Lägg till datum

RomBuss- och minivanturer

Våra mest rekommenderade Rom Buss- och minivanturer

Rom: Kryptor och katakomber – tur med transfers och besök i benkapellet

1. Rom: Kryptor och katakomber – tur med transfers och besök i benkapellet

Upptäck Roms dolda lager av historia under dess gator. Res med en luftkonditionerad buss och använd tillträde med köföreträde till tre fascinerande arkeologiska fynd. Besök de helgade katakomberna där de första kristna praktiserade sin förbjudna tro under fötterna på sina förföljare. För närmare 2 000 år sedan fungerade detta nätverk av underjordiska tunnlar som en plats för både religionsutövande och begravningsplats. Medan du utforskar gravar som är gjorda av solid sten berättar din expertguide från Rom den fascinerande historian om denna heliga plats. Därefter åker du till basilikan San Martino ai Monti. Denna kyrka från 300-talet ligger nära kanten av Parco del Colle Oppio. Beundra de fantastiska freskerna av konstnärer som Pietro Testa, Matteo Riccione och Giannangiolo Canini som pryder kyrkans väggar och se kapellet för Vår Fru av berget Karmel. Slutligen, besök Capuchin Crypt på en audioguidetur. Kapucinermunkarna använde benen från sina nästan 4 000 bröder för att dekorera de golv-till-tak-mönstren på ett intrikat sätt, vilket gav kapellet det makabra smeknamnet "benkapellet". Öppna dina ögon för stadens dolda sidor – och du kommer aldrig att se Rom på samma sätt igen.

Rom: Sightseeing med audioguide på hop-on-hop-off-busstur

2. Rom: Sightseeing med audioguide på hop-on-hop-off-busstur

Utforska "Den eviga staden" från en hop-on-hop-off sightseeingbuss med din biljett för 24, 48 eller 72 timmar. Färdas förbi stadens ikoner, stig av bussen vid någon av de åtta hållplatserna och hoppa tillbaka på nästa buss när du vill fortsätta. Håll dig flexibel medan du ser alla fantastiska sevärdheter i Rom. Legenden berättar om Romulus och Remus och Roms sju kullar. Numera är staden hemvist för en av världens största kyrkor, Basilica di San Pietro (Peterskyrkan) i Vatikanen, som man når via en underbar elliptisk piazza. Bland andra berömda sevärdheterna finns magnifika Colosseum, den filmiska Fontana di Trevi och den romantiska Spanska trappan. Med sin livfulla kafékultur och pittoreska restauranger är Rom en ständig inspiration. Hela rundan tar 100 minuter och du kan hoppa på och av på vid följande hållplatser längs vägen: Hållplatser: Hållplats 1: Terminal A Largo di Villa Peretti eller Terminal B Largo di Villa Peretti Hållplats 2: Santa Maria Maggiore Hållplats 3: Colosseum Hållplats 4: Circo Massimo Hållplats 5: Piazza Venezia Hållplats 6: Vaticano  Hållplats 7: Fontana Di Trevi  Hållplats 8: Piazza Berberini

Rom: Guidad rundtur i de romerska katakomberna med transfer

3. Rom: Guidad rundtur i de romerska katakomberna med transfer

Upptäck hemligheterna gömda i de mörka djupen av Domitilla-katakomberna på denna guidade tur i Rom. Njut av bekvämligheten med en transfer från en centralt belägen mötesplats i staden. Lär dig om tidig kristen historia och se den underjordiska basilikan Nereus. Träffa din guide i stadens centrum och åk mot Via Appia i en bekväm minibuss. Upptäck en av Roms största och äldsta katakomber och ta dig 16 meter under markytan till Domitillas utomjordiska kryptor. Utforska den oändliga labyrinten av underjordiska gravkammare på fyra nivåer. Låt dig fascineras av gamla väggmålningar med mytologiska och bibliska figurer och upptäck den religiösa symboliken i freskerna. Lär dig om övergången från hedendom till kristendom och hör om tidiga martyrer och förföljelser. Upplev spänningen i att gradvis utforska olika lager av historia. Slutför din upplevelse i underjorden i Nereus och Achilleus underjordiska basilika från 400-talet. Hoppa sedan tillbaka i minibussen och återvänd till stadens centrum.

