Riksdagshuset i Berlin
Rullstolsanpassat

83 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Riksdagshuset i Berlin Rullstolsanpassat

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Båttur med reseledare

Berlin: Båttur med reseledare

Ge dig ut på en 1-timmes kryssning genom Berlin och regeringsdistriktet på en båt som är optimerad för panoramautsikt över staden. Lär dig mer om Berlin från dina professionella guider och båtoperatörer och utforska staden från den unika utsiktspunkten på vattnet. Hoppa ombord på ett av de två panoramafartygen i glas, MS Carola och MS Franziska, och lyssna när din guide presenterar den en timme långa båtturen. Lyssna till liveförklaringar och berättelser om Berlins spännande stadsbild. Åk med på en daglig tur från mars till december och njut av panoramautsikten med en öl, en kopp kaffe eller longdrinks. Tack vare de stora fönsterytorna har alla en optimal utsikt när guiderna berättar om Berlins höjdpunkter, t.ex. Berlins katedral eller Reichstag. Under de varmare månaderna kommer fönsterytan att vara helt öppen, men fönstren kan stängas i händelse av kyla eller ogynnsamma väderförhållanden, vilket garanterar din komfort under hela resan.

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök de bästa områdena som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Ett av stoppen är den historiskt betydelsefulla Potsdamer Platz. På 1930-talet var det ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var det här ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. Idag, när du ser det pulserande livet och de nyuppförda tornen som påminner om New Yorks urbana canyoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Legoland Discovery Center ligger också på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till Berlins andra viktiga historiska platser. På Niederkirchner Straße hittar du stadsparlamentet, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var nazisternas luftfartsministerium. Efter Gendarmenmarkt bär det av till Alexanderplatz och TV-tornet. Hållplatsen för dessa sevärdheter är Neptunfontänen. Detta var tidigare Berlins stadspalats. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Härifrån kan man också beundra den gyllene kupolen på den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter tar du dig över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter resan till Brandenburger Tor. På vägen ser du ambassaderna för Storbritannien, Ryssland, Frankrike och USA, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen leder vidare förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över tyska kanslerskansliet, riksdagshuset och - som en särskild överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen korsar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue-palatset, den tyska presidentens officiella residens. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoria-statyn högst upp.

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Följ med på en oförglömlig resa genom Berlin med en flexibel Hop On - Hop Off-bussresa. Dyk ner i stadens hjärta på våra panoramabussar och upptäck skatterna i Berlins landmärken som Museumsinsel och Berliner Schloss, den ikoniska Ku'Damm, och bevittna de historiska resterna av en delad stad vid Checkpoint Charlie. Dessa omfattande bussrutter täcker hela staden och ger dig möjlighet att besöka landmärken som det majestätiska Brandenburger Tor eller Reichstag med sin fantastiska glaskupol. Fördjupa dig i stadens hemligheter och kultur med Essential- och Explore-alternativen som inkluderar en utsökt CurryWurst (korv med currysås) och den ojämförliga 1,5-timmars vandringsturen med fokus på Tredje riket. I Explore-biljetterna ingår också en fantastisk kvällstur som tar en omväg förbi resterna av Berlinmuren och visar dig de livliga stadsdelarna Prenzlauer Berg och Kreuzberg. Du kan också toppa ditt äventyr genom att välja alternativ med den 1-timmes båtturen längs floden Spree. Hållplatserna för bussturerna är: Röd linje (buss) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museiön - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Reichstag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Slottet Bellevue - Siegessäule (Segerkolonnen) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blå linjen (buss) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - Galleriet East Side - Ostbahnhof

Berlin: Sightseeingkryssning från Berlins centralstation

Berlin: Sightseeingkryssning från Berlins centralstation

Utforska Berlin från vattnet under en underbar sightseeingkryssning. Starta din kryssning vid Moltke Bridge/Main Station Pier och ge dig ut för att se några av Berlins viktigaste sevärdheter från vattnet. Beundra hur stora delar av den gamla och nya arkitekturen i staden byggdes mot vattnet när du kryssar längs floden Spree. Känn dig som en riktig insider när du lär känna Berlin från det övre däcket på panoramafartygen. Under turen passerar du många sevärdheter, inklusive Nicholas-kvarteret, TV-tornet, Berlins katedral, det gamla nationalgalleriet, det nya och gamla museet, Pergamonmuseet, Bode Museum, Tårarnas palats, Friedrichstraße Station, den federala regeringens press- och informationsbyrå, ARD Capital Television Studio, Reichstag Building, Paul-Löbe-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, Moltke Bridge, Schweiz ambassad, det tyska kansliet och House of World Cultures.

