Sagrada Família

Antoni Gaudí’s fantastical unfinished basilica teems with symbolism and unexpected twists.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vilken av Sagrada Famílias byggnader är mest sevärd?

Världsarvet Sagrada Família är ett sådant mastodontprojekt att det fortfarande inte är färdigt, trots att arkitekten Antoni Gaudí nu hunnit vara död i snart hundra år. Av de tre byggnaderna är därför bara Födelsen och Passionen öppna för allmänheten. Så vilken av dem ska man besöka?

 • Arkitektur

  1. Arkitektur

  Födelsen var den enda byggnad Gaudí hann färdigställa under sin livstid, och det är också den mest detaljrika. Passionen har å andra sidan en stramt gotisk charm.

 • Religion

  2. Religion

  Sagrada Família har en starkt religiös prägel. Den sprudlande Födelsen vetter mot soluppgången, bort från Passionen vars skelettliknande arkitektur symboliserar Jesu lidande.

 • Utsikt

  3. Utsikt

  Passionen är högst av de två fasaderna. Födelsen öppnar tyvärr först efter soluppgången, men utsikten därifrån är mer varierad.

 • Tillgänglighet

  4. Tillgänglighet

  Båda byggnaderna har hiss upp till toppen. De dåliga nyheterna för den som undviker trappor är att bara Passionen har hiss tillbaka ned.

 • Trängsel

  5. Trängsel

  Grupper inte är tillåtna i Födelsen, så oftast är trängseln mindre där. Om du verkligen ogillar folkmassor så kom hit i solnedgången och stanna på utsidan för att se ljuset spela över byggnaden.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Det enklaste sättet att ta sig till Sagrada Família är att åka tunnelbana till stationen med samma namn.

 • Vilka tider är bäst?

  På Sagrada Família är det alltid fullt med folk, men köerna är faktiskt kortast när solljuset är som vackrast: tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen.

 • Köpa biljett

  Att köpa biljett på plats kan ta timmar, så det smidigaste är att fixa allt på nätet innan. Priserna varierar beroende på vilka delar du vill besöka och om du vill delta i en guidad rundtur. Biljetten är bara giltig för inträde i en timme efter valt klockslag, men när du väl gått in kan du stanna till stängning.

 • Hur lång tid tar det?

  Det går utan problem att tillbringa bortåt tre, fyra timmar på Sagrada Família utan att tröttna, men om du har ett pressat schema klarar du dig bra på hälften så mycket, så länge du köper biljetterna i förväg.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppnar kl. 09.00. Stänger november till februari kl. 18.00, april till september kl. 20.00, mars och oktober kl. 19.00.
 • Vad kostar det?
  Det är gratis att stå utanför och titta, men en biljett för att gå in kostar 15 EUR och uppåt beroende på vilka delar du tänker besöka och om du vill delta i en guidad rundtur.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt bra att ha. Guider och audioguide finns tillgängligt mot en extra kostnad när du köper biljett.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanan till tunnelbanestationen Sagrada Família.
 • Ytterligare tips

  • Vänligen tänk på att detta är en kyrkobyggnad. Bete dig respektfullt och håll ljudnivån nere.

  • Alla väskor kontrolleras vid ingången.

  • Besökare under 16 år måste ha en vuxen med sig.

Alla saker att se i Sagrada Família

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sagrada Família? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sagrada Família

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 35 166 omdömen

Sluta forska och ta den här rundturen med det här företaget. Det var vår första rundtur av flera vi har planerat med det här företaget och det var värt mig! Varenda krona. Glenda vår reseguide fick oss alla att känna oss som en del av hennes familj. Hennes invecklade kunskap om Sagrada Familia håller dig fokuserad och motiverad. Så du har sett många bra recensioner och du har läst en ny här. Ta turen du kommer inte bli besviken. En Español no busques más este es el tour que debes tomar.

Victor var en underbar guide, jag rekommenderar starkt guiden. Det fanns många detaljer som är lätta att missa utan en guide och vår guide var superkunnig om allt. Turen i sig är väldigt avslappnad och det var aldrig någon brådska och en möjlighet att se sig omkring på egen hand efteråt.

En upplevelse jag verkligen kan rekommendera. Om man väljer turen som är guidad genom en ljudfil till mobilen går det att välja språk på "uppläsarens" röst. Svenska finns med så det var verkligen toppen. Dock är det viktigt att ha med sig egna hörlurar alt lyssna direkt från mobilen.

Så bra att se några av höjdpunkterna i staden, inklusive områden vi nog inte hitta själva. Sen kan man ju ta sig tillbaka till ställen man vill utforska mer. Härligt lättrullad cykel och bra guide.

Lite svårt att hitta uppsamlingsplatsen - kom i tid! Entusiastisk, trevlig guide.