Våra mest rekommenderade saker att göra i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro: Kristus-statyn med biljett till kuggtåget

1. Rio de Janeiro: Kristus-statyn med biljett till kuggtåget

Gå hela vägen upp till den ikoniska statyn av Kristus Återlösaren vid Corcovado-tåget. Tåget går genom en järnväg i Tijuca National Park, den största urbana skogen i världen, vilket ger en unik utsikt över Rio de Janeiro. Njut av en fantastisk resa på ett tåg som tar dig ända upp till foten av statyn av Kristus, ett av den moderna världens sju underverk och en av de mest kända sevärdheterna i Brasilien. Förutom att beundra ett av de vackraste landskapen i staden, kommer du att ta en promenad genom Brasiliens historia. Corcovado Railroad var den första elektrifierade järnvägen i Brasilien. Den invigdes 1884 av D. Pedro II och är äldre än Kristus Återlösaren själv. I själva verket var det tåget som under fyra år i rad transporterade pjäser för att bygga monument. Ditt besök börjar på det hundraåriga elektriska loket, som rider över den bevarade Atlantskogen, en del av Tijuca National Park. Vid foten av statyn av Kristus kommer du att kunna ta in den vackraste utsikten över staden och se ovanifrån vad som gör Rio de Janeiro så speciellt.

Rio de Janeiro: 6-stopps höjdpunkter i Rio med lunch

2. Rio de Janeiro: 6-stopps höjdpunkter i Rio med lunch

Börja ditt äventyr med en hämtning på morgonen från hotell som ligger i den södra zonen och bege dig mot ditt första stopp vid Christ the Redeemer. Njut av fantastisk utsikt över djungeln i minibussresan genom Tijuca-skogen som omger Corcovadoberget. Nå toppen av berget och möt statyn av Kristus Återlösaren med sina armar rakt öppna över staden. Beundra de vidsträckta vyerna och ta hisnande bilder. Bege dig till en trevlig promenad utanför Maracanã Stadium och ta reda på mer om brasilianarnas passion för fotboll. Lär dig mer om sambatraditionen i Rio genom att besöka Sambadrome, platsen med den största karnevalsparaden på planeten. Förundras över den vackra gatukonsten i Selarón-trappan, ett gigantiskt mosaikverk av den chilenske konstnären Jorge Selarón. Han började ägna sig åt att dekorera trappan i början av 90-talet. De 250 trappstegen har blivit ett monument och en ikon för Rio. Stanna vid Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro för att njuta av de bibliska passagerna på det målade glaset inuti den, efter ett stopp för lunch i en bufférestaurang där du kan äta så mycket du kan. Med batterierna laddade finns det fortfarande en plats kvar. Gå till stadsdelen Urca och förundras över skönheten i Sockertoppen och häpna över linfärden till toppen. Från 220 meter över havet kan du njuta av den hisnande 360-graders utsikten över Rio de Janeiro, Guanabarabukten, staden Niteroi och Atlantens blåa vatten.

Rio de Janeiro: Officiell linbanebiljett till Sockertoppen

3. Rio de Janeiro: Officiell linbanebiljett till Sockertoppen

Upptäck världsberömda berget Sockertoppen (Pão de Açúcar) med förbokade officiella biljetter till linbanan och utforska en av Brasiliens mest populära sevärdheter. Beundra de fantastiska utsikterna över Rio de Janeiro medan du åker med linbanan till toppen. Ta otroliga bilder från utsiktsplatsen och njut av ett panorama över staden och havet nedanför. Ta dig på egen hand till foten av Sockertoppen och gå direkt till biljettkontoret för att lösa in din printade voucher. Gå ombord på nästa linbana uppför berget och åk i den helt slutna gondolen medan du tar in panoramautsikterna över staden, Copacabana-stranden och Guanabara-bukten.  Stig av på toppen och där du kan spendera så mycket tid du vill. Det finns matförsäljning och restaurang på toppen där du kan köpa mellanmål och drycker. När du har utforskat toppen är din biljett giltig för alla linbanor som återvänder.

Rio de Janeiro: Halv dags rundvandring i Rocinha-favelan

4. Rio de Janeiro: Halv dags rundvandring i Rocinha-favelan

Utforska Rios största favela på en halvdagsvandring i Rocinha, Sydamerikas största favela (kåkstad). Vandringen organiseras av lokala, engelsktalande guider och favelavärdar och är respektfull och inte störande för invånarna. Rios favelor, som är föremål för filmen "City of God", har fallit offer för olyckliga stereotyper. För att rätta till detta och visa dig det sanna Rio de Janeiro, kommer favelaturen att låta dig se och uppleva hur det dagliga livet går till, bort från de sensationella rubrikerna. Medan andra "zooturer" i favelor åker runt i jeepar, får du gå runt på gatorna i små grupper och träffa lokalbefolkningen för att höra deras berättelser. Lär dig favelans historia och dess sociala och ekonomiska utmaningar. Kostnaden för rundvandringen inkluderar även ett ekonomiskt bidrag till favela-samhället.

