Lägg till datum

Saker att göra i
Rosas

Rosas

Våra mest rekommenderade saker att göra i Rosas

Från Roses: Båt Tout till Cadaqués med stopp

1. Från Roses: Båt Tout till Cadaqués med stopp

Vi börjar segla från Roses. Vi passerar kusten vid Creus-kap, ser kattklippan och går in i Tamariu-grottan om vädret är med oss, och går mot Cadaqués från Norpheus-kap, där vi lämnar bäckarna till vänster: Canyelles Petites, Almadrava, Lledó, Murtra, Montjoi, Calitjàs och La Pelosa. När vi passerar Jòncols bäck och kommer fram till Figueras udde kan vi se Cadaqués på vår vänstra sida. Bilderna från Cadaqués gator väntar på dig och vi lämnar dig på den viktigaste platsen för att besöka staden och vi erbjuder dig också olika alternativ för att besöka den. Du kan tillbringa i Cadaqués 2 timmar, på måndag special (veckomarknadsdag), 7:00h eller till och med dagar eller veckor med färjealternativet. Du kan se datumen i bokningskalendern.

Från rosor: Katamarankryssning Cap Norfeu - Cadaqués

2. Från rosor: Katamarankryssning Cap Norfeu - Cadaqués

Njut av en oförglömlig seglingsupplevelse ombord på katamaranen "Magic". Du glider mjukt över Costa Bravas blå vatten och kommer garanterat att älska denna lugna och avkopplande dag på vattnet. Med avgång från Ginjolers brygga i Roses centrum seglar du längs den vackra kusten mellan Roses och Cadaqués med sina ensamma vikar kantade av pinjeträd och branta klippor, tills du når Cap Norfeau. Ankra i viken Racó de l'Home, där du kan stanna för ett trevligt bad i det kristallklara vattnet. Upptäck havsbottnen med gratis snorkelutrustning ombord eller sola i de bekväma bognäten. Fortsätt sedan att segla längs Cap Norfeu och Cala Jòncols tills du kommer in i den magiska bukten Cadaqués. Tillbringa lite tid med att koppla av i bukten och beundra kusten med dess karakteristiska vita hus som kantar stranden. Efter en hel och avkopplande dag i solen lyfter din besättning ankaret och tar dig tillbaka till Roses.

Rosor: Costa Brava Katamaranresa med undervattensutsikt

3. Rosor: Costa Brava Katamaranresa med undervattensutsikt

Beundra de vackra vikarna längs Costa Brava från ett unikt perspektiv ombord på en 2-timmars katamaranseglingstur, som har fantastisk ubåtsvisning. Börja från Rosesbukten och glid förbi vackra vikar i naturparken Cap de Creus. Fortsätt längs Punta Falconera och njut av ubåtsvyer över havsbotten i Cala Murtra. Utforska Cala Montjoi och se den berömda restaurangen El Bulli, från kocken Ferran Adrià. Gå sedan till Cap Norfeu där du kommer att se den imponerande klippan som heter The Cat för sin kattform. Om vädret tillåter, gå in i Tamariu-grottan och fortsätt sedan till Cala Jóncols.

Från rosor: Sunset Catamaran Cruise

4. Från rosor: Sunset Catamaran Cruise

Under den här härliga kvällskryssningen på en fullt utrustad katamaran får du se Rosesbukten från havet, medan solnedgångens färger reflekteras på havet innan solen försvinner över horisonten. Medan du smuttar på din cocktail seglar du längs Roses och Empuriabravas frontlinje och njuter av synen av de upplysta städerna från havet. Om sikten är klar kommer du att bli förbluffad av de imponerande Pyrenéerna i fjärran.

Från rosor: Katamarankryssning till Cap de Creus

5. Från rosor: Katamarankryssning till Cap de Creus

Njut av en oförglömlig seglingsupplevelse ombord på katamaranen "Magic". Du glider mjukt över Costa Bravas blå vatten och kommer garanterat att älska denna lugna och avkopplande dag på vattnet. Med avgång från Ginjolers brygga i Roses centrum seglar du längs den vackra kusten med sina ensliga vikar kantade av pinjeträd och abrupta klippor fram till Cap de Creus. Där passerar du det berömda Cadaqués samt Port Lligat, där Antoni Gaudis hus finns, och njuter av den spektakulära klippiga kusten i denna vik. I antingen Cala Bona eller Cala Culip kommer katamaranen att ankra så att du kan ta ett behagligt dopp i det kristallklara vattnet. Upptäck havsbottnen med gratis snorkelutrustning ombord, eller sola i de breda bognäten medan besättningen serverar en utsökt grill som tillagas ombord. Efter en hel och avkopplande dag i solen lyfter besättningen ankaret och tar dig tillbaka till Roses.

