, påfåglar och sköldpaddor. De har en stor variation av träd och blommor från hela världen, bland annat en mängd olika palmer, cypresser, jacarandor, araukarier och andra exotiska växter, varav vissa är över tre århundraden gamla. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom berättelser och engagerande berättelser.

Från Valletta: Rabat, Mdina och San Antons trädgårdar

4. Från Valletta: Rabat, Mdina och San Antons trädgårdar

Förbered dig på en guidad resa från Valletta till San Anton-palatset och utforska de frodiga trädgårdarna innan du besöker några av höjdpunkterna i Rabat och Mdina, även känd som den tysta staden. Kliv in i de unika underjordiska gallerierna och gravarna i St Pauls katakomber, inträdesbiljetter ingår. San Anton Palace and GardensDitt första stopp är San Anton Palace i Attard, officiell bostad för Maltas president sedan ämbetet inrättades 1974. Det byggdes ursprungligen i början av 1600-talet som en lantvilla för Antoine de Paule och byggdes senare ut till ett palats 1623. Palatset användes som residens av efterföljande stormästare och förstorades flera gånger i processen. Det var en gång högkvarter för den rebelliska nationalförsamlingen och blev senare residens för Maltas civilkommissarier, guvernörer och generalguvernörer. Palatset är omgivet av de omfattande San Anton-trädgårdarna, varav delar har varit öppna för allmänheten sedan 1882. Under din rundtur får du utforska trädgården innan du fortsätter till nästa stopp som är Rabat. RabatRabat är en stad i Maltas norra region och är hemvist för de berömda St Pauls katakomberna. Dessa katakomber användes under romartiden för att begrava de döda. Katakomberna sköts nu av Heritage Malta. En del av S:t Pauls katakomber, den del som är tillgänglig från församlingskyrkan, var där S:t Paul enligt traditionen och enligt vad som finns upptecknat i Bibeln stannade i tre månader när han led skeppsbrott på ön år 60 e.Kr.. Efter att ha lärt känna de unika underjordiska gallerierna och gravarna i St Pauls katakomber beger du dig till turens nästa och sista stopp: Mdina. MdinaMdina, även känd under sina andra benämningar Città Vecchia eller Città Notabile, är en befäst stad i Maltas norra region, som fungerade som öns huvudstad från antiken till medeltiden. Staden är fortfarande instängd inom sina murar och har en befolkning på knappt 300 invånare. Följ din guide runt i denna pittoreska men historiska stad och förundras över dess flera barockdetaljer samt dess långvariga medeltida karaktär. Upptäck vad som gav upphov till stadens populära smeknamn "Silent City", som används av både lokalbefolkningen och besökare. Mdina finns med på den preliminära listan över UNESCO:s världsarvslista och är nu en av de viktigaste turistattraktionerna på Malta.

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

5. Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Boka detta 5-dagars utflyktspaket för att uppleva all kultur, charm och historia på Malta och Gozo. Besök skärgårdens viktigaste höjdpunkter med två heldagsturer och tre halvdagsturer under 5 dagar. Bli hämtad och lämnad på ditt hotell varje dag av din upplevelse. Bläddra bland de många tillgängliga resvägarna och välj det alternativ som bäst passar dina planer. Se resplanen dag för dag när du väljer det alternativ du föredrar. Kör till staden Valletta, som är ett av Unescos världsarv, för en halvdagstur. Utforska imponerande befästningar, bastioner och palats. Se en uppslukande audiovisuell show om Maltas historia och besök St John's Co-Cathedral, Upper Barraka Gardens och Grand Harbour. Ta en dagsutflykt till Mdina, landets gamla huvudstad. Beundra de befästa murarna och dess spektakulära panorama. Besök byn Rabat, katakomberna av St Cataldus, Dingli-klipporna, San Anton-trädgårdarna, hantverksbyn Ta' Qali och Rotunda of Mosta med sin kupol. Njut av lunch och ett glas vin. Bryt på en annan halvdagsutflykt till de berömda tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Copiscua. Uppskatta dessa historiska befästa städer och upptäck deras magnifika kyrkor, piazzor, befästningar och arkitektoniska skatter. Ta en båttur i bäckarna ombord på en maltesisk "frejgatina". Driv dig in i Gozos landskap på en naturskön dagsutflykt. Ta färjan från Malta och besök staden Victoria, Ggantija-templen och Citadellet, en majestätisk medeltida fästning. Titta på Xlendi Bay, Dwejra Bay och Inland Sea med en valfri båttur. Ät lunch med ett glas vin. Försvinn över till fiskebyn Marsaxlokk på ett halvdagsäventyr. Se Maltas största fiskehamn som kantas av traditionella "luzzus", färgglada båtar. Vandra runt på den öppna marknaden, besök staden Qrendi och förundras över den blå grottan, med en valfri båttur.

Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

6. Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

Möt din lokala guide och lär dig mer om Medelhavsön Maltas historia och rika kultur. Upptäck fantastiska exempel på medeltida arkitektur, palats prydda med barockdekorationer, adliga residens och underbara trädgårdar. Resan börjar med en rundvandring i Mdina. Gör det första stoppet vid Palazzo Falson. Detta palats är den näst äldsta bevarade byggnaden i Mdina och härstammar från 1200-talet. Upptäck sedan Palazzo de Piro, en byggnad från 1600-talet som ligger inbäddad i den medeltida stadens bastionsmurar. Stanna till för en kopp te eller kaffe och njut av den spektakulära utsikten från Fontanella Cafés panoramaterrass. Fortsätt resan för att besöka San Antons trädgårdar, den vackraste botaniska trädgården på ön. Hitta kapellet som byggdes av Johanniterriddarna och det närliggande presidentpalatset. Stanna slutligen i Naxxar för att besöka Palazzo Parisio, som beskrivs som det maltesiska Versailles på grund av de vackra muromgärdade trädgårdarna.

San Anton Gardens, Valletta: Fler aktiviteter och sevärdheter

San Anton Gardens, Valletta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om San Anton Gardens, Valletta

Samlat omdöme

4.0
(861 recensioner)

Vi njöt verkligen av bussen. >Vi kunde ta oss ut vid de fantastiska sevärdheterna. Tog senare en annan buss. Topp

Upphämtningen kunde ha varit smidigare... Att komma i tid. I övrigt var dagen toppen

Jag njöt av resan, men jag skulle hoppa över försäljningsevenemanget i slutet.

Fantastisk dag full av information och landskap Vår guide var fantastisk Tack

Mycket kunnig guide och en fantastisk historisk tur