Saker att göra i
Rijeka

Våra mest rekommenderade saker att göra i Rijeka

Från Krk till Rijeka: Upptäck 4 öar, katamaran & båttur

1. Från Krk till Rijeka: Upptäck 4 öar, katamaran & båttur

Utflykten börjar i Krks hamn omkring kl. 11.00. Därifrån kryssar du direkt till din första destination: Sveti Juraj. Denna plats brukade vara en viktig hamn under det österrikisk-ungerska kejsardömets tid. Utforska det vackra landskapet och upptäck dess rika historia. Nästa stopp runt kl. 12.00 är ön Plavnik, där du har tid för lite äventyrlig grottsimning. Håll ögonen öppna efter vithuvade griffoner och fiskodlingar. Strax därefter, omkring kl. 13.30, anländer ni till ön Kormat, som är känd för att vara en ö full av måsar och ibland även delfiner. Segla sedan till Stara Baska, en liten fiskeby, och ta en simtur vid Golden Beach. Efteråt återvänder du till Krk med en vacker panoramautsikt över ön Krk

Ön Krk: Ziplining Tour

2. Ön Krk: Ziplining Tour

Börja ditt ziplining-äventyr vid ziplinebasen som ligger nära monumentet Glagolitic Alley. Här får du en säkerhetssele och ytterligare utrustning för ziplining. Därefter åker du med jeep till startpunkten för ziplinen där du får en genomgång av hur du ska ziplina och säkerhetsåtgärder för ziplinen. Lär dig hur man åker zipline i apstil på en så kallad baby zipline innan du börjar ziplineturen. När alla är bekväma med att använda ziplinen kommer gruppen att påbörja turen. Zipline-turen består av 8 ziplines, där den längsta ziplinen når 700 meter. Njut av den fantastiska utsikten över ön Krk när du färdas längs ziplinebanan. På vägen guidas du av 2 instruktörer och har chansen att ta några fantastiska bilder under turen. När alla har genomfört de 8 ziplinerna transporteras ni tillbaka till basen.

Rijeka Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

3. Rijeka Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Severin na Kupi: Kanot- och kajakpaddling på floden Kupa

4. Severin na Kupi: Kanot- och kajakpaddling på floden Kupa

En riktig vildmarksupplevelse i det kroatiska höglandet väntar på dig vid den övre Kupa-floden. Du kommer att ha en fantastisk tid i naturen, även om vattnet inte är tillräckligt varmt för att bada. Den här turen är lugnare än vårt "Rafting/Kayakäventyr på Kupa-floden" och du kan lätt delta utan tidigare erfarenhet. Du kommer att få sällskap av vår professionella guide till start och han/hon kommer att ge dig alla nödvändiga instruktioner och utbildning i grundläggande paddelkunskaper. Det finns 7 gamla vattendammar med forsar på var och en av dem, som är hanterbara för dig på egen hand och ger bra spänning. Du kan paddla i den takt du vill på sträckorna mellan forsarna. Ta pauser för picknick, simning, uppfräschning vid sötvattenskällor eller vattenfall. Det är lätt att ta sig till den här turen om du bor i Kvarnerbuktens område med dess öar, Istrien eller Zagrebområdet. NYHET: Alternativet "lätt familjeflottning": Om du vill kan du paddla nerför floden i en flotte för 4-8 personer. Om du har små barn kan du få plats med upp till 10 personer. Om ni är en grupp stora killar är 6 personer max. Flotta nerför floden, alla i en båt, njut av naturen och dela uppgiften att paddla. Det här är en chilltrip, inte en adrenalinversion! Du behöver ingen guide för att styra flotten, du kan göra det själv. Om flotten fastnar på några stenar är det enkelt att låta alla gå ut och bada, medan någon skjuter båten tillbaka till djupare vatten. Familjeflotten levereras med en kylbox för dina drycker och smörgåsar. Du kan ta med dig en vattentät radio/bluetooth-box för din egen musik om du vill. Detta är ytterligare ett utmärkt sätt att njuta av den vackra Kupa-dalen! Om du vill åka med en flotte, låt oss veta det när du bokar turen.

Kroatien Obegränsad data eSIM

5. Kroatien Obegränsad data eSIM

Upptäck Kroatiens magi och håll dig uppkopplad utan problem med ConnectPhones eSIM med obegränsad datamängd. Vårt eSIM ser till att du håller kontakten med omvärlden medan du utforskar Kroatiens skönhet och livfullhet. Vårt eSIM ger obegränsat med höghastighetsdata, vilket gör det perfekt för resenärer som behöver en pålitlig internetanslutning för att navigera, streama, dela sina upplevelser på sociala medier eller hålla kontakten med familj och arbete. Vårt eSIM-paket finns tillgängligt för 7, 15 och 30 dagar och ger dig flexibiliteten att välja ett abonnemang som passar din restid bäst. Oavsett hur länge du bestämmer dig för att resa har vi en plan som säkerställer din onlineuppkoppling.

