Våra mest rekommenderade saker att göra i Rüdesheim am Rhein

Slotten i Mittelrheintal: båttur på 1,5 timme från Rüdesheim

Slotten i Mittelrheintal: båttur på 1,5 timme från Rüdesheim

Följ med på en utflykt till slotten i Mittelrheintal där fina viner som den rubinröda Pinot Noir och den gyllenskimrande Riesling har sitt ursprung. Upptäck en av Europas äldsta handelsrutter tillsammans med tidigare skatteslott och rånarbaronnästen där Victor Hugo, Goethe och Heinrich Heine är ombord i anden. Utforska älskade platser i Mittelrheintal som inspirerade poeterna som skapade Rheinromantiken. I den här delen av Rhen finns fler slott än någon annanstans och deklarerades vara ett UNESCO-världsarv år 2002. Beundra Burg Rheinstein, Burg Reichenstein (Trechtingshausen), Burg Ehrenfels ruiner och det sagolika tornet Mäuseturm vid sjön Bingen. Se floden Nahe som strömmar in i Rhen och förundras över slottet Klopp innan du fortsätter vidare till Niederwald-monumentet med Germania och Niederwald-templet i Osteinpark. Låt myten om Rhenromantiken förtrolla dig. Beundra rödvinsregionen Assmannhausen med dess berömda Pinot Noir-vingårdar och den blomstrande staden Bingen med sin vackra Rhenpark från 2008 års trädgårdsuppvisning och Rüdesheim med den berömda gatan Drosselgasse.

Från Frankfurt: Dagsutflykt till Rhendalen

Från Frankfurt: Dagsutflykt till Rhendalen

Upptäck Rhen-dalen, som är ett av UNESCO:s världsarv, med sina vingårdar och pittoreska städer och byar. Se de mäktiga medeltida slotten - området har den högsta tätheten av sådana byggnader i världen. Beundra de fantastiskt vackra "Lorelei-Felsen", eller Siren's Rocks, och njut av den fantastiska utsikten över dalen från Niederwald-monumentet. På sommaren kan du åka med Assmannshausens linbana ner i dalen (valfritt), äta lunch på en fantastisk restaurang vid Rhenens strand (ingår) och sedan ta en underbar panoramabåttur till St. Goarshausen, förbi den berömda Loreley. Prova fina viner på plats i en liten taverna och förlora dig själv i den pittoreska lilla staden Rüdesheim. Observera att rundturen endast stannar vid Rüdesheim om det finns tid.  Under vintern finns möjlighet att båtarna inte kan avgå på grund av dåliga väder- eller vattenförhållanden. I dessa fall görs istället ett besök av ett slott. När rundturen är över så körs du tillbaka till Frankfurt med buss och släpps av vid mötesplatsen.

Från Rüdesheim: 2 timmars julbåtstur på Rhen

Från Rüdesheim: 2 timmars julbåtstur på Rhen

Delta i en romantisk båttur på Rhen. De gamla slotten på kullarna, som är täckta av snö, ger en magisk utsikt som du kan njuta av från din bekväma plats i båtens varma hytt. Lyssna på historier och sedvänjor från gamla tider medan du kryssar nerför Rhen. Hör sagor, myter och legender om Rhen. Lär dig om de många arkitektoniska monumenten och städerna längs dess stränder och hör om tyska jultraditioner förr och nu för en härlig dag på floden. Njut av drycker och snacks ombord medan du ser det sagolika landskapet glida förbi. Avsluta din underbara resa med ett besök på den världsberömda julmarknaden i Rüdesheim, där du kan prova glühwein och kakor samtidigt som du njuter av julspektakel från hela världen.

