Rundetårn

44 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Rundetårn

Rundetårn: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Köpenhamn Kort-Discover: 80+ Sevärdheter & Kollektivtrafik

Köpenhamn Kort-Discover: 80+ Sevärdheter & Kollektivtrafik

Få ditt personliga sightseeingkort till Köpenhamn med det digitala Copenhagen Card-Discover och få gratis inträde till över 80 olika museer och attraktioner. Kortet finns tillgängligt för perioder på 24, 48, 72, 96 och 120 timmar och ger tillgång till några av stadens bästa museer och attraktioner. Lös in Copenhagen Card-koden på 8 tecken i Copenhagen Card-appen när du vill och aktivera sedan kortet när du behöver börja använda det. Ta dig från plats till plats med gratis och obegränsad användning av transportsystemet, inklusive stadsbussar, tåg, hamnbussar och tunnelbana. Lär dig mer om den danska huvudstaden på platser som Kungliga slottet, eller njut av all spänning i en av Europas äldsta nöjesparker. Här är ett litet urval av de attraktioner som ditt Copenhagen Card täcker: - Tivoli (endast tillgång till trädgården, åkattraktioner ingår inte) - Kanalturer (klassisk kanaltur i Köpenhamn) - Rosenborgs slott - Amalienborg slott - ARKEN Museum för modern konst - Danska arkitekturcentret - Karen Blixen-museet - Museet för vikingaskepp - Danska krigsmuseet - Designmuseum Danmark - Christiansborg - De kungliga mottagningsrummen - Nationalmuseet - Kronborgs slott - Köpenhamns Zoo - Kasinot Marienlyst - Cisternerna - Och många fler! Se den fullständiga listan över attraktioner på copenhagencard.com

Köpenhamn: City Highlights: Självguidad Scavenger Hunt Tour

Köpenhamn: City Highlights: Självguidad Scavenger Hunt Tour

Lär känna Köpenhamn i din egen takt på den här interaktiva vandringsrundturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. På promenad till alla de bästa landmärkena och gömda pärlor och lös utmaningar. Arbeta med ditt team eller tävla mot dem medan ni lär er spännande fakta och skapar minnen som ni aldrig glömmer. Lär dig intressant information om staden och dess sevärdheter. Starta aktiviteten när som helst, schemat är vägledande. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Start din rundtur vid det imponerande torget i stadshuset. Besök Köpenhamns domkyrka med sin magnifika interiör. Fotografera The Round Tower ett av de äldsta observatorierna och beundra Christiansborgs slott med sin unika arkitektur. Stoppa förbi den gamla börsen, en av de äldsta byggnaderna i Köpenhamn, och se Kungliga teatern som har en fantastisk akustik. Promenera runt i det vackra Nyhavn och beundra Kissing Bridge med sin innovativa design. Upptäck Amalienborg, den danska kungafamiljens mycket utsmyckade hem, och förundras över rokokodesignen och de fyra palatsfasaderna. Se slutligen den förtrollande Fredriks kyrka gjord av marmor.

