Royal Mile

Bokad mer än 1 000 gånger förra veckan

Royal Mile

Royal Mile: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Palace of Holyroodhouse inträdesbiljett

Edinburgh: Palace of Holyroodhouse inträdesbiljett

Vandra genom de överdådiga statsrummen och de ymniga trädgårdarna i Palace of Holyroodhouse, Hans Majestät Konungens officiella skotska residens, som ligger i slutet av Edinburghs Royal Mile. När du väl är inne i barockpalatset kan du lära dig mer om dess nära koppling till Skottlands historia med hjälp av en gratis multimedia-guide (tillgänglig på 9 språk). Besök de statliga våningarna och se hur de olika monarkernas smak har förändrats. Förundras över de fina gipstaken och tapeterna från Bryssel samt målningar och andra konstverk i rum som fortfarande används av kungen och den kungliga familjen för officiella ceremonier. Gå till tronsalen för att se var lunchen serverades för riddarna och damerna i Thistle-orden när en ny riddare installerades. Upptäck var kungen håller sina privata audienser i Morning Drawing Room. Fortsätt till The Great Gallery, där skotska invånare som är upptagna i New Years Honours List eller Kings Birthday Honours List får sina utmärkelser vid en invigningsceremoni. Beundra Jacob de Wets porträtt av verkliga och legendariska skotska kungar i det stora galleriet, slottets största rum. Lär dig mer om dramatiska händelser i Skottlands historia i Mary Queen of Scots historiska rum, där hon bevittnade det brutala mordet på sin sekreterare Rizzio av sin svartsjuke make, Lord Darnley. I slutet av din multimedia-rundtur kan du njuta av en uppfriskande dryck eller en lätt lunch (egen bekostnad) på Café at the Palace.

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Följ med på en guidad rundvandring på engelska i Edinburgh sent på kvällen och upptäck stadens mörkaste och mest skrämmande upplevelse. Hör spökhistorier om staden som berättas ovanför och under Royal Mile. Promenera genom de berömda gångarna och gränderna på Royal Mile och lär dig om de fruktansvärda levnadsförhållandena för den befolkning som en gång bodde i dessa underjordiska rum. Lyssna på guidens berättelser om mördare som strövade omkring på gatorna och tog kroppar för att sälja dem till dåtidens medicinska skolor. Hör sedan berättelser om den kliande hemsökerskan som lämnar märken på sina offer. Bevittna tortyrutställningar och lär dig hur dessa anordningar användes förr i tiden. Slutligen kan du besöka spöket "The Watcher" och se det ökända stencirkelvalvet, som fortfarande är dekorerat med pentagram och andliga symboler.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh - Whiskyprovning med historia och berättelser Whiskyprovning med historia och berättande

Edinburgh - Whiskyprovning med historia och berättelser Whiskyprovning med historia och berättande

Njut av en kväll med whiskyuppskattning under en whiskyprovning på Edinburghs berömda Royal Mile. Smaka på fyra single malt scotch whiskies och njut av berättelser från din guide. Om du vill undvika alkohol kan du följa med på turen och välja att boka alternativet utan whiskyprovningar. Möt din guide på Hot Toddy, precis vid den ikoniska Royal Mile. Under de kommande två timmarna dricker du 4 enastående single malt scotch whiskies från de 4 största whiskyproducerande regionerna i Skottland. Smaka på whisky som sträcker sig från de relativt delikata och subtila smakerna från Lowlands till de djärva och robusta smakerna från Islay. Du kommer också att få provsmakningskort med anteckningar om var och en av de whiskysorter som du provar. Under turen får du ta del av traditionellt historieberättande och utforska whiskyns betydelse för den skotska identiteten. Hela nedre våningen i lokalen är reserverad, så det finns gott om utrymme och avskildhet för att genomföra den historieorienterade kvällen.

