Robben Island
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Robben Island: Upplevelser

Toppsevärdheter i Kapstaden

Se 216 upplevelser

Vad besökare tycker om Robben Island

Samlat omdöme
4.2 / 5
baserat på 1 695 omdömen

Det var intressant att åka till Robben Island, framför allt att guidningen bland annat genomfördes av tidigare politiska fångar. Men kvalitén på turen tycker jag inte höll måttet. Vår buss blev fylld först, men fick sitta långt efter att alla andra bussar kört iväg då vi saknade guide. Det är verkligen en extra krydda att guiderna inne i fängelset är f.d. politiska fångar, men de kunde gärna få lite träning i guideteknik. Det blev lite långt ibland och för kort tid för att kunna kika på utställningarna, samtidigt som jag saknade mer information om Nelson Mandelas tid där. Vi fick se hans cell som han, enligt guiden, satt 12 av sina 27 år i (guiden sa 17 år....), men jag hade gärna fått mer info om hans tid där och om hans gärningar. Besöket i kåkstaden gav långt mycket mer än jag hade förväntat mig. Vi fick en helt underbar guide, en kille i 30-års åldern, som var uppvuxen där och tog oss med in i olika hem. Det var chockartat hur trångbodda de är. Det gav en insikt som alla borde få.

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från:

Båda turerna mycket intressanta och väl värda att uppleva.

Kåkstaden Langa var mycket intressant och vi fick mycket bra guidning genom området. Vi fick en inblick i en värd som vi inte visste något om. Vi träffade glada barn på ett privat daghem , daghemmet hade en bra standard, god pedagogik och fin personal. Det fanns välskötta hus, välutbildade invånare och fina bilar. Det fanns också det motsatta med bostäder av plåt och trädbitar och utan el. Sammanhållningen sades vara god och människorna brydde sig om varandra. En mycket intressant tur som varmt rekommenderas !

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från:

En mycket intressant och givande dag. Detta bör man inte missa. Guider av hög klass, både kunniga, trevliga och serviceminded. Ett oförglömligt minne!

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från:

Grymma guider gjorde en stark upplevelse oförglömlig

Väldigt kunniga och duktiga guider med stor stolthet för sitt ursprung gör det mindre svårt att uppleva fattigdomen i en kåkstad.

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från:

Besöket på Robben Island var mycket intressant och givande. Mycket rörande att höra en före detta fånge berätta sin historia.

Försättsbild: South African Tourism, CC BY 2.0