Berlin WelcomeCard: Rabatter & kollektivtrafiksbiljett (ABC)

Berlin WelcomeCard: Rabatter & kollektivtrafiksbiljett (ABC)

Berlin WelcomeCard, som finns med alternativen 2, 3, 4, 5 eller 6 dagar, är ett utmärkt och kostnadseffektivt sätt att utforska staden på djupet. Res med kollektivtrafiken i Berlins ABC-zoner och få exklusiva rabatter på upp till 50 % hos många deltagande partners. När du använder Berlin WelcomeCard kan du se allt som Berlin har att erbjuda till ett fantastiskt pris, oavsett om du tar en stadsrundtur, besöker ett museum, går på teater eller restaurang. Du får också en reseguide i fickformat med massor av rundtursförslag och insidertips. Varje WelcomeCard inkluderar gratis transport för upp till tre barn mellan 6-14 år. Barn upp till sex år reser vanligtvis gratis. Utnyttja rabatterade priser på följande aktiviteter och sevärdheter: • Sightseeingturer • Guidade stadsrundturer • Cykelrundturer • Båtturer • Olika sevärdheter • Museer • Teater- och scenframträdanden • Slott och palats • Restauranger och barer  • Shopping och souvenirer • Sport, spa och avslappning Besök sevärdheter och attraktioner, som följande: • Berlin Dungeon • Berlins Olympiastadion • Berliner Dom  • Berlins spionmuseum • Madame Tussauds Berlin • Legoland Discovery Centre Berlin • Berlins djurpark • Anne Franks center • Charlottenburgs slott • Komediturer i Berlin • Tyska operan • Friedrichstadt-Palast • TimeRide Berlin • TV-tornet • Botaniska trädgården • Tyska historiemuseet, Tyska teknikmuseet • Asisi Panorama "Die Mauer" • Panoramapunkt • DDR-museet • "Fork & Walk"-rundturer Berlin • och mycket mer. Självklart bör du inte heller missa dessa sevärdheter och platser som är helt gratis: • Brandenburger Tor och Unter den Linden • Riksdagshuset och regeringskvarteren (förbokning krävs) • Checkpoint Charlie • East Side Gallery • Gendarmenmarkt • Kurfürstendamm • Potsdamer Platz och Alexanderplatz • Berlinmurens minnesplats

Berlin, Tyskland: Reichstag, plenisalen, kupolen och rundtur i regeringskvarteren

Berlin, Tyskland: Reichstag, plenisalen, kupolen och rundtur i regeringskvarteren

Följ med på en guidad promenad genom regeringsdistriktet. Besök riksdagshusets plenum och kupolen och få inblick i distriktets historia på denna 60 minuters promenad längs floden Spree. Se de gamla regeringsbyggnaderna samt de moderna regerings- och parlamentsbyggnaderna byggda efter 1995. Se Jakob-Kaiser-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus och förbundskansliet. Gå igenom säkerhetskontrollen för att komma in i Riksdagsbyggnaden. Lyssna på ett intressant föredrag i plenum och lär dig om tysk parlamentarisk historia samt intressanta detaljer om själva riksdagsbyggnaden. Hör om byggnadens historia och arkitektur samt rekonstruktionen av den brittiske arkitekten Sir Norman Foster som förvandlade den till en av de mest moderna och innovativa parlamentsbyggnaderna i världen. Gå in på takterrassen och bevittna glaskupolen i Riksdagsbyggnaden. Härifrån kan du njuta av den hisnande utsikten över Berlin. Stanna uppe på riksdagen så länge du vill, så länge det inte är efter stängning vid midnatt.

