Lägg till datum

Rudolfinum

Rudolfinum

Rudolfinum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

1. Prag: 50 minuters båtutflykt på kvällen

Njut av hisnande utsikter från floden Moldau och upptäck skönheten i en av världens mest kända städer under denna båtutflykt på kvällen med audioguide. Se majestätiska sevärdheter som Karlsbron och Dansande huset. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och inled din utflykt på floden. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska Vyšehrad-fortet. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässansstil  samt världens största slottskomplex, Pragborgen.  Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig om de främsta sevärdheterna med hjälp av ljudkommentarer på åtta språk eller använd den tryckta guiden  ombord som finns på 16 språk.

Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

2. Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

Upptäck Prag på kvällen på en lyxig båt med öppet tak samtidigt som du njuter av ett utsökt urval av traditionella tjeckiska och internationella rätter från buffén ombord. Se Prags ikoniska byggnader längs floden Vltava och få en fantastisk utsikt över den upplysta Pragborgen på en kryssning tur och retur. Glid fram på en unik glasbåt med ett särskilt isolerat däck som förhindrar buller och vibrationer och en avdelning som har infällbara glasväggar och tak. Förbättra din upplevelse genom att uppgradera till alternativ med fönstersäten för att garanteras sittplatser i den avdelningen. Väl ombord kan du sippa på en välkomstdrink medan du glider fram nedför floden till Karlsbron där du kan beundra Rudolfinums arkitektur från nyrenässansen. Dra nytta av gratis Wi-Fi, lyssna på informativa flerspråkiga ljudkommentarer och följ din rutt på papper eller onlinekarta under tiden. Fortsätt vidare förbi det berömda "Det dansande huset" och beundra utsikten över Pragborgen medan livemusik spelas för dig ombord. Njut av en middagsbuffé som inkluderar ett brett urval av tjeckiska och internationella rätter. Efter middagen kan du utforska de öppna däcken som tillåter dig att känna flodens svalkande bris och se staden från olika vinklar som ger perfekta fototillfällen.  Urval från buffén: • Mozzarella med körsbärstomater och basilikapesto • Urval av inhemsk ost, skinka och salami • Ankpaté med tranbärssås • Gran Moravia-ost • Grekisk sallad • Färsk coleslaw • Sallad • Urval av bröd och smör • Glutenfria bakverk • Kyckling- och nudelsoppa • Hel skinka med ben • Nötköttsgulasch • Kycklingschnitzel • Bakad potatis med zucchini • Spaghetti med körsbärstomater och basilika (veganskt) • Paella med rostade grönsaker och skaldjur • Ångkokta grönsaker • Dumplings • Jasminris • Potatismos • Hembakade pepparkakor • Apfelstrudel • Fruktsallad

Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

3. Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

Se Prags skönhet på kvällen på denna middagskryssning längs floden Vltava. Beundra historiska monument som Pragborgen och Danshuset och njut av ett brett utbud av tjeckiska rätter. Börja din kvällskryssning längs floden Moldau i Prag från Čechův-bron i Gamla stan. Få en välkomstdrink vid ombordstigning och glid sedan långsamt nedför floden mot Karlsbron (Karlův most). Passera Petřínkullen, se det historiska fortet Vyšehrad och beundra konserthuset Rudolfinum. Fortsätt förbi det berömda Dansande huset på Rašínovo nábřeží och få panoramautsikt över Pragborgen samtidigt som du sereneras av livemusik ombord på båten. Njut av en lyxig middagsbuffé (kalla rätter, varma rätter, desserter) medan du kryssar, och köp drycker från ett frestande urval av alkoholhaltiga eller alkoholfria alternativ.  Buffémeny: •Kall buffé: ett rikt utbud av bröd och smör, Grana Padano-ost, ankpaté med tranbärssås, caprese-sallad, ett urval av inhemska ostar, skinka, salami, hackad sallad, grekisk sallad och färsk coleslaw •Soppa: kycklingsoppa med nudlar •Varm buffé: hel skinka med ben, gulasch med nötkött, kycklingschnitzel, spagetti med körsbärstomater och basilika (vegansk), paella och bakad potatis med zucchini •Sidorätter: dumplings med bacon, jasminris, potatismos •Dessert: hemlagade pepparkakor, äppelstrudel, färsk fruktsallad

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

4. Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Upptäck Prag från ett annat perspektiv: från vattnet på en flodkryssning. Njut av enastående panoramautsikt över Karlsbron, Pragborgen och stadssilhuetten i Tusen Spirarnas stad från bekvämligheten av en båt på floden Moldau. Ge dig ut på en avkopplande kryssning perfekt för familjer med små barn eller alla som vill njuta av en oförglömlig upplevelse på kort tid. Ät lättare tilltugg och smutta på kaffe eller kalla drycker på egen bekostnad på övre däck när du seglar så att du inte missar ett ögonblick av händelserna. Gå inomhus på vintern för en mysig och uppvärmd sittupplevelse eller luftkonditionerad på sommaren.

