Våra mest rekommenderade saker att göra i Rosas, Costa Brava

Från rosor: Sunset Catamaran Cruise

1. Från rosor: Sunset Catamaran Cruise

Under den här härliga kvällskryssningen på en fullt utrustad katamaran får du se Rosesbukten från havet, medan solnedgångens färger reflekteras på havet innan solen försvinner över horisonten. Medan du smuttar på din cocktail seglar du längs Roses och Empuriabravas frontlinje och njuter av synen av de upplysta städerna från havet. Om sikten är klar kommer du att bli förbluffad av de imponerande Pyrenéerna i fjärran.

Från rosor: Katamarankryssning till Cap de Creus

2. Från rosor: Katamarankryssning till Cap de Creus

Njut av en oförglömlig seglingsupplevelse ombord på katamaranen "Magic". Du glider mjukt över Costa Bravas blå vatten och kommer garanterat att älska denna lugna och avkopplande dag på vattnet. Med avgång från Ginjolers brygga i Roses centrum seglar du längs den vackra kusten med sina ensliga vikar kantade av pinjeträd och abrupta klippor fram till Cap de Creus. Där passerar du det berömda Cadaqués samt Port Lligat, där Antoni Gaudis hus finns, och njuter av den spektakulära klippiga kusten i denna vik. I antingen Cala Bona eller Cala Culip kommer katamaranen att ankra så att du kan ta ett behagligt dopp i det kristallklara vattnet. Upptäck havsbottnen med gratis snorkelutrustning ombord, eller sola i de breda bognäten medan besättningen serverar en utsökt grill som tillagas ombord. Efter en hel och avkopplande dag i solen lyfter besättningen ankaret och tar dig tillbaka till Roses.

Privat heldagsutflykt till Girona och Figueres från Barcelona

3. Privat heldagsutflykt till Girona och Figueres från Barcelona

Fly från Barcelonas liv och rörelse för en dag på en heldagsresa till Girona och Figueres, två av de mest natursköna städerna på Costa Brava. En expertguide hämtar dig på ditt hotell eller din lägenhet med privat transport. Först besöker du den historiska staden Girona för att se romerska lämningar och medeltida byggnader. Förlora dig själv i en labyrint av smala gator och färdas genom Europas bäst bevarade judiska kvarter. Förundras över katedralen i Girona och världens bredaste gotiska skepp. Se sedan de färgglada husen längs floden Onyar. Gå upp på toppen av Gironas medeltida murar för att få en panoramautsikt. Därefter transfer till Figueres nära gränsen till Frankrike och upplev en av de viktigaste destinationerna i den så kallade "Dalí-triangeln". Utforska Salvador Dalís födelseort och gå in på några av de platser som han frekventerade som vuxen. Gå till Dalí-museet, som Dalí själv har utformat i ruinerna av en gammal stadsteater. Gör en resa in i konstnärens sinne när du utforskar den stora samlingen av hans verk, inklusive några av de märkligaste artefakter man kan tänka sig.

Lägg till datum

Saker att göra i
Rosas, Costa Brava

Rosas, Costa Brava

Utforska i närheten av Rosas, Costa Brava

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Rosas, Costa Brava

Vilka är de bästa friluftsaktiviteterna att göra i Rosas, Costa Brava?

Rosas, Costa Brava: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rosas, Costa Brava: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.