Rio: Christo Redentor, Sugarloaf, Selaron & BBQ-lunch

5. Rio: Christo Redentor, Sugarloaf, Selaron & BBQ-lunch

Upptäck landmärkena i Rio på en guidad heldagstur, inklusive hämtning och lämning på hotell i Rio. Börja med ett besök på Corcovadoberget. Åk med skåpbil till toppen eller gå ombord på tåget, båda genom Tijuca-skogen. Förundras sedan över Brasiliens främsta monument, statyn av Kristus Frälsaren, medan du njuter av panoramautsikten över Rio. Gå sedan mot den mytomspunna fotbollsarenan Maracanã och titta på dess imponerande fasad. Fortsätt till den legendariska Sambódromo där den årliga karnevalsparaden äger rum. Besök den moderna Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro, som är inspirerad av Mayas pyramider. Kolla in de färgglada plattorna på den världsberömda Selarón-trappan i Lapa, innan lunchpausen. Vi har ett typiskt brasilianskt steakhouse-lunchalternativ om du vill inkludera det, men kom ihåg att välja alternativet "Christ the Redeemer by Van, Sugarloaf, Selaron, BBQ Lunch" eller "Christ the Redeemer by Train, Sugarloaf, Selaron, BBQ Lunch" för en komplett upplevelse. Efter lunch besöker du Sockertoppen (biljett ingår och ingår inte). Ta linbanan upp till toppen i två etapper och se ett av de mest ikoniska naturliga landmärkena i Rio.

Rio: Maracanã-stadion – rundtur med officiell entrébiljett

6. Rio: Maracanã-stadion – rundtur med officiell entrébiljett

Återupplev Maracanã-stadions största ögonblick under ett fascinerande 40 minuters besök på ett av Rios mest minnesvärda landmärken. Utforska stadion och museet på en av Rios mest populära turistiska sevärdheter. Beundra en utställning som är en samling av viktiga delar av brasiliansk fotbollshistoria. Gör dig redo att slå dig ner i omklädningsrummet, gå genom spelartunneln och föreställa dig vrålet från 60 000 åskådare som tittar ner från läktarna. Besök presskonferensrummet och känn dig som en brasiliansk fotbollsstjärna efter en stor match. Utforska denna historiska stadion som byggdes 1950 och har byggts om flera gånger under historiens gång för att vara värd för VM 1950 och några matcher i VM 2014. Här hölls även Confederations Cup 2013, öppnings- och avslutningsceremonierna för de panamerikanska spelen 2007 och de olympiska och paralympiska spelen 2016. Förutom idrottstävlingar har Maracanã också huserat många andra viktiga evenemang, med spelningar med artister som Madonna, Rolling Stones, Paul McCartney, Tina Turner och många fler. Påve João Paulo II höll även massaudiens i stadion två gånger, 1980 och 1997.

Från Rio de Janeiro: Angra dos Reis båttur med lunch

7. Från Rio de Janeiro: Angra dos Reis båttur med lunch

Besök öarna i Angra do Reis på denna båtresa från Rio de Janeiro. Segla genom skärgården Ilha Grande. Gå i land på de små öarna för att utforska stränderna, surfa på marknaderna och snorkla i det djupblå vattnet. Njut av lunch ombord och njut av transfer tur och retur från hotell i Rio. Relaxa dig på den tre timmar långa bilresan till staden Angra dos Reis. Ett snabbt pitstop på vägen kommer att göras för att använda toaletter och köpa ett mellanmål. Vid ankomsten till hamnen kan du njuta av en skonertur genom de hundratals öarna i Angra dos Reis. Beundra skönheten på den mest kända ön av dem alla: Ilha Grande. Frossa i det kristallklara vattnet och hyr en snorkel på plats för att se de olika fiskarterna. Efteråt kan du sluka lunchbuffén i en fiskeby. Utforska olika stopp under dagen på platser som den blå lagunen, Cataguases strand och Japariz- eller Araçá-stränderna. Kaptenen kommer att välja de bästa platserna beroende på folkmängder och väderförhållanden.

Rio de Janeiro: Rundtur i favelan Santa Marta med guide

8. Rio de Janeiro: Rundtur i favelan Santa Marta med guide

Ta chansen att få en glimt av livet i favelorna på denna guidade tur. Din guide är en lokalbo från Santa Marta, som kommer att kunna ge dig ett autentiskt perspektiv på den vackra favela som de kallar sitt hem. Med hjälp av Santa Martas linbana tar din guide dig till toppen av favelan. Härifrån får du se en av de bästa panoramautsikterna över staden. Se Kristus Frälsaren, Sockerloffen, Praia de Botafogo, Lagoa Rodrigues de Freitas och hela stadsdelen Botafogo. Utforska sedan de gator och gränder som både invånarna och de många berömda besökarna i Favela Santa Marta håller kära, från drottning Elizabeth II till Michael Jackson. Promenera genom favela, se de bästa sevärdheterna och stanna till vid många av de lokala hantverksbutikerna längs vägen. Upptäck guidens hem, hans familj och de projekt som Thiago genomför i favela för barn och vuxna. En tur som verkligen hjälper favela med aktiviteter. Var försiktig med falska turer som skadar platsen.