Köpenhamn: City Card med 40+ attraktioner & Hop-On/Off-buss

Köpenhamn: City Card med 40+ attraktioner & Hop-On/Off-buss

Fri tillgång till mer än 40 attraktioner i centrala Köpenhamn Obegränsad tillgång till Strommas Hop On - Hop Off-bussar (varierar beroende på säsong) Hop On - Hop Off-bussar inkluderar en audioguide på 12 olika språk Med COPENHAGEN CARD - HOP får du obegränsad transport med Hop On - Hop Off-bussarna från Stromma runt om i Köpenhamn från attraktion till attraktion. Tre olika busslinjer tar dig runt i Köpenhamn, och det är upp till dig vilket område du vill utforska först. Du kan hoppa på och av bussarna så mycket du vill så länge ditt Copenhagen Card-Hop är giltigt. Observera att Classic Copenhagen-rutten går dagligen året runt. Urban Green Copenhagen och Colorful Copenhagen busslinjer är säsongsbetonade (varje dag från 5 maj till 3 september, fredag-söndag från mars till 4 maj och sep-dec). Njut av aktiviteter som: Tivoli trädgårdar Kanal Tours Köpenhamn, Stromma Rosenborgs slott Christiansborg - De kungliga mottagningsrummen Köpenhamns zoo Amalienborg slott Nationalmuseet Christiansborg - Ruiner under Christiansborg Palace Vår Frälsares kyrka Ripleys tro det eller inte! & Hans Christian Andersen-upplevelse Christiansborg - Det kungliga köket Glyptoteket SMK - Danmarks Nationalgalleri Planetarium Dansk arkitekturcenter Designmuseum Danmark Köpenhamns museum Cisternerne Medicinska Museet Museet för dansk motstånd Thorvaldsens Museum Den svarta diamanten Kunsthal Charlottenborg Köpenhamn Contemporary Nikolaj Kunsthal Arbetarmuseet Storm - Museum för humor och satir Hoppa på - hoppa av bussar av Stromma Och mycket mer! Se alla inkluderade attraktioner på copenhagencard.com Observera att öppettiderna kan variera med årstider eller speciella evenemang. Cirka hälften av museerna och attraktionerna är stängda på måndagar och flera är stängda på helgdagar. Vi rekommenderar att du kollar på attraktionernas webbplatser. Observera också att några attraktioner rekommenderar att du förbokar en tidslucka. Copenhagen Card ger kortinnehavaren rätt till ett besök per attraktion. Återbesök är inte möjliga. Observera att de inkluderade attraktionerna revideras regelbundet. Copenhagen Card är 100% digitalt. Ladda ner Copenhagen Card-appen på din smartphone och tryck in koden. Efter att ha löst in och aktiverat kortet är du redo att utforska Köpenhamn. Tiden börjar när du aktiverar kortet! Du kan inte använda GetYourGuide-vouchern som ett kort, utan kortet måste aktiveras i Copenhagen Card-appen.

Köpenhamn: Matupplevelse Tour

Köpenhamn: Matupplevelse Tour

Res runt i Köpenhamn och fyll på med stadens delikatesser! Den här halvdagsturen ger dig inte bara en smak av Danmarks kulinariska höjdpunkter, utan också av dess kultur. Du kommer att njuta av flera fantastiska smakprov av ätbara ikoner, kompletterade med spännande historier och insikter om utvecklingen av landets matkultur.   Dagens provsmakningar omfattar ostar, kött, fisk och berömda öppna smörgåsar, viner, likörer och spritdrycker samt choklad, honung och godis för dem som är mer söta. Du som älskar mat får inte missa den här turen. Njut av fantastiska danska klassiker och en trevlig tur. Detaljerad resplan för provsmakning • Arla Unika, 3 prisbelönta ostar • Rørt, 2 små provsmakningar av sallader på rågbröd, tillsammans med en drink av vin eller öl (provsmakningar och drinkar varierar) • Aamanns Deli, 4 olika typer av öppna smörgåsar. Läskedryck • Nørrebro Bryghus, 3 kranöl på 10 cl vardera • Den ekologiska pölsemand, Ekologisk varmkorv • Sømods bolcher, 2 olika typer av bergsocker • Summerbird, chokladgodis, flødebolle

Köpenhamn: Guidad stadsvandring

Köpenhamn: Guidad stadsvandring

Efter att ha samlats med din guide på Köpenhamns centralstation åker du i riktning mot Tivoli. Där kan du besöka de vackraste höjdpunkterna i Köpenhamn. Dessa höjdpunkter kan variera beroende på dina preferenser och guidens resplan. Några av höjdpunkterna är Tivoli (utanför), rådhuset, Ny Torv och Gammel Torv, Köpenhamns domkyrka, Strøget, Christiansborgs slott, den gamla börsen, Runda tornet, Rosenborgs slott, Nyhavn och Amalienborgs slott.