Prag: Lunchkryssning på Vltava på båt med öppet tak

5. Prag: Lunchkryssning på Vltava på båt med öppet tak

Kryssa genom Prags hjärta och njut av utsikten över staden från Moldau medan du njuter av en utsökt lunchbuffé. Lyssna på levande musik när du passerar det historiska centrumet och seglar under Karlsbron. Välkommen ombord med en traditionell tjeckisk aperitif innan du påbörjar din sightseeingkryssning längs Moldau. Segla under Karlsbron som förbinder stadens mindre kvarter med Gamla stan. Längs kanten av bron kan du beundra de snidade statyerna av tjeckiska helgon på båda sidor. Därefter passerar du Pragborgen, Rudolfinum och nationalteatern. Under hela turen kan du njuta av en lunchbuffé med levande musik. Lyssna på kommentarer för att få veta mer om de attraktioner och monument som du ser. Kryssa förbi fler landmärken som danshuset, Emmausklostret, Vyšehrad, Podolí vattenverk och det historiska kraftverket i Štvanice innan du återvänder till utgångspunkten.

Prag: Sightseeing båtkryssning med buffémiddag

6. Prag: Sightseeing båtkryssning med buffémiddag

Kliv ombord på en romantisk kvällskryssning genom hjärtat av Prag och se alla stadens berömda monument från floden Vltava. Anländ till din båt mellan Čech- och Štefánik-broarna och välkomnas av din värd. Segla sedan genom centrala Prag och se sevärdheterna längs Vltava-flodens stränder under den magiska kvällsbelysningen. När du kryssar serveras en välsmakande buffémiddag, medan en full bar finns tillgänglig för att köpa alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Personal kommer att finnas tillgänglig för att tillgodose dina behov. Njut av den otroliga utsikten över Karlsbron och barockkyrkorna i Gamla och Nya stan. Sittplatser finns på det öppna övre däcket eller i den klimatkontrollerade nedre salongen (uppvärmd på vintern och luftkonditionerad på sommaren). Efter rundturen återvänder ni till startpunkten.

Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

7. Prag: Gamla stan & judiska kvarteren – guidad rundvandring

Upptäck det judiska arvet i Prag på en guidad rundvandring. Se den judiska kyrkogården, den gamla staden och olika platser med anknytning till stadens judiska historia. Träffa din guide i närheten av Maisel-synagogan. Härifrån beger du dig till de judiska kvarteren där din guide berättar om den judiska befolkningens historia i Prag. Efter denna korta översikt över stadens judiska arv blir du guidad till de främsta synagogorna och den judiska begravningsplatsen, samt ser platsen där Franz Kafka uträttade mycket av sitt skrivande. Bege dig därefter vidare till Gamla stan och ta in dess historiska landmärken, inklusive det världsberömda astronomiska uret. Ta del av fascinerande berättelser bakom varje viktig byggnad du ser.

