Sagrada Familia
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
barcelona sagrada família rundtur med biljettköföreträde

Barcelona: Sagrada Família - rundtur med biljettköföreträde

Längd: 1,5 timmar
Liten grupp
297 omdömen
GetYourGuide Originals
297

Besök Sagrada Familia med en kunnig guide, gå före i biljettkön och välj mellan en liten grupptur eller en privat upplevelse. Kika på Gaudís skisser…

Sagrada Familia: Upplevelser

Se alla upplevelser i Sagrada Familia

Toppsevärdheter i Barcelona

Se 681 upplevelser

Vilken av Sagrada Famílias byggnader är mest sevärd?

Världsarvet Sagrada Família är ett sådant mastodontprojekt att det fortfarande inte är färdigt, trots att arkitekten Antoni Gaudí nu hunnit vara död i snart hundra år. Av de tre byggnaderna är därför bara Födelsen och Passionen öppna för allmänheten. Så vilken av dem ska man besöka?

Arkitektur

Arkitektur

Födelsen var den enda byggnad Gaudí hann färdigställa under sin livstid, och det är också den mest detaljrika. Passionen har å andra sidan en stramt gotisk charm.

Religion

Religion

Sagrada Família har en starkt religiös prägel. Den sprudlande Födelsen vetter mot soluppgången, bort från Passionen vars skelettliknande arkitektur symboliserar Jesu lidande.

Utsikt

Utsikt

Passionen är högst av de två fasaderna. Födelsen öppnar tyvärr först efter soluppgången, men utsikten därifrån är mer varierad.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Båda byggnaderna har hiss upp till toppen. De dåliga nyheterna för den som undviker trappor är att bara Passionen har hiss tillbaka ned.

Trängsel

Trängsel

Grupper inte är tillåtna i Födelsen, så oftast är trängseln mindre där. Om du verkligen ogillar folkmassor så kom hit i solnedgången och stanna på utsidan för att se ljuset spela över byggnaden.

Våra tips

Hur tar jag mig dit?

Det enklaste sättet att ta sig till Sagrada Família är att åka tunnelbana till stationen med samma namn.

Vilka tider är bäst?

På Sagrada Família är det alltid fullt med folk, men köerna är faktiskt kortast när solljuset är som vackrast: tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen.

Köpa biljett

Att köpa biljett på plats kan ta timmar, så det smidigaste är att fixa allt på nätet innan. Priserna varierar beroende på vilka delar du vill besöka och om du vill delta i en guidad rundtur. Biljetten är bara giltig för inträde i en timme efter valt klockslag, men när du väl gått in kan du stanna till stängning.

Hur lång tid tar det?

Det går utan problem att tillbringa bortåt tre, fyra timmar på Sagrada Família utan att tröttna, men om du har ett pressat schema klarar du dig bra på hälften så mycket, så länge du köper biljetterna i förväg.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppnar kl. 09.00. Stänger november till februari kl. 18.00, april till september kl. 20.00, mars och oktober kl. 19.00.
 • Vad kostar det?
  Det är gratis att stå utanför och titta, men en biljett för att gå in kostar 15 EUR och uppåt beroende på vilka delar du tänker besöka och om du vill delta i en guidad rundtur.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt bra att ha. Guider och audioguide finns tillgängligt mot en extra kostnad när du köper biljett.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanan till tunnelbanestationen Sagrada Família.
 • Ytterligare tips

  • Vänligen tänk på att detta är en kyrkobyggnad. Bete dig respektfullt och håll ljudnivån nere.

  • Alla väskor kontrolleras vid ingången.

  • Besökare under 16 år måste ha en vuxen med sig.

Vad besökare tycker om Sagrada Familia

Samlat omdöme
4.7 / 5
baserat på 26 892 omdömen

Mycket prisvärt och bästa sätter att upptäcka staden på!

Mycket bra! Trodde vi skulle bli en grupp men slutade med att det bara blev vi två resenärer och guiden. Han var mycket påläst, lätt att förstår och gav oss en bra inblick av Barcelona och dess historia. Han guidade runt oss även i de mindre turisttäta kvarteren och gav oss sedan tips på ytterligare besöksmål och hur vi skulle nå dem enklast. Lätt att cykla, bäst sätt att se staden! Bokade samma morgon.

Barcelona: Guidad cykeltur i tre timmar Omdöme från:

Rekommenderar varmt den här cykelturen med guiden Marc, oförglömligt!

Vår Guide Marc var mycket kunnig o lyhörd. Historiskt påläst gav han oss en lärorik och spännande tur som han mycket flexibelt skräddarsydde efter storlek på grupp och våra intressen. Det bästa jag gjort med min tonåring på en kort tripp till Barcelona. Varmt Tack!

Barcelona: Guidad cykeltur i tre timmar Omdöme från:

Det dröjde mer än 24 timmar till biljetter

Fick mejla och strula lite innan vi fick biljetterna och sedan fick jag automatiskt deras reklam som jag inte hade bett om och det gick inte att bara klicka på en länk för att avsluta reklamen men med ett mejl så ordnade det sig till slut.

Fantastiskt att gå förbi en mycket lång kö!

Sargada Familia är en "most see" attraktion i Barcelona. Men kön kan ibland bli så lång att man ger upp eller köar för biljett senare på dagen, kanske inte kul. Jag kan verkligen rekommendera att boka biljett innan:-)

Glad att vi bokade biljetterna hemifrån.

En stor kyrka med byggställningar, men som ska bli klar 2026. Den är inte så prålig innanför som många andra kyrkor är. Familia har däremot många vackra färgade fönster med olika religiösa motiv.