Saltgruvan i Wieliczka
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Saltgruvan i Wieliczka: Upplevelser

Se alla upplevelser i Saltgruvan i Wieliczka

Toppsevärdheter i Kraków

Se 547 upplevelser

Vad besökare tycker om Saltgruvan i Wieliczka

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 18 465 omdömen

Bra aktivitet sämre loklat bolag för transport

Mycket bra aktivitet, Saltgruvan är ett måste att se om man är i Krakow. Dock är jag inte nöjd med det lokala företaget "Cracow local Tours". Det var viktigt för oss att komma iväg tidigt och att inte vara borta mycket längre än 4timmar. Jag valde med omsorg den tur som hade starttid 09,00 och aktivitetslängd 4timmar. Efter att jag bokat och betalat kom pick up time 09,50. Vi fick minimal information hur allt skulle gå till under dagen av vår chaufför. Väl framme vid gruvan var vi kl 10,30 då fick vi veta att vi inte hade guidningen förrän kl 11,30. Turen i gruvan tar ca 2timmar, den informationen fick vi själva ta reda på när vi var på plats. Vår chaufför sa till oss att vi ses vid bilen efter turen är klar, då informerades inte heller att guiderna i gruvan lämnar av dig nere i gruvan och du kan själv utforska de sista kamrarna, äta lunch/fika köpa souvenirer se på film mm. På grund av detta kom vårt sällskap tillbaka senare till bilen där vi andra fick sitta. Dålig information!

Informativ, intressant och betydelsefull visit

En väl genomförd och arrangerad resa med dels Auswitz och Birkenaus som verkligen gav en myckyyet intressant och framför allt berörande tur i ett av historiens värsta folkmord. Fruktansvärt påminnande men också viktigt. Bra genomförd resa med bra ”musikalitet” från GetYourGuide som ändrade vårt sena önskemål om annan upphämtningsplats. Efter den omtumlande resan till koncentrationslägrena så gick turen vidare till Saltgruvan som gav en annan upplevelse i form av den imponerande historien om dess tillkomst och allt det vackra som fanns gömt under ytan. En riktigt lång tur men många steg både på djupet och längden. Men vi kom upp till marknivå igen både nöjda och till freds med en lång dag som kastat oss runt i känslor av historisk avsky men som avslutades i glädje av det vackra som gruvan erbjöd. En resa väl värd sitt pris och som genomfördes väl av GetYourGuide.

Trevlig och informativ tur i lagom stor grupp.

En lång dag som gärna kunde varit lite längre med ett par något längre pauser än vi fick.Mycket trevlig chaufför som körde oss i en bekväm buss. Guiden var mycket kunnig men hade något bråttom vilket man kan förstå då mycket skulle hinnas med. Vi fick en god pastasallad och fralla .Det var intressant att besöka koncentrationslägerna och att se storleken av dem gjorde att man förstår hur mycket människor som fått sätta livet till. Saltgruvan var fantastiskt fin.

Imponerande historisk återblick, välordnat.

En väldigt bra och välordnad resa till saltgruvan strax utanför Krakow. Bra och duktig guide (engelskspråkig) samt en rejäl rundvandring i gruvan inklusive en hel del trappsteg. Enda lilla negativa var att ljudet (de individuella hörsnäckorna vi fick låna), hade begränsad räckvidd och ibland kunde störas av andra grupper i närheten. Detta medförde att vi missade lite information och då gruppen var ganska stor (40 personer) var det inte alltid lätt att fråga om.

Saltgruvan väl värd ett besök, men kräver god fysik och starka ben.

Samling före avresan var en katastrof! 10.50 vid Grodzka 64 2 maj. Den unga killen som behöver utbildning. När vi väl följt hans instruktioner att vänta på buss 5, höll vi på att missa bussen. Han gick iväg till ny mötesplats med del av grupp utan att se till att alla kom med. Så får inte förekomma. Det hade dessutom underlättat om han haft en ordentlig skylt och inte bara var en i mängden.