Köpenhamn: Guidad rundtur i stadens höjdpunkter

Köpenhamn: Guidad rundtur i stadens höjdpunkter

Följ med på en guidad stadsvandring i Köpenhamn i liten grupp och upptäck den danska huvudstaden under ytan. Besök de berömda sevärdheterna och gå utanför allfarvägarna för att upptäcka dolda skatter i mindre kända distrikt. Våra lokala guider kommer att dela sin passion för Köpenhamn med dig och avslöja de mest ikoniska landmärkena. Vandringsturen i Köpenhamn börjar vid vår centrala mötesplats. På den här turen kommer du att bekanta dig med Köpenhamns historiska höjdpunkter och kulturella läckerheter. Med en kunnig privat guide kan du beundra de pittoreska husen i det färgglada kanalområdet Nyhavn och se andra höjdpunkter som det medeltida torget Amagertorv eller Christiansborgs slott, hem för det danska parlamentet. Besök sedan den danska huvudstadens mest kända sevärdheter och vik av från turiststråket för att upptäcka undangömda pärlor i stadens mindre kända distrikt.

Copenhague: tour public à vélo de 4 heures en français

Copenhague: tour public à vélo de 4 heures en français

Ge dig ut på en förtrollande upptäcktsfärd i Köpenhamn med en kunnig fransktalande guide på en cykeltur. Du kan hyra en cykel i förväg, kanske från ditt hotell. Ta del av Köpenhamns livfulla kulturella väv, dess fängslande historia, förundras över dess moderna arkitektur och upptäck banbrytande sociala och urbana utvecklingar. Denna tur kombinerar sömlöst stadens ikoniska landmärken med dess dolda pärlor. Våra resor genomförs endast på franska och är begränsade till högst 9 deltagare.

Köpenhamn: Rosenborg Castle Tour med Skip-the-Line-biljett

Köpenhamn: Rosenborg Castle Tour med Skip-the-Line-biljett

Se Danmarks kronjuveler på en privat rundtur i Köpenhamn som inkluderar biljetter som hoppar över kön. Hör de bäst bevarade hemligheterna i den danska kungafamiljen och upplev glamouren i den kungliga livsstilen. Välj mellan en tur som inkluderar bekväm upphämtning och avlämning på hotell i Köpenhamn eller en tur där du kan träffa din guide utanför ett hotell nära Rundetårn. Promenera till King's Garden, en populär offentlig park, som erbjuder en fantastisk utsikt över den danska renässansarkitekturen i Rosenborgs slott. Spara sedan tid med förbokade tidsinställda biljetter till Rosenborg slott som säkerställer att du inte behöver vänta i kö vid biljettkontoret. Beundra de dyra gobelängerna, de antika möblerna och de dyra konstverken som fyller slottets interiörer. Fördjupa dig i intressanta historiska fakta, kulturella anekdoter och vandringssägner om danska kungar och drottningar som bodde här. Upptäck den extraordinära samlingen av danska kronjuveler, kröningstroner, tre silverlejon i naturlig storlek i riddarsalen och en venetiansk glassamling. Välj ett alternativ som inkluderar Amalienborg Palace Museum och få biljetter som hoppar över kön för att se kungliga skatter i Queens hem, till exempel Fabergé-kammaren. Guiden kommer att dela med sig av alla dess höjdpunkter samt närliggande attraktioner som den berömda Marmorkyrkan (Frederiks kyrka).