Berlin: Upptäck Berlin på promenad

Berlin: Upptäck Berlin på promenad

Se historiska Berlin på en rundvandring till stadens mest betydelsefulla platser. Följ med på en lärorik, tankeväckande resa som väcker Berlins historia till liv. Rundturen inkluderar alla Berlins främsta sevärdheter, från Berlinmuren till Adolf Hitlers bunker. Besök Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berliner Dom, Schlossplatz och mycket mer. Välj antingen en kortare eller längre rundtur med en privat guide för att passa ditt schema. Guidens fantastiska berättarförmåga väver in teman som preussiskt, kejserligt, nazistiskt, Kalla kriget och 2000-talets Berlin i en detaljerad berättelse som sträcker sig från Berlins ursprung som träsk under medeltiden. Hör berättelser om kontroverser om utformningen av minnesmärket och den tragiska historien om de mördade judarna i Europa. Längs vägen möter du historiska karaktärer som lämnat avtryck i staden, som Albert Einstein, Marlene Dietrich och JFK. Stå ovanför platsen där Hitler tog sitt liv i april 1945 och se var de vågade flyktförsöken över Berlinmuren inträffade före murens betydelsefulla fall 1989.

Berlin

Berlin

Våra mest rekommenderade Riksdagshuset i Berlin Rullstolsanpassat

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Berlin - Tredje riket Tredje riket och kalla kriget Rundvandring

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Båttur med reseledare

Berlin: Båttur med reseledare

Ge dig ut på en 1-timmes kryssning genom Berlin och regeringsdistriktet på en båt som är optimerad för panoramautsikt över staden. Lär dig mer om Berlin från dina professionella guider och båtoperatörer och utforska staden från den unika utsiktspunkten på vattnet. Hoppa ombord på ett av de två panoramafartygen i glas, MS Carola och MS Franziska, och lyssna när din guide presenterar den en timme långa båtturen. Lyssna till liveförklaringar och berättelser om Berlins spännande stadsbild. Åk med på en daglig tur från mars till december och njut av panoramautsikten med en öl, en kopp kaffe eller longdrinks. Tack vare de stora fönsterytorna har alla en optimal utsikt när guiderna berättar om Berlins höjdpunkter, t.ex. Berlins katedral eller Reichstag. Under de varmare månaderna kommer fönsterytan att vara helt öppen, men fönstren kan stängas i händelse av kyla eller ogynnsamma väderförhållanden, vilket garanterar din komfort under hela resan.

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök de bästa områdena som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Ett av stoppen är den historiskt betydelsefulla Potsdamer Platz. På 1930-talet var det ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var det här ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. Idag, när du ser det pulserande livet och de nyuppförda tornen som påminner om New Yorks urbana canyoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Legoland Discovery Center ligger också på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till Berlins andra viktiga historiska platser. På Niederkirchner Straße hittar du stadsparlamentet, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var nazisternas luftfartsministerium. Efter Gendarmenmarkt bär det av till Alexanderplatz och TV-tornet. Hållplatsen för dessa sevärdheter är Neptunfontänen. Detta var tidigare Berlins stadspalats. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Härifrån kan man också beundra den gyllene kupolen på den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter tar du dig över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter resan till Brandenburger Tor. På vägen ser du ambassaderna för Storbritannien, Ryssland, Frankrike och USA, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen leder vidare förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över tyska kanslerskansliet, riksdagshuset och - som en särskild överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen korsar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue-palatset, den tyska presidentens officiella residens. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoria-statyn högst upp.

