Roms katakomber

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem saker du måste se i Roms katakomber

Oavsett om du vill få en djupare förståelse för Roms förflutna, ta chansen att utforska tunnelsystemet eller bara hyser en allmän morbid nyfikenhet är de underjordiska gravplatserna ett måste vid ett besök i Rom. Här är fem saker du inte får missa.

 • Marcellinus och Petrus katakomber

  1. Marcellinus och Petrus katakomber

  Kryptan har fått sitt namn från de kristna martyrer, Marcellinus och Petrus, som ligger begravda här. Med sin underbara historia och konstnärliga utsmyckning är detta ställe verkligen värt ett besök.

 • Sankt Callixtus katakomber

  2. Sankt Callixtus katakomber

  En av de mest populära katakomberna, där 16 påvar och ett otal martyrer ligger begravna. I katakomben finns även tidiga kristna fresker.

 • Domitillas katakomber

  3. Domitillas katakomber

  Detta är några av de äldsta, största och mest imponerande katakomberna, och dessutom de enda som fortfarande innehåller skelettdelar. I Domitillas katakomber finns även en 100-tals-fresk av Jesu sista måltid.

 • Sankt Sebastians katakomber

  4. Sankt Sebastians katakomber

  Denna katakomb är verkligen sevärd, inte minst för sin rika historia och sin otroliga arkitektur.

 • Commodillas katakomber

  5. Commodillas katakomber

  Denna katakombs dragningskraft beror till stor del på att den innehåller en av de tidigaste bilderna på en skäggig Kristus. I kryptan förvarades ursprungligen även relikerna efter påvarna Felix I och Adauctus.

Planera ditt besök

 • Kolla öppettiderna i förväg, de kan variera.

  En del katakomber är bara öppna ibland, så kolla i förväg så att de ställen du vill besöka inte är stängda när du kommer dit!

 • Hur tar jag mig hit?

  Många av de viktigaste katakomberna ligger längs Via Appia, som är väldigt lättillgänglig både till fots eller med hop-on hop-off-bussen Archeobus.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar, det bästa är att i förväg kolla upp de katakomber du vill besöka.
 • Vad kostar det?
  Katakombernas biljettpriser varierar.
 • Behöver jag en guide?
  Vissa biljetter inkluderar en guidad tur i katakomberna, det lättaste är att kolla upp detta innan.
 • Hur tar jag mig dit?
  Gå längs Via Appia, eller åk med en hop-on hop-off-buss!
 • Ytterligare tips

  • Varierande öppettider betyder att förhandsplanering är a och o!

Vad besökare tycker om Roms katakomber

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 3 922 omdömen

Fantastisk att få uppleva katakomberna, basilikorna och den smått makabra skelettkonsten i sällskap av en riktigt bra och entusiasmerande guide, Isa, som överglänste alla guider vi haft på tidigare utflykter. Kan starkt rekommendera denna tur vilken jag trots viss klaustrofobi klarade av utan större men. Tack Isa för en oförglömlig upplevelse!

Intressant och spännande aktivitet. Capuhin-kryptan var lättillgänglig att gå in på egen hand och betala för inträde, men med guide får man mycket mer av besöket. Inte så otäckt som jag trodde. Däremot var katakomberna lite mer otäckt att gå runt i. Men spännande!

Fantastiskt kunnig guide, Monica. En (egentligen flera) spännande upplevelser. Hisnande katakomber och omvälvande kryptor och tidsresor! Dock ett minus för utlåvad tid för toa och kaffepaus, som uteblev. Ta med något att äta och dricka samt en ficklampa.

Guiden var väldigt påläst och trevlig att lyssna på. Pratade felfri engelska. Museet med cappuccinomunkarna var helt otroligt. Katakomberna o kyrkan var också väldigt intressant. Synd bara att man inte kunde foto, men förstår varför.

Toppenutflykt, endast hettan blev lite jobbig

Vår guidr, Andrea, visade sig mycket kunnig och hade en massa informstion utöver ”standard”. Jag rekommenderar verkligen denna tur, men gör inte det misstag kag gjorde: bokade två långa turer under samma dag.