Från Rijeka: Krk gyllene ö

6. Från Rijeka: Krk gyllene ö

Bland de 1185 kroatiska öarna är ön Krk känd som den gyllene ön. Den ligger mitt i Kvarnerbukten och anses vara ett av de mest attraktiva turistmålen. Det milda medelhavsklimatet, det goda geografiska läget och de många naturliga och kulturella skönheterna gav den redan under antiken namnet "gyllene ön". Upptäck ön med en kunnig guide när du upptäcker dess charm och skatter. Kryssa genom dess vackra och varierade landskap och besök dess tusenåriga monument. Andas in havsluften medan du vandrar längs de romantiska stigarna vid havet eller längs de vilda herdarnas klippstigar. Njut av de magiska smakerna av Krk-köket och det härliga hemgjorda vinet. Under turen får du se sevärdheterna i den gamla stadskärnan och upptäcka öns kulturella och historiska arv.

Postojna-grottan & Predjama-slottet - dubbelt upp på rundtur

7. Postojna-grottan & Predjama-slottet - dubbelt upp på rundtur

Rundturen börjar med Postojna-grottan, en av världens mest kända grottor. Den är också den Sloveniens största turistattraktion och ett av världens största karst-monument. Detta är det enda stället i världen där ett underjordiskt landskap genomkorsas av ett elektriskt tåg och möt också på nära håll detta underjordiska rikes mest berömda invånare: proteusen, det märkliga och ovanliga groddjuret europeisk olm. Ett fantastisk nät av tunnlar, passager, gallerier och salar, en otroligt mängd olika sorters karst-formationer, samt enkelt att besöka, är de absolut främsta orsakerna till grottans popularitet och det stora antalet besökare. Härifrån går rundturen vidare till Predjama-slottet i den idylliska byn Predjama, bara 15 minuter från Postojna-grottan. Detta pittoreska, magnifika, spännande, mystiska och ointagliga slott har i över 800 år suttit uppfluget i mitten av en lodrät klippa, 123 meter hög. Dess romantiska dragkraft framhävs ytterligare av Lokva-floden, som försvinner ner i den underjordiska världen djupt under slottet. Som Europas enda bevarade grottborg erbjuder Predjama-slottet en unik inblick i byggnadsteknik och rådighet hos människorna under medeltiden - de sökte, och fann, en säker bosättningsplats vid grottans ingång. Vid en belägring under 1400-talet blev slottet tillflykt för sin mest kände och mest beryktade borggreve, Erasmus av Predjama. Legenden om den tappre rånarbaronen Erasmus, som förblev oskadd tills en av hans tjänare förrådde honom, lever fortfarande kvar i invånarnas sinnen, lika inspirerande och lockande som någonsin förr. Det var denna säkra bostad som hjälpte den tappre riddaren att motstå belägrarna utan några som helst svårigheter i över ett år.

Istriens höjdpunkter från Rijeka eller Pula

8. Istriens höjdpunkter från Rijeka eller Pula

Hum ligger mitt i Istrien och har knappt 20 invånare. Gör din resa till Hum till en vacker berättelse om Istriens småstäder. Denna gömda del av Istrien är oerhört välkomnande för besökare. Enligt legenden byggdes Hum med stenar som blev över när jättarna byggde städer i Mirna-flodens dalgång, ett område i centrala Istrien som inkluderar de underbara bergsstäderna Motovun, Roc och Bale. Trots det lilla antalet invånare har Hum bevarat ritualen med val av prefekt för ett år. Alla män från församlingen samlas i kommunens loggia (stadshuset) för att välja byns överste genom att rista sina röster i en träpinne. Förutom att Hum är känd för att vara världens minsta stad har den nyligen blivit populär för Biska, en konjak som är kryddad med mistel och som tillverkas enligt ett gammalt recept som har sitt ursprung i Hum. Varje år, i slutet av oktober, äger Grappafestivalen rum här och här finns brännvinsproducenter från hela Istrien. I norra Istrien, högt över floden Mirna, ligger förmodligen Istriens mest attraktiva och berömda medeltida stad, Motovun. Denna fascinerande plats på toppen av en kulle är en karakteristisk symbol för Istriens inre. Klocktornet, som är romansk-gotiskt från 1200-talet, har en krön som är krenelerad och dominerar den historiska stadens centrum från sin position intill S:t Stefans församlingskyrka från 1600-talet. På det centrala torget står det romanska stadspalatset, som var Istriens största sekulära byggnad när det byggdes. Många andra historiska byggnader omger det. Motovuns skog som sträcker sig ner i Mirna-flodens dalgång är särskilt bra för att hitta tryffel, den påstådda afrodisiakala illaluktande svampen som växer under jorden. Dessa vita tryfflar från Istrien, som är i säsong från september till december, sägs vara lika goda som till och med de bästa franska och italienska tryfflarna. Vinodlingar omger staden från alla håll och kanter och Istriens finaste viner, inklusive den röda Teran och den vita Malvasia, produceras av druvorna från dessa vinodlingar. Hela orten är översållad med utmärkta restauranger som serverar konobe. Staden Labin är en gammal medeltida stad som ligger på en 320 meter hög kulle med den nya delen av staden nedanför. Gamla Labin är den bäst bevarade akropolisen i Istrien. Förutom många kulturella och historiska monument är Labin en konstnärsstad. Det finns ett 30-tal konstnärer som bor och arbetar där samt flera gallerier. I närbelägna Dubrova finns Sculpture Par där internationella skulptörssymposium har ägt rum de senaste 40 åren. På sommaren tas det gamla centrumet i anspråk av Art Republic, som är en kombination av musik, performance och bildkonst. St Flor's stadsportar, som byggdes 1587, leder in till den gamla staden. I staden finns också ett torn från 1600-talet som erbjuder en magnifik utsikt.