Rom: Guidad tur i katakomberna och kapucinerkryptan

4. Rom: Guidad tur i katakomberna och kapucinerkryptan

Utforska två fantastiska underjordiska arkeologiska platser på en och samma rundtur. Inträde och transport är inkluderat till alla dessa platser samt till de romerska katakomberna. Roms historia existerar inte bara inom den 'historiska stadskärnan'. Din guide hjälper dig att komma iväg från de vanliga turistvägarna för att besöka några av stadens dolda pärlor som katakomberna, en underjordisk labyrint som endast en bråkdel av Roms besökare känner till. Den lilla gruppturen i katakomberna i Rom tar dig med under jorden till en mystisk plats som avslöjar en hemlig väg som är belagd med tro, uthållighet och hängivenhet. Under nästan tre århundraden var kristendomen olagligt i det romerska riket och de kristna tvingades begrava sina döda utanför stadsmuren och utföra sina religiösa ritualer i hemlighet. Följ din guide på denna fantastiska resa som också ger dig chansen att gå längs en av världens äldsta och mest kända vägar, en pulsåder i det romerska riket: den antika Via Appia.  Det finns många ställen att upptäcka i Rom som inte hör till de mest kända sevärdheterna, och din guide kommer ta dig på en tur som visar mindre kända höjdpunkter i Rom. Det uppskattas att cirka 95% av alla turister som kommer till Rom inte besöker Roms underjordiska katakomber. Under den här turen till katakomberna i Rom i liten grupp får du ta del av historien om en religion som existerade för 2 000 år sedan och som konkurrerade med kristendomen. Därefter besöker du en underjordisk kyrka från 300-talet och Domitillas katakomber som anlades för 2 000 år sedan. Mötesplatsen för denna tur ligger nära Colosseum och turen slutar på samma plats. Den exakta mötesplatsen kommer att skickas efter bokningen. Transport ingår från mötesplatsen till katakomberna och tillbaka. Fordonen är klimatanpassade, vilket är praktiskt under de varma sommarmånaderna. Du kommer att åtföljas av en expertguide från närområdet under hela turen.

Rom: Biljett till katakomberna & guidad tur + transfer

5. Rom: Biljett till katakomberna & guidad tur + transfer

Gå ombord på en fascinerande underjordisk rundtur i katakomberna som tar dig med in i Roms ovanliga historia. Gå långt bortom de livliga gatorna och de höga monumenten till den dolda sidan av denna gamla stad. Följ med när din expertguide avslöjar de små mysterierna om Roms mörkare sida. Börja din rundtur på ett av Roms mest spektakulära torg, Venedigtorget, bredvid stadshuset. Hoppa på en panoramabuss och åk till katakomberna, och följ en panoramarutt. Börja din underjordiska rundtur och utforska de omfattande tunnlarna med gravar som är huggna rakt ut i berget, och lyssna till den fascinerande historien om dessa heliga platser. Lär dig mer om hur detta omfattande nätverk av underjordiska tunnlar, som är nästan 2 000 år gammalt och går tillbaka till 200-talet e.Kr., en gång i tiden var en begravningsplats och en gudstjänstplats för de första kristna i Rom. Kombinera turen med ett extra alternativ för att besöka Trevi-kvarteren under jord. Utforska ruinerna och de dolda gångarna under Trevi-kvarteret och dess omgivningar.