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Följ med på en oförglömlig resa genom Berlin med en flexibel Hop On - Hop Off-bussresa. Dyk ner i stadens hjärta på våra panoramabussar och upptäck skatterna i Berlins landmärken som Museumsinsel och Berliner Schloss, den ikoniska Ku'Damm, och bevittna de historiska resterna av en delad stad vid Checkpoint Charlie. Dessa omfattande bussrutter täcker hela staden och ger dig möjlighet att besöka landmärken som det majestätiska Brandenburger Tor eller Reichstag med sin fantastiska glaskupol. Fördjupa dig i stadens hemligheter och kultur med Essential- och Explore-alternativen som inkluderar en utsökt CurryWurst (korv med currysås) och den ojämförliga 1,5-timmars vandringsturen med fokus på Tredje riket. I Explore-biljetterna ingår också en fantastisk kvällstur som tar en omväg förbi resterna av Berlinmuren och visar dig de livliga stadsdelarna Prenzlauer Berg och Kreuzberg. Du kan också toppa ditt äventyr genom att välja alternativ med den 1-timmes båtturen längs floden Spree. Hållplatserna för bussturerna är: Röd linje (buss) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museiön - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Reichstag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Slottet Bellevue - Siegessäule (Segerkolonnen) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blå linjen (buss) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - Galleriet East Side - Ostbahnhof

Berlin: Sightseeingkryssning från Berlins centralstation

Berlin: Sightseeingkryssning från Berlins centralstation

Utforska Berlin från vattnet under en underbar sightseeingkryssning. Starta din kryssning vid Moltke Bridge/Main Station Pier och ge dig ut för att se några av Berlins viktigaste sevärdheter från vattnet. Beundra hur stora delar av den gamla och nya arkitekturen i staden byggdes mot vattnet när du kryssar längs floden Spree. Känn dig som en riktig insider när du lär känna Berlin från det övre däcket på panoramafartygen. Under turen passerar du många sevärdheter, inklusive Nicholas-kvarteret, TV-tornet, Berlins katedral, det gamla nationalgalleriet, det nya och gamla museet, Pergamonmuseet, Bode Museum, Tårarnas palats, Friedrichstraße Station, den federala regeringens press- och informationsbyrå, ARD Capital Television Studio, Reichstag Building, Paul-Löbe-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, Moltke Bridge, Schweiz ambassad, det tyska kansliet och House of World Cultures.

Berlin WelcomeCard: Rabatter & kollektivtrafiksbiljett (ABC)

Berlin WelcomeCard: Rabatter & kollektivtrafiksbiljett (ABC)

Berlin WelcomeCard, som finns med alternativen 2, 3, 4, 5 eller 6 dagar, är ett utmärkt och kostnadseffektivt sätt att utforska staden på djupet. Res med kollektivtrafiken i Berlins ABC-zoner och få exklusiva rabatter på upp till 50 % hos många deltagande partners. När du använder Berlin WelcomeCard kan du se allt som Berlin har att erbjuda till ett fantastiskt pris, oavsett om du tar en stadsrundtur, besöker ett museum, går på teater eller restaurang. Du får också en reseguide i fickformat med massor av rundtursförslag och insidertips. Varje WelcomeCard inkluderar gratis transport för upp till tre barn mellan 6-14 år. Barn upp till sex år reser vanligtvis gratis. Utnyttja rabatterade priser på följande aktiviteter och sevärdheter: • Sightseeingturer • Guidade stadsrundturer • Cykelrundturer • Båtturer • Olika sevärdheter • Museer • Teater- och scenframträdanden • Slott och palats • Restauranger och barer  • Shopping och souvenirer • Sport, spa och avslappning Besök sevärdheter och attraktioner, som följande: • Berlin Dungeon • Berlins Olympiastadion • Berliner Dom  • Berlins spionmuseum • Madame Tussauds Berlin • Legoland Discovery Centre Berlin • Berlins djurpark • Anne Franks center • Charlottenburgs slott • Komediturer i Berlin • Tyska operan • Friedrichstadt-Palast • TimeRide Berlin • TV-tornet • Botaniska trädgården • Tyska historiemuseet, Tyska teknikmuseet • Asisi Panorama "Die Mauer" • Panoramapunkt • DDR-museet • "Fork & Walk"-rundturer Berlin • och mycket mer. Självklart bör du inte heller missa dessa sevärdheter och platser som är helt gratis: • Brandenburger Tor och Unter den Linden • Riksdagshuset och regeringskvarteren (förbokning krävs) • Checkpoint Charlie • East Side Gallery • Gendarmenmarkt • Kurfürstendamm • Potsdamer Platz och Alexanderplatz • Berlinmurens minnesplats

