Våra mest rekommenderade saker att göra i Sa Calobra

Soller: Sa Coster, Sa Calobra & Cala Tuent Speedboat Tour

1. Soller: Sa Coster, Sa Calobra & Cala Tuent Speedboat Tour

Vi lämnar Sóllers hamn och åker mot Sa Calobra, på vägen dit kommer vi att besöka flera intressanta platser längs kusten. Först går vi in i Torrent Na Mora, sedan besöker vi en grotta innan vi fortsätter vår väg. Nästa stopp är en avskild plats i Sierra de Tramuntana, Unesco-arv, kallad Sa Costera är en liten vik där det ligger en gammal elfabrik och ett litet vattenfall där vi kommer att stanna för en simtur på cirka 25 minuter. Vi fortsätter mot Sa Calobra och på vägen dit besöker vi Cala Tuent, en spektakulär vik i hjärtat av Tramuntana. Slutligen anländer vi till Sa Calobra där vi kommer att bada i dess kristallklara vatten, framför Torrent de Pareis. På båten har vi snorkelmasker till alla passagerare.

Sóller: Båttur till Sa Calobra och Torrent de Pareis

2. Sóller: Båttur till Sa Calobra och Torrent de Pareis

Bada, vandra och utforska fritt under en dag på denna båttur från Sóller till Sa Calobra och Torrent de Pareis. Stanna eventuellt på en restaurang för att njuta av lokala rätter. Möt upp i hamnen i Sóller för att påbörja din utflykt. Efter kupongkontroll går du ombord på båten och njuter av den natursköna rutten till Sa Calobra, en naturstrand med kristallklart vatten mitt i Sierra de Tramontana. Efter en cirka 1 timme lång båttur anländer du till Sa Calobra. Härifrån kan du tillbringa din tid fritt. Bada, ät på någon av restaurangerna och om du gillar att vandra kan du njuta av några av ruterna runt Torrent de Pareis. Senare går du ombord på båten igen och åker tillbaka till Sóllers hamn för avlämning. Välj att återvända antingen klockan 13.45 eller 16.40.

Mallorca: Naturskön helikoptertur

3. Mallorca: Naturskön helikoptertur

Njut av en 30-minuters, 45-minuters eller 1 timmes helikoptertur över Mallorca. Upplev en spännande, oförglömlig och överraskande prisvärd dag som du garanterat kommer att minnas. Se den vackra ön Mallorca från ett annat perspektiv när du sitter i en helikopter. Välj mellan en rad olika flygtider och en flygväg som du själv väljer. - 30 minuters flygning: Flyg över Valldemossa, Sóller och bergskedjan Tramuntana. - 45 minuters flygning: Flyg över Valldemossa, Sóller och Tramuntana-bergskedjan och en extra flygning över Sa Calobra så att du kan beundra det kristallblå vattnet. - 1 timmes flygning: Få hela upplevelsen och flyg över Valldemossa, Sóller och Tramuntana-bergskedjan, Sa Calobra, Son Vida, Andratx. Med klar himmel och fenomenal natur är det en dröm för en instagrammare. När du är tillbaka på marken kommer du att gå på moln i flera dagar framöver.

Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

4. Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

Se Mallorca från ett antal unika utsiktspunkter på en naturskön 9-timmarstur runt ön. För att upptäcka öns många skatter kommer du att resa med buss, tåg, spårvagn och båt. Med avresa från norra Mallorca kommer du först att resa med buss och uppleva bergskedjan Serra de Tramuntanas dramatiska klippor. Åk på sicksackvägar längs Mallorcas västkust och utforska de gömda pärlorna Pareis Gorge och La Calobra. I La Calobra eller Puerto Soller stannar gruppen och njuter av lite ledig tid för lunch. Du kommer därefter att resa med båt för att se några av de bästa vyerna över Mallorcas kust. Håll utkik efter kändisvillor och eleganta hus som ligger utspridda mellan tallar och olivträd. Härnäst kommer du att åka med en charmig spårvagn längs med havet vid livliga Puerto Soller. I Soller hoppar du på ett antikt trävagnståg och åker genom citrus- och olivlundar. Slå dig ner i den gammaldags rälsbussen med mahognypaneler och mässingsbeslag och upplev hur du åker tillbaka i tiden.

Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

5. Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

Följ med på Mallorcas mest kända och vackraste tur på en dag som väcker alla dina sinnen med olika landskap och en mängd olika charmiga transportmedel. Vi utgår från området kring Palmas centrum och beger oss till Lluc, där det berömda klostret Lluc ligger, omgivet av Tramuntanabergen. Lluc anses vara Mallorcas andliga centrum och dess skönhet är hisnande. Här har du lite fritid att utforska klostret eller ta en promenad i parken och den omgivande landsbygden. Vi fortsätter vår tur genom bergen i vår luftkonditionerade buss och du kommer att få se underbara vyer över bergskedjan Serra de Tramuntana medan vi långsamt slingrar oss nerför de slingrande landsvägarna till kusten. I utflykten ingår en underbar båttur längs västkusten, där du får njuta av fantastiska vyer över byar, berg och kustlinje. Du kommer att se de karstliknande klipporna som reser sig upp ur havet som majestätiska statyer medan du känner den mjuka havsbrisen i ansiktet och tar några av de bästa bilderna på din semester. Efter din båttur, som slutar i Puerto de Soller, finns det ytterligare två transportmedel att njuta av: först åker du med den gamla spårvagnen som tar dig längs strandpromenaden i Puerto de Soller, med vackra vyer över havet och sedan upp genom kullarna till Sollers gamla stadskärna. Härifrån går du ombord på det berömda och unika Sollertåget, som tar dig på en fascinerande resa genom Sollerdalen, genom bergstunnlar och sedan till Palmas utkanter. Där väntar din buss som tar dig tillbaka till din startpunkt efter en fantastisk dag på Mallorca.

Sa Calobra: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sa Calobra: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sa Calobra

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 1 993 omdömen

Allt var väldigt välorganiserat. Mötesplats nära hotellet. Punktlig avgång. Mycket trevlig reseguide som talade många språk. Bussresan genom bergen var hisnande vacker. När vi kom till bryggan i viken blev vi återigen väldigt imponerade, speciellt vägen till stranden genom klipporna. Man tittar på enorma stenar och det luktar hav. Frakt bra. Bra organisation med spårvagnen och träjärnvägen. Vagnar reserverades för lämplig resegrupp. I slutet av turen var bussen redo att föras tillbaka till hotellet. Denna turné är värd dina pengar.

Högt rekommenderad! Trevlig guide som talar flera språk och berättar mycket fakta under turnén. Du kommer också att upptäcka de vackra städerna Port De Sa Calobra och Port de Soller. Men också de vackra bergen i Serra de Tramuntana (applåder till busschauffören som körde oss genom det säkert). Trevlig variation mellan färdmedlen som buss, båt, spårvagn och tåg. Däremellan finns det tillräckligt med tid för att se platserna och ta något att äta eller dricka. Vi rekommenderar det till alla!

en underbar upplevelse, överföringarna i tid, Jaime föraren gjorde riktiga stunts på Serra de Tramuntana, och Pelajo, vår guide, riktigt smart, väldigt snäll och tålmodig med alla, perfekt behärskar alla språk. en underbar resa, mellan förtrollande och vilda landskap. Vi rekommenderar det starkt, verkligen en upplevelse att prova. Tack, och bra igen

En underbar tur! Egentligen hade vi bara föreställt oss en strandsemester i år, men turen tillät oss att se så mycket av ön och dess vackra olika platser. Transporten fungerade också utmärkt! Det var verkligen värt priset!

En fantastisk resa, kan verkligen rekommenderas! Bättre reseledare kan man inte ha! TORO, du är toppen!