Rom: Rundtur med hop-on-hop-off-buss

6. Rom: Rundtur med hop-on-hop-off-buss

Upptäck Rom i din egen takt på en öppen hop-on-hop-off-sightseeingbuss. Se de kejserliga monumenten från antikens Rom och beundra byggnader från barocken och renässansen i den historiska stadskärnan. Lär dig massor intressant om stadens storslagna förflutna och moderna utveckling. Se Rom som aldrig förr och åk med på en av våra hop-on-hop-off-rutter med buss. Välj själv var du vill börja turen och beundra alla Eviga stadens främsta landmärken och monument på gröna rutten, upptäck Italiens bästa smaker på orange rutten och njut av att få se en annan sida av Rom på den blå rutten. Audioguiden ombord kommer att ge dig gott om information om staden under turens gång. Du kan hoppa på och av bussen så många gånger du vill under 24-timmars-, 48-timmars- eller 72-timmarsperioden från det att du först validerar din biljett. Bussarna avgår ungefär var 20:e minut: Terminal 1 (Piazza dei Cinquecento, hörnet av Via Cavour) Santa Maria Maggiore (Piazza dell’Esquilino 12) Colosseum (Via di San Gregorio nära ingången till Palatinen) Circus Maximus (via del Circo Massimo Belvedere Romolo e Remo) Piazza Venezia (Via del Teatro Marcello framför gatunumren 32-34) Vatikanstaten (Lungotevere Tor di Nona 7) Villa Borghese (Via Ludovisi 48) Piazza Barberini (Via Barberini,14) Pyramiden/Testaccio (Cestiuspyramiden, en icke-katolsk kyrkogård, Paulus stadsport och Paulus mur) Eataly (Eataly marknad, Garbatella, gatukonst) Galleria Borghese (Via Pinciana) Bioparco/Zoo (Via Mercadante 34 - 36) Villa Giulia (Piazza Thorvaldsen - Nationella etruskiska museet och Nationalgalleriet för modern konst) Auditorium Parco della Musica (Via de Coubartin) Maxxi Museums (Via Guido Reni 4/a)

Rom: Sightseeingtur med Big Bus hop-on-hop-off-bussar

7. Rom: Sightseeingtur med Big Bus hop-on-hop-off-bussar

Gör dig redo att se Rom som du aldrig har sett staden förut! Hoppa ombord på en dubbeldäckarbuss med öppet tak och låt dig förtrollas av den otroliga arkitekturen medan du lär dig mer om stadens fascinerande historia. Beundra legendariska Colosseum, se de oslagbara vyerna över den berömda Spanska trappen och låt dig hänföras av den majestätiska Vatikanen. Du kan hoppa på bussen på en av de många hållplatserna utmed rutten. Dra nytta av dagliga avgångar från Termini och utforska de tio olika stoppen som ligger spridda runtom i staden. Om du känner dig extra äventyrlig kan du välja att utforska den "eviga staden" till fots med en av våra digitala audioguider. Hitta diverse dolda pärlor i Rom och gör en djupdykning in i stadens rika kultur och historia. Några av de platser som du kan se på resrutten är bland annat: Basilikan Santa Maria Maggiore Colosseum. Roman Forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venezia Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Vatikanen Peterskyrkan Fontana di Trevi Spanska trappan Piazza Barberini Järnvägsstationen Termini

Vatikanstaten: Museer, Sixtinska kapellet och trädgårdar

8. Vatikanstaten: Museer, Sixtinska kapellet och trädgårdar

Se Vatikanstatens främsta sevärdheter på en sightseeingtur där du inte behöver stå i kö. Upptäck skatterna i Vatikanmuseerna på egen hand. Ta in skönheten i Sixtinska kapellet och Michelangelos otroliga konstverk. Utforska Vatikanens trädgårdar med en ljudguide. Börja med den öppna bussturen i trädgårdarna i Vatikanstaten och få din ljudguide. Lär dig mer om Pontifical Academy of Sciences, Apostoliska palatset och guvernörens palats. Beundra St Peter's Basilica från ett unikt perspektiv och fördjupa dig i denna fridfulla gömställe. Möt nära Vatikanmuseerna och njut av snabb tillgång till Europas mest kända konstsamling. Dyk in i konstvärlden med en expertguide eller utforska på egen hand, beroende på det valda alternativet. Ta in galleriet för kandelabern, galleriet för kartor, galleriet för tapisserier och mer. Admire den imponerande samlingen av klassiska skulpturer på Pio Clementino Museum. Vandra hallarna i de utsmyckade och utarbetade påvliga lägenheterna, inklusive Raphael-rummen och Borgia-lägenheterna. Slutligen, gå in i Michelangelos värld när du avslöjar hemligheterna i Sixtinska kapellet.