Berlin, Tyskland: Reichstag, plenisalen, kupolen och rundtur i regeringskvarteren

Berlin, Tyskland: Reichstag, plenisalen, kupolen och rundtur i regeringskvarteren

Följ med på en guidad promenad genom regeringsdistriktet. Besök riksdagshusets plenum och kupolen och få inblick i distriktets historia på denna 60 minuters promenad längs floden Spree. Se de gamla regeringsbyggnaderna samt de moderna regerings- och parlamentsbyggnaderna byggda efter 1995. Se Jakob-Kaiser-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus och förbundskansliet. Gå igenom säkerhetskontrollen för att komma in i Riksdagsbyggnaden. Lyssna på ett intressant föredrag i plenum och lär dig om tysk parlamentarisk historia samt intressanta detaljer om själva riksdagsbyggnaden. Hör om byggnadens historia och arkitektur samt rekonstruktionen av den brittiske arkitekten Sir Norman Foster som förvandlade den till en av de mest moderna och innovativa parlamentsbyggnaderna i världen. Gå in på takterrassen och bevittna glaskupolen i Riksdagsbyggnaden. Härifrån kan du njuta av den hisnande utsikten över Berlin. Stanna uppe på riksdagen så länge du vill, så länge det inte är efter stängning vid midnatt.

Berlin: Upptäck Berlin på promenad

Berlin: Upptäck Berlin på promenad

Se historiska Berlin på en rundvandring till stadens mest betydelsefulla platser. Följ med på en lärorik, tankeväckande resa som väcker Berlins historia till liv. Rundturen inkluderar alla Berlins främsta sevärdheter, från Berlinmuren till Adolf Hitlers bunker. Besök Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berliner Dom, Schlossplatz och mycket mer. Välj antingen en kortare eller längre rundtur med en privat guide för att passa ditt schema. Guidens fantastiska berättarförmåga väver in teman som preussiskt, kejserligt, nazistiskt, Kalla kriget och 2000-talets Berlin i en detaljerad berättelse som sträcker sig från Berlins ursprung som träsk under medeltiden. Hör berättelser om kontroverser om utformningen av minnesmärket och den tragiska historien om de mördade judarna i Europa. Längs vägen möter du historiska karaktärer som lämnat avtryck i staden, som Albert Einstein, Marlene Dietrich och JFK. Stå ovanför platsen där Hitler tog sitt liv i april 1945 och se var de vågade flyktförsöken över Berlinmuren inträffade före murens betydelsefulla fall 1989.

Vanliga frågor om Riksdagshuset i Berlin-Rullstolsanpassat

Vad finns det för andra saker att göra än Riksdagshuset i Berlin-Rullstolsanpassat som är värt att besöka i Berlin?

Andra upplevelser du inte bör missa i Berlin:

De mest populära sevärdheterna i Berlin

Att göra i Riksdagshuset i Berlin

Städer i Tyskland

Riksdagshuset i Berlin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Riksdagshuset i Berlin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Riksdagshuset i Berlin

Samlat omdöme

4.7
(8 841 recensioner)

Idealiskt kort. Med detta kort kan du använda kollektivtrafiken. Det finns mer än tillräckligt med alternativ så att du kan flytta nästan när som helst. Vår längsta väntetid var 8 minuter. I alla fall är transporterna välorganiserade i Berlin, inga portar att gå igenom eller checka in. Och med detta kort i fickan kan du enkelt komma in var som helst. Så rekommenderas varmt. När det gäller rabatterna för sevärdheter så utnyttjade vi dem inte. Speciellt för museerna har man ofta rabatter om man bokar flera samtidigt, vilket är billigare än med kortet. Men vi kollade inte in alla betalda attraktioner heller.

Hade en fantastisk resa och kunde se mycket tack vare välkomstkortet Berlin rekommenderas starkt att besöka under några dagar.

Det låter dig utforska Berlin. Det är ingen idé med en hop och off-buss. Kommunikation räcker fritt.

Turen var otroligt intressant och vår guide Oren var duktig, kunnig och trevlig! Vi är jättenöjda!

Fantastiskt, en riktigt bra upplevelse och bra erbjudanden tack vare WelcomeCard