Sagrada Familia
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
barcelona sagrada família rundtur med biljettköföreträde

Barcelona: Sagrada Família - rundtur med biljettköföreträde

Längd: 1,5 timmar
298 omdömen
GetYourGuide Originals
298

Besök Sagrada Familia med en kunnig guide, gå före i biljettkön och välj mellan en liten grupptur eller en privat upplevelse. Kika på Gaudís skisser…

Sagrada Familia: Upplevelser

Se alla upplevelser i Sagrada Familia

Toppsevärdheter i Barcelona

Se 661 upplevelser

Vilken av Sagrada Famílias byggnader är mest sevärd?

Världsarvet Sagrada Família är ett sådant mastodontprojekt att det fortfarande inte är färdigt, trots att arkitekten Antoni Gaudí nu hunnit vara död i snart hundra år. Av de tre byggnaderna är därför bara Födelsen och Passionen öppna för allmänheten. Så vilken av dem ska man besöka?

Arkitektur

Arkitektur

Födelsen var den enda byggnad Gaudí hann färdigställa under sin livstid, och det är också den mest detaljrika. Passionen har å andra sidan en stramt gotisk charm.

Religion

Religion

Sagrada Família har en starkt religiös prägel. Den sprudlande Födelsen vetter mot soluppgången, bort från Passionen vars skelettliknande arkitektur symboliserar Jesu lidande.

Utsikt

Utsikt

Passionen är högst av de två fasaderna. Födelsen öppnar tyvärr först efter soluppgången, men utsikten därifrån är mer varierad.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Båda byggnaderna har hiss upp till toppen. De dåliga nyheterna för den som undviker trappor är att bara Passionen har hiss tillbaka ned.

Trängsel

Trängsel

Grupper inte är tillåtna i Födelsen, så oftast är trängseln mindre där. Om du verkligen ogillar folkmassor så kom hit i solnedgången och stanna på utsidan för att se ljuset spela över byggnaden.

Våra tips

Hur tar jag mig dit?

Det enklaste sättet att ta sig till Sagrada Família är att åka tunnelbana till stationen med samma namn.

Vilka tider är bäst?

På Sagrada Família är det alltid fullt med folk, men köerna är faktiskt kortast när solljuset är som vackrast: tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen.

Köpa biljett

Att köpa biljett på plats kan ta timmar, så det smidigaste är att fixa allt på nätet innan. Priserna varierar beroende på vilka delar du vill besöka och om du vill delta i en guidad rundtur. Biljetten är bara giltig för inträde i en timme efter valt klockslag, men när du väl gått in kan du stanna till stängning.

Hur lång tid tar det?

Det går utan problem att tillbringa bortåt tre, fyra timmar på Sagrada Família utan att tröttna, men om du har ett pressat schema klarar du dig bra på hälften så mycket, så länge du köper biljetterna i förväg.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppnar kl. 09.00. Stänger november till februari kl. 18.00, april till september kl. 20.00, mars och oktober kl. 19.00.
 • Vad kostar det?
  Det är gratis att stå utanför och titta, men en biljett för att gå in kostar 15 EUR och uppåt beroende på vilka delar du tänker besöka och om du vill delta i en guidad rundtur.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt bra att ha. Guider och audioguide finns tillgängligt mot en extra kostnad när du köper biljett.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanan till tunnelbanestationen Sagrada Família.
 • Ytterligare tips

  • Vänligen tänk på att detta är en kyrkobyggnad. Bete dig respektfullt och håll ljudnivån nere.

  • Alla väskor kontrolleras vid ingången.

  • Besökare under 16 år måste ha en vuxen med sig.

Vad besökare tycker om Sagrada Familia

Samlat omdöme
4.6 / 5
baserat på 27 512 omdömen

Guiden hämtade oss i tid och var tydlig med instruktioner. Han tog oss på en fantastisk tur i basilikan och pekade ut alla sevärdheter. Han varvade en djup kunskap om historia och konst med anekdoter och personliga tips. Han var duktig på att levandegöra personer, historiska skeenden och platser. Vi fick på ett lättsamt, roligt och faktaspäckat sätt lära oss om landets, regionen och stadens historia samt massa saker om Gaudis liv och konstnärliga gärning, Vi var helt förtrollade - en fantastisk tur!!

Alla talar om Sagtads Familja och får en viss röst. Nu förstår jag varför. Fantastiskt är ett för litet ord. Helt makalöst underbart. Och allt flöt perfekt med hämtning, guiden Pablos berättelser under resvägen, biljetter mm. Mycket bra upplagt. Likaså promenaden i kvarteren. Bra informativ och engagerande guidning gav en mycket fylligare bild av händelser och historien. Både sådant man kan läsa sig till och service inte alls kände till.

Trevlig o kunnig guide, Olga. Väldigt intressant historia kring Gaudi och hans verk. En fantastisk park och kyrka. Väl värt att unna sig denna kombinationstur

Vi hade en mycket bra guide som verkligen gick in på detaljer samtidigt som han kunde möte alla i gruppen. Mycket intressant historia.

Fantastisk byggnad både på ut- och insidan. Rekommenderar varmt audioguide så att man får hela historien bakom. Ett minne för livet!