Rom: Stadens höjdpunkter Nattrundtur med öppen toppbuss

9. Rom: Stadens höjdpunkter Nattrundtur med öppen toppbuss

Utforska den eviga staden från en sightseeingbuss på en fascinerande natttur. Njut av en tur ombord på en öppen dubbeldäckare och kör förbi några av stadens mest betydelsefulla landmärken. Lyssna på en insiktsfull ljudguide för att få unika insikter i varje webbplats du ser. Hoppa ombord på din buss och ta av för att upptäcka staden när den tänds på natten. Beundra en av världens största kyrkor, Basilica di San Pietro i Vatikanen. Stöter på det magnifika Colosseum, den filmiska Trevifontänen och de romantiska spanska trapporna. Bli inspirerad av den charmiga atmosfären i Rom på natten. Fördjupa dig i lokal historia och kultur med hjälp av förinspelad kommentar och dela foton av din upplevelse med bussens inbyggda WiFi.

Rom: Vatikanträdgårdarnas minibusstur med inträde till Vatikanmuseerna

10. Rom: Vatikanträdgårdarnas minibusstur med inträde till Vatikanmuseerna

Upplev både Vatikanstatens trädgårdar och Vatikanmuseerna på denna kombinerade resa med inträdesbiljetter. Lär dig om trädgårdarna på en minibusstur med en ljudguide på alla språk, besök sedan museerna för att utforska på egen hand. Börja dagen med en rundtur i Vatikanträdgården ombord på en minibuss. Koppla in din ljudguide för att lära dig mer om området medan du luta dig tillbaka och njuta av den fantastiska utsikten. Kör genom trädgårdarna i italiensk, engelsk och fransk stil för att beundra var och en av deras särdrag. Förundras över den italienska trädgårdens formella, geometriska och renässansdetaljer. När du går vidare till den franska trädgården, se dess stora uttryck av klassisk barockkonst, berikad av statyer och vattendrag. Fortsätt till den engelska trädgården med mer minnesvärda geometriska egenskaper samt naturliga och konstgjorda element som grottor, bäckar, träd, buskar, pagoder, pergolor, tempel och ruiner. Efter besöket i trädgårdarna får du tillgång till Vatikanmuseerna. Avsluta dagen med att utforska ett av de mest besökta museerna i världen.

Tillgängliga aktiviteter

200 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 13

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Rom

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Rom?

Rom: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rom: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rom

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 24 668 omdömen

Det är bra att köpa biljetterna i förväg, då slipper du ha att göra med folket på plats. Själva bussen var lite gammal och inte särskilt ren, åtminstone i den nedre delen. Rutorna var lite smutsiga, vilket är dumt på en stadsrundtur när allt på övervåningen är fullt. Men det var allt. Annars var turnén fantastisk. Några av hållplatserna ligger lite utanför allfartsvägarna och inte så lätta att hitta, men rutten täcker definitivt många sevärdheter. Man skulle kanske kunna säga från vilket hållplats det är hur långt till den ena eller andra sikten. Det skulle vara jättebra. Du kan till och med köpa snabbkörningsbiljetter till olika museer på bussen. Det var också bra. Så långt ett riktigt bra företag.

Fantastisk rutt med tillräckligt med möjligheter att gå på och av. Var försiktig om du bokar den stora bussen eller sightseeingbussen. De samarbetar, men första ombordstigning måste göras på rätt buss på grund av vouchern (om du förbokar online).

The bone cript was cool but the Sebastian catacombs was a bit overrated cause all the tombs were empty and we did not walk around for such long time down there according to what I have had imagined

Mycket bra att se alla viktiga platser i staden först, och du kan ta det flera gånger vilket är väldigt praktiskt

Lätt att hitta hållplatser och möjligheten till två olika bussar. Inga större väntetider.