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

146 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Royal Mile

Royal Mile: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Palace of Holyroodhouse inträdesbiljett

Edinburgh: Palace of Holyroodhouse inträdesbiljett

Vandra genom de överdådiga statsrummen och de ymniga trädgårdarna i Palace of Holyroodhouse, Hans Majestät Konungens officiella skotska residens, som ligger i slutet av Edinburghs Royal Mile. När du väl är inne i barockpalatset kan du lära dig mer om dess nära koppling till Skottlands historia med hjälp av en gratis multimedia-guide (tillgänglig på 9 språk). Besök de statliga våningarna och se hur de olika monarkernas smak har förändrats. Förundras över de fina gipstaken och tapeterna från Bryssel samt målningar och andra konstverk i rum som fortfarande används av kungen och den kungliga familjen för officiella ceremonier. Gå till tronsalen för att se var lunchen serverades för riddarna och damerna i Thistle-orden när en ny riddare installerades. Upptäck var kungen håller sina privata audienser i Morning Drawing Room. Fortsätt till The Great Gallery, där skotska invånare som är upptagna i New Years Honours List eller Kings Birthday Honours List får sina utmärkelser vid en invigningsceremoni. Beundra Jacob de Wets porträtt av verkliga och legendariska skotska kungar i det stora galleriet, slottets största rum. Lär dig mer om dramatiska händelser i Skottlands historia i Mary Queen of Scots historiska rum, där hon bevittnade det brutala mordet på sin sekreterare Rizzio av sin svartsjuke make, Lord Darnley. I slutet av din multimedia-rundtur kan du njuta av en uppfriskande dryck eller en lätt lunch (egen bekostnad) på Café at the Palace.

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Följ med på en guidad rundvandring på engelska i Edinburgh sent på kvällen och upptäck stadens mörkaste och mest skrämmande upplevelse. Hör spökhistorier om staden som berättas ovanför och under Royal Mile. Promenera genom de berömda gångarna och gränderna på Royal Mile och lär dig om de fruktansvärda levnadsförhållandena för den befolkning som en gång bodde i dessa underjordiska rum. Lyssna på guidens berättelser om mördare som strövade omkring på gatorna och tog kroppar för att sälja dem till dåtidens medicinska skolor. Hör sedan berättelser om den kliande hemsökerskan som lämnar märken på sina offer. Bevittna tortyrutställningar och lär dig hur dessa anordningar användes förr i tiden. Slutligen kan du besöka spöket "The Watcher" och se det ökända stencirkelvalvet, som fortfarande är dekorerat med pentagram och andliga symboler.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh - Whiskyprovning med historia och berättelser Whiskyprovning med historia och berättande

Edinburgh - Whiskyprovning med historia och berättelser Whiskyprovning med historia och berättande

Njut av en kväll med whiskyuppskattning under en whiskyprovning på Edinburghs berömda Royal Mile. Smaka på fyra single malt scotch whiskies och njut av berättelser från din guide. Om du vill undvika alkohol kan du följa med på turen och välja att boka alternativet utan whiskyprovningar. Möt din guide på Hot Toddy, precis vid den ikoniska Royal Mile. Under de kommande två timmarna dricker du 4 enastående single malt scotch whiskies från de 4 största whiskyproducerande regionerna i Skottland. Smaka på whisky som sträcker sig från de relativt delikata och subtila smakerna från Lowlands till de djärva och robusta smakerna från Islay. Du kommer också att få provsmakningskort med anteckningar om var och en av de whiskysorter som du provar. Under turen får du ta del av traditionellt historieberättande och utforska whiskyns betydelse för den skotska identiteten. Hela nedre våningen i lokalen är reserverad, så det finns gott om utrymme och avskildhet för att genomföra den historieorienterade kvällen.

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Royal Mile

Städer i Skottland

Royal Mile: Fler aktiviteter och sevärdheter

Royal Mile: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Royal Mile

Samlat omdöme

4.6
(42 566 recensioner)

Resan var utmärkt. Vi njöt av Charlies och Brodys kommentarer, och Brody var en utmärkt förare. Vi höll oss enligt schemat. Om du kämpar med att gå i trappor och/eller gå uppför långa uppförsbackar, välj bort båt/slottsdelen och stanna bara hos förarna.

Guiden Eoan var otroligt underhållande och närvarande, dessutom väldigt kunnig och innerligt fascinerad av slottet och skotsk historia så 1.5 timmar gick fort, rekommenderas starkt.

Vi njöt av hela resan, den valfria båtturen och slottsbesöket också. Resan täckte ganska mycket Skottland på en dag, och det fungerar bra om du har ont om tid.

Väldigt informativ, rolig, tror vi fick den bästa tour guiden också. Hon var så duktig och beläst! Kunde inte rekommendera det mer!

Han är duktig startar halv 3 tiden och jag tyvker att han ser ut som Harry Potter själv härlig och lagom dag att promenera.