Köpenhamn: Privat sightseeingtur med bil och till fots

Köpenhamn: Privat sightseeingtur med bil och till fots

Lär känna Köpenhamn och njut av en rundtur till fots och med privat bil genom denna fantastiska skandinaviska skatt. Lär dig om regionens rika historia, från vikingarna till dagens Danmark, av din lokala guide. Börja din rundtur med en panoramisk körning längs hamnen. Stanna till vid alla de legendariska symbolerna för världens äldsta monarki för en ordentlig introduktion till den gamla vikinganationens huvudstad. Bekanta den danska kungafamiljens residens på det imponerande Amalienborgs slott, med underbar utsikt över operahuset och marmorkyrkan i närheten. Sedan kan du se en symbol för staden som du inte får missa: statyn av den lilla sjöjungfrun. Se hur hon elegant vakar över sitt hem vid vattnet. H.C. Andersens charmiga sagor blir levande när du besöker denna staty som skapats av den berömda fabeln själv. Mot den gamla stadskärnan kan du njuta av en promenad på den berömda gågatan Stroget. Världens längsta promenadstråk börjar med det livliga Rådhustorget och Tivoli Trädgårdarna intill och leder vidare till det magnifika Kings New Square. Hälften av gatan kan du njuta av en promenad genom Christiansborgs slotts magnifika innergård. Detta anses vara hem för både det danska parlamentet, statsministerns kontor och de kungliga mottagningsrummen. Efteråt kan du ta dig tid att beundra den charmiga stadsdelen Nyhavn. De graciösa svanarna och fantastiska gamla båtarna längs kanalen är en perfekt balans till de färgglada radhusen uppe på gatuplanet. Här kan du stanna för en kort kaffepaus eller promenera längs hamnen som är fylld av inbjudande kaféer och restauranger. Avsluta med en kort bilresa tillbaka till ditt hotell eller ditt kryssningsfartyg. Om du vill kan du också stanna i stadens centrum.

GhostWalk - En självguidad audiotur i Köpenhamn 👻😱

GhostWalk - En självguidad audiotur i Köpenhamn 👻😱

Upptäck Köpenhamns spökhistorier på denna guidade ljudvandring genom stadens centrum, berättad av Allision, ett lokalt medium från Köpenhamn. Oavsett om du är förstagångsbesökare eller har varit här tidigare kommer du garanterat att lära dig något! Du får följa med på en resa genom tiden och lära dig mer om Danmarks historia och samhälle längs vägen. På vägen kommer Allison att visa dig de mest hemsökta platserna i staden - allt medan hon delar med sig av berättelserna om Köpenhamns förlorade själar. Så är du redo att avslöja Köpenhamns mörka hemligheter?

De mest populära sevärdheterna i Köpenhamn

Att göra i Rundetårn

Städer i Danmark

Rundetårn: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rundetårn: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rundetårn

Samlat omdöme

4.7
(1 827 recensioner)

Vi kunde använda kortet mycket bra och var nöjda med det. Många av sevärdheterna i Köpenhamn ligger fysiskt nära varandra, vilket gjorde att vi lyckades göra upp till åtta fantastiska aktiviteter per dag. Med hjälp av kartan som är en del av appen kunde vi enkelt orientera oss och hittade sevärdheterna väldigt snabbt. Det fanns också spännande och intressanta möjligheter för våra barn. Ett varierat program med lite förhandsplanering växte fram. Du skulle klara dig utan Tivoliträdgården. Det räcker med ett besök på kvällen i en timme, så här i efterhand. De flesta museer öppnar inte förrän klockan 10 och stänger klockan 18. Det finns bara ett fåtal förslag på Köpenhamnskortet för tiden före och efter. Att kollektivtrafiken ingår är mycket användbart. Den moderna tunnelbanan och tågen är en upplevelse i sig.

Vi älskade Köpenhamnskortet. Låt dig inte avskräckas av att besöka något utanför stadens centrum. Kollektivtrafiken är fantastisk, går som en klocka och är väldigt lätt att navigera. Vi besökte The Vedbaek Finds Museum och det var det absolut mest fascinerande museet jag någonsin har besökt. De försåg oss till och med med översättningshäften för museet och var väldigt tyst vilket är synd att fler borde besöka detta fantastiska museum.

Så enkelt att använda denna app både på transport och alla aktiviteter. Rekommenderas verkligen.

Utmärkt värde. Betalade sig flera gånger i pengar sparade på attraktioner. Appen var jättebra.

Utmärkt lösning för att använda transport och ha tillgång till många attraktioner