Rio de Janeiro: Sunset Sailing Tour

9. Rio de Janeiro: Sunset Sailing Tour

Skåda landskapet i Rio de Janeiro, den underbara staden, på en segeltur i Guanabara Bay vid solnedgången. Beundra den vackra solnedgången och njut av all-inclusive drycker och snacks ombord på din båt. Njut av en tur i en liten grupp eller välj att lägga ut pengar på en privat tur för att göra din upplevelse extra speciell. Sätt segel från Marina da Glória och passera tre fästningar - São José, Lage och Santa Cruz - på väg till ön Boa Viagem i Niterói. Kryssa förbi Oscar Niemeyers slående museum för samtida konst i Niterói och njut av utsikten i Guanabara Bay. Luta dig sedan tillbaka och njut av solnedgången över staden Rio de Janeiro. Njut av natursköna vyer över stadens mest kända landmärken, som Sugar Loaf Mountain och Christ the Redeemer, när solen går ner vid horisonten. Under hela turen kan du koppla av med drycker ombord, till exempel den berömda brasilianska cocktailen Caipirinha, öl och mousserande vitt vin. Turen avslutas tillbaka vid småbåtshamnen i Glória. Det finns alternativ för hämtning och lämning på hotell.

Från Rio: Arraial do Cabo dagsutflykt med båttur

10. Från Rio: Arraial do Cabo dagsutflykt med båttur

Börja din 12 timmar långa resa genom paradiset med en bilresa från Rio de Janeiro till regionen Costa do Sol (Solkusten). När du anländer till Arraial do Cabo hoppar du ombord på en majestätisk skonare för att segla genom det varma, klara vattnet i det som ofta kallas det brasilianska Karibien. Du glider genom havet och gör ett stopp på 40 minuter för att simma och snorkla nära Ilha do Farol, en halvö som är känd för sin fyr, och Prainhas do Pontal, en kustzon flankerad av höga klippor och grönskande berg. När du fortsätter din båttur stannar du för att ta bilder vid Gruta Azul, en grotta som är känd för sitt chockerande azurblå vatten, och Fenda de Nossa Senhora, där en helgonstaty är placerad mellan en massiv spricka mellan 2 klippor. Som avslutning på båtturen får du ytterligare 20 minuters stopp vid en av regionens mest berömda stränder, Praia do Forno. Efter att ha badat och kopplat av på båten tar vi lunchpaus. Vi har möjlighet att äta en autentisk lunch på en lokal restaurang, om du vill inkludera det, var vänlig och välj alternativet "med lunch" och njut av en fullständig upplevelse. Därefter återvänder ni till Rio och är framme i tid för middag.

Lägg till datum

Saker att göra i
Rio de Janeiro
Kristusstatyn, Ipanema strand, samba, karneval och fotboll i överflöd – skälen att besöka staden är oändliga.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Rio de Janeiro

Alla aktiviteter

388 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Rio de Janeiro

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Rio de Janeiro

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Rio de Janeiro?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Rio de Janeiro:

Vilka är de bästa dagsturerna från Rio de Janeiro?

De bästa dagsturerna från Rio de Janeiro:

Petrópolis

Rio de Janeiro: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rio de Janeiro: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Rio de Janeiro

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 10 358 omdömen

Halvdagstur som värdesätts som en hel semestertur. Vår guide var utmärkt för att få oss säkra på denna fantastiska upplevelse. Att promenera i favelan ger dig chansen att växa upp och se hur vardagen är tuff och inte överkomlig för alla. Denna turné hjälper dig att känna dig bekväm på denna fantastiska plats på rätt sätt med rätt person som går tillsammans med dig. Var inte rädd, prova denna underbara upplevelse för du kommer inte att ångra dig!

Ett bra upplägg på sevärdheterna, välorganiserat och intressant. Selaron Trappan och St Sebastian Katedralen var positiva överraskningar. Vår guide Patricia förgyllde upplevelserna. Vi har svårt att gå långa sträckor men tycker turen fungerade bra.

Eduardo var en utmärkt guide, förberedd och trevligt sällskap, han hjälpte oss längs vägarna och förklarade platsens historia och egenskaper. Punktlig för hämtning. Rutten är ganska kort och - tyvärr - tar vandringen drygt en timme

Super guide Daniel. Very good english and gave us information about the life in a favela. Would recommend this!

Väldigt smidigt att boka och bli hämtad. Bra guide som kände till området.