Våra mest rekommenderade saker att göra i Saly, Senegal

Från Dakar eller Saly: Gorée Island halvdags privat tur

1. Från Dakar eller Saly: Gorée Island halvdags privat tur

Njut av en privat rundtur på Gorée Island i en bekväm och luftkonditionerad bil med en erfaren chaufför-guide. Gorée Island representerar den tragiska historien om slavhandeln i Afrika, och blev officiellt erkänd som ett UNESCO-världsarv 1978. Gorée, "minnesön", var en av de första platserna som togs upp på världsarvslistan på grund av sin historiska betydelse. Ditt guidade besök inkluderar stopp vid det berömda slavhuset Gorée, minnesmärket Dakar-Gorée, Estrée-fästningen och Gorée-stranden. Du blir hämtad och lämnad på ditt hotell i Dakar eller Saly, eller från flygplatsen eller hamnen i Dakar.

Från Dakar/Saly: Halvdagsutflykt till Bandia Wildlife Reserve

2. Från Dakar/Saly: Halvdagsutflykt till Bandia Wildlife Reserve

Upptäck några av Afrikas mest fascinerande invånare i reservatet, från hjordar av antiloper och gaseller till giraffer, noshörningar och krokodiler på denna halvdagstur från Dakar eller Saly. Din expertguide hjälper dig att upptäcka så många djur som möjligt och berättar mer om den lokala floran och faunan som du ser. Börja din Bandia-tur med upphämtning från ditt hotell i Dakar eller Saly och åk till vildmarksreservatet i en luftkonditionerad bil. Bandia Wildlife Reserve är unikt genom att det har lyckats återinföra flera arter tillbaka till naturen, vilket skapar den perfekta miljön för dig att ta fantastiska semesterbilder. Efter din utflykt blir du skjutsad tillbaka till ditt hotell i Dakar eller Saly.

Dakar: privat stadsrundtur

3. Dakar: privat stadsrundtur

Börja med att hämta dig från ditt hotell och träffa din professionella guide. Ge dig ut på en rundtur till stadens främsta sevärdheter och lär dig mer om historien om Senegals huvudstad. Se renässansmonumentet, en 49 meter hög bronsstaty, som är en 49 meter hög bronsstaty. Besök Kermelmarknaden och utforska dess många stånd som är kända för sin höga kvalitet på frukt, grönsaker, kött, fisk, blommor och hantverk. Passera förbi republikens palats, den officiella bostaden för Senegals president. Se nationalförsamlingen, där regeringsorganen sammanträder. Efter att ha fått lära dig mer om Dakar och Senegals historia återvänder du till ditt hotell.

Från Dakar eller Saly: Halvdagstur till den rosa sjön

4. Från Dakar eller Saly: Halvdagstur till den rosa sjön

Retba-sjön, även känd som Pink Lake och Lake Rose, är en av de mest besökta platserna i Senegal. Denna saltsjö har fått sitt rykte tack vare vattnets originella och skiftande färg, men också tack vare Paris-Dakar-rallyt, som håller sin sista etapp här. Sjöns rosa färg beror på effekten av algen Dunaliella salina. Många turister kommer hit från hela världen för att se den otroliga effekten. Slappna av med en upphämtning från ditt hotell eller från Dakars hamn, innan du får lära dig allt om den här fantastiska platsens historia. Besöket varar i 4 timmar. Du får sällskap av en professionell ackrediterad turistguide som inspirerar dig att utforska lagunen och se sanddynerna som omger den.

Från Saly och Dakar: Vandring med lejonen i Fathala Wildlife Reserve

5. Från Saly och Dakar: Vandring med lejonen i Fathala Wildlife Reserve

Du hämtas från ditt hotell klockan 6.00 på morgonen för att påbörja den fyra timmar långa resan till Fathala Wildlife Reserve. Under resan får du sällskap av din professionella reseledare som informerar dig om dagen som väntar. Fathala Wildlife Reserve är hem för många vilda djur, bland annat zebror, giraffer och mycket mer. Från bekvämligheten i fordonet kommer du att kunna komma nära de vilda djuren. Möt lejonen, den afrikanska djungelns kungar, som vandrar runt i sin naturliga miljö. Du får också chansen att gå bredvid dem. Du har möjlighet att avnjuta lunch i restaurangen som ligger i reservatet. I slutet av dagen kommer din chaufför att köra dig tillbaka till ditt hotell. Du bör vara tillbaka i Saly omkring klockan 20.00 på kvällen.