Rijeka: Historia av militära fort Guidad tur

9. Rijeka: Historia av militära fort Guidad tur

Följ med på en guidad historisk rundtur i Rijekas turbulenta förflutna. Besök en rad fästningar under och ovan jord som byggdes på 30-talet, till exempel Katarina B. Upptäck historiska platser, naturpärlor och fantastiska vyer över staden. Börja i stadens centrum och kör längs Louisiana- och Petroleum-vägarna. Stanna till vid historiskt viktiga platser som Banska vrata och bron Pašac, och njut av en vy över staden i fågelperspektiv. Gå genom den 1000 meter långa underjordiska fästningen Katarina B och hör historien om slaget vid Rijeka, slaget om befrielsen av Rijeka under andra världskriget. Lär dig hur konstruktionen och placeringen av fästningarna är ett mästerverk av militärteknik från sin tid. Under promenaden längs en lättvandrad stig kan du besöka de ovanjordiska delarna av flera andra fästningar och njuta av utsikten över Rječina-flodens kanjon och Rijekas gamla kvarnar.

Rijeka: Pula, Rovinj och den Istriensiska kustens panoramautflykt

10. Rijeka: Pula, Rovinj och den Istriensiska kustens panoramautflykt

Pula ligger vid foten av halvön Istrien och är den största staden i Istrien. Dess mest kända attraktion, den välbevarade romerska amfiteatern, är en av de mest kända sevärdheterna i hela Kroatien. Pula är liksom resten av regionen känd för sitt milda klimat, sitt lugna hav, sina vackra stränder och sin orörda natur. Under din rundtur kommer du att stöta på ett flertal monument av romersk arkitektur: Sergis triumfbåge från 1000-talet f.Kr., Herkulesporten och tvillingportarna, Augustus tempel samt arenan och den lilla romerska teatern i stadens centrum. Bortsett från de historiska sevärdheterna är Pula en livlig handelsstad vid havet som har lyckats behålla en vänlig småstadskänsla. Även om det finns många bostadsområden och semesteranläggningar, är kusten översållad med doftande talldungar, kaféer vid havet och ett antal bra restauranger. På stadens stora torg kan du koppla av i en unik atmosfär, där torget har lyckats behålla sin roll som mötesplats ända sedan augustikens tid. Rovinj ligger på Istriens västkust och är en av de mest populära och utvecklade turistorterna i Kroatien. Den gamla staden är byggd på ön, som förbands med fastlandet först på 1700-talet. Rovinj är känd som en av de mest pittoreska och romantiska städerna vid Medelhavet och har under de senaste decennierna lockat ett stort antal turister, varav de flesta troget återvänder år efter år. Rovinj lyckas kombinera sin rika tradition med modern tid på ett mycket intressant sätt. Eftersom det också är en aktiv fiskehamn kan du uppleva atmosfären i en liten fiskeby. Å andra sidan har staden utvecklat en utsökt gastronomi och erbjuder en hög standard på turisttjänster i allmänhet. Staden vid foten av kyrkan St Euphemia är en favoritsamlingsplats för konstnärer från hela världen. När du vandrar längs dess gator kommer du att stöta på många konstgallerier och ateljéer.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Rijeka

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Rijeka?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Rijeka:

Rijeka: Fler aktiviteter och sevärdheter

Rijeka: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.