Sacré-Cœur

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Sacré-Cœurs historia och arkitektur

Det "heliga hjärtat" är lika populär bland lokalborna som bland turister, och det är inte så konstigt. Inte bara är denna kyrka enastående vacker både utanpå och inuti, den bjuder dessutom på en fantastisk utsikt över staden. Här är några intressanta fakta som hjälper dig att förstå Sacré-Cœurs betydelse för Paris.

 • Byggarbetet inleddes efter fransk-tyska kriget

  1. Byggarbetet inleddes efter fransk-tyska kriget

  Efter att Frankrike förlorat kriget lät biskopen Fournier meddela att nederlaget var Guds straff för de "hundra år av moraliskt förfall" som landet befunnit sig i sedan revolutionen. Basilikan byggdes för att sona Paris synder!

 • Kyrkan vakade över en rebellisk del av staden

  2. Kyrkan vakade över en rebellisk del av staden

  Paris högsta punkt har inte alltid svämmat över av bohemer och turister. Det ursprungliga klostret jämnades med marken under revolutionen, och under Pariskommunen 1871 förvandlades platsen till ett slagfält.

 • Kyrkan stod färdig 1914

  3. Kyrkan stod färdig 1914

  Även om grunden lades 1875 tog det 29 år att bygga resten. På grund av första världskrigets utbrott invigdes Sacré-Cœur först 1919.

 • Ett svar på Palais Garnier

  4. Ett svar på Palais Garnier

  Byggnaden ritades av Paul Abadie, och dess romanskbysantinska influenser var ovanliga för sin tid. Tanken var att byggnaden skulle kunna mäta sig med Paris bombastiska nya operahus.

 • En utdöd art hittades på byggplatsen

  5. En utdöd art hittades på byggplatsen

  När man grävde den synnerligen djupa grunden hittades en tand som sedemera identifierades som tillhörande en Palaeotherium – en dittills oupptäckt sorts förhistorisk tapir!

Planera ditt besök

 • Boka biljett

  Inträdet till Sacré-Cœur är gratis! En guidad tur kan hjälpa dig att få ut mer av besöket, men eftersom Sacré-Cœur är en plats för bön och andlig reflektion är guidegrupper inte tillåtna inne i kapellet.

 • Öppettider

  Sacré-Cœur är öppet för besökare maj till september kl. 08.00-20.00, och april till oktober kl. 09.00-17.00.
  Mässa hålls måndag till fredag kl. 07.00, 11.15, 15.00 (endast fredagar), 18.30 samt 22.00. På helgen hålls mässan kl. 07.00, 11.00, 18.00 (endast söndagar) samt 22.00.

 • Ta sig dit

  Det lättaste sättet att ta sig till Sacré-Cœur är att ta tunnelbanelinje 2 till Anvers. Därifrån är det bara en kort promenad till linbanan, om den natursköna promenaden genom de kulliga trädgårdarna verkar avskräckande. Kullen trafikeras även av busslinje 30, 31, 80 och 85.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppet varje dag, på sommaren kl. 08.00-20.00, och på vintern kl. 09.00-17.00.
 • Vad kostar det?
  Sacré-Cœur är gratis att besöka!
 • Behöver jag en guide?
  Definitivt, även om guidegrupper inte är tillåtna inne i kapellet. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna!
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanelinje 2 till Anvers och åk linbana upp, alternativt åk med busslinje 30, 31, 80 eller 85.
 • Ytterligare tips

  • Håll koll på dina tillhörigheter i trängseln.

  • Om du har möjlighet så spara besöket till en molnfri dag – då är utsikten över staden helt otrolig!

Alla saker att se i Sacré-Cœur

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sacré-Cœur? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sacré-Cœur

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 2 345 omdömen

Jag och min pojkvän hade väldigt roligt i det här spelet eftersom det gav oss möjligheten att se de vackraste platserna och monumenten genom att berätta deras historier för oss, leta efter ledtrådar för att kunna följa hela vägen. Det var riktigt spännande och en unik upplevelse att upprepa!

Eny var vår fotograf och hon var så trevlig att arbeta med. Hon tog många bilder på ett antal olika platser nära Eiffeltornet. Vi hade en fantastisk tid och bilderna var fantastiska och så mycket variation! Helt ovärderligt sätt att minnas vår resa till Paris !!! Rekommenderas starkt!

För ett så ynka pris är det verkligen värt det ❤️ jag och min flickvän hade väldigt roligt. Förutom att det är bra gjort är det också väldigt stimulerande. På ett par timmar såg vi hela Montmartre följa antydningar från älskare. Verkligen väldigt mycket trevlig idé.

Duktig guide (Michelle) som med stor inlevelse gav oss en historisk tillbakablick.

Guiden Sebastian var mycket engagerad och insatt i ämnet.