Saly: Privat transfer från DSS flygplats till Saly

6. Saly: Privat transfer från DSS flygplats till Saly

Ta en bekväm privat transfer från Blaise Diagne International Airport (DSS) i Diass till Saly. Dra nytta av ett bekvämt luftkonditionerat fordon och en professionell privat förare som hjälper dig. När du anländer till Blaise Diagne International Airport (DSS) ska du gå till utgången längst till höger i ankomsthallen. Möt din professionella chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn på. Oroa dig inte om ditt flyg är något försenat eftersom denna tjänst inkluderar upp till 1,5 timmars väntetid. Kliv in i ett bekvämt luftkonditionerat fordon och njut av färden till din destination i Saly. Dra nytta av WiFi ombord så att du kan hålla dig uppkopplad när du börjar din resa.

Dagsutflykt till Sine-Saloum-området (Joal-Fadiouth-Mar Lodji)

7. Dagsutflykt till Sine-Saloum-området (Joal-Fadiouth-Mar Lodji)

Börja ditt äventyr i Joal Fadiouth, en unik ö där den harmoniska samexistensen mellan kristna och muslimska samhällen skapar en speciell atmosfär. Utforska Fadiouths pittoreska skalgator, upptäck dess marina hemligheter och insup den andlighet som emanerar från denna unika plats. På vägen till Mar Lodj kan du fördjupa dig i Sérére-rikets historia och traditioner. Träffa de lokala invånarna, upptäck deras gamla seder och beundra det lokala hantverket som vittnar om dessa människors konstnärliga uppfinningsrikedom. Njut av en uppslukande upplevelse som tar dig till hjärtat av Séréres själ, mellan land och hav. Denna Sine Saloum-tur erbjuder ett fascinerande fönster in i en oförstörd värld, där kultur och natur flätas samman för att skapa en minnesvärd och berikande upplevelse. Mellan Joal Fadiouth och Mar Lodji väntar ett autentiskt dyk in i Sérére-riket. Ni är tillbaka på ert hotell omkring kl. 19.00.

Spelenhet med lejon i bandia ranch

8. Spelenhet med lejon i bandia ranch

Välkommen till bandia ranch där du kan beundra de lejon som lever där med sina ägares medverkan !!!

Välkommen Senegal utflykter

9. Välkommen Senegal utflykter

Upptäck Senegals historia under en privat dagsutflykt på ön Gorée och i huvudstaden Dakar. Dra nytta av den guidade turen med din välinformerade guide som berättar allt du behöver veta om Senegal.

2 dagars resa: Pink Lake -> Natt i Lompoulöknen -> St Louis

10. 2 dagars resa: Pink Lake -> Natt i Lompoulöknen -> St Louis

Utforska Senegals fängslande mångfald på denna tvådagars sightseeingtur. Den första dagen börjar med den bländande rosa sjön, som färgas av unika rosa nyanser och erbjuder en fantastisk visuell upplevelse. Sedan kan du fördjupa dig i den magiska atmosfären i Lompoulöknen, där du kommer att tillbringa natten under stjärnorna i traditionella nomadiska tält. När ni vaknar åker ni till Saint-Louis, en stad som genomsyras av historia och som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Vandra längs de pittoreska gatorna, njut av den koloniala arkitekturen och känn den nostalgiska charmen i denna gamla huvudstad. Besök den ikoniska Faidherbe-bron och utforska de livliga marknaderna. På den här resan får du uppleva allt från den rosa sjöns förtrollande nyanser, lugnet i Lompoulöknen och det rika kulturarvet i Saint-Louis. En oförglömlig resa mellan natur och historia.

Lägg till datum

Saker att göra i
Saly, Senegal

Saly, Senegal
13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Saly, Senegal

Utforska alla

Saly, Senegal: Fler aktiviteter och sevärdheter

Saly, Senegal: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.