Från Rüdesheim: 1,5 timmars båtkryssning med vinprovning

Från Rüdesheim: 1,5 timmars båtkryssning med vinprovning

Kliv ombord på ett Rhinfartyg för en resa med kända namn genom historien, och njut när du kryssar längs en av Europas äldsta handelsvägar, förbi tidigare vägtullar och rovriddarnästen. Victor Hugo, Goethe och Heinrich Heines andar kommer att finnas ombord tillsammans med dig medan dina guider tar dig till de vackraste platserna, genom vilken Mittelrheintal blir källan till Rhen-romantiken. I den här delen av Rhen finns fler slott än någon annanstans. Beundra Rheinstein-slottet, Reichenstein-slottet (Trechtingshausen), ruinerna av Ehrenfels-slottet och det sagolika tornet Mäuseturm. Se floden Nahe som strömmar in i Rhen och förundras över slottet Klopp innan du fortsätter vidare till Niederwald-monumentet med Germania och Niederwald-templet i Osteinpark. Utforska byn Assmannhausen som är känd för sitt röda vin, såväl som den blomstrande staden Bingen och det världsberömda Rüdesheim. Smaka på fyra viner längs vägen under en expertguidning av en vinmakare från Rüdesheim, njut av färska pretzelkringlor och ta med dig ett souvenirglas.

Ruedesheim: Självguidande Escape Game utomhus

Ruedesheim: Självguidande Escape Game utomhus

Upplev ett unikt outdoor escape game direkt på din smartphone. Ta på dig rollen som en profilerare som reser tillbaka i tiden för att lösa ett knepigt fall. Komplexa utmaningar väntar dig i detta äventyr som kommer att leda dig djupare och djupare in i träsket av organiserad brottslighet. Pusslen är platsoberoende, så du kan se fram emot kluriga och spännande uppgifter. Men efter varje nivå får du lära dig intressanta fakta om miljön runt omkring dig. Medan du löser gåtorna i detta spännande fall kommer du att vandra förbi några av Rüdesheims mest fascinerande sevärdheter. Ta era smartphones och bege er till startpunkten för att komma igång. Oavsett om ni arbetar tillsammans som ett team eller delar upp er i mindre grupper och team, kan ni förvänta er en spännande promenad med hisnande sevärdheter och avkopplande pauser. Lös kluriga pussel, kombinera ledtrådar, upptäck överraskande fakta om varje plats och njut av friheten att gå i din egen takt. Detta spel är perfekt för escape game-entusiaster och pusselfantaster som letar efter en utmanande utmaning för sin grupp och inte vill missa stadens intressanta platser.

Rheingau: privat rundtur bland sevärdheterna

Rheingau: privat rundtur bland sevärdheterna

Rheingau bjuder på otaliga höjdpunkter. Rheingau är ju inte bara känt för sitt vin, utan också för sitt fantastiska landskap. För att du ska minnas din semester i Rheingau länge har vi satt ihop en oförglömlig rundtur med alla sevärdheter i Rheingau. Beundra den oförglömliga utsikten från Niederwald-monumentet, njut av ett utsökt vin på Vollrads slott, imponeras av historien i Hildegard-klostret och upplev Johannisbergs slott från en ny sida. Vi garanterar dig speciella insikter och en oförglömlig dag!

Rüdesheim: Privat guidad stadsvandring

Rüdesheim: Privat guidad stadsvandring

Njut av Rüdesheim am Rhein, porten till Lorelei-dalen. Denna trevliga stad med omsorgsfullt restaurerade korsvirkeshus ligger i Rheingau-regionen på den högra stranden av floden Rhen. Staden är känd för sitt vin och har romarna att tacka för sin långa tradition av vinodling. Några av vingårdarna ligger mitt i stadens centrum, vilket ger den en fantastisk rustik charm och passar perfekt ihop med de historiska byggnaderna. Stadens linbana tar dig till den bästa utsikten över vinrankorna och floden Rhen, Niederwalddenkmal och dess huvudfigur Germania, och den gjordes känd av Hollywood i filmen "G.I. Blues", med ingen mindre än Elvis Presley i huvudrollen. Det är fortfarande en kultplats för Elvis-älskare över hela världen, och du kommer att få lära dig en liten hemlighet om den och Elvis själv. Upptäck Drosselgasse, hjärtat av Gamla stan, 144 meter av gemytliga vintavernor och innergårdsrestauranger. På Market Square finns en fontän dekorerad med en staty av en vindrickande man. Se Klunkhards Estate, en av de arkitektoniska pärlorna i gamla stan: en lätt böjd korsvirkesbyggnad från 1500-talet. På Oberstrasse, den "övre gatan", hittar du det medeltida tortyrmuseet som illustrerar straff och tortyr under medeltiden och häxjakt i Tyskland. Kom till Drosselgasse, den berömda pittoreska gatan mitt i gamla stan, som byggdes för att båtägare skulle kunna bosätta sig i staden. Ta en titt på slottet Brömserburg, som ursprungligen var biskoparna av Mainz residensfäste och byggdes på 900-talet. Förundras över de vackra aristokratiska korsvirkeshusen, inklusive Brömserhof från 1500-talet, som idag är platsen för Siegfrieds mekaniska musikskåp, en enorm samling fascinerande musikinstrument från tre århundraden tillbaka. Dyk ner i historien om de medeltida fästningar som det romantiska Rhen är känt för. Detta, och mycket mer, kommer att vara höjdpunkterna på denna attraktiva stadsvandring.