Prag: Historisk stadskärna Busstur

8. Prag: Historisk stadskärna Busstur

Se det bästa av Prag från en buss med öppet tak och njut av panoramautsikten över alla de mest berömda sevärdheterna. Rundturen avgår från en plats nära torget i Gamla stan, där du kan beundra det astronomiska uret. Fortsätt genom den äldsta delen av staden och upplev de kullerstensbelagda gatorna som ligger kors och tvärs. Gamla stans höjdpunkter inkluderar Obecní dům, som ligger på platsen där det gamla kungliga hovet en gång låg. Förundras över mosaikerna på fasaden av det som många anser vara stadens vackraste byggnad. Se sevärdheterna i stadsdelen Josefov, Prags forna judiska getto. Stadsdelen är helt omgiven av Gamla stan och här finner du landmärken såsom Gammalnya synagogan och Spanska synagogan med dess moriska exteriör. Passera Prags äldsta bevarade gotiska byggnad vid St. Agnes-klostret. Se nationella monument såsom Statsoperan och Nya rådhuset. Beundra broarna över Moldaufloden, inklusive den berömda Karlsbron. Vid ankomst i Pragborgen-distriktet tar du en paus i 30-40 minuter för en kort promenad runt de berömda landmärkena. Gå till vallfärdsplatsen Loretakyrkan. Förundras av det Dansande husets extraordinära arkitektur. Under rundturen kommer du även passera andra sevärdheter såsom Nationalmuseet, Rudolfinum och Kruttornet. Längs vägen lär du dig om stadens historia och de berömda sevärdheterna från en förinspelad audioguide som finns tillgänglig på 26 språk (arabiska, kinesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, engelska, finska, franska, tyska, grekiska, hebreiska, ungerska, italienska, japanska, koreanska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovenska, spanska, svenska, turkiska och vietnamesiska).

Prag: Miljövänlig tur på floden Moldau med prosecco

9. Prag: Miljövänlig tur på floden Moldau med prosecco

Njut av en avslappnande båtutflykt genom Prag och se staden glida förbi dig i stilla takt. Beundra de vackra panoramavyerna och smutta på ett kallt glas prosecco, som serveras med tilltugg. Du kan låna både interaktiva guider och tryckta guider på 16 olika språk ombord på båten.   Se Karlsbrons pelare på nära håll, och beundra utsikten över Pragborgen från floden. Åk lugnt förbi den tjeckiska regeringens centrum Strakaakademin. Se det allmänna badhuset, Prags Metronom, den unika konsertsalen Rudolfinum och anrika Gamla stan.

Prag: 1,5 timmars rundtur med veteranbil

10. Prag: 1,5 timmars rundtur med veteranbil

Hoppa in i en gammal replika för spektakulära sevärdheter och fantastisk utsikt över Prag. Anpassa din rundtur så att du kan stanna var du vill. Upptäck Prags skönhet från närmare håll och få en riktig tjeckisk lokal persons perspektiv. Ta dig tid att ta några bilder och tveka inte att be din chaufför att ta en bild åt dig. Oroa dig inte för vädret - din bil är uppvärmd! Känn dig unik i gammaldags repliker som för tillbaka den gyllene tiden med The Great Gatsby och champagnefester. Se den romantiska gamla staden, Pragborgen, Rudolfinum, danshuset eller den gamla-nya synagogan. Gör din kväll ännu mer speciell med en bukett rosor eller ett glas champagne, som görs på beställning. Till och med resan till flygplatsen i veteranbilar blir en storslagen händelse. Bröllop, fester, företagsevenemang och andra speciella tillfällen blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

72 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Rudolfinum

Rudolfinum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rudolfinum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rudolfinum

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 12 525 omdömen

Vi njöt verkligen av denna båttur. På natten ser man inte utsikten som på dagen, tror jag... Vi satt vid fönstret och vi är glada att vi gjorde det, nära den musikaliska duon. Musiken var spektakulär, inte för mycket eller för tråkig. De andra sätena såg också ganska bra ut, med tanke på utsikten på natten. Du kan gå upp på övervåningen och titta på lamporna. Maten är fantastisk, tillräckligt dykare för oss. Vi åt lite nästan på slutet också, en halvtimme innan åket var slut. Rutten är fantastisk, vi såg underbara julljus och såg mer av Prag. Servicen var vänlig och ganska snabb! Vi skulle dock ha velat ha en drink till inkluderad i priset, med tanke på mängden. Tack Prague Boats för den underbara båtturen! Tills nästa gång

Mycket trevlig liten båttur på Vltava. Du måste först lösa in onlinebiljetterna vid informationsdisken (ponton 3) och sedan gå till rätt ponton. Du kan sitta antingen i båten eller på däck. Servicen var supersnabb. Det fanns ingen ljudguide. Men det rekommenderas verkligen starkt.

Vi njöt verkligen av vår kväll på kryssningen och maten var fantastisk. Tjänsten var också bra från personalen men sångaren var en kamp. Varje låt hon sjöng lät exakt likadant och var ganska malande efter ett tag.

Mycket lyxig båt. Mycket full och upptagen. Bra utbud av mat, men bildandet av rader kunde kontrolleras bättre per antal bord.

Du måste göra det i Prag på kvällen. Bra organisation, god mat och relativt billiga drycker. Det finns inget att klaga på.