Från Roses: Båttur längs den katalanska kusten i Cadaqués

6. Från Roses: Båttur längs den katalanska kusten i Cadaqués

Bada i solen under denna båttur från Roses. Följ kusten upp till Cadaqués, Medelhavsstaden som har behållit sin anda genom åren. Promenera runt i staden för att äta en snabb bit mat eller för att kolla in ett museum innan du åker tillbaka till Roses. Starta turen från Roses. Följ den karga kusten förbi punkter som till exempel Cape Norfeu. Ta en bild av de karga klipporna längs vägen. Försök att upptäcka fyren Far de Cala Nans innan du anländer till Cadaqués. Cadaqués har behållit mycket av sin charm under årens lopp. Tillbringa lite tid med att vandra runt i byn. Kolla in det blå huset, en av stadens herrgårdar i jugendstil. Uppe i Portlligat finns ett museum i huset där Salvador Dalí bodde. Efter en stund kan du ta dig tillbaka till Roses.

Från rosor: Cap Norfeu Boat Cruise & Swimming

7. Från rosor: Cap Norfeu Boat Cruise & Swimming

Ombord på Aquarium II tar vi med dig för att upptäcka havsbotten i naturparken Cap de Creus och vi har en rolig badsession i dess vatten. Två och en halv timme eller 26 km navigering genom de imponerande landskapen vid kusten av naturparken Cabo de Creus från Rosas och Santa Margarita. Under rundan går vi ner för att se havets botten från våra utsiktsrum och i en paradisisk vik har du 40 minuter på dig att simma i havet.

Från rosor: Segling katamaran kryssning till Medesöarna

8. Från rosor: Segling katamaran kryssning till Medesöarna

Kör ombord på en bekväm katamaran på denna dagsutflykt från Roses till nationalparken Medesöarna. Ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet i Cala Montgó eller Illa Pedrosa. Smutta på läsk och sangria medan du seglar och njut av en grilllunch. Hoppa ombord på en rymlig båt och stig av från Roses. Glid genom Rosesbukten på den spektakulära Costa Brava på väg till Medesöarna. Slingra dig genom öarna och beundra utsikten över byn Estartit och Montgrí-massivet. Stopp vid Cala Montgó eller Illa Pedrosa ca 2 timmar där du kan bada i turkost vatten och sola på däck. Under tiden kommer besättningen att förbereda en läckra grillmåltid och servera den ombord. Efter en hel och avkopplande dag där du har njutit av solen och havet lyfter besättningen ankaret och tar dig tillbaka till Roses.

Roses: Båttur till Cap de Creus och Cadaqués

9. Roses: Båttur till Cap de Creus och Cadaqués

Du startar från Roses, Girona, och seglar längs kusten i naturparken Cap de Creus, förbi Cala Jóncols och Cap Norfeu, och ser klippan som kallas "Katten". Om vädret tillåter kan ni gå in i Tamariu-grottan och utforska dess djup innan ni når Cap de Creus. Cap är en skrovlig, klippig udde som höjer sig 672 meter över Medelhavet och bildar en liten, kuperad halvö som är huggen av otaliga klyftor som bildar små vikar orienterade enligt strukturen på skiffermassorna. Du kan besöka dess fyr och utforska landet. Därefter når ni Cadaqués, där ni kan utforska den pittoreska fiskebyn i Medelhavet, där båten stannar i 1,5 timme.

Från Roses: Båttur till Medesöarna med besök i El Estartit

10. Från Roses: Båttur till Medesöarna med besök i El Estartit

Vi kommer att korsa bukten Roses, och i bakgrunden kan du se det imponerande massivet El Montgrí som påminner om en sovande biskop, utsträckt på marken som med tårna verkar vilja röra vid Medelhavets vatten. Vi seglar framför Cala Montgó och ser grottan "Foradada", som betyder "hål" på katalanska, och med lite tur kan vi se en båt korsa den. I den marina naturparken på Medesöarna kan du få tillgång till katamaranens undervattensutsiktsrum för att se den vilda havsbottnen. Sedan kommer vi till hamnen i El Estartit där du kan gå ner och besöka staden, på torsdagar är det veckomarknad. Tillbaka till Roses, vi seglar framför Escala och går in i Rosesbuktens vatten och passerar framför den grekiska hamnen Sant Martin de Empuries, San Pedro Pescador, stranden Empuria-brava och stranden La Robina och når slutligen Santa Margarita och Roses.

16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Rosas

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Rosas när det regnar?

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Rosas?

Rosas: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Rosas: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rosas: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.