Rüdesheim am Rhein: Julbåtskryssning på Rhen

Rüdesheim am Rhein: Julbåtskryssning på Rhen

Upplev en romantisk kryssning på floden Rhen. Kryssa förbi medeltida slott och snöklädda ruiner som är täckta medan du beundrar utsikten från ditt uppvärmda och mysiga fartyg. Lyssna på festlig julmusik när båten kryssar och fika på nybakade våfflor och lokalt kaffe från restaurangen ombord. Avsluta dagen med ett besök på den världsberömda Rüdesheimer Weihnachtsmarkt der Nationen, där du kan smaka glögg och kakor medan du beundrar andra länders traditioner.

Privat rundtur i Rhendalen med flodkryssning och vinprovning

Privat rundtur i Rhendalen med flodkryssning och vinprovning

Mer än 40 slott, viner i världsklass och hisnande landskap - Rhindalen, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, anses vara Tysklands mest romantiska region. Under resan får du lära känna landskapet och kulturen i Rhindalen, besöka pittoreska byar, prestigefyllda vingårdar, fästningar och uppleva flera imponerande utsiktsplatser. Under tiden kommer jag att ge dig djupgående information om området, dess historia, kultur och livsstil - på ett mycket underhållande sätt. Du kommer att hämtas och släppas av på ditt hotell resp. din valfria plats med en bekväm skåpbil. Efter att ha utforskat några av de viktigaste sevärdheterna i Rheingau-regionen går du ombord på ditt flodkryssningsfartyg och njuter av en fascinerande två timmars kryssning längs Rhen. Tillbaka på land igen kan du utforska områdets största befästning och de mest spektakulära utkiksplatserna innan du gör dig redo för en privat vinprovning på en vacker familjeägd vingård med ett utmärkt rykte. Det finns gott om alternativ för lunch/kaffe och kaka före, under eller efter kryssningen - beroende på dina personliga preferenser. Efter vinprovningen och besöket i vinkällaren åker vi långsamt tillbaka till Frankfurt, så du är tillbaka på ditt hotell tidigt på kvällen. Hela resan kan alltid anpassas efter dina intressen, önskemål och speciella behov.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Rüdesheim am Rhein

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Rüdesheim am Rhein?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Rüdesheim am Rhein:

Sevärdheterna i Rüdesheim am Rhein du inte bör missa

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Rüdesheim am Rhein?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker Rüdesheim am Rhein på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i Rüdesheim am Rhein med låga priser på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Rüdesheim am Rhein?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Rüdesheim am Rhein?

Se alla erbjudanden och rabatter i Rüdesheim am Rhein på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Rüdesheim am Rhein

Att göra i Rüdesheim am Rhein

Städer i Tyskland

Rüdesheim am Rhein: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rüdesheim am Rhein: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rüdesheim am Rhein

Samlat omdöme

4.1
(784 recensioner)

Enkelt att boka och betala online. Fantastisk resa uppför Rhen för att se massor av slott och husens vackra arkitektur. En och en halv timme är perfekt tajming, kan ta en drink medan du njuter av utsikten. Vi tog båten vid Rudesheim, som är en så härlig stad med så mycket att göra för dagen.

Varit väldigt avslappnad. Det kan vara värt att notera att resan inte bara tar 1,5 timme, utan du kan sitta hur länge du vill och hoppa på och av var du vill. Det är så att säga en "dagsbiljett". Annars var allt jättebra

det var en väldigt trevlig båttur. allt gick bra, tack vare besättningen.

Rekommenderas starkt för priset. Bra intro till regionen.

Det var supertrevligt och servicen ombord mycket bra